HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen komplett vizhűtést ajánlotok?

#41 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 03. 10:01

idézet:
Ezt írta Lufinyul:

Csak tuning rovatban indulok valszeg :)Igényesebb moddolásra nem igazán van időm s tisztában vagyok az ellenfelekkel is ezért neki sem állok :D
[/quote]

azonis szivesen ottlennek... de videkrol ket nap nem fogunk felmenni. meg ott max erkolcsi gyozelmet lehetne aratni :) 1700+ @2500mhz ill r9700... ezzel nem nagyon lehetne labdarugni egy izmosabb konfig mellett. kolcsonhardverrel meg varazsat veszti az egesz. persze szvsz.

#42 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 03. 10:03

idézet:
Ezt írta Lufinyul:

Ha P4-em lenne akkor egyetértenék veled, de így nem!
[/quote]

pedig igaza van... a stabkockakat is figyeld, hogy nem csusznak e a gravitacio iranyaba :D ekkora teljesitmenyt kiszolgalo alkatreszeket vetek hutes nelkul hagyni.

#43 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 03. 17:33

idézet:
Ezt írta arn:

pedig igaza van... a stabkockakat is figyeld, hogy nem csusznak e a gravitacio iranyaba :D ekkora teljesitmenyt kiszolgalo alkatreszeket vetek hutes nelkul hagyni.
[/quote]

2 óra játék után kézmelegek voltak a "stabkockak" és a procifoglalat körüli kondik! Nyáron persze minden más lesz tudom, de egyenlőre nem kell nekik külön hűtés.

#44 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 20:40

idézet:
Ezt írta Lufinyul:

2 óra játék után kézmelegek voltak a "stabkockak" és a procifoglalat körüli kondik! Nyáron persze minden más lesz tudom, de egyenlőre nem kell nekik külön hűtés.
[/quote]

Nem fognak szólni ,hogy most kell a hűtés mert eldurranunk...Majd szépen maguktól meghalnak...Jobban teszed ha hűtöd őket...Most rakom össze én is a második komplett vízhűtésem de sajnos egy 5 voltos 8 centis ventit a stabkockákhoz már be is szereltem...Ez van... Pedig másik venti nem lesz több a rendszerben, de ez elkerülhetetlen...

Más: Egyébként nem igazán értem mért éppen egy innovaradi dual-al párosítottad össze a Konvekt-o-matik maxi-t mert az inovaradi dual közel sem tud annyit passzívban mint akár egy szimpla konvekt-o-matic mivel nem erre lett kitalálva...

Na én majd legközelebb akkor jövök ha már meglesz a kész cucc :)

[ 2004. március 04.: Zollka szerkesztette a hozzászólást ]

#45 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 20:59

idézet:
Ezt írta Zollka:

Más: Egyébként nem igazán értem mért éppen egy innovaradi dual-al párosítottad össze a Konvekt-o-matik maxi-t mert az inovaradi dual közel sem tud annyit passzívban mint akár egy szimpla konvekt-o-matic mivel nem erre lett kitalálva...

Na én majd legközelebb akkor jövök ha már meglesz a kész cucc :)

[ 2004. március 04.: Zollka szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Helyhiány miatt esett a választásom erre, két konvekt o matikot nem nagyon tudnék hova tenni mivel szállítható kell legyen a gép.

#46 Felhasználó inaktív   Szőrös Toto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 10:21

Üdv!

Tud valaki nekem abban segíteni, hogy 60k Huf körül kéne komplett vízhűtés. proci, chipset, és vga is legyen benne. Nem baj, ha nem innovatek, a lényeg, hogy csend legyen, hüvös alkatrészek, és egy kevés tuning. Vagy sokat akarok??? :eek:

A waterchill-hez mit szóltok??

[ 2004. március 05.: Szőrös Toto szerkesztette a hozzászólást ]
Gigabyte GA-X38-DS4 | Intel C2D E8200 2.66@4GHz | Kingmax 2x1GB PC2-8500 | MSI NX8600GT-T2D256E-OC/D3 | Western Digital 250GB SATAII | Samsung 971P | PX-810SA |  Logitech MX300 | DTK WT-MR05BS2-U2A

CPU-Z

#47 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 19:05

idézet:
Ezt írta Szőrös Toto:
Üdv!

Tud valaki nekem abban segíteni, hogy 60k Huf körül kéne komplett vízhűtés. proci, chipset, és vga is legyen benne. Nem baj, ha nem innovatek, a lényeg, hogy csend legyen, hüvös alkatrészek, és egy kevés tuning. Vagy sokat akarok??? :eek:

A waterchill-hez mit szóltok??

[ 2004. március 05.: Szőrös Toto szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Kozbe neztem: 250 euroert (=~60k) ossze lehet allitani az altalad kivant rendszert innovatek-bol.

#48 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 19:21

Csovek tekinteteben (innovatek rendszer) vmelyik megoldas nem lehet esetleg jobb mint a szilikoncso? Most szilikoncsovet hasznalok, de az a bajom vele, hogy amikor a csatlakozokat csavargatom rettenetesen csavarodik. watercooling-on neztem csoveket, azok nem jobbak ilyen szempontbol vagy milyen egyeb hatranyuk van a szilikoncsovel szemben?

Ilyenek vannak nagyjabol: [url="http://"http://www.watercooling.de/catalog/product_info.php?cPath=1_9&products_id=269"]http://www.watercool...products_id=269[/url] [url="http://"http://www.watercooling.de/catalog/product_info.php?cPath=1_9&products_id=459"]http://www.watercool...products_id=459[/url] [url="http://"http://www.watercooling.de/catalog/product_info.php?cPath=1_9&products_id=51"]http://www.watercool...&products_id=51[/url]

#49 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 19:45

idézet:
Ezt írta csosz:

Kozbe neztem: 250 euroert (=~60k) ossze lehet allitani az altalad kivant rendszert innovatek-bol.
[/quote]

+VÁM, +ÁFA, +szállítási költség. :(
/Jó, VÁM májustól nem lesz, de a többi marad. :( /

#50 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 19:48

idézet:
Ezt írta csosz:
Csovek tekinteteben (innovatek rendszer) vmelyik megoldas nem lehet esetleg jobb mint a szilikoncso? Most szilikoncsovet hasznalok, de az a bajom vele, hogy amikor a csatlakozokat csavargatom rettenetesen csavarodik. watercooling-on neztem csoveket, azok nem jobbak ilyen szempontbol vagy milyen egyeb hatranyuk van a szilikoncsovel szemben?
...
[/quote]

A szilikoncsőnél ilyen célra nem nagyon van jobb, mert a PVC alapanyagű csövek (amilyen az innovatek cső is!):
-idővel "elfáradnak", elveszítik rugalmasságukat (kanyaroknál ellaposodik a keresztmetszet)
-hő hatására lágyulnak ( ezt nem kell ecsetelni miért rossz)

Szóval csavarodik, csavarodik nekem is, de ha megfogod a csövet jó erősen mikor a csatit csavarozod a menetre, jó lesz az.

Semmi értelme szilikonról áttérni a PVC-re! Visszalépés.

#51 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 20:01

idézet:
Ezt írta Etele:

+VÁM, +ÁFA, +szállítási költség. :(
/Jó, VÁM májustól nem lesz, de a többi marad. :( /
[/quote]

VAM szerintem nincs, afa van, de igazabol az sincs mivel az o afajuk lejon az arbol a mienk viszont ramegy 1.25/1.16 enyivel valtozik az ar. Postakoltseg valoban van (25 euro kb. talan sulytol is fugg)

#52 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 20:03

Szerinted nincs, az egy dolog, én pedig rendeltem már, és volt vám, valami 8%.

Kérdés, hogy a te "szerinted"-ed és az én konkrét vámbefizetésem közül melyik az erősebb valóságtartalmú. :p :p

Ráadásul igaz, hogy lejön az árból a német adó (16%), de rájön az ÁFA ami 25% (ahogy te is írtad), ez nagyjából(!) 9%-kal növeli a cucc árát, tehát nem lehet egy legyintéssel elintézni ("de igazabol az sincs", LOL ).

Úgy bírom hogy ha valaki téved/elnéz valamit, nem ám azt mondja, hogy "télleg, ez nem jutott eszembe", hanem elkezdi megmagyarázni... :D

[ 2004. március 05.: Etele szerkesztette a hozzászólást ]

#53 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 20:18

Etele, határozottan ellent kell mondjak:

Számítástechnikai alkatrészekre nincs vám, én se fizettem, amikor átvettem a vízhűtésemet a postán...
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#54 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 20:20

Én meg fizettem. Nem mondanám, hogy ha nem lett volna így.

Akkor engem biztosan átvertek. :p Esetleg a vámos nem hitte el hogy számtech. alkatrész. :D Ezek szerint egyéni elbírálás alá esik a dolog? :confused:

[ 2004. március 05.: Etele szerkesztette a hozzászólást ]

#55 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 20:24

idézet:
Ezt írta Fym:

Számítástechnikai alkatrészekre nincs vám, én se fizettem, amikor átvettem a vízhűtésemet a postán...
[/quote]

Egyébként olvasd el a Hálóvilágos topikot.

Emlékeim szerint a komplett gépekre nincsen vám, alkatrészre van.

Persze egy év alatt sok minden változhatott.

Tehát helyesbítek: amikor még én rendeltem (2002. decembere) kellett fizetnem vámot.
Jó így? :)

#56 Felhasználó inaktív   bicska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 20:31

idézet:
Ezt írta Fym:

[/quote]

Mindenre van vám és most majd nem lesz. És dejó..most majd fizetek a kocsimra regisztrációs adót..és több, mint a vám..
Amibe kompetens vagyok: modellcuccokra van vám

Bicska

[ 2004. március 05.: bicska szerkesztette a hozzászólást ]

#57 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 21:33

idézet:
Ezt írta bicska:

Mindenre van vám és most majd nem lesz. És dejó..most majd fizetek a kocsimra regisztrációs adót..és több, mint a vám..
Amibe kompetens vagyok: modellcuccokra van vám

Bicska

[ 2004. március 05.: bicska szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

2003 szeptemberében nekem nem kellett vámot fizetnem... Direkt megkérdezte a vámtiszt (mivel személyesen mentem el a postára, nem vártam meg amíg kiküldik), hogy ami a küldeményben van, az számtech alaktrész-e, mert ha az, akkor nincs rá vám...
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#58 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 22:45

idézet:
Ezt írta Fym:

2003 szeptemberében nekem nem kellett vámot fizetnem... Direkt megkérdezte a vámtiszt (mivel személyesen mentem el a postára, nem vártam meg amíg kiküldik), hogy ami a küldeményben van, az számtech alaktrész-e, mert ha az, akkor nincs rá vám...
[/quote]

Ugy emlekszem 2003 augusztusaban valtozott, en kb oktoberben vettem at, akkor mar nem volt. Marad az 1.25/1.16 (ami nem 0.25-0.16 :) ) meg a posta.

#59 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 22:59

idézet:
Ezt írta csosz:

... Marad az 1.25/1.16 (ami nem 0.25-0.16 :) ) meg a posta.
[/quote]

idézet:
Ezt írta Etele:
...ez nagyjából(!) 9%-kal növeli a cucc árát,...[/quote]

De ha ennyire pedáns itt valaki :) akkor (most nem szarozok a PONTOS szorzószám leírásán) 7,758%-al növeli a végösszeget.
Jó lesz így?

De ha kicsit számolsz és nem csak legyintgetsz :) az 60.000HUF-nál majd' 5000 forint, ezt azért nem aposztrofálnám úgy, hogy "afa van, de igazabol az sincs "-nek. :)

Ha pl. vesszük a srácot aki 60.000-ért venne cucost, akkor ezt a 7,758%-ot + a szállítás költségét (ami szintén nem százforintokban mérhető) igenis bele kell kalkulálni az árba.

De tőlem akár bele sem számolhatja, csak akkor mikor átveszi a csomagot kellemetlen meglepetések érhetik...

#60 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 23:06

idézet:
Ezt írta Etele:

De ha ennyire pedáns itt valaki :) akkor (most nem szarozok a PONTOS szorzószám leírásán) 7,758%-al növeli a végösszeget.
Jó lesz így?

De ha kicsit számolsz és nem csak legyintgetsz :) az 60.000HUF-nál majd' 5000 forint, ezt azért nem aposztrofálnám úgy, hogy "afa van, de igazabol az sincs "-nek. :)

Ha pl. vesszük a srácot aki 60.000-ért venne cucost, akkor ezt a 7,758%-ot + a szállítás költségét (ami szintén nem százforintokban mérhető) igenis bele kell kalkulálni az árba.

De tőlem akár bele sem számolhatja, csak akkor mikor átveszi a csomagot kellemetlen meglepetések érhetik...
[/quote]

Ja es hogy teljesen pontosak legyunk a banki atutalas is 1-2e ft. Remelem az illeto vegigolvassa.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.