idézet:
Ezt írta Lufinyul:
Csak tuning rovatban indulok valszeg :)Igényesebb moddolásra nem igazán van időm s tisztában vagyok az ellenfelekkel is ezért neki sem állok[/quote]
azonis szivesen ottlennek... de videkrol ket nap nem fogunk felmenni. meg ott max erkolcsi gyozelmet lehetne aratni1700+ @2500mhz ill r9700... ezzel nem nagyon lehetne labdarugni egy izmosabb konfig mellett. kolcsonhardverrel meg varazsat veszti az egesz. persze szvsz.
Milyen komplett vizhűtést ajánlotok?
Elküldve: 2004. 03. 03. 10:01
Elküldve: 2004. 03. 03. 10:03
idézet:
Ezt írta Lufinyul:
Ha P4-em lenne akkor egyetértenék veled, de így nem![/quote]
pedig igaza van... a stabkockakat is figyeld, hogy nem csusznak e a gravitacio iranyabaekkora teljesitmenyt kiszolgalo alkatreszeket vetek hutes nelkul hagyni.
Elküldve: 2004. 03. 03. 17:33
idézet:
Ezt írta arn:
pedig igaza van... a stabkockakat is figyeld, hogy nem csusznak e a gravitacio iranyabaekkora teljesitmenyt kiszolgalo alkatreszeket vetek hutes nelkul hagyni.[/quote]
2 óra játék után kézmelegek voltak a "stabkockak" és a procifoglalat körüli kondik! Nyáron persze minden más lesz tudom, de egyenlőre nem kell nekik külön hűtés.
Elküldve: 2004. 03. 04. 20:40
idézet:
Ezt írta Lufinyul:
2 óra játék után kézmelegek voltak a "stabkockak" és a procifoglalat körüli kondik! Nyáron persze minden más lesz tudom, de egyenlőre nem kell nekik külön hűtés.[/quote]
Nem fognak szólni ,hogy most kell a hűtés mert eldurranunk...Majd szépen maguktól meghalnak...Jobban teszed ha hűtöd őket...Most rakom össze én is a második komplett vízhűtésem de sajnos egy 5 voltos 8 centis ventit a stabkockákhoz már be is szereltem...Ez van... Pedig másik venti nem lesz több a rendszerben, de ez elkerülhetetlen...
Más: Egyébként nem igazán értem mért éppen egy innovaradi dual-al párosítottad össze a Konvekt-o-matik maxi-t mert az inovaradi dual közel sem tud annyit passzívban mint akár egy szimpla konvekt-o-matic mivel nem erre lett kitalálva...
Na én majd legközelebb akkor jövök ha már meglesz a kész cucc
[ 2004. március 04.: Zollka szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 04. 20:59
idézet:
Ezt írta Zollka:
Más: Egyébként nem igazán értem mért éppen egy innovaradi dual-al párosítottad össze a Konvekt-o-matik maxi-t mert az inovaradi dual közel sem tud annyit passzívban mint akár egy szimpla konvekt-o-matic mivel nem erre lett kitalálva...
Na én majd legközelebb akkor jövök ha már meglesz a kész cucc
[ 2004. március 04.: Zollka szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Helyhiány miatt esett a választásom erre, két konvekt o matikot nem nagyon tudnék hova tenni mivel szállítható kell legyen a gép.
Elküldve: 2004. 03. 05. 10:21
Tud valaki nekem abban segíteni, hogy 60k Huf körül kéne komplett vízhűtés. proci, chipset, és vga is legyen benne. Nem baj, ha nem innovatek, a lényeg, hogy csend legyen, hüvös alkatrészek, és egy kevés tuning. Vagy sokat akarok???

A waterchill-hez mit szóltok??
[ 2004. március 05.: Szőrös Toto szerkesztette a hozzászólást ]
CPU-Z
Elküldve: 2004. 03. 05. 19:05
idézet:
Ezt írta Szőrös Toto:
Üdv!
Tud valaki nekem abban segíteni, hogy 60k Huf körül kéne komplett vízhűtés. proci, chipset, és vga is legyen benne. Nem baj, ha nem innovatek, a lényeg, hogy csend legyen, hüvös alkatrészek, és egy kevés tuning. Vagy sokat akarok???
A waterchill-hez mit szóltok??
[ 2004. március 05.: Szőrös Toto szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Kozbe neztem: 250 euroert (=~60k) ossze lehet allitani az altalad kivant rendszert innovatek-bol.
Elküldve: 2004. 03. 05. 19:21
Ilyenek vannak nagyjabol: [url="http://"http://www.watercooling.de/catalog/product_info.php?cPath=1_9&products_id=269"]http://www.watercool...products_id=269[/url] [url="http://"http://www.watercooling.de/catalog/product_info.php?cPath=1_9&products_id=459"]http://www.watercool...products_id=459[/url] [url="http://"http://www.watercooling.de/catalog/product_info.php?cPath=1_9&products_id=51"]http://www.watercool...&products_id=51[/url]
Elküldve: 2004. 03. 05. 19:45
idézet:
Ezt írta csosz:
Kozbe neztem: 250 euroert (=~60k) ossze lehet allitani az altalad kivant rendszert innovatek-bol.[/quote]
+VÁM, +ÁFA, +szállítási költség.
/Jó, VÁM májustól nem lesz, de a többi marad./
Elküldve: 2004. 03. 05. 19:48
idézet:
Ezt írta csosz:
Csovek tekinteteben (innovatek rendszer) vmelyik megoldas nem lehet esetleg jobb mint a szilikoncso? Most szilikoncsovet hasznalok, de az a bajom vele, hogy amikor a csatlakozokat csavargatom rettenetesen csavarodik. watercooling-on neztem csoveket, azok nem jobbak ilyen szempontbol vagy milyen egyeb hatranyuk van a szilikoncsovel szemben?
...
[/quote]
A szilikoncsőnél ilyen célra nem nagyon van jobb, mert a PVC alapanyagű csövek (amilyen az innovatek cső is!):
-idővel "elfáradnak", elveszítik rugalmasságukat (kanyaroknál ellaposodik a keresztmetszet)
-hő hatására lágyulnak ( ezt nem kell ecsetelni miért rossz)
Szóval csavarodik, csavarodik nekem is, de ha megfogod a csövet jó erősen mikor a csatit csavarozod a menetre, jó lesz az.
Semmi értelme szilikonról áttérni a PVC-re! Visszalépés.
Elküldve: 2004. 03. 05. 20:01
idézet:
Ezt írta Etele:
+VÁM, +ÁFA, +szállítási költség.
/Jó, VÁM májustól nem lesz, de a többi marad./[/quote]
VAM szerintem nincs, afa van, de igazabol az sincs mivel az o afajuk lejon az arbol a mienk viszont ramegy 1.25/1.16 enyivel valtozik az ar. Postakoltseg valoban van (25 euro kb. talan sulytol is fugg)
Elküldve: 2004. 03. 05. 20:03
Kérdés, hogy a te "szerinted"-ed és az én konkrét vámbefizetésem közül melyik az erősebb valóságtartalmú.

Ráadásul igaz, hogy lejön az árból a német adó (16%), de rájön az ÁFA ami 25% (ahogy te is írtad), ez nagyjából(!) 9%-kal növeli a cucc árát, tehát nem lehet egy legyintéssel elintézni ("de igazabol az sincs", LOL ).
Úgy bírom hogy ha valaki téved/elnéz valamit, nem ám azt mondja, hogy "télleg, ez nem jutott eszembe", hanem elkezdi megmagyarázni...

[ 2004. március 05.: Etele szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 05. 20:18
Számítástechnikai alkatrészekre nincs vám, én se fizettem, amikor átvettem a vízhűtésemet a postán...
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.
Elküldve: 2004. 03. 05. 20:20
Akkor engem biztosan átvertek.

[ 2004. március 05.: Etele szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 05. 20:24
idézet:
Ezt írta Fym:
Etele, határozottan ellent kell mondjak:
Számítástechnikai alkatrészekre nincs vám, én se fizettem, amikor átvettem a vízhűtésemet a postán...[/quote]
Egyébként olvasd el a Hálóvilágos topikot.
Emlékeim szerint a komplett gépekre nincsen vám, alkatrészre van.
Persze egy év alatt sok minden változhatott.
Tehát helyesbítek: amikor még én rendeltem (2002. decembere) kellett fizetnem vámot.
Jó így?![]()
Elküldve: 2004. 03. 05. 20:31
idézet:
Ezt írta Fym:
Etele, határozottan ellent kell mondjak:
Számítástechnikai alkatrészekre nincs vám, én se fizettem, amikor átvettem a vízhűtésemet a postán...[/quote]
Mindenre van vám és most majd nem lesz. És dejó..most majd fizetek a kocsimra regisztrációs adót..és több, mint a vám..
Amibe kompetens vagyok: modellcuccokra van vám
Bicska
[ 2004. március 05.: bicska szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 05. 21:33
idézet:
Ezt írta bicska:
Mindenre van vám és most majd nem lesz. És dejó..most majd fizetek a kocsimra regisztrációs adót..és több, mint a vám..
Amibe kompetens vagyok: modellcuccokra van vám
Bicska
[ 2004. március 05.: bicska szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
2003 szeptemberében nekem nem kellett vámot fizetnem... Direkt megkérdezte a vámtiszt (mivel személyesen mentem el a postára, nem vártam meg amíg kiküldik), hogy ami a küldeményben van, az számtech alaktrész-e, mert ha az, akkor nincs rá vám...
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.
Elküldve: 2004. 03. 05. 22:45
idézet:
Ezt írta Fym:
2003 szeptemberében nekem nem kellett vámot fizetnem... Direkt megkérdezte a vámtiszt (mivel személyesen mentem el a postára, nem vártam meg amíg kiküldik), hogy ami a küldeményben van, az számtech alaktrész-e, mert ha az, akkor nincs rá vám...[/quote]
Ugy emlekszem 2003 augusztusaban valtozott, en kb oktoberben vettem at, akkor mar nem volt. Marad az 1.25/1.16 (ami nem 0.25-0.16) meg a posta.
Elküldve: 2004. 03. 05. 22:59
idézet:
Ezt írta csosz:
... Marad az 1.25/1.16 (ami nem 0.25-0.16) meg a posta.[/quote]
idézet:
Ezt írta Etele:
...ez nagyjából(!) 9%-kal növeli a cucc árát,...[/quote]
De ha ennyire pedáns itt valakiakkor (most nem szarozok a PONTOS szorzószám leírásán) 7,758%-al növeli a végösszeget.
Jó lesz így?
De ha kicsit számolsz és nem csak legyintgetszaz 60.000HUF-nál majd' 5000 forint, ezt azért nem aposztrofálnám úgy, hogy "afa van, de igazabol az sincs "-nek.
Ha pl. vesszük a srácot aki 60.000-ért venne cucost, akkor ezt a 7,758%-ot + a szállítás költségét (ami szintén nem százforintokban mérhető) igenis bele kell kalkulálni az árba.
De tőlem akár bele sem számolhatja, csak akkor mikor átveszi a csomagot kellemetlen meglepetések érhetik...
Elküldve: 2004. 03. 05. 23:06
idézet:
Ezt írta Etele:
De ha ennyire pedáns itt valakiakkor (most nem szarozok a PONTOS szorzószám leírásán) 7,758%-al növeli a végösszeget.
Jó lesz így?
De ha kicsit számolsz és nem csak legyintgetszaz 60.000HUF-nál majd' 5000 forint, ezt azért nem aposztrofálnám úgy, hogy "afa van, de igazabol az sincs "-nek.
Ha pl. vesszük a srácot aki 60.000-ért venne cucost, akkor ezt a 7,758%-ot + a szállítás költségét (ami szintén nem százforintokban mérhető) igenis bele kell kalkulálni az árba.
De tőlem akár bele sem számolhatja, csak akkor mikor átveszi a csomagot kellemetlen meglepetések érhetik...[/quote]
Ja es hogy teljesen pontosak legyunk a banki atutalas is 1-2e ft. Remelem az illeto vegigolvassa.