idézet:
Ezt írta kalebris:
Egy "tesztet" talaltam inkabb olyan ismerteto jellegu! A blokkot egy aquarius 2-re raktak az eredeti blokk helyere es vagy 2 fok a kulonbseg!
[url="http://"http://www.a1-electronics.net/Heatsinks/2003/Zalman_ZM-WB2_Aug03.shtml"]itt[/url]
de olvasd el a teljes "tesztet", mert a grafikon furcsa es csaloka![/quote]
Ha kíváncsiak vagytok a véleményemre elmondom (ha nem akkor is) hogy az Aquarius rendszere úgy van összerakva, hogy éppen elég nagy legyen a radiátor, hogy éppen elég nagy legyen a csövek átmérője, és hogy éppen megfelelő hűtési teljesítményű blokk legyne a procin: magyarán szólva ez egy rendszer, melynek minden tagja pont akkora teljesítményű, hogy összhangban legyen a rendszer többi tagjával. Ergo ha egy 10x jobb CPU blokkot raksz bele, az sem fog számottevően jobban hűteni, mert kicsi hozzá a radiátor és vékonyak a csövek...
Más példa: ha egy Trabiba beleraksz Ferrari motort, nem fog sokkal jobban menni, mert a kaszni szétesik és a futómű nem tudja átadni a teljesítményt ill. nem tudja az úton tartani az autót. Pedig a Ferrari motor sokkal jobb mint a Trabant ugye...
Innentől kezdve a cikk csak annyit ér mint egy pofon a sz@rnak: semmit. A Zalman blokkjáról semmi sem derül ki...
Kapisch?![]()
![]()
[ 2003. szeptember 11.: Etele [aki néha Draco] szerkesztette a hozzászólást ]
Milyen komplett vizhűtést ajánlotok?
Elküldve: 2003. 09. 11. 12:51
Elküldve: 2003. 09. 11. 13:07
idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:
Ha kíváncsiak vagytok a véleményemre elmondom (ha nem akkor is) hogy az Aquarius rendszere úgy van összerakva, hogy éppen elég nagy legyen a radiátor, hogy éppen elég nagy legyen a csövek átmérője, és hogy éppen megfelelő hűtési teljesítményű blokk legyne a procin: magyarán szólva ez egy rendszer, melynek minden tagja pont akkora teljesítményű, hogy összhangban legyen a rendszer többi tagjával. Ergo ha egy 10x jobb CPU blokkot raksz bele, az sem fog számottevően jobban hűteni, mert kicsi hozzá a radiátor és vékonyak a csövek...
Más példa: ha egy Trabiba beleraksz Ferrari motort, nem fog sokkal jobban menni, mert a kaszni szétesik és a futómű nem tudja átadni a teljesítményt ill. nem tudja az úton tartani az autót. Pedig a Ferrari motor sokkal jobb mint a Trabant ugye...
Innentől kezdve a cikk csak annyit ér mint egy pofon a sz@rnak: semmit. A Zalman blokkjáról semmi sem derül ki...
Kapisch?![]()
![]()
[ 2003. szeptember 11.: Etele [aki néha Draco] szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
ebben igazad van, de szerintem nagyobb csovekkel es radiatorral sem lenne szamottevo a kulonbseg. mint az par blokktesztbol mar kiderult...
Elküldve: 2003. 09. 11. 13:20
idézet:
Ezt írta arn:
ebben igazad van, de szerintem nagyobb csovekkel es radiatorral sem lenne szamottevo a kulonbseg. mint az par blokktesztbol mar kiderult...[/quote]
Attól függ mit értesz számottevő alatt??? Én nem 10-15 fokot... (de nem is 2-3-at).
Nagyobb radiátorral és csövekkel tudna csak megmutatkozni a 2 blokk közötti valós teljesítménykülönbség, ezt tartom.
RE: részvétem a meló miatt, szemétek az emberek, de főleg az oszták főnökök...![]()
[ 2003. szeptember 11.: Etele [aki néha Draco] szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 09. 11. 13:52
idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:
Attól függ mit értesz számottevő alatt??? Én nem 10-15 fokot... (de nem is 2-3-at).
Nagyobb radiátorral és csövekkel tudna csak megmutatkozni a 2 blokk közötti valós teljesítménykülönbség, ezt tartom.
RE: részvétem a meló miatt, szemétek az emberek, de főleg az oszták főnökök...![]()
[ 2003. szeptember 11.: Etele [aki néha Draco] szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
a mikrostrukturas blokkok es az egeszen egyszeru 4x4es dbok kozott is csak par fok volt. szerintem a tt rendszer gyengesege inkabb a kicsi holeadon mulik. egy nagyobbal, akar ugyanezzel a csovekkel sokkal jobb eredmenyt erne el. jah es persze nem 90l/oras szivattyuval.
Elküldve: 2003. 09. 11. 14:46
Elküldve: 2003. 09. 11. 15:07
idézet:
Ezt írta arn:
a mikrostrukturas blokkok es az egeszen egyszeru 4x4es dbok kozott is csak par fok volt. szerintem a tt rendszer gyengesege inkabb a kicsi holeadon mulik. egy nagyobbal, akar ugyanezzel a csovekkel sokkal jobb eredmenyt erne el. jah es persze nem 90l/oras szivattyuval.[/quote]
Sztem is pont ez a helyzet, a hőleadás elég problémás ennél a rendszernél. Nem tudom, hogy mi benne a nagy szám..talán az ára, mondhatnánk: megéri a pénzét
![]()
![]()
Bicska
Elküldve: 2003. 09. 11. 17:14
idézet:
Ezt írta bicska:
Sztem is pont ez a helyzet, a hőleadás elég problémás ennél a rendszernél. Nem tudom, hogy mi benne a nagy szám..talán az ára, mondhatnánk: megéri a pénzét
![]()
![]()
Bicska[/quote]
Éppen ez az: az ára nem nagy szám, hanem viszonylag kicsi.Ez a jó benne.
![]()
![]()
Elküldve: 2003. 09. 11. 20:00
Beszerelés hétvégén, akkor újabb képek...
[ 2003. szeptember 11.: Fym szerkesztette a hozzászólást ]
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.
Elküldve: 2003. 09. 11. 20:45
Elküldve: 2003. 09. 11. 20:49
idézet:
Ezt írta Liquid:
Szóval akkor szerintetek egy rendes radiátorral, meg jo csovekkel, plussz egy eheim 1048-assal rendben lesz a rendszer?[/quote]
Jaja... Dual vagy triple radi...![]()
Elküldve: 2003. 09. 11. 20:58
Elküldve: 2003. 09. 11. 21:01
idézet:
Ezt írta Liquid:
Amugy ma rendeltem meg a Zalmant is, meg az Eheimet is. A Zalmant a Depobol, az Eheimet meg valami akvarista helyről. Mennyi idő ez kb még ideér? Már nagyon beszerelném. Hány nap kb a posta? Ti biztos tudjátok.[/quote]
Nem tudom, én Németországból rendeltem, onnan 10 nap alatt Mo.-ra ért...![]()
Elküldve: 2003. 09. 11. 21:10
Ha kesz leszel csinalj jo sok kepet.
Elküldve: 2003. 09. 11. 21:17
Elküldve: 2003. 09. 11. 21:37
idézet:
Ezt írta csosz:
Ezt az InnovaProtect dolgot mennyire kell komolyan venni? Vagy jo az itt emlitett alkohol/ioncserelt viz keverek? Az a zold trutyi lenne az innoprotect? A masik ket uveg sima ioncserelt viz?[/quote]
Kép lesz garmadával...Az innovaprotect a két fehér üveg, a "zöld" (ami igazság szerint kék
), azaz UV reagens...
Az innovaprotect az 1,2 etándiol, szal valami alkohol, de ez nem algásodik...
![]()
Elküldve: 2003. 09. 12. 16:32
Szerelés holnap, és képek is...
Elküldve: 2003. 09. 12. 18:36
Beszereztem egy elolapi panelt(ENERMAX MULTIFUNKCIONÁLIS PANEL UC-A5FATR2), ami tud vhol homersekletet is merni (van ket sensor). Kerdesem, hogy fel lehet e ezeket a szenzorokat szoritani a P4 es a huto koze, ill a chipset es a huto koze, de ekkor sejtesem szerint a hutes nem lesz igazan jo, hiszen a hutofelulet nem csatlakozik teljesen a hutendo feluletre, egyaltalan fel lehet e hasznalni ezeket a szenzorokat vmi ertelmes helyre (talan HDD?).
Elküldve: 2003. 09. 12. 18:43
idézet:
Ezt írta csosz:
Fym: nem inkabb hazon kivulre kene a radi?
...[/quote]
Jó helye lesz neki itt is...Nem szeretem a gépen a mindenféle kinövéseket...
Lesz rajta 3 db 12 centis ventilátor, és nem nagyon érdekel, hogy mondjuk 5 fokkal melegebb a víz a szobahőmérsékletnél... Triple radi van szal le bírja adni a hőt...
Elküldve: 2003. 09. 12. 22:51
idézet:
Ezt írta csosz:
Fym: nem inkabb hazon kivulre kene a radi?
Kerdesem, hogy fel lehet e ezeket a szenzorokat szoritani a P4 es a huto koze, ill a chipset es a huto koze.[/quote]
En ugy emlekszem, hogy ez az egy amit a gyarto nem ajanl (Thermaltake a hardcano-nal) inkabb a proci ala rakd az alalplapi szenzor kornyekere, nekem igy van egy sima coolink homero beepitve . A zsinor ugyan kicsit vastag a proci labai kozott kicsit szorul de semmi gond nincs vele!
[ 2003. szeptember 13.: kalebris szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 09. 12. 23:02
idézet:
Ezt írta kalebris:
A zsinor ugyan kicsit vastag a proci labai kozott kicsit szorul de semmi gond nincs vele![/quote]
Koszi megnezem. Mas: albatron alaplapot hol lehet itthon kapni?

Súgó
A téma zárva.