HWSW Informatikai Kerekasztal: Miért kapcsol be magától a gépem???? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Miért kapcsol be magától a gépem???? Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   gumidongo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 11. 26. 13:27

Szoval a probléma a témában adott. Tök magától teljessen véletlenszerúen bekapcsol a gép. Amit tudni kell róla. Gigabyte VAX KT400 alaplap. Hálóba van kötve ugyan, de a LAN wake ki van kapcsolva a BIOSban. Esetleg ha vkinek volt már hasonló gondja és talált rá vmi megoldást, szívessen várom az ötletét. (Persze másét is)
Kösz, elöre a segítséget!

#2 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 11. 26. 14:43

A kollégámnak volt ilyen gondja - Neki is Gigabyte lapja van -, minden éjfélkor beindult a gép!

Be volt kapcsolva az ébresztés a BIOS-ban!

Ez egyébként hasznos lehet, csak nem tudom miért van bekapcsolva alapértelmezettként! :confused:
"Gyakori hiba, hogy amikor valami nagyon tökéleteset akarnak tervezni az emberek, alábecsülik a nagyon tökéletlenek leleményességét."

Douglas Adams

#3 Felhasználó inaktív   gumidongo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 11. 26. 14:52

nekem nincs az ébresztés bekapcsolva! Mondom tök randomra kapcsol be. Én legalábbis nem látok benne rendszertt.

#4 Felhasználó inaktív   ADAMX 001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 26. 15:04

Szerintem a tápoddal van a baj. Az én gépem minden áramszünet után magától bekapcsol a táp miatt, lehet, hogy neked is ez a gond.

#5 Felhasználó inaktív   m-i-k-e 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 11. 26. 15:08

Szerintem meg a Bekapcsoló gomb a rossz !
Húzd le a lapról, ha akkor is bekepcsol akkor kapcsold ki a tápot !!!!
Mer' úgy tanul a gyerek, ha kérdez![I]

#6 Felhasználó inaktív   gumidongo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 11. 26. 15:08

1 részt zsír új a táp (meg ugy az egész gép)
2 nincs áramszünet sem. Semmi rendellenes külső körülmény.
:confused:

#7 Felhasználó inaktív   ADAMX 001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 26. 15:14

idézet:
Ezt írta gumidongo:
1 részt zsír új a táp (meg ugy az egész gép)
2 nincs áramszünet sem. Semmi rendellenes külső körülmény.
:confused:
[/quote]

1. Hmmm...nem az a baj az én tápommal sem, hogy régi, eredetiben is ilyen volt :p

2. Akkor nem tudok segíteni, de szerintem akkor is a táp a hibás.

#8 Felhasználó inaktív   ZoO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 26. 15:44

a "power loss restart" enable vagy disable a BIOS-ban?

#9 Felhasználó inaktív   gumidongo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 11. 26. 15:48

nem tom', ha hazaérek megnézem!
Egyébként mi a funkciója?

#10 Felhasználó inaktív   ZoO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 26. 15:55

ha áramszünet keletkezik (pl.: kimarad az áram, tápfesz ingadozik, 220-as dugalj KH-s, vagy az elosztó kh-s), újraindítja a gépet...

Én már szívtam kh-s 220-as konnektorral, kívülről minden ok. volt, de belül néha szikrázott egy picit...

Mondjuk ettől az egész gép restartolna, de ha a táp szórakozik veled, a disable állástól meg kell oldódjon a problémád...

Ha megoldódna is: új táp vétele gyorsan ajánlott... ha nem, akkor szervíz vissza...

#11 Felhasználó inaktív   Mulder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 26. 22:37

Egy idoben nekem is volt ijen. mindig akkor amikor csorgott a telefon. Aztan rajottem az osszefuggesre es a biosban kikapcsoltam a wake up by modemet :)
Nalad nemtom mi lehet

#12 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 26. 22:49

:rolleyes:

Attol fuggetlenul, hogy uj (relativ uj) a tap meg lehet, hogy azzal van a gaz... nekem nem volt semmi ilyen bekapcs ize engedelyezve, power loss nem is volt a regi lapom BIOS-aban, megis beindult, volt hogy egy ejjel 2x-3x is, aztan 1-2 napig semmi... es egyszercsak elfustolt a egesz gep... taptol. Egyebkent ezt elotte par nappal csinalta eloszor. A tap fel eves volt. A gep full toltalkar, kuka...

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#13 Felhasználó inaktív   LaciBa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 11. 27. 01:08

Helló Mindenki!

Előző gépen szintén csinált ilyet és másoktól is hallottam róla. 3 évig ment többé kevésbé stabilan, hozta amennyit tőle elvárni lehet. BIOS-ban minden letiltva amitől elindulhat, mégis elindult.
Egyszer már a WinXP is fagyni kezdett, aztán már az telepítése sem sikerült. Csak a Win98 ment fel, majd elfüstölt.
Alaplap: PC-Partner Intel 440EX chipset-tel
Proci: 400Mh Celeron
Ram: 128Mb SD
Videokartya: Trident 3D Accelerator 4Mb.
Modem: Dialcom külső 65kbs
Táp: ATX 200W
Winchester,CD

Lehet, hogy hülységet mondok. Kiderült, hogy a konektorom, amiről az áramot kapja bármennyire is földetnek néz ki, nem az, ugyanis a földelés nincs bekötve. Fázisceruzával megnézem a gép hátulját, bárhová is érintem(ami nincs lefestve) világít. Ne csak a konnektor legyen földelt, hanem a hosszabbítók és az elosztók is. Ha nem értesz a villanyszereléshez, erőssen ajánlot szerelőhöz fordulni.

Üdv: László Bandi

#14 Felhasználó inaktív   Naszta 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 27. 04:25

Nekem ez a probléma egybe van kötve egy olyannal, hogy a gép nem kapcsol ki. Leáll minden, majd újraindít...

#15 Felhasználó inaktív   gumidongo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 11. 27. 08:23

idézet:
Ezt írta László András:
Helló Mindenki!
Lehet, hogy hülységet mondok. Kiderült, hogy a konektorom, amiről az áramot kapja bármennyire is földetnek néz ki, nem az, ugyanis a földelés nincs bekötve. Fázisceruzával megnézem a gép hátulját, bárhová is érintem(ami nincs lefestve) világít. Ne csak a konnektor legyen földelt, hanem a hosszabbítók és az elosztók is. Ha nem értesz a villanyszereléshez, erőssen ajánlot szerelőhöz fordulni.

Üdv: László Bandi
[/quote]

Hát ez azt hiszem a mi lakásunkban is így van. Gondolod hogy ez elég ahhoz, hogy bekapcsoljon? Vagy csak arra hogy elöbb utóbb szét****odjon a gép? Esetleg hálózati fesz. ingadozás miatt nem lehet?

#16 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 27. 12:56

Hálózati kapcsolót nem ártana berakni, és ha lekapcsolod a gépet, akkor azt is lelőni.

1.: garantáltan nem kapcsol be a géped
2.: a tápnak sem kell áram alatt lennie (főleg ha nem valami megbízható, márkás cucc) fölöslegesen.

Volt egy Codegen 300W-os tápom, ami ha nem ment a gép, melegebb volt, mintha ment. 3/4 éves korábanel is füstölt, és vitte az egész gépet.
Bár a mostani Chieftec nem melegszik, ha áram alatt van, akkor is lekapcsolom róla a delejt, biztos, ami biztos.

#17 Felhasználó inaktív   gumidongo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 11. 27. 13:23

Ja, végülis ez is megoldás, de úgy gondolom nem véletlenül találták ki a sleep módot. Azért ha több ideig nem használom a gépet lenyomom a tápot is.

#18 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 27. 13:48

idézet:
Ezt írta gumidongo:
Szoval a probléma a témában adott. Tök magától teljessen véletlenszerúen bekapcsol a gép. Amit tudni kell róla. Gigabyte VAX KT400 alaplap. Hálóba van kötve ugyan, de a LAN wake ki van kapcsolva a BIOSban. Esetleg ha vkinek volt már hasonló gondja és talált rá vmi megoldást, szívessen várom az ötletét. (Persze másét is)
Kösz, elöre a segítséget!
[/quote]

Hasonló :D.csak nekem no LAN.7VRX, meglököm kikpacs uután az egerem(WOP35),és bekapcsol! Na,erre (is) varjál gombot!!!
i tudja miért
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#19 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 27. 13:51

idézet:
Ezt írta gumidongo:

Hát ez azt hiszem a mi lakásunkban is így van. Gondolod hogy ez elég ahhoz, hogy bekapcsoljon? Vagy csak arra hogy elöbb utóbb szét****odjon a gép? Esetleg hálózati fesz. ingadozás miatt nem lehet?
[/quote]

Nem feltétlen.nekem akkor iért kapcsol be a GA lap, nálunk korrekt a föld.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#20 Felhasználó inaktív   kokler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 28. 12:57

Amig mi vagyunk Europa hardwer-szemetlerako-telepe,addig felejtsuk el az ilyen dramai mondatokat,hogy -nem azert talatak ki a sleep-modot...
Amikor meg vannak gyozodve a komolyabb cegek dontnokei,hogy
a hibaval visszahivott,vagy garis cuccok bezuzasra kerulnek,
akkor valoszinuleg nagyot tevednek.Es "Varganyane" sem tollasodna ilyen jelesul,mondjuk Amerikaban!
En mindenesetre nem kisertem a sorsot,es lekapcsolom minden este a gepem fokapcsolojat... :(
Forumlako

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó