HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # V.

#3541 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 07. 13:47

Idézet: Babinyo - Dátum: 2004. nov. 7., vasárnap - 10:22

Ez olyan amiben egy cső van hajlitgatva? Pl. személyautóké ilyen?

igen olyan. nem, azok nem olyanok. :)
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#3542 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 07. 14:03

Idézet: Babinyo - Dátum: 2004. nov. 7., vasárnap - 10:22

Ez olyan amiben egy cső van hajlitgatva? Pl. személyautóké ilyen?

amiben nem felén lefelé, másikfelén pedig fölfelé áramlik a víz, hanem "hajlítgatott", azaz folyamatos benne a víz áramlása, nincs törés...
énis ilyenen gondolkodom... pölö hogyha csinálok egy ilyet 10es rézcsőből könyökökkel azis elég, vagy feltétlenül szükségesek a lamellák is?  :think: vagy próbáljam ki, aztán meglátom?

#3543 Felhasználó inaktív   Babinyo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 07. 16:41

Idézet: reandre - Dátum: 2004. nov. 7., vasárnap - 15:03

amiben nem felén lefelé, másikfelén pedig fölfelé áramlik a víz, hanem "hajlítgatott", azaz folyamatos benne a víz áramlása, nincs törés...
énis ilyenen gondolkodom... pölö hogyha csinálok egy ilyet 10es rézcsőből könyökökkel azis elég, vagy feltétlenül szükségesek a lamellák is?  :think: vagy próbáljam ki, aztán meglátom?

Szerintem a lamellák kellenek, hogy megfelelő nagy legyen a felület, amley leadja a hőt.
2 ötletem volt/van. Az egyik, hogy egy 8-as belső átmérőjű rézcsőből, egy kiszuperált tápegység dobozába hajtogatni egy hőleadót. Abban van venti is, esztétikus, nagyobb házakban van neki felfogatási hely is. Csak a hatásfoka milyen lesz?!
A másik hogy egy kisebb autó motorhűtő radiátorát felhasználni (ilyesmit már láttam valakinek a holapján). Passzívban is elmenne, és tágulási tartályként is jól funkcionálna. Ezzal az a baj, hogy aluból van.

Van egy alu skoda radim és egy lada radim, ha valaki adnak egy pontos méretet a zsuk radiról, akkor valakivel szívesen elcserélem, ha igényt tart.rá.

#3544 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 07. 19:34

Idézet: Babinyo - Dátum: 2004. nov. 7., vasárnap - 17:41

Szerintem a lamellák kellenek, hogy megfelelő nagy legyen a felület, amley leadja a hőt.
2 ötletem volt/van. Az egyik, hogy egy 8-as belső átmérőjű rézcsőből, egy kiszuperált tápegység dobozába hajtogatni egy hőleadót. Abban van venti is, esztétikus, nagyobb házakban van neki felfogatási hely is. Csak a hatásfoka milyen lesz?!
A másik hogy egy kisebb autó motorhűtő radiátorát felhasználni (ilyesmit már láttam valakinek a holapján). Passzívban is elmenne, és tágulási tartályként is jól funkcionálna. Ezzal az a baj, hogy aluból van.

Van egy alu skoda radim és egy lada radim, ha valaki adnak egy pontos méretet a zsuk radiról, akkor valakivel szívesen elcserélem, ha igényt tart.rá.

a jelszó: parasztmerci... ugyanis ha jól láttam, az ezerötösünkben, meg az ezerhármasban is rézből van ez a motorhűtő...
azon töröm a fejem, hogy van nálam egy már emlegetett Jetta radiátor (ezis ilyen motorhűtő)... ennek ugye van 38 (ha jól emlékszem) alu átfolyócsöve, amiből 1 kilyukadt... na ezt nekem csak szilóval sikerült befoltozni, és nemtom mennyire bírná... de... a lényeges rész: fognám, és szépen lebontanám a burkolatot, és a csöveket benne szépen összekötném... mongyuk szilikoncsővel... úgy, mint ahogy a klímaradikban van, tehát a víz áramlása nem törne meg... és így lamellás is lenne, és nem is lassítaná annyira a vizet... esetleg a kisebb keresztmetszet jelenthet bajt, de majd meglátom...

szerk: fáradt vagyok bocs...

Szerkesztette: reandre 2004. 11. 07. 19:38 -kor

#3545 Felhasználó inaktív   kacsa7 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 07. 19:52

Idézet: HERR Z - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 21:23

Hülye kérdés de ha a radiátor az egyik sarkallatos pontja a rendszernek hőfok szempontjából, akkor szerintetek mennyit dobna, ha egyből kettő lenne nem csak 1? Mondjuk 2 lada vagy hasonló fűtőradi rajta 2x120mm-res venti persze mind2-n....megérné azt a + 4-5ezer forint többletet??????????
Tehát hülne 3-4 fokot vele a rendszer?

Nekem 2 radis rendszerem van. 2-4 fok-al jobb az 1 radinál.
ABIT IC7 | P4C 3.0@3.75(WATERCOOLED) | 2*512MB ST 466DDR@500MHz(2.5-3-2-5) | SAPPHIRE 9800XT 128MB(470/820) | CHIEFTEC 420W |
3dMark2k3 Aquamark3 3dMark2k5 PcMark2k4

#3546 Felhasználó inaktív   HERR Z 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 07. 21:34

Idézet: kacsa7 - Dátum: 2004. nov. 7., vasárnap - 20:52

Nekem 2 radis rendszerem van. 2-4 fok-al jobb az 1 radinál.

Hát akkor ha tudok olcsón szerezni akkor veszek egyből kettőt nem  csak egyet...és az a 2-4fok órajelekre átvive mit jelent :D

Ilyen klímaradit amúgy honnan lehetne szerválni?

#3547 Felhasználó inaktív   MiR-MuR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 07. 23:09

Hülye kérdés:
:offtopic:
Hogyan kapcsoljátok be a pumpákat?
Egy Isten, egy család, egy élet, egy barát
Egy csepp vér, egy csepp könny, egyszer lenn, egyszer fönn
Egy nép és egy lélek, egy ország, egy érdek

Egy becsület, egy szerelem, egy mikrofon ez mindenem

-< Peace >-

#3548 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 07. 23:56

Idézet: MiR-MuR - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 0:09

Hülye kérdés:
:offtopic:
Hogyan kapcsoljátok be a pumpákat?

áramot vezetünk bele.
amúgy elég sokat ismételgetett dolog. keress ráa topicban ezekre: relé, elosztó
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#3549 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 00:08

Idézet: orbano - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 0:56

áramot vezetünk bele.
amúgy elég sokat ismételgetett dolog. keress ráa topicban ezekre: relé, elosztó

:offtopic: +kaptam, felraktam, köszi.

Azt hittem ha van ellendarab, nem hajlik a nyák. De igen! :D

Belenyúltam a ventibe, kitörött 1 lapát :(. Szerintetek visszaragasztható :confused:
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#3550 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 02:05

Igen.

#3551 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 03:18

Á!!!

Most nézem ... kacsa7 ... majdnem ugyanolyan konfigunk van :)

Kérdések: a 2 radis rendszerrel mit hűtesz? Procit vagy VGA-t is? Mekkorák a hőmérsékletek nálad?
(Összehasonlításképp érdekelne ...)

Nekem passzívan 1 radival (klímaradi ...) cpu + vga: idle 50, full 60 fok volt ... most aktív radi, csak CPU: idle 40, full 45 ...
"Live Fast! Die Young!"

#3552 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 09:28

Idézet: MC Pite - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 1:08

:offtopic: +kaptam, felraktam, köszi.

Azt hittem ha van ellendarab, nem hajlik a nyák. De igen! :D

Belenyúltam a ventibe, kitörött 1 lapát :(. Szerintetek visszaragasztható :confused:

Nem tudom milyen ventilatorrol van szo, de anyagi romlasba csak nem visz, ha egy ujat veszel. A ragasztassal meggyulhet a bajod. Ha nem most, akkor majd idovel. Szoval IMHO kuka...

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#3553 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 09:39

Valóban. Ragasztani lehet, de nincs értelme. Egy hónapon belül csapágyas lesz és tönkremegy...

Elendarabbal is hajlik valóban, de közel sem annyit mint anélkül ;)
--HunFrost vízhűtés--

#3554 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 13:31

Idézet: ABnormal - Dátum: 2004. nov. 7., vasárnap - 10:04

300*130*90 - csonkok nélküli,befoglaló méretek

Kép

már be van dobozolva,nem tudom csak a "rácsos" részt :D megmérni,amúgy az enyém full réz,2 félét gyártottak skodához.ja,ez is 500 forint :) de inkább menjünk át a vízhűtés alapanyagai topikba.

no majd ha elkeszul az en fa rendszerem is... :)

meg mindig nem vagyok teljesen elegedett a funkcionalis resszel, de en az egeszet terveztem beboritani. legalabb a kulso egyseg legyen kompakt, amellett, hogy megmarad az "otthon is siman barkacsolhato" jelleg.

#3555 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 15:38

Nem vagyok naprakesz a rendszeredet illetoen, de en a nagytoronybol nem koltoznek ki. Ha masik projekt, akkor pedig kovetnem a "hagyomanyokat".
Sot, sajat rendszeremet illetoen, kovetem is.

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#3556 Felhasználó inaktív   kacsa7 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 16:08

Idézet: DummyBoy - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 2:18

Á!!!

Most nézem ... kacsa7 ... majdnem ugyanolyan konfigunk van :)

Kérdések: a 2 radis rendszerrel mit hűtesz? Procit vagy VGA-t is? Mekkorák a hőmérsékletek nálad?
(Összehasonlításképp érdekelne ...)

Nekem passzívan 1 radival (klímaradi ...) cpu + vga: idle 50, full 60 fok volt ... most aktív radi, csak CPU: idle 40, full 45 ...

A rendszer a CPU-t és a VGA-t hűti. Ezért a 2 radi. Így ami kijön az egyikből, az lehülve megy a másikba.
Mindkét radin 1-1 12cm-es venti van 1000RPM-en. Így a hőmérsékletek 22°C-s szobában:
idle CPU 36°C
idle VGA 45°C
full CPU 46°C
full VGA 48°C

Húzva a CPU 3.0@3.75 1.6V, VGA 470/820, ventik 2000RPM-en
full CPU 49°C
full VGA 50°C
Ilyen beállításokkal a rendszer teljesen stabil.

CPU 3.0@3.82 1.625V VGA 470/820 ventik 2000RPM
full CPU 50°C
full VGA 50°C
Itt minden teszt lefut tökéletesen, de kb. 30 perc FC után kilép winbe minden szó nélkül.
ABIT IC7 | P4C 3.0@3.75(WATERCOOLED) | 2*512MB ST 466DDR@500MHz(2.5-3-2-5) | SAPPHIRE 9800XT 128MB(470/820) | CHIEFTEC 420W |
3dMark2k3 Aquamark3 3dMark2k5 PcMark2k4

#3557 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 17:06

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 16:38

Nem vagyok naprakesz a rendszeredet illetoen, de en a nagytoronybol nem koltoznek ki. Ha masik projekt, akkor pedig kovetnem a "hagyomanyokat".
Sot, sajat rendszeremet illetoen, kovetem is.

PeppeR

ez mas jellegu... :) hazibarkacs

#3558 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 17:26

Idézet: kacsa7 - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 17:08

A rendszer a CPU-t és a VGA-t hűti. Ezért a 2 radi. Így ami kijön az egyikből, az lehülve megy a másikba.
Mindkét radin 1-1 12cm-es venti van 1000RPM-en. Így a hőmérsékletek 22°C-s szobában:
idle CPU 36°C
idle VGA 45°C
full CPU 46°C
full VGA 48°C

Húzva a CPU 3.0@3.75 1.6V, VGA 470/820, ventik 2000RPM-en
full CPU 49°C
full VGA 50°C
Ilyen beállításokkal a rendszer teljesen stabil.

CPU 3.0@3.82 1.625V VGA 470/820 ventik 2000RPM
full CPU 50°C
full VGA 50°C
Itt minden teszt lefut tökéletesen, de kb. 30 perc FC után kilép winbe minden szó nélkül.

fél :offtopic:
a kilépés szerintem nem feltétlenül hűtés hibája... vagy fenetudja... ha full loadon minden végigfut, és akkoris max 50°Cre megy föl, akkor játék alatt is max 55-57°C köré mehet föl, aminek meg még nemkéne fájnia a winnek... szóval izé... :think:

#3559 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 17:49

szimplan nem tud ennyit a proci :)

#3560 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 17:58

Idézet: arn - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 18:49

szimplan nem tud ennyit a proci :)

még jó hogy vannak itt nálam tapasztaltabbak is...  :)
na... szerinted mennyi esélye van ennek:

Idézet: reandre - Dátum: feljebb

azon töröm a fejem, hogy van nálam egy már emlegetett Jetta radiátor (ezis ilyen motorhűtő)... ennek ugye van 38 (ha jól emlékszem) alu átfolyócsöve, amiből 1 kilyukadt... na ezt nekem csak szilóval sikerült befoltozni, és nemtom mennyire bírná... de... a lényeges rész: fognám, és szépen lebontanám a burkolatot, és a csöveket benne szépen összekötném... mongyuk szilikoncsővel... úgy, mint ahogy a klímaradikban van, tehát a víz áramlása nem törne meg... és így lamellás is lenne, és nem is lassítaná annyira a vizet... esetleg a kisebb keresztmetszet jelenthet bajt, de majd meglátom...

Téma megosztása:

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.