Idézet: orbano - Dátum: 2004. nov. 10., szerda - 7:42
Ezt a gyöngyszemet kifejtenéd bővebben? :confused:
Üdv!
Azért gondolom így,mert a radiátor belső kialakítása eleve ezt hozza létre.Ha kígyós a radiátor,akkor a sok kanyarban a víz a nagyobb ellenállás miatt lelassúl.Ezt senki se tagadhatja le.Légkondikra tervezték,gázhűtésre,nem folyadékhűtésre.Gázoknak számottevő ellenállást nem okoz,de a víznek igen.Jobb a helyzet az autókban használt radiknál,hiszen folyadékhűtésre tervezték.Beomlési nyilás után a keresztmetszet sokkal nagyobb,folyadéksebesség alacsonyabb lesz a nagy gyűjtőjáratok miatt és a víznek könnyebb átjutni a vékony csöveken.
Kipróbáltam úgy,hogy a radiból ment a víz a blokkokra és úgy is hogy a szivattyúból ment a blokkokra a víz.Második hatékonyabb volt nálam.Mindenki mást mond,nekem ez a vélemyényem.
Sokan azért kötik be a blokkok elé a radit,mert a szivattyú melegedésétől félnek.Az összes hőtermelő elemhez képest elhanyagolható a keringető hőleadása,nem ettől fog fölmelegedni a víz.
Hank
UI: Csak azért használok órmotlan 1kg cpu blokkot,mert nem marták ki és nem akartam tartogatni,cilinderesre megcsináltam és azóta használom.Szilikoncsövek vannak mindenhol,kivétel a radiátor,mert oda elég az olcsó pvc cső is.Nem csúszik le,kézzel se lehet lehúzni a szilikont,pvc-t viszont igen.
Szerkesztette: Hank 2004. 11. 10. 11:47 -kor