HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # V.

#3621 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 13. 11:44

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 12:21

De ki az a barom aki nyitottan használja a gépet? És egyébként pont itt van a léghűtés leggyengébb pontja,hogy hiába van jó borda csendes ventivel...Amellé még kell egy halom házventi ami kiviszi a meleg levegőt...Ha pedig nem pörögnek a házventik rendesen akkor rohadt meleg lesz a házban...Szóval szerintem inkább azt lehetne mondani ,hogy léghűtéssel csendben nem tudsz komolyabban tuningolni míg vizzel igen...

pl en olyan barom vagyok :D

annyit nyukalok a gepbe, hogy eleg felesleges lenne lezarni... mindig vannak ilyen "rohamaim", amikor bedobozolom, de ezek rovid idoszakok, mert rajovok, hogy nincs sok ertelme.

de osszerakott haznal sincs mar olyan hatalmas difi mint nemreg (sokat fejlodott a leghutes), es egyre atgondoltabb szellozesi rendszerek jelennek meg. de ez is csak szinte a fokoknak szol... mert a64/p4 fronton szinte semmire se mesz meg azzal se, hogy 20 fokkal huvosebb a procid. jo esetben ilyen 100mhz... de az is jo esetben.

mivel megcsapott a lanpartyk szele is, lehet bucsut mondok egy idore a vizhutesnek.

#3622 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 12:05

Nekem szintén nyitott a házam. Ha felteszem az oldalát, akkor még három 12 cm-es ventillátor segítségével sem tudom - terhelés mellett - 55-60 fok alá szorítani a proci hőmérségletét. Egy Tak68-as léghűtő zúg a gépemben. Nagyon hangos. Azt hiszem neki köszönhetem, hogy annak idején vízhűtés építésére vállalkoztam.

Csatolt fájl:

#3623 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 12:30

jah csak most ezek a jobb heatpipeos hutok vagy 10-15 fokot vernek a "normal" hutokre.... ennel meg alig tobb a viz elonye. a gyakorlati elonye (tuning) meg ennyi se.

#3624 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 12:33

Idézet: arn - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 12:44

pl en olyan barom vagyok :D

annyit nyukalok a gepbe, hogy eleg felesleges lenne lezarni... mindig vannak ilyen "rohamaim", amikor bedobozolom, de ezek rovid idoszakok, mert rajovok, hogy nincs sok ertelme.

de osszerakott haznal sincs mar olyan hatalmas difi mint nemreg (sokat fejlodott a leghutes), es egyre atgondoltabb szellozesi rendszerek jelennek meg. de ez is csak szinte a fokoknak szol... mert a64/p4 fronton szinte semmire se mesz meg azzal se, hogy 20 fokkal huvosebb a procid. jo esetben ilyen 100mhz... de az is jo esetben.

mivel megcsapott a lanpartyk szele is, lehet bucsut mondok egy idore a vizhutesnek.

Én azért szeretem a vizet mert az a -11-12 fok amit a legjobb léghűtéssel szemben tud az pont elég biztonságot ad tuning mellett ,hogy nem melegszik sosem túl a proci...És szó szerint semmi hangja nincs a gépnek 1 méterről már...Szóval mikor megnyomom a power gombot csak a ledek világításából látom ,hogy a gép megy...Ez léghűtéssel sosem lesz elérhető mert hiába okoskodnak mostanság a léghűtések lassú fordulatú 12 centis ventivel ha a levegő áramlása által generált zaj ugyanúgy ott van a pakliban...

#3625 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 12:43

mert te hang-manias vagy... engem az ilyen 20db koruli zaj mar egyaltalan nem zavar. de a gyakorlatban tenyleg szinte csak ez az erv a vizhutes mellett. regen nagyobb volt a hutesi difi is, meg csendesebb is volt.

ha egy laikus megkerdezi, hogy miert is jobb a vizhutes... lassan mar nem nagyon lesz mit mondani neki: leghutessel is marha csendes gepeket lehet mar osszerakni (raadasul oket a tuning sem nagyon mozgatja). de mar tuningnal sincs meg az a plusz... marad az extrem csend es hofokok. ezert viszont tenyleg nagyon kevesen fognak melyen a penztarcajukba nyulni (passzivan azert nagyon jo vizhutesnek kell lennie, hogy jobb legyen).

emellett a vizzel azert van macera (plane ha sokat szerelsz), es a mobilitas se ugyanaz.

#3626 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 15:33

Amikor engem arról kérdeznek, hogy miért építek vízhűtést, akkor két fő okot szoktam felhozni:

1. Zavar, hogy hangos a gépem. (Itt néha még magyarázkodnom kell. Sokan visszakérdeznek, hogy miért hangos. :)
2. Örömömet lelem az építésében. Kiskoromban szerettem barkácsolgatni. Most újra alkothatok valami kézzelfoghatót, hasznosat, amire büszke leszek, ami nem hétköznapi. Közben kipróbálom magam és sokat tanulok.

Csak zárójelben szoktam megjegyezni, hogy ezek után a tuning is szóba jöhet.

#3627 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 15:36

Idézet

Miert vizhutes?

Miert ne?! Szerintem...

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#3628 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 15:37

Idézet: arn - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 13:30

jah csak most ezek a jobb heatpipeos hutok vagy 10-15 fokot vernek a "normal" hutokre.... ennel meg alig tobb a viz elonye. a gyakorlati elonye (tuning) meg ennyi se.

Hol marad az epites orome? A kihivas?

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#3629 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 15:39

Idézet: arn - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 13:43

mert te hang-manias vagy... engem az ilyen 20db koruli zaj mar egyaltalan nem zavar. de a gyakorlatban tenyleg szinte csak ez az erv a vizhutes mellett. regen nagyobb volt a hutesi difi is, meg csendesebb is volt.

ha egy laikus megkerdezi, hogy miert is jobb a vizhutes... lassan mar nem nagyon lesz mit mondani neki: leghutessel is marha csendes gepeket lehet mar osszerakni (raadasul oket a tuning sem nagyon mozgatja). de mar tuningnal sincs meg az a plusz... marad az extrem csend es hofokok. ezert viszont tenyleg nagyon kevesen fognak melyen a penztarcajukba nyulni (passzivan azert nagyon jo vizhutesnek kell lennie, hogy jobb legyen).

emellett a vizzel azert van macera (plane ha sokat szerelsz), es a mobilitas se ugyanaz.

Mondjuk szerintem ebben a tuning dologban az is benne van ám már ,hogy nagyon a technológiai határokat feszegetik a gyártók is így elég nehéz tuningolni bármit is normális hőmérséklet kereteken belűl(itt a szobahőre gondolok)...

A hordozhatóság azért szerintem az ilyen coolink bat méretű hűtőknél sem az egyszerű katagória!
Ettől függetlenül azért úgy érzem ,hogy a vízhűtésben is vannak még elég komoly tartalékok és jóval nagyobb lehetne a különbség a hetpipeos léghűtőkhöz képest is csak kevesebb cég van a vízhűtéses piacon és kisebb pénzeket ölnek a fejlesztésekbe mint a léghűtő gyártó cégek mivel nem térülne meg nekik a kis eladott volumen miatt...

#3630 Felhasználó inaktív   matyee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 15:44

egyertelmu szamomra a valasz, csend es tuning. tenyleg jok a heatpipe-os uj hutok de akkor sem erik el a "jo" vizhutes szintjet, tuningban meg sem kozelitik, bar az sajna teny h az uj cpuk alig tuningolhatok, de mindig  lesz egy "kiveteles szeria" amit lehet hajtani mint barom.  amugy probaltam zalman vidkartya hutes + heatpipos cpu hutot, kozelebe sem er a vizhutesnek. Barkacs reszerol meg annyit, h izgi szerelgetni amig nincs vmi hiba (pl nalam a repedt pumpa) es akkor kezdodik az idegosszeroppanas. lan partyra meg siman viszem igy vizhutessel a gepet, es tok jol birja az utazas es sehol nem folyik.  :up:

Szerkesztette: matyee 2004. 11. 13. 15:47 -kor

ASUS p5b delux C2D E6400 @3,2Ghz G.Skill 2*2G DDR PC8000 EVGA 8800GT OC WD sATAII 400G SAMSUNG 940BF 2ms HP DVD+-RW CREATIVE SB live! 5.1 + SPEEDLINK-medusa 5.1 FSP Zen CM 5539 GENIUS SlimStar RAZER DA+RAZER mantis WATERCOOLING eheim cpu fet nb vga

#3631 Felhasználó inaktív   matyee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 15:53

jah meg annyit, ha mar itt barkacsoljuk a vizhuteseket, akkor hagyjuk a temat a leghutesrol :) nem orulnek ha 2 honap mulva kijonne vmi csucsszuper heatpipos vacak ami kenterbe veri hutesem es raadasul kerul 8k-ba. oruljunk a vizes cuccnak, es aramoltassunk tovabb  :D
ASUS p5b delux C2D E6400 @3,2Ghz G.Skill 2*2G DDR PC8000 EVGA 8800GT OC WD sATAII 400G SAMSUNG 940BF 2ms HP DVD+-RW CREATIVE SB live! 5.1 + SPEEDLINK-medusa 5.1 FSP Zen CM 5539 GENIUS SlimStar RAZER DA+RAZER mantis WATERCOOLING eheim cpu fet nb vga

#3632 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 16:45

arn-nak igaza van abban, hogy most már csak a csend miatt érdemes vízhűtést vásárolni. De hát a drága hűtők mindig is erről szóltak. Abban viszont nem értek egyet, hogy csendmániásnak kell lenni ahhoz zavarjon valakit a légűtés. Azért ha valaki belerak a gépébe 2 gyíkforszot, egy nagyranőtt pénégyet meg 2-3 vinyót, akkor a léghűtés létjogosultsága megkérdőjeleződhet ebben a kategóriában. Csak a közvetlen hűtők állati hangosak, plusz kellenek még a házventik... emelett egy normálisabb vízhűtéshez elég 2-4 ventillátor, persze mindegyik csutkára leszabályozva...
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#3633 Felhasználó inaktív   Varagh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 18:13

nemtom ti hogy vagytok a csendel, de nekem a vinyom hangos, az ellen meg mit lehet csinalni? :(
***pc update required:(***

#3634 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 19:19

Idézet: Varagh - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 19:13

nemtom ti hogy vagytok a csendel, de nekem a vinyom hangos, az ellen meg mit lehet csinalni? :(

hangszigetelt dobozba rakni és vízzel locsolni... kaiflex rulez  :cool:
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#3635 Felhasználó inaktív   Varagh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 19:21

na ezt fejtsd ki

#3636 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 19:33

fogol (csinálsz) egy dobozt, kibéleled hangszigetelő anyaggal (pvc, filc, polifoam, kaiflex, armaflex, stb) és beleteszed a vinyódat és jól bezárod. Persze hogy ne süljön meg fél órán belül, rá kell szerelni vízhűtést a HDD-re. Errő pedig van egy külön topik (vinyó vízhűtés).
--HunFrost vízhűtés--

#3637 Felhasználó inaktív   Varagh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 19:46

a vinyo blokkok 15-20 ezer forintba vannak innovánál, az kurva sok. De te mint a hunfrost főmuffja tudsz valamit remelem:P

Szal villantsd az ajanlatod, mennyiert csinalsz nekem kurvaolcson vinyohutest. Es azt is mond meg hogy válaszolj a másik topikban levő kérdésre hogy érted hogy csonkok meg tudod.
köszi!

#3638 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 10:06

Mindenre azert nincs olcso megoldas sajnos. Amint lathattad, mi is 10k-ert aruljuk a vinyóblokkokat. Ebből, ha több vinyót akarsz összerakni kell két darab, tehát 20k (ez 3-4 HDD-hez elég). Ennél olcsóbban akkor jössz ki, ha van marós ismerősöd, aki szivességből meg tudja csinálni.
De az eredmény viszont elég meggyőző lesz. Én a két blokknak szánt rézlapot csak úgy magában rácsavaroztam egy vinyóra, és a gép aljára egy polifoam lapra tettem, és már így is kb. a 3/4 hangja elment (persze a fejmozgásból eredő vibrációra gondolok, más hangja egy mai HDDnek nincsen).
--HunFrost vízhűtés--

#3639 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 13:02

Idézet: Varagh - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 20:46

a vinyo blokkok 15-20 ezer forintba vannak innovánál, az

Varagh!

Ez valóban sok! 200-300 Ft azért nem. Kell hozzá egy winyóhoz kb 70 cm 10 mm-s rézcső 2 db 3x30x15-s rézlap. a 25 mm-s széles is elég lenne, de akkor a két cső közé nem fér el a felrögzítő csava és görcsölhetsz vele!
Csendesítésről meg csak annyit, hogy ha nem fémesen rögzíted a winyókat akkor jelentősen csökken a hangja. Alá kell tenni vagy szilikont, vagy zárt pólusú szivacsot.

#3640 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 13:05

de hisz ezt a képet már mutattam..
az a három keresztben lévő fémlap csak a forrasztás idejére kell

Csatolt fájl:

Téma megosztása:

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első