HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # V.

#3651 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 15. 10:48

Idézet: Vizi naplopó - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 9:55

Nem viszitek kicsit túlzásba a csendesítést? Már a vinyó olvasása is zavar benneteket? Mi lesz legközelebb hangos? A CD-ROM tálcája, vagy a power gomb kattanása? Esetleg játék közben a tűzgomb kattogása?

szerintem nem elképzelhetetlen hogy valakit zavarjon az alvásban a vinyó hangja...  :o
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#3652 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 11:37

48x-os sebességgel másolgattam anyumnak audio cd-ket on-fly módban. Az is hangos volt.

Szerkesztette: <Euro> 2004. 11. 15. 11:38 -kor

#3653 Felhasználó inaktív   pecskeke 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 15. 14:02

Sziasztok,

szerintetek a szivattyú zümmögését mivel lehetne csökkenteni? Most egy darab szivacsra ragasztottam a ház aljára. Talán a polifoam jobb lenne? Vagy hungarocell? Most minden állat halk lett, de ez még zümizik.

Ki hogy oldotta ezt meg?

pecskeke

#3654 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 16:56

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 16:37

Hol marad az epites orome? A kihivas?

PeppeR

szerinted miert fejlesztek 2 eve vizhutest... es miert van most is az a gepemen? :)

#3655 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 17:04

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 16:39

a különbség a hetpipeos léghűtőkhöz képest is csak kevesebb cég van a vízhűtéses piacon és kisebb pénzeket ölnek a fejlesztésekbe mint a léghűtő gyártó cégek mivel nem térülne meg nekik a kis eladott volumen miatt...

persze... itt nem errol van szo. a vizhuteses technologia jobb lehetne. a leghutesben van penz (sokat adnak el belole) azt fejlesztik... vizhutesre nekem is lenne szamtalan otletem (elsosorban a radiatorra - az a hutes lelke), de nem all mogottem egy gyar :)

a lenyeg a lenyeg... joval kisebb a difi mint ket evvel ezelott pl.

illetve azert meg kell jegyezni, hogy a heatpipeos technologia gyakorlatilag hasonlo elveket kovet mint a vizhutes - nagyobb feluleten oszlatja szet a hot. ott is meg rengeteg lehetoseg van... az a kerdes, hogy mikor talalnak ki olyat, hogy a bordat a hazon kivul lehessen elhelyezni. pontosabban erre mar szulettek megoldasok (amikor eloszor lattam heatpipeot - nekem ez volt az elso gondolatom, lehet nagykepuen hangzik, de igy van), de ha szabvanyositanak (fix alaplap, proci, hazpozicio, meretek) lehetove lehetne tenni nagyobb globalis meretben is. de ez csak akkor lesz, ha az intel is ugy akarja :)

ezt viszont ezzel a dothanos dologgal meg lehet torpedozni, ami gyakorlatilag az evekkel korabbi hutesi technikak felhasznalasat is lehetove teszi...

#3656 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 17:13

Idézet: matyee - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 16:53

jah meg annyit, ha mar itt barkacsoljuk a vizhuteseket, akkor hagyjuk a temat a leghutesrol :) nem orulnek ha 2 honap mulva kijonne vmi csucsszuper heatpipos vacak ami kenterbe veri hutesem es raadasul kerul 8k-ba. oruljunk a vizes cuccnak, es aramoltassunk tovabb  :D

pedig van ra esely... a heatpipe bolondbiztosabb, es mint emlitettem a technologiaban rengeteg dolog benne van. a vizet is csak arra hasznaljuk, hogy elvezessuk a hot mashova. ebben raadasul lepcsok is vannak (blokk, radiator)... hagyomanyos ertelemben mindketto leghutes.

#3657 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 18:29

de még mindig megfeletkeztek a vízhűtés nagy előnyéről: egy radiátorral (szinte) mindent lehet hűteni ami melegszik. A Heatpipe-pal ezt nehezen lehetne megoldani. Persze ha egyszer megcsinálják a heatpipe-ot flexibilis csőbe, akkor a VH-nek annyi...
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#3658 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 22:00

Egy bizonyos reteg szamara a vizhutes volt/van/lesz, tortenjek barmi! Szerintem...

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#3659 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 22:18

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 22:00

Egy bizonyos reteg szamara a vizhutes volt/van/lesz, tortenjek barmi! Szerintem...

PeppeR

szerintem is... ahogy most is vannak, akik a levegősre esküsznek, ha törik, ha szakad...  :)

#3660 Felhasználó inaktív   SzIsA 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 15. 23:44

Idézet: reandre - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 22:18

szerintem is... ahogy most is vannak, akik a levegősre esküsznek, ha törik, ha szakad...  :)

Én a csendre szavazok! :)

ASUS PC Probe szerintetek téved és ha igen mennyit? (cpu hőmérséklet)
...azért kérdezem mert az Aerocool Gatewatch hőérzékelőjét a procihűtő bordái küzé dugva 5-6 fokkal kevesebbet mér. A VGA (9700Pro) ventijének bordáján pedig 43 fokot jelez (idle)... ez normálisnak számít?
Asus P4C800 Deluxe | P4 3.06Ghz + Intel cooler | 2x 512MB Samsung 400Mhz DDR | Sapphire Radeon9700Pro | Cooler Master Stacker | Aerocool Gatewatch | Enermax EG475AX-VE Noisetaker | 2x Hitachi 80GB Sata, Maxtor 120GB | Plextor PX-W4824A | Hauppauge NICAM stereo TV/FM radio | LG F900P | Logitech Cordless Desktop

#3661 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 20:13

Idézet: SzIsA - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 0:44

Én a csendre szavazok! :)

ASUS PC Probe szerintetek téved és ha igen mennyit? (cpu hőmérséklet)
...azért kérdezem mert az Aerocool Gatewatch hőérzékelőjét a procihűtő bordái küzé dugva 5-6 fokkal kevesebbet mér. A VGA (9700Pro) ventijének bordáján pedig 43 fokot jelez (idle)... ez normálisnak számít?

azért mér kevesebbet mert nem a prociba épíett hőmérőt használja. Nyilván a magban melegebb van mint kívül. Asus probe meg nem téved, az csak kiolvassa az adatokat a biosból. Viszont a proci hőmérője, illetve a bios kiolvasó része tévedhet, de ezzel fölösleges foglalkozni.
Videokari hőmérséklete OK.
--HunFrost vízhűtés--

#3662 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 15:21

Idézet: orbano - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 19:29

de még mindig megfeletkeztek a vízhűtés nagy előnyéről: egy radiátorral (szinte) mindent lehet hűteni ami melegszik. A Heatpipe-pal ezt nehezen lehetne megoldani. Persze ha egyszer megcsinálják a heatpipe-ot flexibilis csőbe, akkor a VH-nek annyi...

szerintem megoldhato lenne... ilyen meretben nem lenne nehez tulnyomasos hajlithato csovet csinalni.

#3663 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 23:15

Végre elkészült a VIZES TÁPOM is. :D

Egy 350W-s Enemaxot alakítottam át. A két ventit sorbakötöttem és még két diódával is ejtettem a feszkon kb 1,5 V-t. Hát nem éppen zajos. Alig forog.
Érdekes módon az ASUS Probe hülyeségeket ír ki a fordulatszámról!
A két nagy elkót muszály volt kiforrasztani és így visszintesen elhelyezni, hogy elférjen.

Csatolt fájl:

#3664 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 23:58

Üdv népek.
2 dolog foglalkoztat most víz témában.
Egyik: 2400on@1,85V max terheléssel 50°körül van (48-51 szobahő 22-26°)
Ez mennyire OK? Lehet hogy gyorsan megy a víz és az is okozhatja a szerintem nem túl jó eredményt? HUNFrost rev2, csak proci, kamaz fűtőtest(kb mint a zsukké), 2 12cmes 2/3on.
A szerencsétlen ventik alig tudják átfújni, úgy lenne az igazi, ha 2 fújná, kettő szívná, és egy burkolatba lenne a cucc, de az még pénz és a burkolatot elég nehéz megoldani, mert nekem kinyitható a radiátor(ház mögött van egy kereten, mint az ordasié, csak nagyobb)

Másik: tápom azt hiszi melege van, és toronymagasan a leghangosabb cucc a gépben :(. Van rá 2 év garancia, de le kéne halkítani vhogy. Hátulról akartam hozni neki hideg levegőt légcsövön, de nem jó, mert onnen szívnak a 12cmesek, és hát nem sok levegő jönne be. Oldalsó ventiről nem megoldható, a nagy helyeim teli vannak. AZon gondolkoztam, hogy matricát enm látok rajta, és ha külső hőmérője van, tehát csak oda van ragasztva a bordára, akkor jóval közelebb teszem a ventihez, de nem akarom addig szétszedni, mert iszonyatosan be van építve, és arra van a tartályom is rögzítve.

Szóval ez a hőfok mennyire gáz, és tápot hogy halkíthatom szerintettek nondestruktív módon?  //Amúgy a proc jó lapban stabil lenne 2500on, de ebben nem az, pár óra prime után hibázik. 2600on bármeddig tesztelgethetek, még 2700on is lemennek a rövidebb proci tesztek, mást nem próbáltam még. Tehát relatív jól hűt, de a hőfokkal nem vagyok kibékülva.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#3665 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 01:04

Idézet: MC Pite - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 0:58

Egyik: 2400on@1,85V max terheléssel 50°körül van (48-51 szobahő 22-26°)
Ez mennyire OK?

Azért az 50 fok túlzás :confused:
nekem is nagyon sűrűek a lamellák, de azért még semmilyen körlmények között sem tudtam 10 fok külömbséget mérni a szoba levegő és a proci hőmérséklet között. max 8 fok volt.
A radidat teljesen lefedik a ventilátorok? Milyen méretű a radiátorod? A radiatorban nem szorult meg levegő? meg kéne forgatni- rázni ha tudod.
Lehet hogy hülye kérdés, de a blokk biztosan jól illeszkedik a procira?

#3666 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 01:19

Blokk annyira illeszkedik a procira hogy hajlik a nyák-ez igen válasz :).

Lefedik-e? Nem teljesen, 32×16cmes felületre 12×24 a 2 venti, és enm teljesen középen van. Nem akarom teljesen rátenni, mert nagyobb lesz a szélzaj, így cirka 1cm van a radi és a ventik között(azon igyexik is mellette eljönni a levegő, de max 10%,annyi sem).
Elméletileg nincs levegő a radiban, ha van is, akkor a legteteje(lamellák fölött 4cmnyi hely van, max ott, de elméletileg nincs levegő benne).
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#3667 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 01:40

Lecsökkentettem fél cmre... (órajel most 2,47@1,95V)
Vártam fél órát, de csak fél fokott emelkedett, több különbség nincs... :( Most 54,55

Szerkesztette: MC Pite 2004. 11. 19. 01:41 -kor

#3668 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 10:23

Idézet: DrHIL - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 2:04

Azért az 50 fok túlzás :confused:
nekem is nagyon sűrűek a lamellák, de azért még semmilyen körlmények között sem tudtam 10 fok külömbséget mérni a szoba levegő és a proci hőmérséklet között. max 8 fok volt.

nem is tudod, hogy mennyi tenylegesen a proci homersekleted  ;)

#3669 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 10:57

Van olyan hőm, hogy diode, de az változik 5 fokokat akár secenként. És kevesebb kicsivel a procihőnél ált.

#3670 Felhasználó inaktív   matyee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 13:41

Idézet

táp toronymagasan a leghangosabb cucc a gépben

sajnos ezzel en is igy vagyok. enermax 8cm-es hatul a tapban ami most 1900as fordulaton megy, illetve alul egy 9cm-es ami fujjba be a tapba a levegot ez is kb ilyen 1500os fordulaton megy de hangos... fontos az also 9cm.es venti? az enermax 8cm-eset meg ki tudom cserelni vmi atomhalkra, de a 9cm.es ventit nehez szerezni... es ha egyszeruen lekotom? :) persze elobb megkerdem, mielotte szetcsapom a gepet (amit kb mar 2 honapja rakok osssze folyamatosan.. :)
koff  :up:  :respect:

Szerkesztette: matyee 2004. 11. 19. 13:42 -kor

ASUS p5b delux C2D E6400 @3,2Ghz G.Skill 2*2G DDR PC8000 EVGA 8800GT OC WD sATAII 400G SAMSUNG 940BF 2ms HP DVD+-RW CREATIVE SB live! 5.1 + SPEEDLINK-medusa 5.1 FSP Zen CM 5539 GENIUS SlimStar RAZER DA+RAZER mantis WATERCOOLING eheim cpu fet nb vga

Téma megosztása:

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.