HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # V.

#3731 Felhasználó inaktív   Johnny Mnemonic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 24. 17:32

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 13:56

... de pl a nyáron forrasztottam egy olyan ősrégi pákával, amit gázon kellett melegíteni, majd ezzel az 5 kilós vaslemezt is lazán összeforrasztottam 1 méter hosszon. ....

Vaslemezt?Onnal? :think:
Esetleg horganyzott lemezt,de vasat nekem meg nem sikerult onnal osszeforrasztanom,kicsit nehezen diffundal bele az on!  :D

#3732 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 18:45

Idézet: Babinyo - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 13:16

zserintem, ha már ennyit költöttél a blokkra (blokkokra), nem érdemes próbálkozni.Inkább keress valaki, aki némi pénzmagért megforrasztja neked.

Csak az alapanyagot kellett fizetnem a blokkokért.

Ellenben már én is gondolkoztam azon, hogy valaki mással csináltatom meg. Csak azt nem tudom, hogy kire bízhatok rá ilyesmit. Ráadásul a fater előbb-utóbb (inkább utóbb) segíteni fog, szóval értitek ugye...

Mára elkészültek a radiátor szűkítő elemek is. Ezeket is forrasztani kell majd.

Csatolt fájl:

#3733 Felhasználó inaktív   matyee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 18:58

enermax 300Wos tapomban kicsereltem 2 rohadt hangos enermax ventit 2db 8cm-es coolinkre. 1200as fordulaton semmi hangjuk az eg vilagon. lehuzom a winyot, kozelhajolok es alig hallani. kerdesem h eleg levegot szallit ez a tapnak? egyik szivja hatul, masik fujja alul a levegot. kosz a valaszokat elore is  :up:  :respect:
ASUS p5b delux C2D E6400 @3,2Ghz G.Skill 2*2G DDR PC8000 EVGA 8800GT OC WD sATAII 400G SAMSUNG 940BF 2ms HP DVD+-RW CREATIVE SB live! 5.1 + SPEEDLINK-medusa 5.1 FSP Zen CM 5539 GENIUS SlimStar RAZER DA+RAZER mantis WATERCOOLING eheim cpu fet nb vga

#3734 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 19:13

Idézet: matyee - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 19:58

enermax 300Wos tapomban kicsereltem 2 rohadt hangos enermax ventit 2db 8cm-es coolinkre. 1200as fordulaton semmi hangjuk az eg vilagon. lehuzom a winyot, kozelhajolok es alig hallani. kerdesem h eleg levegot szallit ez a tapnak? egyik szivja hatul, masik fujja alul a levegot. kosz a valaszokat elore is  :up:  :respect:

Igen.
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#3735 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 19:15

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 14:56

Tudomásom szerint a hőtartalék a nagyon fontos...

Temanal vagyunk - kozonseges rezso a megfejtes.
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#3736 Felhasználó inaktív   matyee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 20:25

hank csinalt nekem 1 relét 2,5kert, kiteszem a kepet hatha mast is erdekel. jol mukodik, megbizhato es az ár barati...  :up:

Kép
ASUS p5b delux C2D E6400 @3,2Ghz G.Skill 2*2G DDR PC8000 EVGA 8800GT OC WD sATAII 400G SAMSUNG 940BF 2ms HP DVD+-RW CREATIVE SB live! 5.1 + SPEEDLINK-medusa 5.1 FSP Zen CM 5539 GENIUS SlimStar RAZER DA+RAZER mantis WATERCOOLING eheim cpu fet nb vga

#3737 Felhasználó inaktív   Songo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 20:27

jaja :D
de erre a rezsó dologra megint csak magamat reklámoznám :D
nézd meg az oldalamon a blokk forrasztását

#3738 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 21:35

Köszönöm Matyee!
Általam kreált készülék egy megbízható relésáramkör.OMRON relé van benne,és a rendeltetésszerű működésen kívül egy potival szabályozható a LED fényereje is.Ha adatlapot írnék róla ez lenne benne:
Maximális kapcsolható teljesítmény:500W
Vezérlés ATX molex szabványos tápcsatlokzó(12V)
LED vezérlés 0.5-5V-ig
230V-os villás dugasz a bemenetnél,lengő földelhető 230V-os csatlakozó a kimeneten.
Masszív fölragasztható fekete doboz.
1 év gari.

#3739 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 12:45

Idézet: Hank - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 22:35

Köszönöm Matyee!
Általam kreált készülék egy megbízható relésáramkör.OMRON relé van benne,és a rendeltetésszerű működésen kívül egy potival szabályozható a LED fényereje is.Ha adatlapot írnék róla ez lenne benne:
Maximális kapcsolható teljesítmény:500W
Vezérlés ATX molex szabványos tápcsatlokzó(12V)
LED vezérlés 0.5-5V-ig
230V-os villás dugasz a bemenetnél,lengő földelhető 230V-os csatlakozó a kimeneten.
Masszív fölragasztható fekete doboz.
1 év gari.

kár hogy nem földelt. de korrektnek néz ki :up:
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#3740 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 13:22

Üdv!
Ha van igény földelt verzióra,akkor földeltre is megtudom csinálni.A szivattyúk többsége kettős szigetelésű,ezért nem szükséges feltétlenül.
Hank

#3741 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 27. 22:52

Úgy látom nem volt új hozzászólás az utóbbi napokban. Ezért elújságolok Nektek egy örömhírt:

Egyik ismerősöm elvállalta, hogy a blokkjaim csonkjait hozzá(kemény)forrasztja a tetőkhöz. Nagyon örülök ennek! Ez azt jelenti, hogy hamarosan beindíthatom a vízhűtésemet. Ha ő elkészült a munkálatokkal, apummal a blokkok testét is hozzáforrasztjuk a tetőhöz.

Hogy milyen régóta várok én már erre..!

Szóval hamarosan START lesz! :)

Az új weblapomat is elkezdtem már tervezgetni. Szeretném mihamarabb tudósítani minden Kedves Érdeklődőt a részletekről.

Szerkesztette: <Euro> 2004. 11. 27. 22:55 -kor

#3742 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 13:37

Üdv mindenkinek!
Indítottam egy fórumot a vízhűtéshez használható segédanyagokról.Most még csak egy szivattyúvezérlést lehet beszerezni,de közeljövőben ugyanez PCI-os kártyában +funkciókkal,és gondolkodom egy elektronikus átfolyásmérőről is.
Vízhűtéshez szivattyú kapcsoló
Hank

#3743 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 16:38

Idézet: Hank - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 13:37

Üdv mindenkinek!
Indítottam egy fórumot a vízhűtéshez használható segédanyagokról.Most még csak egy szivattyúvezérlést lehet beszerezni,de közeljövőben ugyanez PCI-os kártyában +funkciókkal,és gondolkodom egy elektronikus átfolyásmérőről is.
Hank

Megy a reklám ezerrel.
SPM fokozat pajti!!!

#3744 Felhasználó inaktív   Songo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 17:09

nem járt azóta erre op :D különben már repült volna a bolhára.

ON

Hihetetlen de megvan az átfolyásmérőm :D trabi is meg warbutg is :p
talán a héten sikerül rávenni fatert hogy csináljuk meg

#3745 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 17:14

Üdv mindenkinek!

Járt.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#3746 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 17:47

Idézet: Vizi naplopó - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 16:38

Megy a reklám ezerrel.

Valahol ertheto, hisz a celkozonseg erre garazdalkodik. A temaja a bolhara mozgatva, hogy a kecske se jarjon rosszul es a kaposzta is megmaradjon...
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#3747 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 18:55

Kösz hogy nem küldtetek el a bú.ba! :up:
Gyorsak voltatok,látom figyel a nagytesó :rolleyes: .
Írtam a sajátba is,de remélem több lesz bolhánál és megbeszélhetünk több elektromos problámát a vízhűtéssel kapcsolatban.
Nem vagyok erőszakos ember és ha jó lesz a képtár fölrakok pár egyszerű,de hasznos kapcsrajzot.
Kicsit magam ellen beszélek így,de nem a nyerészkedés a célom.
Hank

UI:
Boho él még?Nagyon régen láttam már :respect: ,vagy csak figyel bölcsen és mosolyog halandók balgaságain?

Szerkesztette: Hank 2004. 11. 28. 19:02 -kor

#3748 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 21:08

Üdv mindenkinek!
Hank

Biztosan szükséges ez? Egy újabb vízhűtéses fórum?

Szerintem a téma (szivattyú kapcsoló) elég szűkös. Nem jósolok hosszú életet ennek a topiknak. De lehet, hogy rosszul gondolom...

Ha rajtam múlna, akkor én még a Vízhűtések alapanyagait is ebbe a fórumba integrálnám. Sokszor sok átfedés van a két topik között.

Remélem nem veszed rossz néven a véleményemet Hank. Nem rossz indulatból mondom.

#3749 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 22:51

Üdv!
Nem veszem rossz néven a véleményedet.Azért gondoltam így,mert mindent kiveséztünk amit lehetett vízhűtéssel kapcsolatban,de maradt pár fehér folt.Példaként sehol nem láttam olyan átfolyásmérőt,ami közvetlenül kapcsolható alaplap venti kimenetére,vagy hogyan csinálj PCi-os kártyát sok hasznos funkcióval,lehet hogy átkeresztelem "vízhűtés elektromos kellékanyagára...".Bekerülhet ebbe a fórumba is,de kicsit már  :offtopic: .Biztos nem fog 5 generációt megélni,mint ez a fórum,de elindítom és meglátjuk.
Hank

#3750 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 00:21

"...mindent kiveséztünk..."

Egy ehhez hasonló topikra még sokáig szükség lesz. Ahogy az idő múlik, úgy születnek majd újabb és újabb "újoncok" akik arra vállalkoznak majd, hogy házilag, saját kezűleg készítsék el - sok emberi ráfordítást igénylő - vízhűtéses rendszerüket.

Nekik mindig lesznek kérdéseik! Olyanok, amikre már előttük sokan mások - akár többször is - rákérdeztek. A legtöbb ilyen alkalommal - talán jogosan, talán nem - utasíthatnánk "rendre" őket, hogy használják a keresőt és ez által rálelnek majd kérdéseik válaszára. Egetrengető elméletek és újabb, modernebb gyakorlati megvalósítások ugyanis mára már egyre ritkábbak a témába. Szinte minden segítég és hasznos információ előbányászható a régebbi dokumentációkból...

Húzzuk le a rolót? Nem! A "Vízhűtések rejtelmei X" topiknak napjainkra megváltozott eredetileg -, még a kezdetekben - született hivatása. A Topik ma már - elsősorban - azokért él akik még "csak" most készítik majd el első vízhűtésüket. Ők segítségre szorulnak. Segítségre szorulnak és segítséget várnak másoktól. Az "Öreg Rókák" pedig segítenek nekik! Hasznos tanácsokkal látják el őket és megosztják velük - hosszú éveken át szerzett - tapasztalataikat. ...Ámen!

Hank! Kereszteld át a topikodat.

Egy alaplapi ventire kapcsolható átfolyásmérő amúgy engem is érdekelne. Tudsz ilyenről?

PCI-os kártya sok hasznos funkcióval? Talán. Először azért kíváncsi lennék a funkciókra.

A topikodhoz mindenesetre sok érdelő kívánok. Hajrá!

Szerkesztette: <Euro> 2004. 11. 29. 00:25 -kor

Téma megosztása:

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.