HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # V.

#3741 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 27. 22:52

Úgy látom nem volt új hozzászólás az utóbbi napokban. Ezért elújságolok Nektek egy örömhírt:

Egyik ismerősöm elvállalta, hogy a blokkjaim csonkjait hozzá(kemény)forrasztja a tetőkhöz. Nagyon örülök ennek! Ez azt jelenti, hogy hamarosan beindíthatom a vízhűtésemet. Ha ő elkészült a munkálatokkal, apummal a blokkok testét is hozzáforrasztjuk a tetőhöz.

Hogy milyen régóta várok én már erre..!

Szóval hamarosan START lesz! :)

Az új weblapomat is elkezdtem már tervezgetni. Szeretném mihamarabb tudósítani minden Kedves Érdeklődőt a részletekről.

Szerkesztette: <Euro> 2004. 11. 27. 22:55 -kor

#3742 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 13:37

Üdv mindenkinek!
Indítottam egy fórumot a vízhűtéshez használható segédanyagokról.Most még csak egy szivattyúvezérlést lehet beszerezni,de közeljövőben ugyanez PCI-os kártyában +funkciókkal,és gondolkodom egy elektronikus átfolyásmérőről is.
Vízhűtéshez szivattyú kapcsoló
Hank

#3743 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 16:38

Idézet: Hank - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 13:37

Üdv mindenkinek!
Indítottam egy fórumot a vízhűtéshez használható segédanyagokról.Most még csak egy szivattyúvezérlést lehet beszerezni,de közeljövőben ugyanez PCI-os kártyában +funkciókkal,és gondolkodom egy elektronikus átfolyásmérőről is.
Hank

Megy a reklám ezerrel.
SPM fokozat pajti!!!

#3744 Felhasználó inaktív   Songo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 17:09

nem járt azóta erre op :D különben már repült volna a bolhára.

ON

Hihetetlen de megvan az átfolyásmérőm :D trabi is meg warbutg is :p
talán a héten sikerül rávenni fatert hogy csináljuk meg

#3745 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 17:14

Üdv mindenkinek!

Járt.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#3746 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 17:47

Idézet: Vizi naplopó - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 16:38

Megy a reklám ezerrel.

Valahol ertheto, hisz a celkozonseg erre garazdalkodik. A temaja a bolhara mozgatva, hogy a kecske se jarjon rosszul es a kaposzta is megmaradjon...
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#3747 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 18:55

Kösz hogy nem küldtetek el a bú.ba! :up:
Gyorsak voltatok,látom figyel a nagytesó :rolleyes: .
Írtam a sajátba is,de remélem több lesz bolhánál és megbeszélhetünk több elektromos problámát a vízhűtéssel kapcsolatban.
Nem vagyok erőszakos ember és ha jó lesz a képtár fölrakok pár egyszerű,de hasznos kapcsrajzot.
Kicsit magam ellen beszélek így,de nem a nyerészkedés a célom.
Hank

UI:
Boho él még?Nagyon régen láttam már :respect: ,vagy csak figyel bölcsen és mosolyog halandók balgaságain?

Szerkesztette: Hank 2004. 11. 28. 19:02 -kor

#3748 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 21:08

Üdv mindenkinek!
Hank

Biztosan szükséges ez? Egy újabb vízhűtéses fórum?

Szerintem a téma (szivattyú kapcsoló) elég szűkös. Nem jósolok hosszú életet ennek a topiknak. De lehet, hogy rosszul gondolom...

Ha rajtam múlna, akkor én még a Vízhűtések alapanyagait is ebbe a fórumba integrálnám. Sokszor sok átfedés van a két topik között.

Remélem nem veszed rossz néven a véleményemet Hank. Nem rossz indulatból mondom.

#3749 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 22:51

Üdv!
Nem veszem rossz néven a véleményedet.Azért gondoltam így,mert mindent kiveséztünk amit lehetett vízhűtéssel kapcsolatban,de maradt pár fehér folt.Példaként sehol nem láttam olyan átfolyásmérőt,ami közvetlenül kapcsolható alaplap venti kimenetére,vagy hogyan csinálj PCi-os kártyát sok hasznos funkcióval,lehet hogy átkeresztelem "vízhűtés elektromos kellékanyagára...".Bekerülhet ebbe a fórumba is,de kicsit már  :offtopic: .Biztos nem fog 5 generációt megélni,mint ez a fórum,de elindítom és meglátjuk.
Hank

#3750 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 00:21

"...mindent kiveséztünk..."

Egy ehhez hasonló topikra még sokáig szükség lesz. Ahogy az idő múlik, úgy születnek majd újabb és újabb "újoncok" akik arra vállalkoznak majd, hogy házilag, saját kezűleg készítsék el - sok emberi ráfordítást igénylő - vízhűtéses rendszerüket.

Nekik mindig lesznek kérdéseik! Olyanok, amikre már előttük sokan mások - akár többször is - rákérdeztek. A legtöbb ilyen alkalommal - talán jogosan, talán nem - utasíthatnánk "rendre" őket, hogy használják a keresőt és ez által rálelnek majd kérdéseik válaszára. Egetrengető elméletek és újabb, modernebb gyakorlati megvalósítások ugyanis mára már egyre ritkábbak a témába. Szinte minden segítég és hasznos információ előbányászható a régebbi dokumentációkból...

Húzzuk le a rolót? Nem! A "Vízhűtések rejtelmei X" topiknak napjainkra megváltozott eredetileg -, még a kezdetekben - született hivatása. A Topik ma már - elsősorban - azokért él akik még "csak" most készítik majd el első vízhűtésüket. Ők segítségre szorulnak. Segítségre szorulnak és segítséget várnak másoktól. Az "Öreg Rókák" pedig segítenek nekik! Hasznos tanácsokkal látják el őket és megosztják velük - hosszú éveken át szerzett - tapasztalataikat. ...Ámen!

Hank! Kereszteld át a topikodat.

Egy alaplapi ventire kapcsolható átfolyásmérő amúgy engem is érdekelne. Tudsz ilyenről?

PCI-os kártya sok hasznos funkcióval? Talán. Először azért kíváncsi lennék a funkciókra.

A topikodhoz mindenesetre sok érdelő kívánok. Hajrá!

Szerkesztette: <Euro> 2004. 11. 29. 00:25 -kor

#3751 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 08:50

Üdv!
Régi motorosok valóban mindent kibeszéltek,én is az I. részbe kapcsolódtam be.Más hangulata volt akkor ennek a fórumnak,jobban szerettek barkácsolni a népek,mert nem lehetett semmit kapni készen.
Tudom hogy a fórum szerepe megváltozott mára,kezdőknek segítünk és igazán újat már nem tudunk kitalálni.
Alaplap venti helyére kapcsolható átfolyásmérő még nincs kész,de a PCi-os kártya,csak legyártásra vár.Többek között tud egyszerre 20db ventit szabályozni,vagy ha valakinek jobb úgy akkor 4*1 csatornán 5 db-ot.Szivattyút kapcsol,és előlapra kivezethető hőmérővel egyszerre több alkatrészt lehet mérni vele.Előlap szerelésével vagyok még bajban ,de ha adnak a géphez való ötnegyedes előlapot,akkor megoldható.
Hank

#3752 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 22:58

Egy Yahoo-s helyre töltöttem fel ezt a képet http://photos.groups.yahoo.com/group/ihusz...rc=gr%26.view=t
bocs az iszonyatos hosszú linkért. Megnézné valaki, hogy más számára is elérhető?
Esetleg innen lehetne próbálni a többi képet!

#3753 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 22:59

A második link: http://groups.yahoo....oup/ihuszanyik/
Az első nem is lett hosszú :confused:

#3754 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 07:53

Idézet: DrHIL - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 22:58

Egy Yahoo-s helyre töltöttem fel ezt a képet http://photos.groups.yahoo.com/group/ihusz...rc=gr%26.view=t
bocs az iszonyatos hosszú linkért. Megnézné valaki, hogy más számára is elérhető?

tőlem azt kéri, lépjek be.
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#3755 Felhasználó inaktív   Chosen1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 08:28

Idézet: DrHIL - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 23:58

Megnézné valaki, hogy más számára is elérhető?

Én csatlakoztam a group-hoz, de ehez regisztráció kell.
Freeweb-re tedd inkább ha meg akarod osztani.

#3756 Felhasználó inaktív   matyee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 14:46

Idézet

Üdv!
Régi motorosok valóban mindent kibeszéltek,én is az I. részbe kapcsolódtam be.Más hangulata volt akkor ennek a fórumnak,jobban szerettek barkácsolni a népek,mert nem lehetett semmit kapni készen.
Tudom hogy a fórum szerepe megváltozott mára,kezdőknek segítünk és igazán újat már nem tudunk kitalálni.

nem igy kell hozzaallni :D  előbb utóbb a kezdőből is lehet guru, aki majd tovabb segithet a tobbi kezdonek.
amugy az allitas, hogy az emberek regen jobban szerettek barkacsolni... imo nem igaz. nekem elso vizhutesem foleg gyari alkatreszekbol allt. most rakom ossze masodikat, amiben hazi ill. autoradiator van.
imo ido kell hozza meg fel tudjak merni a kezdok (en is) hogyan lehet biztonsagosan epiteni sajat vizhutest. jah, es minden regi motoros volt 1szer rúki :)

áromoltassunk tovább!
ui.: hank: a relé megy faszan! csak 1 fura dolgot csinal vele a gép :) ha power off gombot nyomok, lekapcsol aztan rogton el is indul. igazabol ugy sem nagyon kapcsolgatom ki a mukodo gepet power off gombbal, mindenesetre erdekes...  :D

Szerkesztette: matyee 2004. 11. 30. 14:49 -kor

ASUS p5b delux C2D E6400 @3,2Ghz G.Skill 2*2G DDR PC8000 EVGA 8800GT OC WD sATAII 400G SAMSUNG 940BF 2ms HP DVD+-RW CREATIVE SB live! 5.1 + SPEEDLINK-medusa 5.1 FSP Zen CM 5539 GENIUS SlimStar RAZER DA+RAZER mantis WATERCOOLING eheim cpu fet nb vga

#3757 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 20:29

Üdv!
Furcsálom a dolgot,mert én fél napig használtam és nem egyszer indítottam el a gépet.Soha nem használok hibernálást,mégse csinált ilyet.Sokáig nyomod a power gombot?,mert az NF-7-es deszkák heppje az,hogy bios felállása után 1 másodpercig nyomvatartott power gomb ki-be kapcsolja a gépet.
2 éve van NF-7 deszkám már,megszoktam ezt tőle.Gyorsan megbököm és nincs gond vele.Lehet hogy belehet állítani biosban valami késleltetési időt.Ha elötte nem csinálta akkor az áramkör okozhatja,de egy relé nem tud ennyire bekavarni szerintem.
Hank

#3758 Felhasználó inaktív   matyee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 21:46

nem tudom mitol van de irtam h nem igazan zavar. lehet h nf7u hulyeskedik. ettol meg birom a cuccot :D es ez a lenyeg.
ASUS p5b delux C2D E6400 @3,2Ghz G.Skill 2*2G DDR PC8000 EVGA 8800GT OC WD sATAII 400G SAMSUNG 940BF 2ms HP DVD+-RW CREATIVE SB live! 5.1 + SPEEDLINK-medusa 5.1 FSP Zen CM 5539 GENIUS SlimStar RAZER DA+RAZER mantis WATERCOOLING eheim cpu fet nb vga

#3759 Felhasználó inaktív   boho 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 01. 06:29

Hi

Nincs szándékomban OFF-olni, csak csendben jegyezném meg, hogy már 3 éve megy ez a topik.
Indításakor nem gondoltam volna, hogy ilyen nagy lesz az érdeklődés.
A gyári vízhűtés alkatrészek, vagy szettek a magyar átlag halandónak ma is nagyon drágák. Szerintem ma is van még kreativitás és szándék, házi készítésű vízhűtés megvalósítására.
Tapasztalataim szerint egy jól elkészített házi vízhűtés még ma is kenterbe veri a hiper-szuper, csilli-villi aranyárú gyári szetteket.
Persze aki a gyári mellett teszi le a voksát azt is meg lehet (és kell) érteni.

#3760 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 01. 09:43

Üdv!
Én se gondoltam volna hogy ekkora és ilyen hosszú lesz a fórum.Kiemelt topikok közül,mindig benne vagyunk :up: .Hogy ki és hogyan csinálja a vízhűtését már nem olyan egzotikus,mint régebben.Mikor elkezdtem hüledeztek és hülyének néztek miért akarok én vizet engedni a gépbe(Duron 750Mhz)
ma már nem extra és nem ütköznek meg az emberek.Persze szubjektív hogy én mit gonolok a fórumról
,de kevesebb barkácskedvet látok,kivételek vannak,nagyon is örülök neki (Euro) :cool: :D
Jó látni Boho,hogy olvasod és figyelsz ránk!
Hank

Téma megosztása:

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.