HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # V.

#3801 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 07. 23:52

Arctic cooling vga silencer

http://www.enmic.de/...lencer_back.jpg
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#3802 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 00:25

Szerintem szedd szét a tápot és halkíts rajta. És ezt a silencert is cseréld vizes gpu blokkra. Ezek a kis ventilátorok - mint amilyen a mostani silencereden is van - elég hagosak. Az eredmény - mindenféleképpen - egy halkabb rendszer.

A kérdés csak az, hogy a garanciát feláldozod-e a csend érdekében.

Egyáltalán miért van neked ilyen silencered? A CPU-dat most is vízzel hűtöd, ha jól tudom.

#3803 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 01:43

Idézet: <Euro> - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 1:25

Szerintem szedd szét a tápot és halkíts rajta. És ezt a silencert is cseréld vizes gpu blokkra. Ezek a kis ventilátorok - mint amilyen a mostani silencereden is van - elég hagosak. Az eredmény - mindenféleképpen - egy halkabb rendszer.

A kérdés csak az, hogy a garanciát feláldozod-e a csend érdekében.

Egyáltalán miért van neked ilyen silencered? A CPU-dat most is vízzel hűtöd, ha jól tudom.

:bolond:
Ez neked kis venti? Ha minden 5Von van, akkor sem lehet hallani a vgat... ha mindent lehúzok és nincs terhelés a tápon, akkor lehet hallani, minimálisan.

Táp garos maradjon ez fontos, right? Különben enm problémáznék rajta, silentblade+zmf2 és kész.
Garancia kell, soxor szívok, ha nincs gar, akkor beszopom tuti :rolleyes: .
Gyk igen, vízzel. Csak épp nem, de amúgy igen. Mert ez a legjobb léghűtés vgra (a * tesztjéből a ev2 kimaradt, és ez kiviszi a meleget, ez nagyon fontos) , és ennél a blokk sem sokkal jobb. Miért kellen triviálisnak lennie a gpu vízhűtésének ha a poc azzal van? :confused:
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#3804 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 09:21

A silencer ventije tényleg nem kicsi. Gyors pillantást vetettem rá először, meg a monitorom is kicsi. :)

Így már el is hiszem, hogy szinte hangtalan. Szóval maradhat.

Ettől függetlenül viszont a vízzel hűtött vga azért egyértelmű számomra, mert ha már ott az a vízűtés, akkor - egy blokkal több vagy kevesebb a vízkörben -, nem számít, befogadná a gépezet.

DrHIL! Most olvasom csak ismét, hogy a CPU Burn-in program kétszeri elindítását javasoltad. Miért? Nekem szimplán futtatva is 100%-on volt a Windows Task Manager szerint a CPU terheltsége.

#3805 Felhasználó inaktív   isamisa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 08. 15:21

Idézet: DrHIL - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 20:54

Isamisa

http://free.x3.hu/isamisa/rendszer

A radiátoron nincs ventilátor? Mert ha ez így van mér értem a közel 40 fokos proci hőmérsékletet.

Hali mindenkinek!

Valamit félreértettél: Az a 40 fok a léghűtőhöz tartozik!!!
A prociblokk az 33fokon tartja a procit, úgy hogy semmi ventilátor nincs a hűtőradin. a szoba 21fokos volt. a vízhőmérsékletet még nem mértem le.

A járatok 1,5 mm esek a falk pedig 2,5mm-es
Ezen még lessz faragva, meg a fedőn is.(csak halkan kérdezem meg itt is : Debrecenben hol tudok Plexi vagy Polikarbonáthoz hozzájutni?)
A Barátom megcvsinál magának is egyett 2mm-2mm-es vájat-fal vastagsággal. Ha az jobban teljesít akkor az enyimet is kiszélestítjük.

Chosen1: Az eredeti tervrajz valaholaz 55-85. oldalt van( nem tudom pontosan keres rá)
A mag felett 7mm, aztán csökken 5mm-ig a talpvastagsága. a réz mérete 10*50*50mm
A procim alapbeállításon van( nem tudom hol van az a watt kalkulátor, egyszer kiszámoltam)
A léghűtőröl ott van a kép(Aerocool full réz)39-40fokos vele a proci...

Isa
ASUS A7V880 KT880, AMD 3000+ Barton@3300+, 1024Mb Samsung , Homme made vízhűtés,MSI Ati Radeon x1950Pro AGP 256Mb , Seegate Baracuda 80G HDD,LG CDRW, LG H22L Light Sribe DVD-RAM, Creative SB Live!, FSP Bluestorm 350Watt

#3806 Felhasználó inaktív   Johnny Mnemonic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 18:53

Idézet: <Euro> - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 23:31

Számítógépem a következő elemekből épül fel: Acorp nagytorony ház, 300W Acorp táp, AOpen AK79D-400VN alaplap, AMD2500+ Barton, 512MB Hynix DDR PC3200, Samsung SP1614N HDD, Plextor DVDR PX712A, Teac CD-W540E, Sapphire Radeon 9600XT VIVO, Globalwin TAK68

Nem kotozkodes keppen mondom,de szvsz azt a tapot surgossen cserelni kellene valami jobbra!!!
Egy ilyen konfig megerdemelne egy 400W-os DTK pl!
Nezz at a tapkerdes topikba.

#3807 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 21:41

A tápom valóban egy elég kockázatos eleme a számítógépemnek. Már nagyon sok helyről hallottam, hogy vigyázni kell vele, nem szabad gyengét, noname-et használni. Tudom, hogy az én számítógépem is megérdemelni egy komolyabb tápot. Csak hát olyan drága egy jobb minőségű darab. Ezt pedig nemrég alakítottam át úgy, hogy kapcsolja a - gyárilag monitorok számára beépített - kimenő 230V-os hálózati aljzatot, amihez még egy hosszabbítóelosztót is készítettem.

Igazából eddig úgy voltam ezzel a tápkérdéssel, hogy nem cserélem le. De most az jutott az eszembe,hogy ha működni fog a vízhűtésem - ami egy héten belül bekövetkezik (remélem) -, a processzort egy kicsit (vagy nagyon) tuningolni szeretném. Ennek fényében pedig komolyan fontólóra kellene vennem a kérdést.

Mit gondolsz Johnny - mennyi pénzt kellene egy megfelelő tápra rászánni? Az a 400W-os DTK például mennyibe kerül?

#3808 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 22:09

A lagyforrasztott blokk. Ha ugyesebb lennek, akkor  elesebb lenne a kep es meg tisztabb a forrasztott felulet. De elsore csak elmegy. Egyet proba keppen szetszedtem, tokeletes a belso resz is, forrasztas utan. Ha valakit erdekel, van meg elado harom darab.

Csatolt fájl:

Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#3809 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 23:05

Aranyos kis blokkocska! Gratulálok PeppeR, jól sikerült! Szépen fénylik és a forrasztások is nagyon igényesek.

Amikor az én blokkjaimat lágy-forrasztottuk én is nagyon féltem attól, hogy az ón a tető alatt a járatokba fog folyni. Aztán az egyiket szét kellett szedni, mert először lyukasra sikeredett. Szétszedés után megnyugtató volt látni, hogy egyáltalán nem volt ón a járatokban.

#3810 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 23:33

kiiraaa

#3811 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 23:44

Koszonom! Ez a kepen meg nyers allapot, csak a gyanta lett egy ledrotkorongozva. Majd lefenykepezem a sajat blokkom is, a 22 furatost. Azt egy kicsit fullosabbnak tartom. De ezek is nagyon jo eredmenyeket produkalnak, hiaba "pici" a meretuk.
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#3812 Felhasználó inaktív   Johnny Mnemonic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 23:51

Idézet: <Euro> - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 21:41

A tápom valóban egy elég kockázatos eleme a számítógépemnek. Már nagyon sok helyről hallottam, hogy vigyázni kell vele, nem szabad gyengét, noname-et használni. Tudom, hogy az én számítógépem is megérdemelni egy komolyabb tápot. Csak hát olyan drága egy jobb minőségű darab. Ezt pedig nemrég alakítottam át úgy, hogy kapcsolja a - gyárilag monitorok számára beépített - kimenő 230V-os hálózati aljzatot, amihez még egy hosszabbítóelosztót is készítettem.

Igazából eddig úgy voltam ezzel a tápkérdéssel, hogy nem cserélem le. De most az jutott az eszembe,hogy ha működni fog a vízhűtésem - ami egy héten belül bekövetkezik (remélem) -, a processzort egy kicsit (vagy nagyon) tuningolni szeretném. Ennek fényében pedig komolyan fontólóra kellene vennem a kérdést.

Mit gondolsz Johnny - mennyi pénzt kellene egy megfelelő tápra rászánni? Az a 400W-os DTK például mennyibe kerül?

Egy jo tap!!!

HA nincs annyi love,akkor 300W-os valtozat vagy valami mas jo marka!
Mennyit szansz ra?

Szerkesztette: Johnny Mnemonic 2004. 12. 08. 23:54 -kor

#3813 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 23:52

A tápegységek árával nem vagyok tisztában. Azt tudom, hogy a legolcsóbbak kb. négy-ötezer forintba kerülnek. Úgy gondolom tízezer forintért kaphatok egy "jobbat". A linket megnéztem. Az ára nem túl horribilis. Majd megnézek még egy-két másik terméket is - összehasonlításképpen. Valamint beleolvasok az általad javasolt tápos topoikba is. Aztán majd mérlegelek.

PeppeR, ennek a blokknak milyen a belső kialakítása?

Az eredményeket számszerüsítd, légyszi.

Szerkesztette: <Euro> 2004. 12. 09. 00:01 -kor

#3814 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 00:03

Idézet: <Euro> - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 0:52

Ennek a blokknak milyen a belső kialakítása?

Az eredményeket számszerüsítd, légyszi.

3000+ barton, alapfeszultseg, tuning nelkul. Szobahomerseklet, barkasz futo holeadonak. A holeado lamellai elonytelen helyzetben vannak, vizszintesen. Teljesen passziv a holeado. A rendszer 10mm-es keresztmetszetu, 600l/h-as szivattyu. Jelenleg meg csak a cpu van a rendszerben.

Idle: 35C
Terhelve: 2* cpu burn 42C

A blokk belso kialakitasa tuskes, a tuskek az alaptombbe vannak forrasztva, majd ez beburkolva egy oldalpalasttal es egy csoves fedlappal. Az anyagkoltseg blokkonkent elkepesztoen alacsony, tovabba szerintem a teljesitmenye sem olyan veszes.  Meg valamit? :)

#3815 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 00:08

Idézet: Johnny Mnemonic - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 0:51

Egy jo tap!!!

HA nincs annyi love,akkor 300W-os valtozat vagy valami mas jo marka!
Mennyit szansz ra?

Nem kötöszködni akarok, de én 12cmes 360/400/400+os tápot vennék, Sirtec, Super Flower, Q-Tec, Coolink márkák közül. Pl a 360Sirtec halk 12 cm ventivel 11E.

Ne járj úgy mint én, hogy a táp a leghangosabb! :(

Jól hangzik. Radin nem fordítasz? Milyen lapban mérted? Külső/maghő?

// A HUNFrost blokkokat (rev2,rev3) vki be tudja nagyjából lőni hűtés szempontjából? Tudom hogy nehéz...  A gpu blokk nem is izgat, annak tök mind1.

Szerkesztette: MC Pite 2004. 12. 09. 00:11 -kor

#3816 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 00:08

Szerintem jól teljesít így passzívan. Korrekt!

#3817 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 00:17

Idézet: MC Pite - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 0:08

Nem kötöszködni akarok, de én 12cmes 360/400/400+os tápot vennék, Sirtec, Super Flower, Q-Tec, Coolink márkák közül. Pl a 360Sirtec halk 12 cm ventivel 11E.

Nézegettem én is ezeket a 12 cm-es ventivel szerelt tápokat. Közben azon gondolkoztam, hogy egy ilyet hogyan aplikálnák be a házamba.

Szerkesztette: <Euro> 2004. 12. 09. 00:19 -kor

#3818 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 01:07

Nekem a 12cm-es ventilatorral szerelt tapokban az tetszik, mikor be kell szerelnem oket egy toronyba. A ventilator hasznos feluletenek a 93%-a elveszik, a hazban levo kozepmerevito miatt. Midi haznal ilyen problema szerencsere nincs.

#3819 Felhasználó inaktív   isamisa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 09. 10:10

Sziasztok!!

A jó tápra ne sajnáld a pénzt Euro!!
Nekem egy szar volt és megmakkant a procim és az alaplapom.
Most egy Sirtec 360 Wattos van Nagy 12cm-es kék ledes ventivel, passzív PFC-vel és titán!! házzal.
15 centiről már egy kicsit hallani de a gépemből csak a vinyó fejpozicionálása halatszik(seegate Baracuda 80 GB 7200rpm)
Nagyon fullosan néz ki! és szerintem jó. 12eFt

Isa

Szerkesztette: isamisa 2004. 12. 09. 10:22 -kor

ASUS A7V880 KT880, AMD 3000+ Barton@3300+, 1024Mb Samsung , Homme made vízhűtés,MSI Ati Radeon x1950Pro AGP 256Mb , Seegate Baracuda 80G HDD,LG CDRW, LG H22L Light Sribe DVD-RAM, Creative SB Live!, FSP Bluestorm 350Watt

#3820 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 13:20

Mi az a  passzív PFC?

Téma megosztása:

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 189
  • 190