HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # V.

#4071 Felhasználó inaktív   Bali® 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 10. 19:08

Az jó memóriának számít ugye, ami alapból 333MHz cl2.5 (256MB PQI) és megy 400MHz-n cl2-ön?? :)

Ja és hova tűnt a múlt héten úgy 600 hozzászólás?? Csak nem Wizard tevékenykedett?? :)

Szerkesztette: Bali® 2005. 01. 10. 19:11 -kor

#4072 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 19:23

Idézet: Bali® - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 20:08

Az jó memóriának számít ugye, ami alapból 333MHz cl2.5 (256MB PQI) és megy 400MHz-n cl2-ön?? :)

Ja és hova tűnt a múlt héten úgy 600 hozzászólás?? Csak nem Wizard tevékenykedett?? :)

A memo jo!
Es a regi 100 oldalunk?
Nah azzal mi van:D
Vizhutesedrol kepek?
Tiesto Forever!!! No meg a WaTeRCooL!!!
Kezeket a paplanfole es eljenek a csajok! By Fabri Sandor

#4073 Felhasználó inaktív   isamisa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 11. 10:16

Idézet: Hank - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 15:00

A célnak megfelel még a denaturált szesz is,az is jó,de vigyázni kell vele,van benne metil-alkohol.
Hank

Helló!!

Én kipróbáltam vagy 2 hétig a denszeszes megoldást de óvok tőle mindenkit!!!
Lehet hogy én képzelődtem de amikor megéreztem azt a büdös szagot még a fejem is el kezdett fájni.
Csak egy kicsit eresztett a tágulási tartályom és ott pont elég szag jött ki hogy megőrjitsen. Én nem kockáztatom meg mégegyszer hogy beszívjam azt a sz*rt.

Hali Isa
ASUS A7V880 KT880, AMD 3000+ Barton@3300+, 1024Mb Samsung , Homme made vízhűtés,MSI Ati Radeon x1950Pro AGP 256Mb , Seegate Baracuda 80G HDD,LG CDRW, LG H22L Light Sribe DVD-RAM, Creative SB Live!, FSP Bluestorm 350Watt

#4074 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 17:25

Idézet: isamisa - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 11:16

Helló!!

Én kipróbáltam vagy 2 hétig a denszeszes megoldást de óvok tőle mindenkit!!!
Lehet hogy én képzelődtem de amikor megéreztem azt a büdös szagot még a fejem is el kezdett fájni.
Csak egy kicsit eresztett a tágulási tartályom és ott pont elég szag jött ki hogy megőrjitsen. Én nem kockáztatom meg mégegyszer hogy beszívjam azt a sz*rt.

Hali Isa

ezert jo a zart rendszer :)

#4075 Felhasználó inaktív   Bali® 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 19:06

Idézet: hummerdikk - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 20:23

A memo jo!
Es a regi 100 oldalunk?
Nah azzal mi van:D
Vizhutesedrol kepek?

100 oldal?? hmm... talán ez beállítástól függ, hogy hány hozzászólás van egy oldalon. Várjunk csak! Elszámoltam magam. :) Utánaszámoltam és úgy 1500 hozzászólás tűnhetett el, ami nekem 50 oldal, mert 30hozzászólás/lap -ra van állítva a fórum, neked meg talán 15h/lap-ra.
Képek azok még nincsenek, mert amit csináltam, azokat elvitte a nagynéném a digit.géppel együtt, mert elfelejtettem felrakni a gépre őket! :)

Ahogy látom, elég sokan szenvednek az alkohol beszerzésével. Még szerencse, hogy nekem volt itthon amennyi kell. :)
De szerintem nem olyan drága, csak egy gyógyszertáros ismerős kell hozzá. :)
(Egyik osztálytársam könyvén egy olyan cimke volt ragasztva, amin az állt, hogy 5l etil-alkohol...... és azt mondta, hogy az anyja gyógyszertáros és onnan van a cimke. Szóval nem lehet olyan drága, mint amennyiért akarják adni hivatalosan)

#4076 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 23:00

Idézet: Hank - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 15:00

Sorry hummerdick,nem néztem rá a fórumra,nem láttam hogy beszélni akartál. :(
Vodkában elvileg nincs cukor,eredetileg krumpli keményítőből csinálják és a maradék cukor minimális.
Persze tesco gazdaságosra ez nem biztos hogy igaz,ránézel a cimkére és látni fogod.Vodka majdhogynem szagtalan,ezért isszák az alkeszek,mert nem lehet érezni rajtuk a piaszagot.A célnak megfelel még a denaturált szesz is,az is jó,de vigyázni kell vele,van benne metil-alkohol.
Hank

Direkt megnéztem, hogy a tesó vodkán az összetevőknl ennyi van: víz, finomszesz... ;)

#4077 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 00:31

Idézet: Bujdy - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 23:00

Direkt megnéztem, hogy a tesó vodkán az összetevőknl ennyi van: víz, finomszesz... ;)

Ezzel a három ponttal ott a hozzászólásod végén azt akartad kifejezni, hogy van még benne más is?

Olyan sok összetevő volt felsorolva?  :think:

#4078 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 11:27

Idézet: <Euro> - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 1:31

Ezzel a három ponttal ott a hozzászólásod végén azt akartad kifejezni, hogy van még benne más is?

Olyan sok összetevő volt felsorolva?  :think:

Nem, nem, csak ez a kettő!
A három pont arra utal, hogy elgondolkodtam rajta, hogy így jónak kellene lennie!

#4079 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 14:37

Idézet: <Euro> - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 20:28

Irány a patika?

Tescoban 5 literes kiszerelésű ioncserélt deszt. vizet kb. 160 forintért kaphatsz. OBI-ban ugyenez 300 forint.

Patika semmiképp: az desztvíz, fertőtlenített, de nem ioncserélt, tehát kövesedhet.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#4080 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 15:30

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 12:13

Abit X800PRO videókártyára szerelt már valaki GPU hűtést? Nagyon fűt? Egy Thermaltake A1983-at vettem hozzá (nem, más nem jó, nem fér el  ;) ).

A másik kérdésem pedig hogy ez kisebb átmérőjű csonkokkal szerelt mint pl. a Zalman CPU blokk amit vettem, fog ez valami jelentős gondot jelenteni? A radiátor egy innova duál, a pumpa egy eheim1046 lesz.

Valaki?  :think:
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#4081 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 18:43

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 15:30

Valaki?  :think:

en Gecube X800PRO-ra raktam blokkot, szerintem a 2 gpu melegedeseben tul sok elteres nem lehet  :)

miaz, hogy mas nem jo? miert ne lenne jo ?

#4082 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 20:12

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 18:43

en Gecube X800PRO-ra raktam blokkot, szerintem a 2 gpu melegedeseben tul sok elteres nem lehet  :)

És, mik volt a tapasztalatok?

Idézet

miaz, hogy mas nem jo? miert ne lenne jo ?

"nem fér el". Shuttle XPC barebone gépem van.
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#4083 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 18:49

Idézet: freeone - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 15:37

Patika semmiképp: az desztvíz, fertőtlenített, de nem ioncserélt, tehát kövesedhet.

Az hogy "fertőtlenített" ezen mit értesz?
Az ioncserélt víz azt jelenti, hogy az anionokat és a kationokat megkötik egy ioncserélő anyaggal, amelyik regenerálható. Tehát olcsó!
A desztillálás pedig az a folyamat amikor forralom a folyadékot, a gőzt lehűtöm és lecsapódik. Ezért ez a fajta drága. Ez a desztilláltvíz.  Ha a kettőt egymás után csinálom abból lesz az úgynevezett ’bideszt’. Amit irtál ugy ahogy van az égész nem igaz. Kivévé, hogy 'patika semmiképpen', mert az drága. A TESCO gazdaságos bőven megteszi.

#4084 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 19:40

ARN lattam a nagyhazadat.
Hognnan van a tartalyod/ hogyan csinaltad?
Radidrol szinten ezt kerdeznem.
Valaki tud nekem elado pumpat ami jo mert ha szar visszakuldom :D

#4085 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 15. 01:27

Üdv minden csatilakónak!!

Magamról csak annyit, hogy kb a nyár óta figyelem a csatit, mióta zajcsökkentési célzattal felmerült bennem a gépem nedvesítésének a gondolata.
A hozzászólások áttanulmányozása, és a cuccok összevadászása után lassan összeraktam a radiátort.
Lásd a mellékelt kép-eket?. :)
A blokkok megalkotása a közeljövőben válik esedékessé, (talán a jövő héten) oszt az egész cuccost bele kellene kombinálni a meglévő vasba....
Nos akkor egyelőre ennyi.
A véleményeket ne tartsátok magatokba..... :)

radiátor kép

A többi kép

#4086 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 15. 09:36

Szia
Jól meg van csinálva a rendszered. Gratulálok. A radi borkolása is ötletes, meg a relé elhelyezése is.
Bár a blokkod kialakítását megmondom őszintén nem értem. erről kellene még pár kép.
SPM fokozat pajti!!!

#4087 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 15. 10:38

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2005. jan. 15., szombat - 2:27

Üdv minden csatilakónak!!

Magamról csak annyit, hogy kb a nyár óta figyelem a csatit, mióta zajcsökkentési célzattal felmerült bennem a gépem nedvesítésének a gondolata.
A hozzászólások áttanulmányozása, és a cuccok összevadászása után lassan összeraktam a radiátort.
Lásd a mellékelt kép-eket?. :)
A blokkok megalkotása a közeljövőben válik esedékessé, (talán a jövő héten) oszt az egész cuccost bele kellene kombinálni a meglévő vasba....
Nos akkor egyelőre ennyi.
A véleményeket ne tartsátok magatokba..... :)

radiátor kép

A többi kép

Erre csak ennyit mondok:
NAGYON KIRALY !!!  :D

#4088 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 15. 10:39

Cső
Amit te relének néztél, az egy 1,5VA-es 6V-os trafó (6V~ / 250mA). Így a ventilátorok is a szivattyú 230-áról mennek, tehát ha a radi távolabbra kerülne a géptől, akkor is csak egy mezei hosszabbítót kell a gép közelétől a radiig vezetni. (Nomeg a csöveket. :) ) Az egyenirányítás és a dióda után 5,5V-ot kapnak a ventik, tehát szinte hangtalanok.

A CPU blokkoknak tegnap délelőtt ugrottam neki, és a képek azok csak egy erősen béta állapotot mutatnak :). Amúgy a DrHill féle ''rudas'' kialakítás lesz majd belőlük. Bővebb infót DrHill-től 2004. okt. 30.-án és környékén találsz a frumon.
Mindenesetre ahogy készül a cuccos, majd rakok még fel képeket. Remélem akkor majd érthetőbb lesz. :)
Egyébként az utoljára elkészült blokktalp hozta azt a minőséget amit elvártam magamtól. Sajnos, az ezüst forrasztási technikám még meglehetősen hiányos. (ez volt az első....)

#4089 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 15. 11:31

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2005. jan. 15., szombat - 11:39

Cső
Amit te relének néztél, az egy 1,5VA-es 6V-os trafó (6V~ / 250mA). Így a ventilátorok is a szivattyú 230-áról mennek, tehát ha a radi távolabbra kerülne a géptől, akkor is csak egy mezei hosszabbítót kell a gép közelétől a radiig vezetni. (Nomeg a csöveket. :) ) Az egyenirányítás és a dióda után 5,5V-ot kapnak a ventik, tehát szinte hangtalanok.

A CPU blokkoknak tegnap délelőtt ugrottam neki, és a képek azok csak egy erősen béta állapotot mutatnak :). Amúgy a DrHill féle ''rudas'' kialakítás lesz majd belőlük. Bővebb infót DrHill-től 2004. okt. 30.-án és környékén találsz a frumon.
Mindenesetre ahogy készül a cuccos, majd rakok még fel képeket. Remélem akkor majd érthetőbb lesz. :)
Egyébként az utoljára elkészült blokktalp hozta azt a minőséget amit elvártam magamtól. Sajnos, az ezüst forrasztási technikám még meglehetősen hiányos. (ez volt az első....)

Hello!
Nincs ICQd vagy ilyesmid?
Mert szeretnek kerdezgetni es it lassab.

#4090 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 15. 12:31

OFFTopic:

Uraim! :cool:

Az elmúlt időszakban néhányan közületek megkerestek a mailbox-os e-mail címemen. Tegnap vettem észre, hogy az utolsó elküldött levelem 2004. június elején volt, az azóta megválaszolt és elküldött leveleim nem látszanak az elküldött üzenetek között, jelezték tegnap, hogy nem is kapnak onnan tőlem levelet.
Tehát elnézést kérek azoktól, akiknek nem válaszoltam, mindenkinek írtam, valószínúleg azonban senki sem kapta meg a válaszomat. Sorry! :(
Adjon az Isten, szebb jövőt!

Téma megosztása:

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.