Idézet: hummerdikk - Dátum: 2005. jan. 15., szombat - 21:13
Akkor!
Tobbet nekem a radirol! Mit, hogy mi a radi neve.
A csohajlitasrol is tobb szot!
Milyne csatikat raktal a tartalyra?
Irjal nekem errol a csatirol adatokat stb ket
Mit hasznalsz folyasztoszernek es mennyi volt?
Koszi
Akkor!
A radiátor, az egy 1,3-as Wartburg full réz fűtőradiátor. Forrás: a legközelebbi bontó!

Ha jól tudom a régi Skoda fűtőradiátorok ugyan ezek, csak a csonkok formájában és helyében van némi különbség.
A csőhajlítás AS szabványa: Ahogyan Sikerül...... Gyakorlatilag addig kell bevagdalni, amíg a hajlítás közben el nem éred a kívánt szöget. Az ívet a hajlítás felőli részek méretének növelésével, illetve csökkentésével valamint a bevágások egymáshoz képesti távolságával lehet szabályozni.
A radiátor, és a tartály közé, a fűtőradiátor eredeti fűtéscsapja került, természetesen némileg átalakítva. (A képek között megtalálod.) a kifolyócső levágva, a szabályzó elem helyére egy cső beforrasztva ami lezárja a kifolyó helyét. A külső felületre némi ment került két anyával, meg ó gyűrűkkel. A tartály kifolyó csonkja asszem negyedes tömlőcsatlakozóként kezdte a pályafutását. (szintén van róla kép valahol...

) Ami tuti, hogy a csonk furatának belső átmérője 10mm volt, amit egy fúró segítségével 12-re bővítettem, hogy a meghajlított 12mm-es külső átmérőjű csövet bele tudjam forrasztani.
A forrasztásról: A folyasztószer amit használok közönséges óntartalmú forrasztópaszta, amit a fűtés szerelők használnak a réz csövek forrasztásához. Árat sajnos nem tudok mert a folyasztószer mentes ónnal együtt úgy vágták hozzám......