Vízhűtés és rejtelmei # V.
Elküldve: 2005. 01. 15. 19:18
Mid van meg mert lattam meg az oldaladon blokkokat + radikat?
Kezeket a paplanfole es eljenek a csajok! By Fabri Sandor
Elküldve: 2005. 01. 15. 19:31
Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2005. jan. 15., szombat - 13:39
A másik kérdésemre, az eltérő csonkméretekkel kapcsolatban valaki?
Elküldve: 2005. 01. 15. 19:35
Idézet: DrHIL - Dátum: 2005. jan. 15., szombat - 19:08
Egyik fotódon a csapok (cilinderek) igazából kis gömbölyded pogácsáknak látszanak...?
Nagyon tetszik a csőhajlítási módszered!
Jó bötykölést!
Hi!
A Designel nem lesz gond, hiszen a blokk belseje úgysem fog látszani, kívülre meg annyi ''cint'' rakok amennyi csak kell!!!
Az általad említett képen, a gömböcök azok az 5/10-es szegecsek fejei... Mivel nem kaptam 5mm-es vörösréz rúdanyagot, ezért vettem 100 db 5mm átmérőjű és 10mm hosszú szegecset. A hordozó elem (talp) 5mm vastag, tehát mindenféle méricskélés nélkül 5mm-es darab fog kilógni a víztér felé. Mivel a talpat mindenképpen esztergálni kell, ezért a szegecsfejek simán le fognak esni.
Ráadásul a szegecsekkel egy csomó melót megspóroltam. Nem kell pontosan méretre vágni a blokkonkénti 23 db rudat és éppen ezért nincs gond a méretek betartásával, és ha valahol elszámolom magam, visszamegyek a boltba és veszek még 10 darabot!
A csőhajlítás az AS szabványt követi.!
Ma megkaptam a esztergályostól a talp elemeket. Éjfél után majd rakok még fel pár képet az eddigi részegségekről, (Remélhetőleg az új képek majd megmutatják az eddig nem látható részleteket) meg a frissen legyalult blokkról.
Elküldve: 2005. 01. 15. 20:13
Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2005. jan. 15., szombat - 20:35
A Designel nem lesz gond, hiszen a blokk belseje úgysem fog látszani, kívülre meg annyi ''cint'' rakok amennyi csak kell!!!
Az általad említett képen, a gömböcök azok az 5/10-es szegecsek fejei... Mivel nem kaptam 5mm-es vörösréz rúdanyagot, ezért vettem 100 db 5mm átmérőjű és 10mm hosszú szegecset. A hordozó elem (talp) 5mm vastag, tehát mindenféle méricskélés nélkül 5mm-es darab fog kilógni a víztér felé. Mivel a talpat mindenképpen esztergálni kell, ezért a szegecsfejek simán le fognak esni.
Ráadásul a szegecsekkel egy csomó melót megspóroltam. Nem kell pontosan méretre vágni a blokkonkénti 23 db rudat és éppen ezért nincs gond a méretek betartásával, és ha valahol elszámolom magam, visszamegyek a boltba és veszek még 10 darabot!
A csőhajlítás az AS szabványt követi.!
Ma megkaptam a esztergályostól a talp elemeket. Éjfél után majd rakok még fel pár képet az eddigi részegségekről, (Remélhetőleg az új képek majd megmutatják az eddig nem látható részleteket) meg a frissen legyalult blokkról.
Akkor!
Tobbet nekem a radirol! Mit, hogy mi a radi neve.
A csohajlitasrol is tobb szot!
Milyne csatikat raktal a tartalyra?
Irjal nekem errol a csatirol adatokat stb ket
Mit hasznalsz folyasztoszernek es mennyi volt?
Koszi
Elküldve: 2005. 01. 15. 21:30
Idézet: hummerdikk - Dátum: 2005. jan. 15., szombat - 21:13
Tobbet nekem a radirol! Mit, hogy mi a radi neve.
A csohajlitasrol is tobb szot!
Milyne csatikat raktal a tartalyra?
Irjal nekem errol a csatirol adatokat stb ket
Mit hasznalsz folyasztoszernek es mennyi volt?
Koszi
Akkor!
A radiátor, az egy 1,3-as Wartburg full réz fűtőradiátor. Forrás: a legközelebbi bontó!
A csőhajlítás AS szabványa: Ahogyan Sikerül...... Gyakorlatilag addig kell bevagdalni, amíg a hajlítás közben el nem éred a kívánt szöget. Az ívet a hajlítás felőli részek méretének növelésével, illetve csökkentésével valamint a bevágások egymáshoz képesti távolságával lehet szabályozni.
A radiátor, és a tartály közé, a fűtőradiátor eredeti fűtéscsapja került, természetesen némileg átalakítva. (A képek között megtalálod.) a kifolyócső levágva, a szabályzó elem helyére egy cső beforrasztva ami lezárja a kifolyó helyét. A külső felületre némi ment került két anyával, meg ó gyűrűkkel. A tartály kifolyó csonkja asszem negyedes tömlőcsatlakozóként kezdte a pályafutását. (szintén van róla kép valahol...
A forrasztásról: A folyasztószer amit használok közönséges óntartalmú forrasztópaszta, amit a fűtés szerelők használnak a réz csövek forrasztásához. Árat sajnos nem tudok mert a folyasztószer mentes ónnal együtt úgy vágták hozzám......
Elküldve: 2005. 01. 15. 22:19
Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2005. jan. 15., szombat - 22:30
Elküldve: 2005. 01. 15. 23:03
Elküldve: 2005. 01. 16. 00:31
A blokkról is van néhány ami tegnap idő hiány miatt nem került fel. Meg egy ami ma készült....
A blokk talpa
A véleményeket továbbra se tartsátok magatokba, de a reagálásomra valószínűleg a jövő hét végéig várni kell. Azért megpróbálok felkukkantani.
Mindenesetre a nagy.s@dpg.hu -ra küldött levelekre megpróbálok még aznap válaszolni.
Elküldve: 2005. 01. 16. 00:34

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
No ez lesz a blokk alja!
Remélem most jó lesz. Mármint a kép beszúrás.....
Elküldve: 2005. 01. 17. 10:31
Idézet: hummerdikk - Dátum: 2005. jan. 15., szombat - 18:42
A tartalyrol ertettem!
Nem akarod a nagyhazad eladni?
Pumpad?
Pumpat valaki tud adni?
Honnan van neked festocsatid?
Mennyiert?
Milyen forraszto cuccokat ajanlottok? 7e bol kijovok megerik?
Cd kell valakinek?
mar 3x eladtam mindent...
nem csinalok: egy lakotelepen lakom. nem ertem, hogy egyesek miert neznek nemesfemkereskedesnek.
nagyhaz: az mar haromnegyed eve nincs meg.
pumpat tudsz venni az aquapetnel pl.
a csati nem festo, hanem bosch. es a boschtol van.
hogy jon ide a cd?
ps: szvsz eloszor azert gondold at amit leirsz.
Elküldve: 2005. 01. 17. 12:52
Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2005. jan. 15., szombat - 22:23
Szóval pl. egy 8mm-es csövekkel szerelt rendszerbe egy 6mm-es csonkokkal szerelt GPU blokkot teszek az mennyire árt/használ?
Elküldve: 2005. 01. 17. 13:48
Idézet: AiRLAC - Dátum: 2005. jan. 17., hétfő - 13:52
Szóval pl. egy 8mm-es csövekkel szerelt rendszerbe egy 6mm-es csonkokkal szerelt GPU blokkot teszek az mennyire árt/használ?
Csokkenni fog a viz aramlasanak a sebessege. Vele egyutt a hatasfok is csokken, kis mertekben. Mindketto elvileg! Gyakorlatilag talan ha par fokkal melegebb lesz a 8-8-as rendszerrel szemben. Vedd figyelembe, hogy a gpu bekotesevel alapbol noni fog a viz homerseklete.
Elküldve: 2005. 01. 17. 14:45
Idézet: arn - Dátum: 2005. jan. 17., hétfő - 11:31
nem csinalok: egy lakotelepen lakom. nem ertem, hogy egyesek miert neznek nemesfemkereskedesnek.
nagyhaz: az mar haromnegyed eve nincs meg.
pumpat tudsz venni az aquapetnel pl.
a csati nem festo, hanem bosch. es a boschtol van.
hogy jon ide a cd?
ps: szvsz eloszor azert gondold at amit leirsz.
ertem es SORRY
Mennyiben van a cso + a csati?
Elküldve: 2005. 01. 17. 16:39
Figyeljek arra, hogy milyen (márkájú) fagyállót használjak?
Elküldve: 2005. 01. 17. 17:10
Idézet: hummerdikk - Dátum: 2005. jan. 17., hétfő - 15:45
Mennyiben van a cso + a csati?
a csonk dbja 1000-1200huf. a cso meg vmi 150-200/fm.
Elküldve: 2005. 01. 17. 17:39
Idézet: arn - Dátum: 2005. jan. 17., hétfő - 17:10
hmm... praktikeres?
Elküldve: 2005. 01. 17. 22:07
Kaptam egyik ismerősömtől még régebben egy nyugati autóba való fűtő radit. Szerintem még nem is nagyon volt használa, mert egész tiszta volt. A bemenő cső úgy 12-es lehet és 2*10 cső van benne 7,5mm-es belső átmérővel. A radi 4*17*19cm-es.
A lényeg, hogy ma szétszedtem az egyik végét, mert azt sejtettem, hogy az egyik felén befolyik a víz, a másik végén keresztülfolyik egy-az-egyben és kifolyik azon az oldalon, ahol befolyik. (A bemenő oldalon látszik, hogy a buborékok egybeérnek és csak középen van egy választóvonal.
A sejtésem beigazolódott. De a legjobb az egészben, amit benne találtam! A csövek belsejében spirál van!!!! Na mondom, ez már valami!!
Azt tervezem, hogy teszek bele elválasztó lemezeket, hogy 2 csövenként follyon benne a víz.
Küldök képeket:
Csatolt fájl:
-
spir_l.jpg (0byte)
Letöltések:: 0

Súgó
A téma zárva.