HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 212
  • 213
  • 214
  • 215
  • 216
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # V.

#4261 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 29. 13:25

Idézet: arn - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 12:01

egy kulso tulfeszvedovel azert kinald meg a rendszert :)

biztos ami biztos...

Kb másfél éve rajta van, de azért köszi az aggódást! :)  :respect:

#4262 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 13:38

Idézet: freeone - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 13:11

Csak hogy tudd: silentblade 1-2 hónapig halk csak :down:
Sokkal jobb megoldás egy Zalman 8cm-es 6V-on(adnak is hozzá feszcsökkentőt), mert az 1 évet tuti kibír(nekem azóta mennek). Ja, és még olcsóbb is ;)

Pedig ezeket a ventiket sokan dícsérték és ajánlották.

A 12-es amúgy elég halk. De a tápban lévő 8-as már hangos, hiába járatom 35-45%-on.

Nagyon gondolkozom azon, hogy én is átalakítsam a tápomat vízhűtésűre.

#4263 Felhasználó inaktív   ABnormal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 14:27

Idézet: freeone - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 13:11

Csak hogy tudd: silentblade 1-2 hónapig halk csak :down:
Sokkal jobb megoldás egy Zalman 8cm-es 6V-on(adnak is hozzá feszcsökkentőt), mert az 1 évet tuti kibír(nekem azóta mennek). Ja, és még olcsóbb is ;)

ezt sajnos nem tudom megerősíteni...nekem a silent blade sokkal hallkabb még most is -pedig már több mint 2 hónapja használom- mint az átalakítóval járatott zalman...nyugodtan gyere fel és hallgasd meg ha gondolod :DDD

#4264 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 15:36

Idézet: ABnormal - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 15:27

ezt sajnos nem tudom megerősíteni...nekem a silent blade sokkal hallkabb még most is -pedig már több mint 2 hónapja használom- mint az átalakítóval járatott zalman...nyugodtan gyere fel és hallgasd meg ha gondolod :DDD

Lóriéi meg 1 hónap után meghaltak. illetve zajosak lettek. persze neki nincsenek wd winyói amik elnyomják... :D
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#4265 Felhasználó inaktív   ABnormal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 18:46

Idézet: freeone - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 15:36

Lóriéi meg 1 hónap után meghaltak. illetve zajosak lettek. persze neki nincsenek wd winyói amik elnyomják... :D

WD winyó kapcsán ugye nem rám gondolsz? :) mert nekem nincsenek olyanok...

#4266 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 13:13

Idézet: <Euro> - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 14:38

A 12-es amúgy elég halk. De a tápban lévő 8-as már hangos, hiába járatom 35-45%-on.

legtobbszor nem a venti hangos, hanem a tap kialakitasa nem szerencses (az generalja a zajt - mert lefolyt stb).

#4267 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 14:24

De az az érdekes, hogy a tápon én már ezelőtt is elvégeztem bizonyos átalakításokat a zaj csökkentése érdekében. Elrendeztem benne a kábeleket és eltávolítottam - közvetlenül a ventilátor előtt lévő - lyukas lemezt. A venti már eredetileg is 6 voltot kapott, így ezzel nem kellett foglalkozni. Ebben a tápban az előző Evercool venti lényegesen halkabb volt, mint a mostani SilentBlade. Pedig az előző ventilátor már öt éves, igaz ebből csak kb. egy évig üzemelt.

Most azon töprengek, vajon rákössem a SilentBlade ventit is a fix 6 voltra? Most ugye ezzel a ventivel is az alaplapra csatlakozok. Vagy egyszerűen csak tegyem vissza a régit? Hm.

Igazából nem sok kedvem van megint kiszedni a tápot a helyéről, azán vissza... Főleg úgy, hogy nem vagyok megelégedve az eredménnyel.

Én teljes mértékben elhittem azokat az állításokat, hogy ezek a ventik (értsd: átlagnál jobb) alacsony fordulatszámon járatva hangtalanok. Sokan írtátok, hogy csak 20 meg 30 centiről hallani őket. Hát én még 10 méterről is hallom az enyémet.

#4268 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 14:41

Idézet: <Euro> - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 15:24

De az az érdekes, hogy a tápon én már ezelőtt is elvégeztem bizonyos átalakításokat a zaj csökkentése érdekében. Elrendeztem benne a kábeleket és eltávolítottam - közvetlenül a ventilátor előtt lévő - lyukas lemezt. A venti már eredetileg is 6 voltot kapott, így ezzel nem kellett foglalkozni. Ebben a tápban az előző Evercool venti lényegesen halkabb volt, mint a mostani SilentBlade. Pedig az előző ventilátor már öt éves, igaz ebből csak kb. egy évig üzemelt.

Most azon töprengek, vajon rákössem a SilentBlade ventit is a fix 6 voltra? Most ugye ezzel a ventivel is az alaplapra csatlakozok. Vagy egyszerűen csak tegyem vissza a régit? Hm.

Igazából nem sok kedvem van megint kiszedni a tápot a helyéről, azán vissza... Főleg úgy, hogy nem vagyok megelégedve az eredménnyel.

Én teljes mértékben elhittem azokat az állításokat, hogy ezek a ventik (értsd: átlagnál jobb) alacsony fordulatszámon járatva hangtalanok. Sokan írtátok, hogy csak 20 meg 30 centiről hallani őket. Hát én még 10 méterről is hallom az enyémet.

Én is kellemetlenül csalódtam a SB-ben- Az enyémnek ha leszabályozom, akkor a beszerelve hallom, hogy csapágyhangja van. Kiszerelve nem.

Szerkesztette: Lojá 2005. 01. 31. 14:54 -kor

#4269 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 31. 19:08

Nah akkor a szemelyeskedest maganban keretik folytatni. Ismet ritkitottam.

Szerencsetek, hogy nem WiZARD ert ide hamarabb, o nem meri olyan szuken a figyelmezteteseket, mint en ;)

Szerkesztette: HookR 2005. 01. 31. 19:11 -kor

A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#4270 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 19:10

Üdv minden aqafannak!!! :)

Nos alább beböktem a hétvége eredményét! :)

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Ha minden jól megy, holnap berhelem rá a félvezetőket, majd meglököm a szigetelést 1KV-al, oszt az majd kideríti hogy szigetel-e a szigetelés???  :p

#4271 Felhasználó inaktív   matyee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 19:55

keszítettem pár képet a nemrég elkészült gépemről, felteszem ez úton is megköszönve a segítséget  :up:
watercooled comp.
ASUS p5b delux C2D E6400 @3,2Ghz G.Skill 2*2G DDR PC8000 EVGA 8800GT OC WD sATAII 400G SAMSUNG 940BF 2ms HP DVD+-RW CREATIVE SB live! 5.1 + SPEEDLINK-medusa 5.1 FSP Zen CM 5539 GENIUS SlimStar RAZER DA+RAZER mantis WATERCOOLING eheim cpu fet nb vga

#4272 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 20:09

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 19:10

Ha minden jól megy, holnap berhelem rá a félvezetőket, majd meglököm a szigetelést 1KV-al, oszt az majd kideríti hogy szigetel-e a szigetelés???  :p

Hogy érted, hogy: "berhelem rá a félvezetőket"?

És azon mit értesz, hogy meglököd a szigetelést 1KV-al?

Azt látom, hogy a tápegység eredeti hűtőelemei helyére beépítetted a vörösréz, vizes hőleadót. Ezen túlmenően máshoz is hozzá kellett még nyúlni?

Szerkesztette: <Euro> 2005. 01. 31. 20:11 -kor

#4273 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 21:24

Idézet: <Euro> - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 21:09

Hogy érted, hogy: "berhelem rá a félvezetőket"?

És azon mit értesz, hogy meglököd a szigetelést 1KV-al?

Azt látom, hogy a tápegység eredeti hűtőelemei helyére beépítetted a vörösréz, vizes hőleadót. Ezen túlmenően máshoz is hozzá kellett még nyúlni?

A ''berhelés'', az részemről az építés / szerelés szinonimája. Magyarul annyit akar jelölni, hogy felcsavarozom a bordákra az alkatrészeket.

Az 1KV = 1 kilovolt, azaz 1000V. A meglökés annyit jelent, hogy a szigetelésmérő 1000V-os állásában megnézem a felszerelt alkatrészek szigetelését.

Gyakorlatilag mást nem kell módosítani, de az alkatrészeket (tranzisztorok, diódák) a lehető legnagyobb gondossággal kell visszaszerelni.
Az eredeti állapotban a tápegység primer / szekunder oldala a panelon egy kb 10mm-es szigetelt sávval van egymástól elválasztva, továbbá a két hűtőborda külön szolgál a primer, és a szekunder oldali elemek hűtésére. A vízhűtés esetében a két hűtőborda gyakorlatilag egy egységgé válik, ráadásul a testre is le lesz kötve, tehát a primer és a szekunder oldal szigetelésére a szokottnál is nagyobb gondot kell fordítani!!!!!
Szerintem nem kell ecsetelni, hogy mennyire ártalmas lenne ha a primer oldalon levő kb 350V, rákerülne a PC egyen feszeire.
Nos ezen eset elkerülésére szándékozom a bordát lekötni a testre. Tehát ha valami balul is ütne ki, legfeljebb leolvad a bizti, + elszáll a táp..... :)
Ja az esetlegesen szigeteletlenül felrakott alkatrészeket szintén el kell szigetelni!!!!!, + ha a borda nem a testhez, hanem máshova lenne lekötve, azt is meg kell szüntetni, illetve a kapcsolást ezeknek megfelelően módosítani!!! (nekem szerencsére a szigetelésen kívül mást nem kell módosítani)

#4274 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 22:11

Idézet: Lojá - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 15:41

Én is kellemetlenül csalódtam a SB-ben- Az enyémnek ha leszabályozom, akkor a beszerelve hallom, hogy csapágyhangja van. Kiszerelve nem.

Nekem ezzel meg nem volt problemam: YS-Tech FD 1281251B-2A
Most keszulok hazhutoket beszerezni ugyan ebbol a tipusbol. 40m3/h, 17dBa mellett. Az ara pedig igen meltanyos.
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#4275 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 09:41

Idézet: matyee - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 19:55

keszítettem pár képet a nemrég elkészült gépemről, felteszem ez úton is megköszönve a segítséget  :up:
watercooled comp.

Gratula!
Takaros kis gép lett a végén :up: ,megtalálam még az én készülékemet is benne :D
Egy dolgot kérdeznék.Mi az a dolog a radiátor alatt,és úgy néz ki,mint egy becsomagolt kis lapát.Talán áramlásmérő?Mert ha,az akkor mit csinál,és milyen funkciója van a gépedbe.
Hank

#4276 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 10:44

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 21:24

A ''berhelés'', az részemről az építés / szerelés szinonimája. Magyarul annyit akar jelölni, hogy felcsavarozom a bordákra az alkatrészeket.

Az 1KV = 1 kilovolt, azaz 1000V. A meglökés annyit jelent, hogy a szigetelésmérő 1000V-os állásában megnézem a felszerelt alkatrészek szigetelését.

Gyakorlatilag mást nem kell módosítani, de az alkatrészeket (tranzisztorok, diódák) a lehető legnagyobb gondossággal kell visszaszerelni.
Az eredeti állapotban a tápegység primer / szekunder oldala a panelon egy kb 10mm-es szigetelt sávval van egymástól elválasztva, továbbá a két hűtőborda külön szolgál a primer, és a szekunder oldali elemek hűtésére. A vízhűtés esetében a két hűtőborda gyakorlatilag egy egységgé válik, ráadásul a testre is le lesz kötve, tehát a primer és a szekunder oldal szigetelésére a szokottnál is nagyobb gondot kell fordítani!!!!!
Szerintem nem kell ecsetelni, hogy mennyire ártalmas lenne ha a primer oldalon levő kb 350V, rákerülne a PC egyen feszeire.
Nos ezen eset elkerülésére szándékozom a bordát lekötni a testre. Tehát ha valami balul is ütne ki, legfeljebb leolvad a bizti, + elszáll a táp..... :)
Ja az esetlegesen szigeteletlenül felrakott alkatrészeket szintén el kell szigetelni!!!!!, + ha a borda nem a testhez, hanem máshova lenne lekötve, azt is meg kell szüntetni, illetve a kapcsolást ezeknek megfelelően módosítani!!! (nekem szerencsére a szigetelésen kívül mást nem kell módosítani)

Értem.

Ez a primer és szekunder dolog nekem új volt. Nem tudtam, hogy ilyesmire is kell figyelni.

A te tápodon megmutatnád nekem azt a szigetelő sávot amiről írtál?

Jól értelmeztem akkor, hogy a két oldal hűtőbordáját csak akkor szabad "összekötni" ha minden más tápegység alkatrészt gondosan elszigeteltünk tőle? Amkor azt írtad, hogy a szigeteletlenül felrakott alkatrészeket szintén el kell szigetelni - erre gondoltál?

#4277 Felhasználó inaktív   Andreew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 14:22

Idézet: Hank - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 8:41

Gratula!
Takaros kis gép lett a végén :up: ,megtalálam még az én készülékemet is benne :D
Egy dolgot kérdeznék.Mi az a dolog a radiátor alatt,és úgy néz ki,mint egy becsomagolt kis lapát.Talán áramlásmérő?Mert ha,az akkor mit csinál,és milyen funkciója van a gépedbe.
Hank

matyee helyett: Igen az egy áramlásmérő és az a szerepe hogy lássa hogy ha esetlegesen megáll az áramlás.. így ki lehet küszöbölni hogy a pumpa hibája miatt megsüljön a gép.. ;)
God is dead. Meet the kids.

#4278 Felhasználó inaktív   Songo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 14:30

őőő közbeszólok :D
valahol azt olvastam táp nedvesítésnél hogy nem jó ha a két hűtő felületet felül összezárjuk. erre nem kell figyelni? vagy ott írtak hülyeséget? (már nem tom hol volt)

üdv

#4279 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 15:21

Idézet: FeW - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 15:30

őőő közbeszólok :D
valahol azt olvastam táp nedvesítésnél hogy nem jó ha a két hűtő felületet felül összezárjuk. erre nem kell figyelni? vagy ott írtak hülyeséget? (már nem tom hol volt)

üdv

Ha nincs galvanikus kapcsolat a FET-ek es a diodak holeado felulete kozott, akkor osszerhet nyugodtan a ket felulet. Csillamot, vagy valami mas muanyag, hovezeto lapocskakat szoktak tenni a FET-ek, diodak ala. Plussz a felfogatast szolgalo csavar feje ala is kerul egy muanyag alatet, aminek van egy kis vezeto szara. A lenyeg, hogy teszteles elott barmelyik FET es barmelyik dioda holeado felulete kozott szakadast kell merni.
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#4280 Felhasználó inaktív   matyee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 17:19

igen, vízáramlasmerő. hasznos kis ketyere ha nincs aramlas akkor lekapcsol a gep. winfos alatt is merheto mother boardmonitorral, kb igy nez ki

Temperature: (Case: 24°C, CPU: 35°C, Waterflow: 3879RPM)

Szerkesztette: matyee 2005. 02. 01. 17:20 -kor

ASUS p5b delux C2D E6400 @3,2Ghz G.Skill 2*2G DDR PC8000 EVGA 8800GT OC WD sATAII 400G SAMSUNG 940BF 2ms HP DVD+-RW CREATIVE SB live! 5.1 + SPEEDLINK-medusa 5.1 FSP Zen CM 5539 GENIUS SlimStar RAZER DA+RAZER mantis WATERCOOLING eheim cpu fet nb vga

Téma megosztása:

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 212
  • 213
  • 214
  • 215
  • 216
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.