Idézet: freeone - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 23:12
nem:( max. keleti országrészben tudtam volna segíteni.
Kár! Na mindegy.
Szeretnék véleményt kérni az alábbi ötletemben mindenkitől, ami a blokk lefogatásához kapcsolódna.
A lényeg: a blokkot egy alu-sinnel rögzíteném keresztben. A sinbe középen befúrnák egy kis méllyedést 5-ös fúróval 2,5mm mélyen. Lenne még egy részegység, egy 3mm vastag rézdarab pl 1*1cm-es, amibe szintén egy 2,5mm mély lyukat fúrnák 5mm-es fúróval. Ezt a rézdarabot a blokk közepére raknám, a méllyedésbe egy 6mm átmérőjű csapágygolyót és erre jönne rá a lefogató.
Így a csavarok meghúzásakor ha az egyik kicsit jobban meg lenne húzva, akkor is pont középen lenne a leszorító erő. Billeghetne a lefogató a golyón, mint egy hinta. Persze, ha meghúzom a csavarokat, akkor nem fog billegni. Megjegyzem, hogy a blokk a leszorító nélkül sem esik le függűleges helyzetben, mert a blokknak van egy fül része, amin keresztül mennek a csavarok.
A lefogató már megvan középső furat nélkül és nagyon tetszik amit csináltam.
És még az alaplap háttúljánál is lesz ilyen sin, hogy ne gördüljön meg az alaplap. (Most is mindkét oldalon van, de vékony [2mm] alulemezből, aminek mindkét oldalát felhajtottam, hogy ne görbüljön meg)
Tudom, sokkal egyszerűbb megoldások is vannak, de én szeretek új dolgokat csinálni. (bár nem mindig sikerrel)
Ja! A radimba ugye tettem elválasztásokat, mint már régebben írtam, és így olyan nagy lett az ellenállása a radinak, hogy még belefújni is nehéz!

A víz éppen hogy csurdogál.
Szóval ezt ne csináljátok utánnam!! :o