HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 227
  • 228
  • 229
  • 230
  • 231
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # V.

#4561 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 21. 22:21

Idézet: freeone - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 16:54

A Vízhűtés alapanyagaiban utolsó v. utolsó előtti oldalon írta le egy srác az árakat és beszerzési helyet :up:

Szerk.: Egészen pontosan itt

Egeszen pontosan, ha az adott hozzaszolasra akarsz hivatkozni, nem pedig a teljes oldalra, akkor a "
Létrehozva:"
feliratra (bal) klikk, majd a felbukkano ablakbol kimasolhatod az URL-t a szukseges parameterekkel. Gyanitom erre gondoltal: <https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=16690&view=findpost&p=2434840>
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#4562 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 23:22

Idézet: HookR - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 22:21

Egeszen pontosan, ha az adott hozzaszolasra akarsz hivatkozni, nem pedig a teljes oldalra, akkor a "     
Létrehozva:"
feliratra (bal) klikk, majd a felbukkano ablakbol kimasolhatod az URL-t a szukseges parameterekkel. Gyanitom erre gondoltal: <https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=16690&view=findpost&p=2434840>

Hmm. Ezekszerint a copy shortcut ugyanazon a Létrehozva feliraton nem működik. Ma is tanultam valamit:) :respect:
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#4563 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 23:24

Idézet: Bali&reg; - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 22:13

Hali
Nem tudjátok, hogy hol lehetne venni 16-20cm-es ventit?? Az se baj, ha nem 12V-os csak olyan legyen mint a tápventik.

Elektronikai boltokban, pl. mikronika. Nagyon frankók a 24V-os ipari ventik is, mert azok 12V-on halkak mint állat. Egyvalami fontos: a Sunont kerüld, nagyon hangos!
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#4564 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 23:38

Idézet: freeone - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 20:46

A lila hidegkatódcső nem UV:)
Ha meg autós valódi UV neon-t használsz, annak meg nincs annyi teljesítménye, hogy kárt tegyen benned- legalábbis nagyon hosszan nagyon közelről kell bámulnod ahhoz is hogy káprázzon a szemed.
Ráadásul, ezeknek kül. besorolásai vannak, aszerint, hogy UV-A/B/C fényből mennyit sugároznak.

UV-A: jobbára ártalmatlan, átlag uv-neonok ilyent adnak le sokat, mert kis intenzitású, olcsó anyagú csövek is le tudják adni, és az UV aktív dolgok már szépen világítanak alatta.

UV-B: napfényben sok van belőle, már ártalmas is, banki/postai bankjegyvizsgálók sugárzási tartomyányában már bennevan. UV aktív dolgok erősen fénylenek benne. Ez már okoz kötőhártyagyulladást.

UV-C: nagyon veszélyes, higanygőz-lámpában, és nyomdászok által szitakészítéshez használt izzókban már előfordul, nap is sugároz belőle. ózon keletkezik, szemet vakít, bőrrákot okoz.

Na mit gondolsz melyik alkalmas fertőtlenítésre...? Hát nem a piroslámpa(sház) :cool:

#4565 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 23:51

Idézet: matyee - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 21:05

Uff!

bar tudom rengeteg szo esett mar rola, de megkerdezem ujbol mert az eddig probalt megoldas nem jott be igazan. vmi hazcsendesito szigeteles kene. probaltam filc anyaggal, parafaval de ezek sem csillapitjak tul jol a hangot. profi hangszigetelo anyag meg tul draga egy nagy hazat kibélelni. vki tudna mondani konkret anyagot es beszerzesi lehetoseget aminek a hatásfoka is kielégítő? igazabol nem tul hangos a gepem, de ejszaka pont annyira zug h zavar. koff elore is  :respect:

Érdemes volna végigondolni mi a hangfórrás. A ház csak vezeti és felerősíti a hangokat! Ha a hangforrást le lehetne cserélni, lehet hogy olcsóbb és jobb megoldás lenne. Ha ez nem kivitelezhető meg kéne próbálni a hangforrását elszigetelni a háztól.
Ha a ház fala, a lemezek mégis rezonálnak és az általad felsorolt szigetelők sem elégségesek (habár a filc nagyon jó ötlet), valami nehéz lusta anyag jön szóba: bitumenes lemez! ha ez rálolvasztod egy lemezre az biztosan nem fog rezonálni. Tudom vad ötlet, de hangtechnikában is alkalmazták már.

#4566 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 14:04

Idézet: DrHIL - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 0:51

Érdemes volna végigondolni mi a hangfórrás. A ház csak vezeti és felerősíti a hangokat! Ha a hangforrást le lehetne cserélni, lehet hogy olcsóbb és jobb megoldás lenne. Ha ez nem kivitelezhető meg kéne próbálni a hangforrását elszigetelni a háztól.
Ha a ház fala, a lemezek mégis rezonálnak és az általad felsorolt szigetelők sem elégségesek (habár a filc nagyon jó ötlet), valami nehéz lusta anyag jön szóba: bitumenes lemez! ha ez rálolvasztod egy lemezre az biztosan nem fog rezonálni. Tudom vad ötlet, de hangtechnikában is alkalmazták már.

Igen, ott is alkalmazzak, de szerintem neki csak 1-2 helyen kellene szigetelni. Ahonnan a rezonancia kiindul, es akkor mashova nem is kell.

Free, koszonom az UVs irast.

Piroslampaval lehet fertotleniteni? :think:

Udv.: HUmmER
Tiesto Forever!!! No meg a WaTeRCooL!!!
Kezeket a paplanfole es eljenek a csajok! By Fabri Sandor

#4567 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 14:14

Idézet: DrHIL - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 0:51

gumis filc  :up:

anno kiserleteztem vele. de tenyleg csak akkor lesz csend, hogyha a forras csendes... amugy meg nem sokat er a sok hangszigetelo. egyedul a legmentesen zart kaszni lenne megoldas, de az itt nem jo.

Szerkesztette: arn 2005. 02. 22. 14:18 -kor

#4568 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 14:45

Idézet: arn - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 14:14

gumis filc  :up:

anno kiserleteztem vele. de tenyleg csak akkor lesz csend, hogyha a forras csendes... amugy meg nem sokat er a sok hangszigetelo. egyedul a legmentesen zart kaszni lenne megoldas, de az itt nem jo.

OFF: jó az a zárt kaszni, lehet bele tölteni nitrót:)

On:

Tényleg tudni kellene mi is az a zajforrás, mert akkor esetleg aszerint hamarabb tudunk ajánlani vmit. Ventinél persze jobbára csak csere játszik, de a pumpa zajcsillapítására sok jó módszer van.

#4569 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 20:22

Idézet: hummerdikk - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 15:04

Piroslampaval lehet fertotleniteni? :think:

Udv.: HUmmER

Nem ott csak fertőzést...

#4570 Felhasználó inaktív   Bali&reg; 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 21:02

Idézet: freeone - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 0:24

Elektronikai boltokban, pl. mikronika. Nagyon frankók a 24V-os ipari ventik is, mert azok 12V-on halkak mint állat. Egyvalami fontos: a Sunont kerüld, nagyon hangos!

Ez a mikronika Budapesten van?? Mer' én meg nem! :)

#4571 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 02:15

Idézet: Bali&reg; - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 21:02

Ez a mikronika Budapesten van?? Mer' én meg nem! :)

Bár ez már inkább alapanyagok, de akkor merre kellene bolt? ;)

#4572 Felhasználó inaktív   Bali&reg; 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 21:09

Idézet: freeone - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 3:15

Bár ez már inkább alapanyagok, de akkor merre kellene bolt? ;)

A Balaton körül, Somogyban tudsz (Kaposvár is jó)?? :)

#4573 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 22:12

Idézet: Bali&reg; - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 21:09

A Balaton körül, Somogyban tudsz (Kaposvár is jó)?? :)

nem:( max. keleti országrészben tudtam volna segíteni.

#4574 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 15:03

Itt a rendszerem:
http://img.tar.hu/ha.../10980973.jpg#3
http://img.tar.hu/ha.../10980972.jpg#3
Ma adta fel Hank postan.
:offtopic:
Nem tudna valaki adni nekem rossz gepalkatreszeket? Lehetoleg ingyen.
:offtopic:
Tiesto Forever!!! No meg a WaTeRCooL!!!
Kezeket a paplanfole es eljenek a csajok! By Fabri Sandor

#4575 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 19:01

Van egy rossz kispolszkimotorom. Ingyen elvihető.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#4576 Felhasználó inaktív   Bali&reg; 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 19:09

Idézet: freeone - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 23:12

nem:( max. keleti országrészben tudtam volna segíteni.

Kár! Na mindegy.

Szeretnék véleményt kérni az alábbi ötletemben mindenkitől, ami a blokk lefogatásához kapcsolódna.
A lényeg: a blokkot egy alu-sinnel rögzíteném keresztben.  A sinbe középen befúrnák egy kis méllyedést 5-ös fúróval 2,5mm mélyen. Lenne még egy részegység, egy 3mm vastag rézdarab pl 1*1cm-es, amibe szintén egy 2,5mm mély lyukat fúrnák 5mm-es fúróval. Ezt a rézdarabot a blokk közepére raknám, a méllyedésbe egy 6mm átmérőjű csapágygolyót és erre jönne rá a lefogató.
Így a csavarok meghúzásakor ha az egyik kicsit jobban meg lenne húzva, akkor is pont középen lenne a leszorító erő. Billeghetne a lefogató a golyón, mint egy hinta. Persze, ha meghúzom a csavarokat, akkor nem fog billegni. Megjegyzem, hogy a blokk a leszorító nélkül sem esik le függűleges helyzetben, mert a blokknak van egy fül része, amin keresztül mennek a csavarok.
A lefogató már megvan középső furat nélkül és nagyon tetszik amit csináltam.  :D
És még az alaplap háttúljánál is lesz ilyen sin, hogy ne gördüljön meg az alaplap. (Most is mindkét oldalon van, de vékony [2mm] alulemezből, aminek mindkét oldalát felhajtottam, hogy ne görbüljön meg)

Tudom, sokkal egyszerűbb megoldások is vannak, de én szeretek új dolgokat csinálni. (bár nem mindig sikerrel) :) 

Ja! A radimba ugye tettem elválasztásokat, mint már régebben írtam, és így olyan nagy lett az ellenállása a radinak, hogy még belefújni is nehéz!  :D  A víz éppen hogy csurdogál.  :rolleyes:
Szóval ezt ne csináljátok utánnam!!  :o

#4577 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 19:43

Idézet: Bali&reg; - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 19:09

...

Unconnected-nek van ilyesmi megoldása, csak nem csapágygolyóval, hanem egy csavar van a felső sínben, és az mélyed bele 1-2mm-t a blokkba. Így még értelme is van :D

Szerkesztette: freeone 2005. 02. 24. 19:44 -kor

#4578 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 20:12

Ismét itt vagyok...... :)

Nos akkor néhány kép a radi aktuális állapotáról  :confused:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép

Kép

remélem holnap sikerül összerakni, és kipróbálni a cuccost... :rolleyes: :cool:  :cool:

#4579 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 20:14

Idézet: Öregszem - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 19:01

Van egy rossz kispolszkimotorom. Ingyen elvihető.

Öreg-szem, nagy "varazslo" vagy... :)
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#4580 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 20:33

Idézet: PeppeR - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 20:14

Öreg-szem, nagy "varazslo" vagy... :)

Ez igaz.
De az is, hogy a motor ingyen elvihető. Érd, Parkváros.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

Téma megosztása:

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 227
  • 228
  • 229
  • 230
  • 231
  • Utolsó »