HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 229
  • 230
  • 231
  • 232
  • 233
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # V.

#4601 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 27. 13:23

Idézet: DrHIL - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 13:08

...

Ezzel en nem ertek egyet! Nekem furt blokkom volt es nem kellett szegyenkeznem miatta. Szerintem az egyik legkonyebben elkeszitheto darab hazilag. Gyakorlatilag egy tomb az egesz, nincsenek hohidak, ha jol meretezettek a keresztfuratok, akkor allando mindenhol a viz sebessege. Nekem egy ideig ment kenszerbol pumpa nelkul is a rendszer, ott is allta a sarat derekasan. Amolyan lada niva tipus. Nem a legszebb, legjobb, de sz*rban meg nem hagyott. :)
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#4602 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 13:50

Idézet: PeppeR - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 14:23

Ezzel en nem ertek egyet! Nekem furt blokkom volt es nem kellett szegyenkeznem miatta. Szerintem az egyik legkonyebben elkeszitheto darab hazilag. Gyakorlatilag egy tomb az egesz, nincsenek hohidak, ha jol meretezettek a keresztfuratok, akkor allando mindenhol a viz sebessege. Nekem egy ideig ment kenszerbol pumpa nelkul is a rendszer, ott is allta a sarat derekasan. Amolyan lada niva tipus. Nem a legszebb, legjobb, de sz*rban meg nem hagyott. :)

Volt  :confused:  de már nem az van  :D

#4603 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 14:04

Idézet: Chosen1 - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 14:17

Sajna maratni nem tudok, álványos fúróval akarom megoldani.
MCW6000-et néztem ki alapnak, elég jók a paraméterei:
[IMG]5 mm vastag talpba 2mm mélyen szándékozom 1mm vastag lágy rézhuzlat beforrasztani.

Az én megoldásomban csak 23 henger van és 5 mm átmérőjüek. 5 mm magasak. A réz talp szintén 5 mm vastag. A hengerek átmennek a talpon. Ennek köszönhetően nincs hőhíd.
A MCW6000 szerkezetét nem igazán értem. A csonkok elhelyezése elég bizar :reklamacio:
Kicsit féloldalasnak tűnik így a keringés :(

Csatolt fájl:

Szerkesztette: DrHIL 2005. 02. 27. 14:05 -kor

#4604 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 14:23

Idézet: DrHIL - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 13:50

Volt  :confused:  de már nem az van  :D

Igen, multidorol van szo. Egyeb okok miatt rakenyszerultem elhagyni a vizhutest. Most egy thermalright SP-97 huti a processzort. Ha ismet lesz lehetosegem vizhutes beszerelesere, nem fogok gondolkodoba esni, hogy milyen blokk legyen. ;)
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#4605 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 14:29

Idézet: DrHIL - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 14:04

Az én megoldásomban csak 23 henger van és 5 mm átmérőjüek. 5 mm magasak. A réz talp szintén 5 mm vastag. A hengerek átmennek a talpon. Ennek köszönhetően nincs hőhíd.

Mivel nem egy anyagbol van kimunkalva a blokk, igy van hohid. Hogy ez "mekkora", az nagyban fugg a kivitelezes minosegetol.

#4606 Felhasználó inaktív   Songo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 15:12

Idézet: Chosen1 - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 13:17

Sajna maratni nem tudok, álványos fúróval akarom megoldani.

Hello

álványos fúro rulz :-)

EZT OLVASD

az én oldlaam és én is fúrt blokkot csináltam. jó olvasgatást

#4607 Felhasználó inaktív   Songo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 15:16

Idézet: DrHIL - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 13:08

érdemes volna elgondolkodnod egy tüskés, cilinderes blokk készítésén. Ilyet csinált P-20 Sándor is és én is.
Egyszerű elkészíteni, olcsó és igazán jó hatásfokú!

esteleg egy ilyennek a pontos elkészítési menetéről van vakainek valami infója? képekkel illusztrálva?
előre is köszi

#4608 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 16:03

Én is most tervezem valami vízhűtés házi elkészítését, és kiváncsi lennék, ha valakinek fúrt blokkja van, mennyire hűti jól a procit?

#4609 Felhasználó inaktív   Chosen1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 16:10

Idézet: DrHIL - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 15:04

A mag felett tényleg jó lehet az átmenő furat, de 1-es fúróval nem gondolom hogy 5mm-es vrezet kockázatmentesen át tudok fúrni, így én csak 2mm mélyen akarok lemenni. Az alsó 3mm-en így tökéletes marad a hőáramlás a szélek felé.
Ahogy elnéztem az infra felvételeket minimális a talp és a rudak közti hőmérséklet különbség.
Nagyon sok lyuk kell, és egy fúrót sem szeretnék beletörni amire a csupán 2mm-es befogás miatt talán van is esélyem, de nem tudom az élezés hogy fogja bírni. Előpontozni savazással, lézernyomtatón készült sablonnal fogom a réztömböt.
Kép

#4610 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 19:30

Idézet: Chosen1 - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 17:10

A mag felett tényleg jó lehet az átmenő furat, de 1-es fúróval nem gondolom hogy 5mm-es vrezet kockázatmentesen át tudok fúrni, így én csak 2mm mélyen akarok lemenni. Az alsó 3mm-en így tökéletes marad a hőáramlás a szélek felé.
Ahogy elnéztem az infra felvételeket minimális a talp és a rudak közti hőmérséklet különbség.
Nagyon sok lyuk kell, és egy fúrót sem szeretnék beletörni amire a csupán 2mm-es befogás miatt talán van is esélyem, de nem tudom az élezés hogy fogja bírni. Előpontozni savazással, lézernyomtatón készült sablonnal fogom a réztömböt.

Érdemes ilyen drótkefe szerüt csinálni? Kevesebb vaskosabb csapokkal könyebb a kivitelezés. Én túlhajtva terhelve sem tudtam 30 fok feletti hőt mérni, pedig a táp, wincsi is vizes! szegény radinak van mit leadni.

#4611 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 19:33

Idézet: FeW - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 16:16

esteleg egy ilyennek a pontos elkészítési menetéről van vakainek valami infója? képekkel illusztrálva?
előre is köszi

Előzőleg elég sokmindent már leírtam. (Visszalapozás.) De ha érdekel valami egykét dolgot leírhatok.

#4612 Felhasználó inaktív   Bali® 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 20:48

Idézet: FeW - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 20:27

Ja mielött bárki kötekedne. mint mondtam ez alfa verzó azért ilyen csúnya, és azért vannak ferén a csavarok :p kicsit rosszul juggattam.

Nekem ilyen a tartályom. Ebben van a pumba is. :)

Csatolt fájl:

#4613 Felhasználó inaktív   Songo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 21:18

Idézet: DrHIL - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 19:33

Előzőleg elég sokmindent már leírtam. (Visszalapozás.) De ha érdekel valami egykét dolgot leírhatok.

hát kb 1 éve folyamatosan olvasom és írogatok a toicba de erre nem emléxem pedig minden egys hozzászólást elolvasok. és ha jól tippelem én már régebb óta vagyok itt mint te. de mégsem emléxem erre a leírásra. szóval kérlek magyarázd el mert Sándor P20 képei alapján igencsak tököltem hogy hogy is lehet :(

előre is köszi

#4614 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 21:35

Idézet: petyus_ - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 16:03

Én is most tervezem valami vízhűtés házi elkészítését, és kiváncsi lennék, ha valakinek fúrt blokkja van, mennyire hűti jól a procit?

Nekem fúrt blokkom van. Saját készítés. Csak procit hűtök, egy 10*20cm-es radiátorral. A táp ventije szívja keresztül rajt a levegőt, így max terhelésen 44 fok.
SPM fokozat pajti!!!

#4615 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 00:43

Én még nem helyeztem üzembe, de ilyen a már kész cpu blokkom:
Kép

A keresztfuratok végei természetesen le vannak zárva, céljuk csak a turbulencia erősítése.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#4616 Felhasználó inaktív   petti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 28. 06:07

Hi.

Van valakinek rézcső hajlítási tapasztalata?

A kérdés az lenne meg lehet e- hajlítani egy 10x1 rézcsövet U alakban ,úgy hogy a  csőközép 30 mm legyen?

Van valami táblázat?

Radiátort tervezek ,de igazából nem találok ilyen info-t.

P.

#4617 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 09:31

Idézet: petti - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 6:07

...

Hmmm...
Nem lesz egyszeru dolog a 30-as radiusz. Nekunk allandoan betort belso iven a cso. Probaltuk homokkal kitomni, de mindig deformalodott. Aztan meg neztuk a futeszerelonk csohajlito repertoarjat, abban 150mm-es atmero volt a legkisebb. Ha sikerul, akkor en igenyt tartok a keszites menetere es a felhasznalt szerszamok fenykepere.

A problemamat ugy oldottam meg, hogy vettem hajlatonkent 2db ives konyokot.

#4618 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 12:45

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 20:12

Ha radira gondolsz, azon a gyári radiátorzománc virít, igaz néhány helyen kilátszik a alu....
Ha a plekó után érdeklődsz, az a gyári védő fólia miatt zöld, amúgy víztiszta... :)  :cool:  :cool:

Sajnos friss fejleményekkel nem tudok szolgálni, mert dolgoznom kellett!!!, mert vannak olyan elvetemült emberek, hogy olyankor teszik tönkre a cuccaikat, amikor én éppen a 2.0-ás radiátoromat próbálom megalkotni..... :reklamacio:  :reklamacio:  :cool:  :p  :p

az eleg gaz... :(

belul nem hinnem, hogy mindenutt fedne. akkor meg olyan mintha nem is lenne ott. eloxalasnal ilyen nincs.

#4619 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 16:01

Idézet: PeppeR - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 10:31

Hmmm...
Nem lesz egyszeru dolog a 30-as radiusz. Nekunk allandoan betort belso iven a cso. Probaltuk homokkal kitomni, de mindig deformalodott. Aztan meg neztuk a futeszerelonk csohajlito repertoarjat, abban 150mm-es atmero volt a legkisebb. Ha sikerul, akkor en igenyt tartok a keszites menetere es a felhasznalt szerszamok fenykepere.

A problemamat ugy oldottam meg, hogy vettem hajlatonkent 2db ives konyokot.

Leteznek ives figyingek, azt kell raforrasztani. Vagy amit sandor csinalt:
Megvagta a csovet tobb helyen, a hajlitas helyen, osszehalytotta es megforrasztotta.
A muveletrol kepek sandor keptarjaban.

Sandor: Savazd vagy lugozd ki a radit elotte, mert meg fogja enni a rezt es a rez a radit is.
Tiesto Forever!!! No meg a WaTeRCooL!!!
Kezeket a paplanfole es eljenek a csajok! By Fabri Sandor

#4620 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 17:54

Idézet: hummerdikk - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 16:01

Leteznek ives figyingek, azt kell raforrasztani. Vagy amit sandor csinalt:
Megvagta a csovet tobb helyen, a hajlitas helyen, osszehalytotta es megforrasztotta.
A muveletrol kepek sandor keptarjaban.

Sandor: Savazd vagy lugozd ki a radit elotte, mert meg fogja enni a rezt es a rez a radit is.

Ha ertelmezted volna amit irtam, akkor tudhatnad, hogy igy oldottam meg vegul is. Egyszer mar elirtad a hozzaszolasban helyesen a "hajlitani" szot. Masodszorra miert nem sikerult?

Téma megosztása:

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 229
  • 230
  • 231
  • 232
  • 233
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.