HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # V.

#461 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 25. 23:38

YoungOld! A csarnokban nem átlósan van a két kijárat és nincsenek barázdák. nézz rá a blokktervre. javaslom nézd meg az összes lehetséges útvonalat (rajzold be ceruzával vagy mittomén), utána pedig mérd le őket!
Vizi naplopó írta:
"A pumpa az adott keresztmetszet miatt SZERINTEM nem fog elég vizet nyomni a blokkba "
Ebből gondoltam.
És gyerekek! Ne menjen át a dolog flameelésbe. Bohr sem vágta át Einstein torkát amikor kiröhögte, hogy milyen hülye atomodellje van. :) Tudományos vitáról van szó és nem adom a véleményemet egykönnyen.
Mono! Emlékszel még erre a blokkra?
Kép
:)
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#462 Felhasználó inaktív   YoungOld 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 23:55

idézet:
Ezt írta orbano:
YoungOld! A csarnokban nem átlósan van a két kijárat és nincsenek barázdák. nézz rá a blokktervre. javaslom nézd meg az összes lehetséges útvonalat (rajzold be ceruzával vagy mittomén), utána pedig mérd le őket!
Vizi naplopó írta:
"A pumpa az adott keresztmetszet miatt SZERINTEM nem fog elég vizet nyomni a blokkba "
Ebből gondoltam.
És gyerekek! Ne menjen át a dolog flameelésbe. Bohr sem vágta át Einstein torkát amikor kiröhögte, hogy milyen hülye atomodellje van. :) Tudományos vitáról van szó és nem adom a véleményemet egykönnyen.
[/quote]

Jelentem, útvonalak megnézve. Flame gyanús tevékenység beszüntetve.
Egyébként az a blokk meglehetősen régi, azóta sok minden át lett beszélve. Az alapelve jó, a méretei finomítva lettek idővel.
[Gigabyte GA-770TA-UD3] [AMD Phenom II X4 955 AM3 BOX Black Edition C3] [Kingston 2x2GB DDR3 1333MHz CL9] [Sapphire HD5750 1GB DDR5 Vapor-X] [Seagate 7200.12 1TB 32MB SATAII] [Pioneer 109 XLB] [Chieftec DA-01 SLD] [Corsair HX450W] [Samsung 970p] [Logitech MX518] [APC Smart UPS SU700INET] [Win7 Ultimate x64 HUN]

#463 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 23:59

Én nem flamelek senkit. Sokan berakják a mondókájukba hogy "szvsz" vagy "szerintem" mert mindenki tévedhet.Még akkor is ha volt ilyennel dolga.De ha Te felteszel egy kérdést amire építő jellegű hozzászólást vársz, akkor miért nem fogadod meg azokat? Ha egy tapasztalt ember is elmondja a véleményét akiben meg lehet bízni akkor talán azon kicsit el kellene rágódni és nem a saját, hibás tervedhez ragaszkodni.Nem szégyen az ha azt mondod "hú öcsém igazad van , úgy tényleg jobb lessz,megcsinálom úgy".
Na mindegy én nem haragszom, nehogy azt hidd, csak nem értelek.
SPM fokozat pajti!!!

#464 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 00:13

Vizi naplopó! Félre ne értsd, nem célzás akar lenni, de aki megfelelően alapos indok nélkül elfogadja egy másik ember véleményét, az birka (még egyszer mondom, nem lebirkázni akarlak vagy bármi hasonló). Amúgy néz vissza régebbre, nem vagyok egy kötekedős fajta, ezen a fórumon "nevelkedtem", itt tanultam meg és gondotlam át mindent ami a vízhűtéssel kapcsolatos. Amúgy az én nézőpontomat sem a kisujjamból szopom, van pár fiziuks, vegyész, mérnők ismerősöm, akiet szintén körbekérdeztem, és ezt vegyítem a saját tapasztalataimmal.
Youngold:
:D :D :D
és mire jutottál? esetleg sikerül egy kicsit a sötét oldal felé csábítanom téged? :eek:

Amúgy most már csak azért is megcsinálom így a blokkot, nagyon nagyon kíváncsi leszek rá, hogy kinek lesz igaza (minden a vízhozamon múlik).
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#465 Felhasználó inaktív   YoungOld 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 00:22

idézet:
Ezt írta orbano:

Youngold:
:D :D :D
és mire jutottál? esetleg sikerül egy kicsit a sötét oldal felé csábítanom téged? :eek:

Amúgy most már csak azért is megcsinálom így a blokkot, nagyon nagyon kíváncsi leszek rá, hogy kinek lesz igaza (minden a vízhozamon múlik).
[/quote]

Nem, továbbra is kitartok a véleményem mellett. Úgy értettem, hogy én elmondtam, amit gondolok a tervedről, továbbiakra nincs szükség részemről.
[Gigabyte GA-770TA-UD3] [AMD Phenom II X4 955 AM3 BOX Black Edition C3] [Kingston 2x2GB DDR3 1333MHz CL9] [Sapphire HD5750 1GB DDR5 Vapor-X] [Seagate 7200.12 1TB 32MB SATAII] [Pioneer 109 XLB] [Chieftec DA-01 SLD] [Corsair HX450W] [Samsung 970p] [Logitech MX518] [APC Smart UPS SU700INET] [Win7 Ultimate x64 HUN]

#466 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 06:34

Szerintetek egy ilyen parameterekkel rendelkezo blokkra lenne kereslet:

- cilinderes kialakitas
- 25db 2-es keresztfurat
- 10mm-es osszekoto furatok
- 8mm-es talp
- mindez vorosrezbol
- 60*60*20-25mm befoglalo meretek
- fogazott csocsonkok

Legyszives ne azt irjatok, hogy vorosrezbe 2-es furatot 50mm melyen nem lehet furni. Annyi erdekel csak, hogy lenne ra kereslet, vagy sem?
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#467 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 06:49

Blokkgyartasban jartasabbakat kerdeznem, hogy mi a velemenyuk a cascade blokkrol?

Pro es kontra?!
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#468 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 09:04

idézet:
Ezt írta orbano:
kép
[/quote]

Persze hogy emlékszem. :)

Nos, kicsit talán félreérthetően fogalmaztam. Szóval úgy gondoltam, hogy ha nagyobb a blokkon belüli keresztmetszet, mint a csonkok keresztmetszete, akkor nagyjából a csonkok keresztmetszetével azonos keresztmetszeten fog áramolni csak a folyadék, ez pedig helyileg a két csonk közötti legrövidebb úton fog lezajlani, amit a folyadék magának jónak talál.

Na jól megaszontam :confused: :)
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#469 Felhasználó inaktív   YoungOld 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 09:33

idézet:
Ezt írta PeppeR:
Szerintetek egy ilyen parameterekkel rendelkezo blokkra lenne kereslet:

- cilinderes kialakitas
- 25db 2-es keresztfurat
- 10mm-es osszekoto furatok
- 8mm-es talp
- mindez vorosrezbol
- 60*60*20-25mm befoglalo meretek
- fogazott csocsonkok

Legyszives ne azt irjatok, hogy vorosrezbe 2-es furatot 50mm melyen nem lehet furni. Annyi erdekel csak, hogy lenne ra kereslet, vagy sem?
[/quote]

Nem ismerem a piacot, de szerintem ez nem lenne rossz blokk. A keresztmetszetek jók. Ami esetleg lenne, hogy ilyen hosszan 2 mm-es furatot bár ki lehet fúrni, de szvsz elképzelhető, hogy itt a minimális kis hiba is meg25-szöröződik, vagyis nagyobb az esetleges hibákból adódó eltérés. De ettől függetlenül jónak néz ki. Én hasonlót terveztem, kisebb befoglaló mérettel és kevesebb furattal, de nagyobbakkal. Így pontosabb lehet szerintem, bár tény, hogy a felület is csökkent egy picit, de szerintem nem vészes.
Szóval ha sikerül precízen legyártani, akkor így első blikkre nekem vonzónak tűnik.

#470 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 12:41

Nem arulok zsakbamacskat! Ontve lesz a blokk. Jovo heten tesztek, utanna ontoforma keszites. Nagy remenyek...

#471 Felhasználó inaktív   Zer0 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 12:45

Tényleg emberek!
szeretnék árulni vízhűtéshez cuccokat..., több félét is, Van kapcsolat 1-2 számtech bóttal is.. akit érdekel az dobjon ám mailt..

#472 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 12:51

Jaja! Ha gyártás nem probléma, akkor jól hangzik. Kérdés hogy kereskedelmi mennyiséget lehet/érdemes-e ebből gyártani (mert ugye elég melós ezeket kifúrni). Bár sztem ezt már úgyis tudod! :)
Mono!
Ebben egyetértünk! Szerintem is ott fog folyni ahol a legkényelmesebb. Ezért terveztem úgy, hogy a gravitációt leszámítva egyaránt kényelmes legyen neki mindegyik furatban (átlós csonkok). Ami közbejátszhat az ugye a gravitáció. Ha megfelelően nagy a vízhozam, akkor nem fog számítani, mert elég erős lesz a beérkező víz sebessége, hogy nagy legyen az "entrópiája", így mindenhova jusson megfelelő mennyiségű vízáram. Ha ne adj isten nem így lesz, akkor három féle alternatívát látok:
1.: úgy rakom be a blokkot, hogy függőlegesen legyenek a bordák. Ez nem csak az áramlást segíti elő, hanem a gravitáció hatását is gyengíti, mivel a gravitáció irányába egyből akadájba ütközik a víz (bordák éle). Ha 90 fokkal elforgatva raknám, akkor a víz akadály nélkül tudna "lezúdulni" a gyűjtő járaton. De azt hiszem alap, hogy így rakom a blokkot.
2.: a másik megoldás a gyűjtő járatok szűkítése, ahogy távolodik a beömlőnyílástól. így ha vízszintesen helyezem el a blokkot, a gravitáció kompenzálva lesz a kinyúló bordák merőleges felületei által. Ez bár növeli az ellenállást, de javítja a víz eloszlását, és növeli a blokk felületét. Kérdés csak a kivitelezhetőség, mert ugye ilyen mély járatokat nehéz végig marni a blokkon, még így is kérdéses a megvalósíthatóság.
3.: a blokk középen való kettéosztása (U alakú felépítés). Így felére csökkentem az öszekeresztmetszetet, illetve növelem a víz blokkban töltött idejét, de növelem a blokk ellenállását, illetve növelem a bonyolultságot is, mivel ebben a megoldásban, a középső elválasztó fal megfelelő szigeteléséről is gondoskodni kell, hogy egyáltalán ne mehessen el a víz fölötte (tehát ide is kell gumitömítés, ami).

Egyelőre nekem még mindig az első megoldás a legszimpatikusabb. :)
--HunFrost vízhűtés--

#473 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 14:42

idézet:
Ezt írta YoungOld:

Bár én még a vízhűtés előtt állok (remélem, nem sokkal), de szerintem lehet venni a legkisebb %-os alkoholt, ha a többi része tiszta víz, akkor csak számolás kérdése, lényegtelen, hogy most te öntöd hozzá a víz egy részét, vagy alapból benne van már. Ha tiszta vizet tartalmaz, meg te is tiszta vizet adsz hozzá, akkor arányosan számold ki, aztán kész. Vagy rosszul gondolom :confused:
[/quote]

a kerdes nem erre vonatkozott... 1l alkohol kb 0,8kg. tehat ha terfogat szerint lesz 10% az kicsit mas, mint fajsuly szerint.

a 70 es a 96%os alkoholbol valo 10%os lotyi keverese kb ugyanannyi. azt, hogy mi a maradek szazalek, nem tudtak pontosan megmondani, ezert vettem inkabb a tisztabbat.

#474 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 14:57

kicsit tuldimenzionaljatok ezt a blokktemat...

orbano: gravitacio meg hasonlok. ezt komolyan gondolod? :) az aramlasi dologba pedig gondolj mar bele kicsit...

a cascade blokkokrol eddig is beszeltunk ha jol fogom... a mikrostrukturas kialakitasrol van szo nem? pro: jo, kontra - eloallitasi mizeria, es a gyakorlatban tizedeket jelent.

ontes: ha ilyen lehetoseged van... sokkal bonyolultabb kialakitasok is kivitelezhetoek lehetnek - nagy mennyisegben meg nincs is jobb. valami precizios ontes?

#475 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 19:05

arn! én is így gondolom amúgy, de valamit már mondanom kellett. szerintem még mindig sokkal nagyobb a vízhozam, mintsem hogy számítana bármiféle blokkialakítás az áramlásba. és mibe gondoljak bele? nem igazán értem :confused:
--HunFrost vízhűtés--

#476 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 01. 16:34

Azt hittem, össze lesznek vonva az ugyanolyan témájú topikok... :(
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#477 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 01. 17:50

Idézet: orbano - Dátum: 2004. március 26, péntek - 18:09

arn! én is így gondolom amúgy, de valamit már mondanom kellett. szerintem még mindig sokkal nagyobb a vízhozam, mintsem hogy számítana bármiféle blokkialakítás az áramlásba. és mibe gondoljak bele? nem igazán értem :confused:

hat abba, hogy miert is nem szabad nagyobb keresztmetszetet biztositani egy blokknal, mint a rendszerre jellemzo keresztmetszet.

#478 Felhasználó inaktív   vizes8-as 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 01. 21:07

Hi!
Na végre van fórum!!!
Egyből egy kérdést intéznék felétek.Hol lehet csonkokat venni a gázszerelési, vízszerelési mezőgazdasági boltok,baumax obi és praktiker, pneumatikai és hidraulikai boltok kivételével?
Ugyanis mindenhol elküldtek a **** , hogy ilyen méreteket nem használnak az "építő" iparban. Nekem olyan csonk kellene, amire rá tudom húznia a 12 mm belső átmérőjű csövet és a másik vége pedig menetes. De szerintem  mindenki tudja mire gondolok. Please HELP me!(már lejártam a lábam)

#479 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 01. 21:38

Valamelyik nap azt mondja nekem valaki, hogy a vízhűtés azért is jó, mert csendes.Ezt viszont már előtte is hallottam.Namost, belenéztem egy ilyen gépbe, az vízhűtéses volt.Ki voltak benne építve faszául a csövek.Viszont egy valamit nem értek: mivel a ventillátor természetesen kell a processzorra, akkor mért lenne csendesebba gép? Hiszen a zaj nagy részét a processzor ventillátora okozza, nem? Nameg a videókáértyáé.Úgyhogy nem igazán értem, mitől lenne olyan csendes egy vízhűtéses gép.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#480 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 01. 22:02

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. április 1, csütörtök - 22:42

Valamelyik nap azt mondja nekem valaki, hogy a vízhűtés azért is jó, mert csendes.Ezt viszont már előtte is hallottam.Namost, belenéztem egy ilyen gépbe, az vízhűtéses volt.Ki voltak benne építve faszául a csövek.Viszont egy valamit nem értek: mivel a ventillátor természetesen kell a processzorra, akkor mért lenne csendesebba gép? Hiszen a zaj nagy részét a processzor ventillátora okozza, nem? Nameg a videókáértyáé.Úgyhogy nem igazán értem, mitől lenne olyan csendes egy vízhűtéses gép.

Ha a CPU-t, GPU-t, chipsetet, HDD-ket, es esetleg a tapot - vagyis a komolyabb hotermeloket - is folyadekkal hutod, akkor amellett, hogy lehetoseged nyilik elvezetni a hot egy lenyegesen nagyobb feluletu holeadora, a ventilatorok szamat es fordulatszamat is redukalhatod, meretuket megnovelheted. Gondolom nem kell hangsulyozni, hogy ezen valtoztatasok egyuttal magukban hordozzak a csendesites lehetoseget is. Tehat a vizhutes fogalma meg nem egyenlo a csenddel, de nagyban hozzajrulhat egy csendes gep osszeallitasahoz.
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

Téma megosztása:

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26