idézet:
PeppeR :
A fagyálló oldja az összes, de legalábbis 8-ból 8 epoxit.
[/quote]
Koszi! Maradok az alkohol + deszviz koncepcional. Haladok, haladok, hmm...
Vízhűtés és rejtelmei # V.
Elküldve: 2004. 03. 23. 21:10
Elküldve: 2004. 03. 23. 23:36
Várom az észrevételeket holnapután délelőttig
Majd elfelejtettem: plexi tető lesz hozzá, de fogalmam sincs, hogy hol lehet olyan csonkot kapni ami ahhoz való. Mit szoktatok használni? (nem gyorcsatit akarok, csak sime 8/10-es csonkokat) Csonk szigetelését mivel oldjátok meg? :confused:
Ja és plexit hol kapni?
[ 2004. március 23.: orbano szerkesztette a hozzászólást ]
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--
Elküldve: 2004. 03. 24. 07:55
idézet:
Ezt írta orbano:
Na elkészült a legújabb kreálmányom, viszem marós bácsinak. Tök jófej, vágja miről van szó
Várom az észrevételeket holnapután délelőttig
Majd elfelejtettem: plexi tető lesz hozzá, de fogalmam sincs, hogy hol lehet olyan csonkot kapni ami ahhoz való. Mit szoktatok használni? (nem gyorcsatit akarok, csak sime 8/10-es csonkokat) Csonk szigetelését mivel oldjátok meg? :confused:
Ja és plexit hol kapni?
[ 2004. március 23.: orbano szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
A blokk széle lehet vékony lessz.szerinntem kellene oda egy árok az O gyűrűnek.A csonkot pneumatikus boltban nézd meg vagy az OBI ugyanilyen részén.Ha találsz olyat aminek van pereme akkor szintén O gyűrűvel tömíthető.
Elküldve: 2004. 03. 24. 08:22
idézet:
Ezt írta Vizi naplopó:
A blokk széle lehet vékony lessz.szerinntem kellene oda egy árok az O gyűrűnek.A csonkot pneumatikus boltban nézd meg vagy az OBI ugyanilyen részén.Ha találsz olyat aminek van pereme akkor szintén O gyűrűvel tömíthető.[/quote]
Ja, ja. Én a sarkoknál látom kevésnek az anyagvastagságot.
Az O-gyűrű horony és a kimaradt összefogató csavarok furatai nem biztos, hogy elférnek egymás mellett. Ide szerintem legalább 4db M4-es csavarral illik számolni. Szerintem ellenőrizd az együttes helyigényüket... (Az O-gyűrű hornya belül fusson.)
A csonkok nálam 1/4"-os menettel csatlakoznak, a csővégük kívül hátrafogazott és így rá lehet húzni a csöveket.
Tömítésre folyékony menettömítőt szoktam használni (asszem Loxeal gyártmányú van most otthon). Ezeket szerintem víz-gáz szerelvény boltban mind be lehet szerezni.
Sok sikert!
Üdv.:
Janó
Elküldve: 2004. 03. 24. 12:28
idézet:
Ezt írta orbano:
Várom az észrevételeket holnapután délelőttig[/quote]
Akad nehany:
- A 338mm²-es osszkeresztmetszetet hogyan kivanod osszeegyeztetni a 8 (50.24mm² _), vagy akar a 10mm-es (78.5mm² _) belso atmeroju csonkok/csovek keresztmetszetevel?
- A melysegbol itelve nem tarcsamaroval kivanod letrehozni a 2mm szeles jaratokat, hisz az az atmerojebol fakadoan a blokk oldalfalat is atmarna. Az ujjmarot sem tartom valoszinunek, ti. v.rez es 2mm atmero eseten nem vallalnak ilyen melyseget. Marad tehat a kerdes, milyen megmunkalassal fog keszulni? Formaba onteted netan?
- Miert ragaszkodsz a 60x60x20mm-es befoglalomerethez? Szvsz az altalad ahitott bordas kialakitas kenyelmesen elfer 50x50x15mm-ben is.
idézet:
Majd elfelejtettem: plexi tető lesz hozzá, de fogalmam sincs, hogy hol lehet olyan csonkot kapni ami ahhoz való. Mit szoktatok használni? (nem gyorcsatit akarok, csak sime 8/10-es csonkokat)[/quote]
Ha a gyorscsatlakozok kizarva, akkor nagy valoszinuseggel esztergaltatnod kell az altalad ohajtott meretekkel rendelkezo csonkokat. En legalabbis nem akadtam kereskedelmi forgalomban levo alternativara, talan Arn.
idézet:
Csonk szigetelését mivel oldjátok meg? :confused:[/quote]
Szemely szerint a gumibol keszult tomitogyurut reszesitem elonyben.
idézet:
Ja és plexit hol kapni?[/quote]
Reklamtevekenyseggel, azon belul is reklamtablak keszitesevel foglalkozo cegeket celozz meg (Aranyoldalak / helyi Kisokos)! Kul- es belteri dekoraciokhoz hasznalnak eloszeretettel plexit, s hasonszoru anyagokat. Mivel ok maguk vegzik a megmunkalast, igy egyreszt megfelelo meretu maradekanyagra, masreszt a megmunkalast vegzo kivitelezore is jo esellyel szert tehetsz.
Changelog: A forummotor a hatvanykitevo es a zarojel kombinacioja eseten ragaszkodik a kacsintos smiley-hoz...
[ 2004. március 24.: HookR szerkesztette a hozzászólást ]
"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."
Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció
Elküldve: 2004. 03. 24. 15:04
Nem gyűrűt fogok használni, hanem vékony gumilapból kivágott profilt. Ebben egyszerűen kivágom a lukat a 4 csavarnak. Sokkal jobb szigetelést biztosít mint a gumigyűrű (nagyobb felület). 3-as, finommenetes csavarokat rakok bele, nem hinném, hogy kevls kenne odaszorítani a plexit.
Köszi a javaslatokat, remélem azért találok valami megfelelő csonkot.
A megmukálás nme hinném hogy problémát jelentene, a marós azt mondta hogy megvalósítható (ha jól vettem ki a szavaiból, akkor tárcsamaróval.) Max ha mégsem jön össze a megfelelő mélység, akkor lesz kisebb. A 60mm-t azért választottam, mert miért ne? Elfér
Ja és az összekeresztmetszet: nem akarom az állandó keresztmetszet oltárán feláldozni a nagy hőátadó felületet. Szerintem nagyságrendekkel fontosabb, mint hogy lelassul a víz vagy sem...
[ 2004. március 24.: orbano szerkesztette a hozzászólást ]
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--
Elküldve: 2004. 03. 24. 15:30
idézet:
Max ha mégsem jön össze a megfelelő mélység, akkor lesz kisebb [/quote]
Ahogy esik, úgy puffan.Ennyi erővel minek a tervezés :confused:
[ 2004. március 24.: Vizi naplopó szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 24. 15:40
Ötletek szeretnék kapni egy problémára. Adott egy vízhűtő (némileg módosított Ordasi) aminek a hőleadó része ki van vezetve szobán kívülre. A fal át van fúrva, azon megy ki a két cső. A gáz az, hogy ha elviszem a gépem le kell ereszteni a cuccot, szétszedni, majd bent újra összerakni. Olyasmire gondoltam, hogy a fal két oldalára valami bajetzáras megoldás + valami elzáró. Van valakinek tapasztalata ebben, esetleg üzlet Bp-en ahol ilyesmi cuccokat lehet kapni?
Joz
Elküldve: 2004. 03. 24. 15:53
Elküldve: 2004. 03. 24. 15:59
[QB]A tömítésről:
Nem gyűrűt fogok használni, hanem vékony gumilapból kivágott profilt. Ebben egyszerűen kivágom a lukat a 4 csavarnak. Sokkal jobb szigetelést biztosít mint a gumigyűrű (nagyobb felület). 3-as, finommenetes csavarokat rakok bele, nem hinném, hogy kevls kenne odaszorítani a plexit.
Orbano!
Nem feltétlen értek veled egyet.
A gumival úgy érünk el tömítőhatást, hogy bizonyos mértékkel összenyomjuk azt (ez általában 0,2-0,3mm). Amennyiben az összenyomó erő kicsi, úgy nem fog jól tömíteni (ez nálad könnyen előfordulhat, hiszen sokkal nagyobb az a felület, amely felveszi a szorító erőt, mint egy O-gyűrű esetében lenne, így kisebb lehet a deformáció). Kérdéses, hogy elégséges erőt képes-e a 3-as csavar megszakadás nélkül kifejteni, illetve ha ez elégséges, a plexi lap repedés nélkül elviseli-e a csavarfej felületi nyomását.
Ha túlzott az összeszorító erő, az gumirepedést, gumikifolyást okozhat, ami szintén káros. Mivel nálad nincs semmi ami lehatárolja, az összenyomást, így ez a veszély szintén fenn állhat. (Egy O-gyűrűs beépítésnél a horony mélysége korrekten megadja a szükséges presszung értékét.)
Ezzel nem azt mondom, hogy sik gumilappal lehetetlen jól tömítő blokkot készítened, de biztos, hogy sokkal nehezebb...
Üdv.: Janó
Elküldve: 2004. 03. 24. 16:36
Hidd el egy 3as finommenetes acélcsavaron nem fog ki a plexi és a réz. A plexit sem fogja megrepeszteni, föltalálták a csavaralátétet. A gumiprofil pedig bőségesen elég szigetelést nyújt. Ugyanaz lesz a végeredmény mint a deformálódott gyűrűnél. A deformáció arra jó, hogy növekedjen a felület, nálam eleve nagy lesz. éértem?
Na lassan bemegyek órára aztán irány az OBI!
Ja és annyit a tömítések mechanikájéhoz, hogy ha ez a megoldás hengerfejtömítésre, illetve egyéb autóalkatrész-tömítésre megfelel (termosztát, csak hogy a vízhűtésnél maradjunk), lehet hogy egy számítógép vízhűtésnél is megteszi
[ 2004. március 24.: miameggy szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 24. 16:39
Joz
Elküldve: 2004. 03. 24. 16:41
--HunFrost vízhűtés--
Elküldve: 2004. 03. 24. 16:59
idézet:
Ezt írta orbano:
A tömítésről:
Nem gyűrűt fogok használni, hanem vékony gumilapból kivágott profilt. Ebben egyszerűen kivágom a lukat a 4 csavarnak. Sokkal jobb szigetelést biztosít mint a gumigyűrű (nagyobb felület).[/quote]
Tehat a folyadek a kozbeekelt gumilap miatt a jaratok folott is fog aramlani? :confused:
"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."
Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
Elküldve: 2004. 03. 24. 17:11
Na voltam OBIban, talátam is megelelő csonkot. 7/9-es, de remélem azért annyira nem fog vissza 8-as rendszerből (max átfúrom 8assal). 13-as vagy 14-es menet kell a rögzítéshez fúrni, pont jó. Holnap megyek valami boltba a westend környékén, ott állítólag kapok gumilapot és plexit is. Remélem van megfelelően kis darab plexijük mert semmi kedvem ezreket kifizetni érte
--HunFrost vízhűtés--
Elküldve: 2004. 03. 24. 20:40
[QB]
Hidd el egy 3as finommenetes acélcsavaron nem fog ki a plexi és a réz. A plexit sem fogja megrepeszteni, föltalálták a csavaralátétet. A gumiprofil pedig bőségesen elég szigetelést nyújt. Ugyanaz lesz a végeredmény mint a deformálódott gyűrűnél. A deformáció arra jó, hogy növekedjen a felület, nálam eleve nagy lesz. éértem?
Na lassan bemegyek órára aztán irány az OBI!
Ja és annyit a tömítések mechanikájéhoz, hogy ha ez a megoldás hengerfejtömítésre, illetve egyéb autóalkatrész-tömítésre megfelel (termosztát, csak hogy a vízhűtésnél maradjunk), lehet hogy egy számítógép vízhűtésnél is megteszi
Orbano!
Én hiszek neked, nem kötözködni akarok, csak a lassan 10 éves pneumatikus szelepek fejlesztésénél szerzett tömítéstechnikai tapasztalataim miatt voltak fenntartásaim a megoldásoddal kapcsolatban. De ettől persze még lehet szerencséd, és lehet, hogy még egy év múlva sem fog elázni az alaplapod...
Szorítok neked.
Janó
Elküldve: 2004. 03. 24. 21:13
tudom hogy nem kötöszködni akarsz, de engem nehéz dolgokról meggyőzni
másik kérdés: ha a tömbbe fúrok menetet és abba csavarozom a csavart, az kíbír ekkora terhelést anélkül hogy kiszakadna a csavar a helyéről (M3 20mm hosszan)
--HunFrost vízhűtés--
Elküldve: 2004. 03. 24. 23:58
idézet:
Ezt írta orbano:
másik kérdés: ha a tömbbe fúrok menetet és abba csavarozom a csavart, az kíbír ekkora terhelést anélkül hogy kiszakadna a csavar a helyéről (M3 20mm hosszan)[/quote]
Javaslom, hogy a blokkot a plexin keresztul szoritsd le...
Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
Elküldve: 2004. 03. 25. 00:14
Mi is lenne velem nelkuled HookR...
Bar szerintem megfeleloen puha gumi valasztasaval megoldodik minden problemam...
[ 2004. március 25.: orbano szerkesztette a hozzászólást ]
--HunFrost vízhűtés--
Elküldve: 2004. 03. 25. 00:57
Ez sem rossz otlet, igy nincs kulonosebb gond a v.rez megmunkalasaval. A plexit egyszerubb.
Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

Súgó
A téma zárva.