HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # V.

#4681 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 04. 23:06

Idézet: csosz - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 23:26

Es honnan szereznel be ilyet..?

Mindent be lehet szerezni... valahogy :cool:
Neked milyen pumpád van?

#4682 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 05. 00:05

Idézet: DrHIL - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 0:06

Mindent be lehet szerezni... valahogy :cool:
Neked milyen pumpád van?

Alphacool, az van EU-ban is:)

#4683 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 16:45

Most csinaltam(meg) a tartalyomat, hat ahol ossze van a muanyag forrasztva 1-2 helyen jon a viz. Mit tegyek? Jah es feltoltottem tesztnek, de csak a cso volt rakotve, es hat olyan bubis volt mint ha kloros lenne. Mit tegyek?
Tiesto Forever!!! No meg a WaTeRCooL!!!
Kezeket a paplanfole es eljenek a csajok! By Fabri Sandor

#4684 Felhasználó inaktív   RedMan 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 06. 18:47

A vízhűtés "guruktól" (hozzám képest) kérdezném, hogy meghűtene-e egy Ordasi féle GPU blokk egy Tyan 9800Pro-t? Pontosabban nem is az, hogy meghűtené-e hanem, hogy elég lenne-e a hőátadó felület? Egy barebone gépről lenne szó, amiben van egy 2,4-es(Ami 3.X-en fog menni) proci Zalman ZM-WB2 CPU blokkal, kb. 10-15cm lesz a cső a proci és a GPU között ja és egy Zalman Reserator 1-es cucc hűtené a dolgokat, amibe, ha jól tudom max. 300l/h-s pumpa van. Remélem érthető...  :confused:

#4685 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 19:12

Idézet: RedMan - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 19:47

A vízhűtés "guruktól" (hozzám képest) kérdezném, hogy meghűtene-e egy Ordasi féle GPU blokk egy Tyan 9800Pro-t? Pontosabban nem is az, hogy meghűtené-e hanem, hogy elég lenne-e a hőátadó felület? Egy barebone gépről lenne szó, amiben van egy 2,4-es(Ami 3.X-en fog menni) proci Zalman ZM-WB2 CPU blokkal, kb. 10-15cm lesz a cső a proci és a GPU között ja és egy Zalman Reserator 1-es cucc hűtené a dolgokat, amibe, ha jól tudom max. 300l/h-s pumpa van. Remélem érthető...  :confused:

Sorry, hogy a "guruk"helyett válaszolok. Röviden: meg.(Mármint a Ordasi blokk). A szűk kersztmetszet a Reserator "radija" lehet esetleg.

#4686 Felhasználó inaktív   RedMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 19:30

Idézet: Lojá - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 20:12

Sorry, hogy a "guruk"helyett válaszolok. Röviden: meg.(Mármint a Ordasi blokk). A szűk kersztmetszet a Reserator "radija" lehet esetleg.

Köszi a választ, bár mondjuk nekem nem igazán tunningra kell szóval...
Szerinted, hány fokos lesz a GPU/CPU, hogy kevés neki a radi?? Csak ennyi cucc van a gépben, szerintem ezt meg kellene hűtenie...

#4687 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 19:36

Idézet: RedMan - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 20:30

Köszi a választ, bár mondjuk nekem nem igazán tunningra kell szóval...
Szerinted, hány fokos lesz a GPU/CPU, hogy kevés neki a radi?? Csak ennyi cucc van a gépben, szerintem ezt meg kellene hűtenie...

Idézet

amiben van egy 2,4-es(Ami 3.X-en fog menni)

Ebből gondoltam, hogy azért lesz egy kis tuning. Amúgy nem azt írtam, hogy kevés lesz, hnem azt, hogy a Reserator hőcserélője sokkal hamarabb "kifeküdne" , mint az Ordasi blokk. Hőmérsékleteket nem tudom, de el kell ennek vinnie a procit meg a 9800-at tuti.

Szerkesztette: Lojá 2005. 03. 06. 19:47 -kor

#4688 Felhasználó inaktív   RedMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 19:48

Idézet: Lojá - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 20:36

Ebből gondoltam, hogy azért lesz egy kis tuning. Amúgy nem azt írtam, hogy kevés lesz, hnem azt, hogy a Reserator hőcserélője sokkal hmarabb "kifeküdne" , mint az rdasi blokk. Hőmérsékleeket nem tudom, de el kell ennek vinnie a procit meg a 9800-at tuti.

Igen, igazad van, szeretnék egy kis tunningot, ha van rá lehetőség és meghűti, de ha nem akkor sajnos lemondok róla.
Everything for noiseless!!!  :smoker:
És THX again.

Szerkesztette: RedMan 2005. 03. 06. 19:48 -kor

#4689 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 19:55

Idézet: RedMan - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 20:48

Igen, igazad van, szeretnék egy kis tunningot, ha van rá lehetőség és meghűti, de ha nem akkor sajnos lemondok róla.
Everything for noiseless!!!  :smoker:
És THX again.

Kis tuning belefér. A második mondattal tökéletesen egyetértek. (Én is zajtalan gépen ügyködöm egy ideje). Amúgy szívesen, máskor is. :up:

#4690 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 06:12

Üdv RedMan!
Jó lenne tudni,hogy hogyan akarod összekötni a rendszeredet.Ha sorosan akarod,akkor elsőnek Ordasi utánna zalmann blokk?Mert ha így akarod,akkor fontos,hogy a két blokk kb megegyező keresztmetszettel rendelkezzen.Nem tudom Ordasi belső vagy külső 8mm-es csöveket ért,de ha jól emlékszem Zalman belső 8mm-el dolgozik.Elég gyatra vízhozama van a beépített pumpádnak a toronynál,de érdemes lenne kipróbálni párhuzamosan a két blokkot,itt csak a kicsi vízhozam okozhat majd gondot.Meghálálná a proci,hogy nem előmelegített vizet kap a GPU-tól.Hófokokról annyit hogy egy LADA 1500 motorhűtővel full passzívban 1200L/h szivattyúval 1500Mhz Tbred(1) és R9700(2) kombó elszalad 36(1)-3(2) fokon,sárgaréz a radi és acéllemezek a lamellálák.Neked ennél rosszabb lesz,mert a Zalmann nincs annyira túlméretezve,mint az sajátom.Mindkét érték 40 fok fölött kb.De a mai cucoknak(kivétel a prescott)nem a hőfok lesz a tuning gátja.Ha összerakod a rendszeredet,szerintem tuningolhatsz bátran,majd kitapasztalod mi lesz a a max hőfoktoleranciád.
Hank

UI:Valóban jó úgy gép elé ülni,hogy max a vinyó halk sípolása hallatszik,vagy az se,ha nincs bekapcsolva a keret :)

#4691 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 10:04

Idézet: Hank - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 7:12

Üdv RedMan!
Jó lenne tudni,hogy hogyan akarod összekötni a rendszeredet.Ha sorosan akarod,akkor elsőnek Ordasi utánna zalmann blokk?Mert ha így akarod,akkor fontos,hogy a két blokk kb megegyező keresztmetszettel rendelkezzen.Nem tudom Ordasi belső vagy külső 8mm-es csöveket ért,de ha jól emlékszem Zalman belső 8mm-el dolgozik.Elég gyatra vízhozama van a beépített pumpádnak a toronynál,de érdemes lenne kipróbálni párhuzamosan a két blokkot,itt csak a kicsi vízhozam okozhat majd gondot.Meghálálná a proci,hogy nem előmelegített vizet kap a GPU-tól.Hófokokról annyit hogy egy LADA 1500 motorhűtővel full passzívban 1200L/h szivattyúval 1500Mhz Tbred(1) és R9700(2) kombó elszalad 36(1)-3(2) fokon,sárgaréz a radi és acéllemezek a lamellálák.Neked ennél rosszabb lesz,mert a Zalmann nincs annyira túlméretezve,mint az sajátom.Mindkét érték 40 fok fölött kb.De a mai cucoknak(kivétel a prescott)nem a hőfok lesz a tuning gátja.Ha összerakod a rendszeredet,szerintem tuningolhatsz bátran,majd kitapasztalod mi lesz a a max hőfoktoleranciád.
Hank

UI:Valóban jó úgy gép elé ülni,hogy max a vinyó halk sípolása hallatszik,vagy az se,ha nincs bekapcsolva a keret :)

Ordasi 8/6-os csonkot használ. A Reserator pumpája tényleg! :respect:  Bár ha azt nézem, hogy igen kicsi lehet az elemek közötti csövezés hossza, valamint hogy bár 6-os belsejú az Ordasi blokk csonkja, de a kialakítás miatt nem nagy az ellenllása, akkor el kell vinnie sorosan is. Nekem a 4mm-es(!!!) belső csonkátmérőjű Aquarius2 cpu blokk + 1 Ordasi blokk is üzemelt egymás mellettt nagy radikkal. A teljesítménye gyatra volt de elvitte. RedMan viszont nem használ normál értelemben vett radit, tehát annk az ellenállása sem lesz jelen.

#4692 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 19:21

Üdv!
Segítenétek nekem egy kicsit?!
Az alábbi méretek kellenének nekem! Kellene a keret szélessége, és hogy a lekerekítéssel milyen széles lenne. GPU blokk alján ki akarom maratni a keret helyét, hogy felfeküdhessen a magon, és a karikon garancia is maradjon!

Kép

Segítségeteket előre is köszönöm!
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#4693 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 23:12

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 19:21

...

Lehet elkuldenek tobben is melegebb eghajlatokra, amit annyira nem is bannek.
Ha megveszed a kartyat, akkor miert baj az, ha a vetelt koveto par napon belul kotod csak be a rendszerbe? Elso nap megveszed, teszteled, vagy amit akarsz. Hamar megunod, szetszereled, megmered ami neked kell (ezt megosztod velunk, tudatlanokkal is). Leadod a mereteket a marosnak, aztan jo esetben masnap mar szerelheted is a cuccost.
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#4694 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 23:29

Idézet: PeppeR - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 0:12

Lehet elkuldenek tobben is melegebb eghajlatokra, amit annyira nem is bannek.
Ha megveszed a kartyat, akkor miert baj az, ha a vetelt koveto par napon belul kotod csak be a rendszerbe? Elso nap megveszed, teszteled, vagy amit akarsz. Hamar megunod, szetszereled, megmered ami neked kell (ezt megosztod velunk, tudatlanokkal is). Leadod a mereteket a marosnak, aztan jo esetben masnap mar szerelheted is a cuccost.

Ha figyelmesen olvasol 9800asom van. De ha vmit 1× megcsinálsz, akkor azt rendesen nem? Sorry, nem fogok azért egy 6800ast venni, hogy úgy marjuk ki a blokkot, hogy utána bármire fellehessen rakni! :rolleyes: Ha csinálom, jó legyen mindenre! :respect:
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#4695 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 23:37

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 23:29

...

Azt latom, hogy 9800-as kartyad van. Batorkodtam feltetelezni, hogy cserelni fogsz. Igy utolag kerek elnezest, hogy beleronditottam!
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#4696 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 02:39

Idézet: PeppeR - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 0:37

Azt latom, hogy 9800-as kartyad van. Batorkodtam feltetelezni, hogy cserelni fogsz. Igy utolag kerek elnezest, hogy beleronditottam!

Cserélni majd 1× talán. Most kell leadnom, hogy jövő szerdára legyen belőle valami :mad2: - akkor megvárnám a karit, és megmérném; de mivel 1 ideig (talán soha) nem lesz 6800asom, de a blokkot mindennel kompatibilisre akarom legyártatni, ezért kellenének ennek a méretei is. Már január 6 óta folyamatosan jött a blokk, hétfőn kaptam meg-ennyit már kibírnék. NP, csak nem türelmetlen vagyok, hanem nincs lehetőségem megmérni,ezért kértelek titeket;még másnak is jól jöhet!

#4697 Felhasználó inaktív   bim 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 06:06

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 20:21

Üdv!
Segítenétek nekem egy kicsit?!
Az alábbi méretek kellenének nekem! Kellene a keret szélessége, és hogy a lekerekítéssel milyen széles lenne. GPU blokk alján ki akarom maratni a keret helyét, hogy felfeküdhessen a magon, és a karikon garancia is maradjon!

Kép

Segítségeteket előre is köszönöm!

erre a kérdésre t-shirt tudna válaszolni,ugyanis neki 6800gt-e van.és viz van rajta :cool:
irj neki privit és biztos segit :think:

#4698 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 08:58

Thx, írtam neki;azért még nem tekintem elsikáltnak addig amíg nem kapok méretet, nem biztos hogy lesz kedve leszedni. Olyat is olvasgatok, hogy a 6800aknak mindegy, mert ott felfexik a hűtő. Na majd meglátjuk.

#4699 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 09:49

valaszoltam ra a masik topikban.

#4700 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 10:33

Idézet: arn - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 10:49

valaszoltam ra a masik topikban.

Thx! :respect:
Akkor 6800 tulajokra hallgatva csak ATihoz igazítom;merthogy nvnél felfxik a magra. De ha nem jaj nektek :D !
//Biza 9800nál sem fexik fel nálam jobban, mint a 9700nél, pedig volt már 9500/9700em 1 db, 1 9800SE@PROm és 2db R360as 9800PRO is, mindegyiknél elvégeztem a vonalzó tesztet, és mindegyiknél lejebb volt a mag a keretnél :( !

Téma megosztása:

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.