idézet:
Ezt írta Adept:
A szakértő Urakat kérdezném
Mennyi a normál különbség a viz és a proci hője között?
Nekem ez általában 20 fok szokott lenni, ugy hogy a proci 53, a tartályban lévő viz pedig 33 fokos.
Az érdekes az hogy most egy 2400+(T-bred mag, huzás nélkül) van a gépben és régebben egy 1900+(palomino mag) volt és az értékek ugyanazok...
A blokk felhelyezési hibáját igyekeztem kizárni (lesarkazásvédő volt-nincs, különböző erősséggel meghuzott csavarok stb...), ugyhogy nem tudom mi lehet.
Üdv
Adept[/quote]
Boccs, ha nem keresem vissza,: milyen blokkod van? Tapasztalatom alapján a mag és a blokk között 7-8 fok van, de ez függ attól, hogy milyen sz@r hőérzékelőt használtak (egyik se valami jó) és, hogy milyen prociról van szó, AMD pl. ahol kézépen egy 5*5mm-es részt hűtessz vagy intel, ahol 40*40 mm-t. És függ, attól, hogy az adott korszakban milyen hővezető(hőnemvezető)anyag van a proci teteje(pl intel=aluminium) és a mag között.
1 szó mint 100 nálam kb átlag összvissz 13> fok, de az új blokkokat(mat) még nem próbáltam.
Gondolom azért kérdezed, mert a blokkod hatékonyságára vagy kíváncsi..
Bicska
Vízhűtés és rejtelmei # V.
Elküldve: 2004. 02. 20. 15:14
Elküldve: 2004. 02. 20. 15:53
idézet:
Ezt írta bicska:
Boccs, ha nem keresem vissza,: milyen blokkod van? Tapasztalatom alapján a mag és a blokk között 7-8 fok van, de ez függ attól, hogy milyen sz@r hőérzékelőt használtak (egyik se valami jó) és, hogy milyen prociról van szó, AMD pl. ahol kézépen egy 5*5mm-es részt hűtessz vagy intel, ahol 40*40 mm-t. És függ, attól, hogy az adott korszakban milyen hővezető(hőnemvezető)anyag van a proci teteje(pl intel=aluminium) és a mag között.
1 szó mint 100 nálam kb átlag összvissz 13> fok, de az új blokkokat(mat) még nem próbáltam.
Gondolom azért kérdezed, mert a blokkod hatékonyságára vagy kíváncsi..
Bicska[/quote]
Icefloe70 van a rendszerben.
[url="http://"http://mappa-data.prim.hu/data/5c/5c6e4381/4bb520af/115-1591_IMG.JPG"]képecske[/url]
pasztának Titán silvergrease-t használok. És a hűtőm Lada.
Nem is az érdekel hogy mennyire hatékony a rendszer... Inkább az hogy miért van ekkora különbség, miért ilyen magas a procihő terhelésmentesen(51-53fok) és hogy ugyanannyi hőt adna le a mostani és régi procim?Csak ezekre vagyok kiváncsi
Az zavar marhára hogy nem áll össze a kép...
Egyébként az alaplapom hires volt a szar hőmérőjéről, bár ezt a BIOSfrissitésekkel megoldották (legalább is ezt mondták...)
[ 2004. február 20.: Adept szerkesztette a hozzászólást ]
Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re
Elküldve: 2004. 02. 20. 15:55
idézet:
Ezt írta Adept:
Nekem ez általában 20 fok szokott lenni, ugy hogy a proci 53, a tartályban lévő viz pedig 33 fokos.[/quote]
Tegyuk fel, hogy nem a blokk kialakitasaval van a bajAz alabbi lehetseges hibaforrasokra tudok gondolni:
- Feluleti egyenetlenseg a blokk aljan
- Nem megfelelo rogzites, a feluletek nem erintkeznek a kivant modon
- Hovezeto pasztanak a nem, vagy nem megfelelo hasznalata
- Meresi pontatlansag akar az alaplap (annak ellenere, hogy a legujabb BIOS-t hasznalod), akar a vizbe martott homero reszerol. Az elobbi fakadhat akar a processzort kornyezo alkatreszek melegedesebol is.
idézet:
Ezt írta bicska:
Boccs, ha nem keresem vissza,: milyen blokkod van?[/quote]
Szerepel az alairasaban.
U.I.: Frissitettem a Noiseless PC "COLT"-javal kapcsolatos becsleseim.
[ 2004. február 20.: HookR szerkesztette a hozzászólást ]
"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."
Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció
Elküldve: 2004. 02. 20. 16:03
idézet:
Ezt írta Adept:
Nem is az érdekel hogy mennyire hatékony a rendszer... Inkább az hogy miért van ekkora különbség, miért ilyen magas a procihő terhelésmentesen(51-53fok) és hogy ugyanannyi hőt adna le a mostani és régi procim?Csak ezekre vagyok kiváncsi
Az zavar marhára hogy nem áll össze a kép...[/quote]
A kornyezo alkatreszek melegedese magyarazattal szolgalhat a kulonbozo processzorok eseten mert azonos homersekletekre, ellenben nem mindegy, hogy csak alapjaraton egyeznek azok, vagy teljes terheles eseten is?
U.I.: Csokkents a kep mereten, vagy egyszeruen csak hivatkozz ra egy linkkel!
"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."
Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
Elküldve: 2004. 02. 20. 16:06
idézet:
Ezt írta arn:
csak azt nem ertem, hogy miert hullamosak az atjarok?[/quote]
Talan a vekony muanyag merevitese szempontjabol elonyosebb, nem tudom.
Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
Elküldve: 2004. 02. 20. 16:31
idézet:
Ezt írta HookR:
Szerepel az alairasaban.
U.I.: Frissitettem a Noiseless PC "COLT"-javal kapcsolatos becsleseim.
[ 2004. február 20.: HookR szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Nem a blokkal lesz baj... A többit pedig már kizártam, mert annyit szereltem le meg föl és mindig ugyanannyit mért.
Terheléssel a régi proci felment 59re is...
Amit még el tudok képzelni, hogy a ladahűtő passzivan nem ad le elég hőt. Lehet hogy meg kéne fúvatni valamivel. Bár azt hiszem Mono is ugy használja.
Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re
Elküldve: 2004. 02. 20. 16:59
idézet:
Ezt írta Adept:
Amit még el tudok képzelni, hogy a ladahűtő passzivan nem ad le elég hőt.[/quote]
Nem azt mondtad, hogy a folyadek homerseklete a viszonyitasi alap?
Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
Elküldve: 2004. 02. 20. 18:34
idézet:
Ezt írta Adept:
a proci 53, a tartályban lévő viz pedig 33 fokos.
[/quote]
Megy a szivattyú. Úgy értem, tudja is keringetni a vizet, nincs valahol törés? (Dugulás?)
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2004. 02. 20. 19:11
idézet:
Ezt írta HookR:
Nem azt mondtad, hogy a folyadek homerseklete a viszonyitasi alap?[/quote]
Ezt nem értem...![]()
Elküldve: 2004. 02. 20. 19:13
idézet:
Ezt írta Öregszem:
Megy a szivattyú. Úgy értem, tudja is keringetni a vizet, nincs valahol törés? (Dugulás?)[/quote]
Megy a szivttyú. Látom ahogy ömlik be a tartályba a viz...
Elküldve: 2004. 02. 20. 20:17
Elküldve: 2004. 02. 20. 20:35
idézet:
Ezt írta csosz:
Illesztheto Innovatek rendszerhez az oalex fele/ illetve klasszikus lapradiator?[/quote]
Hat raillesztheto, de ne arra a gyari cuccra gondolj gyorscsatival a vegen, mert azt neked kell megvenned majd, ha jol tudom! De asszem a cso az 8-as belsovel rendelkezik mint az innovatek cuccok! Tehat elmeletben "kompatibilisek"!
Elküldve: 2004. 02. 20. 20:41
Elküldve: 2004. 02. 20. 20:57
idézet:
Ezt írta Kalebris:
Hat raillesztheto, de ne arra a gyari cuccra gondolj gyorscsatival a vegen, mert azt neked kell megvenned majd, ha jol tudom! De asszem a cso az 8-as belsovel rendelkezik mint az innovatek cuccok! Tehat elmeletben "kompatibilisek"![/quote]
A lapradiator amugy alkalmas ilyen celra, tehat hogy teljesen passivban mukodjon? Nem is tudom mi pontosan a markaja talan "star", de minden vizes boltban lehet kapni, a legkisebb meret epp jo lenne. Az oalex fele esetleg hatekonyabb?
Etele mit gondolsz errol a kerdesrol?
Elküldve: 2004. 02. 20. 21:14
idézet:
Ezt írta csosz:
...
Etele mit gondolsz errol a kerdesrol?[/quote]
Puding próbája az evés.
Így látatlanban: passz.
Elküldve: 2004. 02. 20. 21:16
idézet:
Ezt írta Kalebris:
Tamadt egy elborult otletem de akar mukodhet is. Szoval valami olyasmit kepzeltem el hogy 2 8-as belso atmeroju voros/sragarez cso kozott 2 db 0,5>mm -es vorosrez lapot osszeforditva beszurjuk a csobe es (a vegeredmeny valami ilyesmi lenne: o-----o) a lenyeg az lenne, hogy ha eleg sok kicsi valyatot karcolnank a lemezekbe kicsi csoveket hoznank letre->igy eleg nagy feluleten erintkezne a viz a vorosrezzel. Ezt a lemezt meg akar lamellakkal is meg lehet spekelni es akkor meg nagyobb holeado felulet lessz! Nos nagyon elborult otlet?????[/quote]
Értem mit modasz!A z ötlet nem rossz(szerintem) de megválósítani elég nehéz. Pl.A két lemezt hogy rögzíted egymáshoz? Forrastás kizárva mert eltömíti a járatokat.
Elküldve: 2004. 02. 20. 21:23
idézet:
Ezt írta Vizi naplopó:
Forrastás kizárva mert eltömíti a járatokat.[/quote]
Nem egyeszen, mert ha modnjuk a U alaku idomokat forrasztanank a szelere akkor lezarnank! Az osszenyomast meg ugy gondoltam, hogy a jaratok koze akar valami pill ragasztot is tehetnenk es igy osszenyomni a 2 lemezt! Szamolgattam es ha 50 cm (a gepem hossza)-nel ha 100 db kis csovet vagunk akkor a csovek darabonkent olyan 0,51 mm^2-es jaratot kell vajni igy 4 mm-es hezag lesz a 2 jarat kozott!
Elküldve: 2004. 02. 20. 21:34
idézet:
Ezt írta Adept:
Ezt nem értem...[/quote]
Mennyi a normál különbség a viz és a proci hője között?
Nekem ez általában 20 fok szokott lenni, ugy hogy a proci 53, a tartályban lévő viz pedig 33 fokos.
A sajat elmondasod szerint a folyadek homersekletehez merten nagy a kulonbseg, ezert ha az adatok helytalloak, a radiator kizarhato a lehetseges okok kozul. Ekkora kulonbsegnek a szobahomerseklethez viszonyitva illene lennie.
Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
Elküldve: 2004. 02. 20. 21:34
Elküldve: 2004. 02. 20. 21:48
idézet:
Ezt írta Vizi naplopó:
Én arra gondolok, hogy a két járat közt elszigetelni nehéz a lemezt. Mert egy 0,5-ös lemezbe nagyon kis járatot lehet karcolni. És ha a járatok közé valamit beraksz pl. pillanatragi, vagy forrasztóón akkor az ott szépen szétterül és elzárja a járatot. Akkor oda nagyon hajszálnyi anyagot kell benyomni.[/quote]
De nem feltetlenunl kellene elszigetelni a jaratokat! Szerintem az a lenyeg, hogy a vizet eleg nagy feluleten oszlassuk el! Az eredeti otlet is ez volt! Az "tavtartokbol" fejlodtek ki a jaratok![]()

Súgó
A téma zárva.