Vízhűtés és rejtelmei # V.
Elküldve: 2004. 02. 20. 22:01
Elküldve: 2004. 02. 20. 22:10
idézet:
Ezt írta Vizi naplopó:
Aha! Most már vágom. Van itthon 8-10-12 rézcsövem + 0,6-os lézlemezem lehet nekiugrok valamikor és csinálok egy mintát amit lehet tesztelni[/quote]
Wow! Az kiraly lenne! Meg azon gondolkodok, hogyha lenne egy fix meret, hogy milyen tavolsagra milyen nagy lyukat lehet vagni akkor lehetne olyat is, hogy a vizet tobbszor atkenyszeriteni a rezlapon! Amolyan U(forditott U)U(forditott U), ha lezarnank a csoveket x hossz utan!
Elküldve: 2004. 02. 20. 22:17
idézet:
Ezt írta Kalebris:
Wow! Az kiraly lenne! Meg azon gondolkodok, hogyha lenne egy fix meret, hogy milyen tavolsagra milyen nagy lyukat lehet vagni akkor lehetne olyat is, hogy a vizet tobbszor atkenyszeriteni a rezlapon! Amolyan U(forditott U)U(forditott U), ha lezarnank a csoveket x hossz utan![/quote]
Ezt így nem igazán értem.
Pontosítanál?
Elküldve: 2004. 02. 20. 22:26
idézet:
Ezt írta HookR:
[qb] Mennyi a normál különbség a viz és a proci hője között?
Nekem ez általában 20 fok szokott lenni, ugy hogy a proci 53, a tartályban lévő viz pedig 33 fokos.
A sajat elmondasod szerint a folyadek homersekletehez merten nagy a kulonbseg, ezert ha az adatok helytalloak, a radiator kizarhato a lehetseges okok kozul. Ekkora kulonbsegnek a szobahomerseklethez viszonyitva illene lennie.[/QB][/quote]
Ez mindenhogyan nagy különbség...
Én nem zártam ki a radit. Lehet hogy az is gyengécske, de nem hiszem...
Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re
Elküldve: 2004. 02. 20. 22:32
idézet:
Ezt írta HookR:
Sok block teszt:
[/quote]
Nincs valami hasonló, ahol több blockot vesznek nagyító alá? Hiába keresek, én is csak ezt találtam, de tekintve, hogy a Zalman ZM-WB2 érdekel, és nem lett végül tesztelve, mert hibás példányt kaptak, ez a review számomra nem az igazi..
[ 2004. február 20.: Georgo a dékán szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 20. 22:42
idézet:
Ezt írta Vizi naplopó:
Ezt így nem igazán értem.
Pontosítanál?[/quote]
Szoval ha mondjuk 0,1mm-es vajatot 0,5mm-enkent tudnank csinalni akkor 50 cm-en az 1250 mm^2 keresztmetszetet jelent, ami 8-as belsonel, 24-szer annyi mint a 8-as belso cso keresztmetszete! Tehat 24-szer tudnank a vizet atkenyszeriteni a lapok kozott! Ezt pedig ugy tudnank elerni, hogy a csovet bevagnank 4cm-enkent es beraknak egy "lezaro" lemezt az egyik oldalra szineten! Valahogy igy:
--|----|----|----|
|----|----|----|--
*: a lemez
-: a cso
|: lezaro elem
remelem ertheto!
Elküldve: 2004. 02. 20. 22:52
idézet:
Ezt írta Georgo a dékán:
Nincs valami hasonló, ahol több blockot vesznek nagyító alá? Hiába keresek, én is csak ezt találtam, de tekintve, hogy a Zalman ZM-WB2 érdekel, és nem lett végül tesztelve, mert hibás példányt kaptak, ez a review számomra nem az igazi..
[/quote]
[url="http://"http://nexushardware.com/articles/index.php?id=13"]Nézd meg itt.[/url] Bár ez a WB-1-ről szól, nem hoszem hogy rosszabb lenne a WB-2.![]()
Elküldve: 2004. 02. 20. 23:01
idézet:
Ezt írta Kalebris:
...[/quote]
Így már értem.
De így ugyan az a hatás mint ha egy irányba áramlana a víz.Végülis itt csak az irány változik.
Azt hiszem.
Elküldve: 2004. 02. 20. 23:06
idézet:
Ezt írta Vizi naplopó:
Így már értem.
De így ugyan az a hatás mint ha egy irányba áramlana a víz.Végülis itt csak az irány változik.
Azt hiszem.[/quote]
lehetA masik otlet nem olyan jo hovezetes de konyebb megcsinalni, hogy a jaratokat plexibe vajni es azt rogziteni a rezhez! de lehet, hogy ez macerasabb! nem tom! Ha lesz valami szoljal!
Elküldve: 2004. 02. 20. 23:29
idézet:
Ezt írta Kalebris:
lehetA masik otlet nem olyan jo hovezetes de konyebb megcsinalni, hogy a jaratokat plexibe vajni es azt rogziteni a rezhez! de lehet, hogy ez macerasabb! nem tom! Ha lesz valami szoljal![/quote]
Szerintem erre gondolsz
![]()
Valami námet oldalról szedtem le.
Hatásfoka? Nem is tudom fele műanyag :confused: fele alumínium :confused:
Maximum dizájn mert látszik a folyadék ahogy kering.
[ 2004. február 20.: Vizi naplopó szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 20. 23:57
idézet:
Ezt írta Adept:
Ez mindenhogyan nagy különbség...
[/quote]
Nagy.
A szoba 25 fok. A víz 33. A proci 53.
Ideális esetben a víz lehűl 25-re (8 fokot). A proci ekkor 45 fok.
Sok.
És nem a radiátor tehet róla.
Hanem a blokk vagy a szivattyú vagy a csövek.
idézet:
Ezt írta Adept:
Én nem zártam ki a radit. Lehet hogy az is gyengécske, de nem hiszem...[/quote]
"Nem zárom ki, de nem hiszem."
Olyan bizonytalan vagyok. Vagy nem?
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2004. 02. 21. 00:43
idézet:
Ezt írta Vizi naplopó:
Szerintem erre gondolsz
![]()
Valami námet oldalról szedtem le.
Hatásfoka? Nem is tudom fele műanyag :confused: fele alumínium :confused:
Maximum dizájn mert látszik a folyadék ahogy kering.
[ 2004. február 20.: Vizi naplopó szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Valami hasonlo csak "mikro" strukturaban! Majd holnap megnezem mennyire konnyu megmunkalni a plexit, es probalok csinalni egy mini mintat! Majd meglatjuk mi sul ki belole!
Elküldve: 2004. 02. 21. 11:21
idézet:
Ezt írta Öregszem:
Nagy.
A szoba 25 fok. A víz 33. A proci 53.
Ideális esetben a víz lehűl 25-re (8 fokot). A proci ekkor 45 fok.
Sok.
És nem a radiátor tehet róla.
Hanem a blokk vagy a szivattyú vagy a csövek?[/quote]
Hát akkor a blokk lesz... Annál is inkább mert 21 fok van a szobában.
Vagy télleg egyszerűen szarul mér az alaplap...
Ja azt nem irtam hogy ha terhelés után(57fok) resetelek egyet akkor a Biosban 33-34fok van...
Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re
Elküldve: 2004. 02. 21. 12:00
idézet:
Ezt írta Adept:
szarul mér az alaplap...
ha terhelés után(57fok) resetelek egyet akkor a Biosban 33-34fok van...[/quote]
Akkor az alaplap jól mér, hiszen BIOS-ban hihető eredményt kapsz.
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2004. 02. 21. 12:02
A 33 fokot talán langyosnak éreznéd.
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2004. 02. 21. 12:30
idézet:
Ezt írta Öregszem:
Akkor az alaplap jól mér, hiszen BIOS-ban hihető eredményt kapsz.[/quote]
A mbm megfelelő beállitások esetén irja ki ezt az 55 fokot.
Hát most benyultam a gépbe... A southbridge bordája kifejezetten forró(lehet hogy kéne rá egy nagyobb...), viszont a blokk réz része a procin abszolút langyos.
Akkor lehet hogy az 55 fok a brigde hőfoka?
Elküldve: 2004. 02. 21. 12:50
idézet:
Ezt írta Etele:
[url="http://"http://nexushardware.com/articles/index.php?id=13"]Nézd meg itt.[/url] Bár ez a WB-1-ről szól, nem hoszem hogy rosszabb lenne a WB-2.[/quote]
Köcönöm!![]()
Elküldve: 2004. 02. 21. 13:00
idézet:
Ezt írta Öregszem:
hihető[/quote]
Haaat! Ha a 33-35 fokos viz cirka 1-2 masodperc alatt 33 fokosra huti a procit akkor nem hinnem, hogy felmehetne a proci homerseklete viz homerseklete+20 fokkal! szal szerintem az alaplai homerod a rosz! Vegyel egy kulso homerot es azt tedd be a proci ala!
Elküldve: 2004. 02. 21. 14:24
Leellenőriztem az MBM honlapján, hogy helyesek-e a beállitások a MBM-ban az alaplapomra vonatkoztatva. Igen helyesek voltak, kérdés melyik mit mér? Eszerint alaphelyzetben:
Sensor1 53fok
Sensor2 33fok
Fogtam egy papírlapot és körbekeritettem a procifoglalatot, hogy a southbridge-ről felszálló hő és a venti által keltett légmozgás kevésbé hasson rá.
Elinditottam egy HotCPU-t
Sensor1 57fok
Sensor2 37fok
Odatettem a ventit a Southbridgre irányitva, HotCPU megy
Sensor1 49fok
Sensor2 36fok
Leállitottam a HotCPU-t, venti megy
Sensor1 45fok
Sensor2 33fok
Azt hiszem ez önmagáért beszél. Ezek szerint a MBM hivatalos beállitásai sz@rok...
Megoldodott a kínom.
Kell egy hűtés a SB-re, a MBM meg kapja be a ballábam...
Ja! közben a vizem a tartályban 34,7fok körül mozgott.

Súgó
A téma zárva.