HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # V.

#781 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 25. 21:57

Oks, meggyőztetek :)
Már a kiállitáson is sokan mondták ezt.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#782 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 25. 22:07

Idézet: Overmind - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 22:45

A tiédnek mekkora a felülete, és hányszor hanyas?
A plexi jó megoldás, én a szigetelés miatt tartottam tőle, de ha nem nehezebb, mint a rezet, akkor jó (csak ezt nem sózhatom rá a mesterre).
Ezt a kiszámolom úgy a bordamagasságot, hogy állandó legyen a keresztmetszet dolgot nem teljesen értem. Könnyen túl lehet marni, ha kisebb tárcsával rámegyek? Nincs olyan képed róla, amin még nincs plexi?

De van! Itt találsz képeket
60*60*20-as rézbe marattam, nem tudom pontosan milyen mély sugárban, de félkörív alakú járatok vannak. A kész blokk kb 17mm magas, és kb. 11mm a bordázat, mingyárt nekiállok körcikk-területet számoln. Kisebb tárcsát ha találsz... nem fogsz :) Ha a sugara kisebb a tárcsának mint a bordázat hossza, akkor meg olyan kicsi a sugara hogy nem lesz elég mély, bár talán találsz megfelelőt. De túlmenni nem fog, ez nem olyan kapkodós dolog, hogy megcsúszik a kezed és túlszalad :D ezek nagyon precíz gépek.
A műanyagot nyugodtan odaadhatod marósnak (javaslom a polikarbonátot), nem küld el nyádba. Akinek pl. én leadtam az már dolgozott is vele korábban, tehát nem egy extra dolog.
A keresztmetszet kiszámítós dolog meg nem bonyolult. Olyan mély bordázatot tervezel, hogy a barázdák összekeresztmetszete ne haladja meg a beömlő csonkét, vagy a csövek keresztmetszetét.
Amúgy ha érdekel ez a bordás mart design, megtervezem neked szívesen, az enyimén úgyis van mit javítani, ugyanis ez a marási technika nem túl szerencsés, mivel a tárcsának túl nagy felülete érintkezik a rézzel, ezért nagyon nehéz marni és könnyen eltörik a tárcsa. Ezért inkább olyan blokkot terveznék, ami úgy nézne ki mint egy normál légűtés, csak a bordáknál szélesebb talppal. Erre pedig rákerülne egy műanyag tető, amiből ki lenne marva a bordák helye. Remélem érthető voltam :) Ez a megoldás azért jobb a marósnak, mert így teljesen átmarja az anyagot a tárcsa, és egyszerre csak fele annyi felület érintkezik a rézzel = könyebb marás. Valamint nem rádiuszos barázdák lesznek, hanem négyzetesek= nagyobb hűtőfelület.
Na akkor várom a véleményed :)
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#783 Felhasználó inaktív   toth_j 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 25. 22:19

Idézet: orbano - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 19:15

amúgy egész hétvégén ment a blokkom és nem eresztett, úgyhogy a régebbi vitánkra visszatérve, mindenkinek ajánlom a "tömítőprofilos" megoldást, nem ropsszabb mint a gyűrű+vájat!

Az általad használt tömítésmegoldással kapcsolatban továbbra is fenntartom aggályaimat. 
Úgy érzem, két nap vizsgálgatás után talán még kicsit felőtlenség ilyen kijelentést tenni...
Szerintem, ha a szükségesnél nagyobb nyomatékkal húzod meg a csavarokat (mivel nincs lehatárolva a gumi összenyomásának mértéke)  olyan káros túlfeszültség ébredhet az anyagban, amely jelentős mértékű maradó alakváltozást, és idővel repedést, szivárgást tud okozni.
Térjünk vissza rá pár hónap múlva... :(

Addig én midenkinek a horonyba helyezett, 0,3-0,5mm-rel összenyomott O-gyűrűs megoldást javaslom.  :D
(Fontos, hogy a horony szélessége legyen kb. 0,5mm-rel nagyobb az O-gyűrű szelvénynél, hogy legyen helye a guminak deformálódni.;))

#784 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 25. 22:33

volt vagy 10 perc mire kijött a bordák felülete, de ha jól számoltam, akkor az ipse kb. 40-es tárcsával mart, és így 116cm^2-re jön ki a felület. De lehet hogy nem. De az biztos hogy valahol 80 és 120 között van...
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#785 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 25. 22:37

Üdv!

A csiga blokk kialakításhoz csak annyit, hogy nekem is az van és tökéletesen működik a szögletes verzió.

Néhány szó a gépemről:

Vízhűtés csak a procin (2800+), az alaplapra minek (MSI KT4V-L, a north bridge csak langyos, minden alapfeszen), NOVA600-as szivattyú, Skoda radiátor és 10mm belső átmérőjű csövek. A blokk méretei -csak emlékezetből- 55*60*25mm 5mm-es talppal, 6mm széles csatornák, 484g. Elég magas egy dög. Gondolkodtam, hogy huzalszikrán levágatom, de ez elmaradt. A csatornák keresztmettszete: 6*20mm. Ami 50%-al nagyobb mint a 10mm-es cső keresztmettszete, igaz a szivattyúban van kisebb keresztmettszet is, de ennek ellenére 24-25C-os szobában alapjáraton 36C a proci, terhelve 45-46C-nál többet még nem láttam (30-40 perc CPU burn, több türelmem nem volt, meg filmtömörítés sem). Léghűtéssel és hangzavarral 43C volt alapjáraton Coolink U2L hűtővel. Ja és a blokk vörösréz. A ház egy nagytorony, elöl lent és hátul fent egy 8cm-es ventillátor 5V-ról, ventirácsok kivágva. A videókártya hűtés kiiktatva, mert döglődött (csak egy 8500LE, nem játszom mostanában, meg szerintem nem is fogok, meguntam mindig ugyanazt csak más grafikával), a magon az eredeti borda van, a kártyát, no és az alaplapi stabokat meg a north bridge-t is, élből hűti egy 8cm-es ventillátor ugyancsak 5V-on. A Skoda radiátoron van egy 12cm-es ventillátor egyenlőre még 12V-ról megy. A táp egy mezei Coolink 350W-os, 8cm-es hőszabályozott ventivel. Egész csendes táp. Az összes propeller Coolink golyóscsapágyas.

Sokkal csendesebb lett a gép, mindez már 3 hónapja. Hogy miért nem csináltam meg korábban? A hőmérséklet nem csökkent jelentősen, de nem üvöltenek végre a 8cm-es ventik. Először furcsa volt hallani a némának gondolt Seagate vinyót. Nappal szinte észre sem venni, hogy megy a gép. Éjjel már hallani azért a 12cm-es ventit, amikor kuss van, de éjjelre mindig lekapcsolom. Úgy tűnik, mintha berázná a kartonból készült gúlát a 12cm-es ventillátor. Valami más anyag után kell néznem. Ötlet esetleg?

Elég üzembiztosnak tekinthető. A két elázástól eltekintve. Illetve csak egy, a második csak szivárgás volt az egyik csonknál. Nem húztam meg eléggé a bilincset. Szerencsére minden túlélte (alaplap és a videókártya kapott egy kis fürdőt). Az első elázás oka a réz blokkot fedő plexi görbesége volt. Meg sem néztem amikor felragasztottam a blokkra. Eszembe sem jutott volna, hogy görbe is lehet, 6mm vastag. Szóval tessék csekkolni a plexiket!!!

Azóta szuperül megy. Az összköltség sem volt egetverő, ~12eHUF.

Itt meg be is fejezem, mert túl sok lesz :)

Üdv,
eddie

Szerkesztette: eddie 2004. 04. 25. 22:41 -kor

#786 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 25. 22:41

hasonló gumit raktam a radiátoromba is, két éve van benne, elég jól tömít... ezt a káros túlfeszültség dolgot meg nem túlzod el egy kicsit? 4darab rézbe bágott 3as menetről van szó és egy viszonylag nagy, egyenletes összenyomandó felületről, valamint egy viszonylag merev és ellenálló tömítésről. Szerinted mekkora erővel kellene ezt leszorítani ahhoz, hogy káros túlfeszültség keletkezzen? Amúgy egy jól bevált tömítési eljárásról beszélsz (max nem pvc-t hanem lágyabb gumikat használnak). Ha valaki fél, vegyen szilikont... :)
--HunFrost vízhűtés--

#787 Felhasználó inaktív   Overmind 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 01:51

Idézet: orbano - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 23:07

De van! Itt találsz képeket
60*60*20-as rézbe marattam, nem tudom pontosan milyen mély sugárban, de félkörív alakú járatok vannak. A kész blokk kb 17mm magas, és kb. 11mm a bordázat, mingyárt nekiállok körcikk-területet számoln. Kisebb tárcsát ha találsz... nem fogsz :) Ha a sugara kisebb a tárcsának mint a bordázat hossza, akkor meg olyan kicsi a sugara hogy nem lesz elég mély, bár talán találsz megfelelőt. De túlmenni nem fog, ez nem olyan kapkodós dolog, hogy megcsúszik a kezed és túlszalad :D ezek nagyon precíz gépek.
A műanyagot nyugodtan odaadhatod marósnak (javaslom a polikarbonátot), nem küld el nyádba. Akinek pl. én leadtam az már dolgozott is vele korábban, tehát nem egy extra dolog.
A keresztmetszet kiszámítós dolog meg nem bonyolult. Olyan mély bordázatot tervezel, hogy a barázdák összekeresztmetszete ne haladja meg a beömlő csonkét, vagy a csövek keresztmetszetét.
Amúgy ha érdekel ez a bordás mart design, megtervezem neked szívesen, az enyimén úgyis van mit javítani, ugyanis ez a marási technika nem túl szerencsés, mivel a tárcsának túl nagy felülete érintkezik a rézzel, ezért nagyon nehéz marni és könnyen eltörik a tárcsa. Ezért inkább olyan blokkot terveznék, ami úgy nézne ki mint egy normál légűtés, csak a bordáknál szélesebb talppal. Erre pedig rákerülne egy műanyag tető, amiből ki lenne marva a bordák helye. Remélem érthető voltam :) Ez a megoldás azért jobb a marósnak, mert így teljesen átmarja az anyagot a tárcsa, és egyszerre csak fele annyi felület érintkezik a rézzel = könyebb marás. Valamint nem rádiuszos barázdák lesznek, hanem négyzetesek= nagyobb hűtőfelület.
Na akkor várom a véleményed :)

Megnéztem. Tényleg nem vészes az elkészítése. Mennyire hatékony?

Most írták nekem, hogy a 12 mm-es méretnek semmi értelme, sőt talán jobb a 8-as.  Erről mi a véleményetek?

Ami az új tervet illeti, hát mindent bele! És éljenek a marósok! :D Magyarul, ha könnyebb dolga van hátha akkor kevesebbet kér...
Egyébként megéri újat csinálni? Hány fokot vársz tőle? Gondolom olyan nagy differencia nem lehet.
Persze, ha szereted csinálni, és időd is van rá az más.

#788 Felhasználó inaktív   Overmind 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 01:52

Idézet: eddie - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 23:37

Üdv!

A csiga blokk kialakításhoz csak annyit, hogy nekem is az van és tökéletesen működik a szögletes verzió.

Néhány szó a gépemről:

Vízhűtés csak a procin (2800+), az alaplapra minek (MSI KT4V-L, a north bridge csak langyos, minden alapfeszen), NOVA600-as szivattyú, Skoda radiátor és 10mm belső átmérőjű csövek. A blokk méretei -csak emlékezetből- 55*60*25mm 5mm-es talppal, 6mm széles csatornák, 484g. Elég magas egy dög. Gondolkodtam, hogy huzalszikrán levágatom, de ez elmaradt. A csatornák keresztmettszete: 6*20mm. Ami 50%-al nagyobb mint a 10mm-es cső keresztmettszete, igaz a szivattyúban van kisebb keresztmettszet is, de ennek ellenére 24-25C-os szobában alapjáraton 36C a proci, terhelve 45-46C-nál többet még nem láttam (30-40 perc CPU burn, több türelmem nem volt, meg filmtömörítés sem). Léghűtéssel és hangzavarral 43C volt alapjáraton Coolink U2L hűtővel. Ja és a blokk vörösréz. A ház egy nagytorony, elöl lent és hátul fent egy 8cm-es ventillátor 5V-ról, ventirácsok kivágva. A videókártya hűtés kiiktatva, mert döglődött (csak egy 8500LE, nem játszom mostanában, meg szerintem nem is fogok, meguntam mindig ugyanazt csak más grafikával), a magon az eredeti borda van, a kártyát, no és az alaplapi stabokat meg a north bridge-t is, élből hűti egy 8cm-es ventillátor ugyancsak 5V-on. A Skoda radiátoron van egy 12cm-es ventillátor egyenlőre még 12V-ról megy. A táp egy mezei Coolink 350W-os, 8cm-es hőszabályozott ventivel. Egész csendes táp. Az összes propeller Coolink golyóscsapágyas.

Sokkal csendesebb lett a gép, mindez már 3 hónapja. Hogy miért nem csináltam meg korábban? A hőmérséklet nem csökkent jelentősen, de nem üvöltenek végre a 8cm-es ventik. Először furcsa volt hallani a némának gondolt Seagate vinyót. Nappal szinte észre sem venni, hogy megy a gép. Éjjel már hallani azért a 12cm-es ventit, amikor kuss van, de éjjelre mindig lekapcsolom. Úgy tűnik, mintha berázná a kartonból készült gúlát a 12cm-es ventillátor. Valami más anyag után kell néznem. Ötlet esetleg?

Elég üzembiztosnak tekinthető. A két elázástól eltekintve. Illetve csak egy, a második csak szivárgás volt az egyik csonknál. Nem húztam meg eléggé a bilincset. Szerencsére minden túlélte (alaplap és a videókártya kapott egy kis fürdőt). Az első elázás oka a réz blokkot fedő plexi görbesége volt. Meg sem néztem amikor felragasztottam a blokkra. Eszembe sem jutott volna, hogy görbe is lehet, 6mm vastag. Szóval tessék csekkolni a plexiket!!!

Azóta szuperül megy. Az összköltség sem volt egetverő, ~12eHUF.

Itt meg be is fejezem, mert túl sok lesz :)

Üdv,
eddie

Ebben a legcsábítóbb az összköltség. :up:

#789 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 08:08

Idézet: Overmind - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 2:51

Megnéztem. Tényleg nem vészes az elkészítése. Mennyire hatékony?

Most írták nekem, hogy a 12 mm-es méretnek semmi értelme, sőt talán jobb a 8-as.  Erről mi a véleményetek?

Ami az új tervet illeti, hát mindent bele! És éljenek a marósok! :D Magyarul, ha könnyebb dolga van hátha akkor kevesebbet kér...
Egyébként megéri újat csinálni? Hány fokot vársz tőle? Gondolom olyan nagy differencia nem lehet.
Persze, ha szereted csinálni, és időd is van rá az más.

A hatékonyságról még nem tudok mit mondani, nem üzemeltem be egyelőre. Nem hiszem hogy olyan nagy differencia lenne a kettő között, de szeretem csinálni, és ha időm/pénzem engedni fogja, megcsináltatom az újat. Főleg azért lenne jó, mert ha már nem számít annyira a hőátadó felöóület nagysága (más lesz a szűk keresztmetszet) akkor be tudom nikkeleztetni a blokkot, ami jobban illene majd az új ház designjához.  :cool:
Az tény hogy olcsóbb a csiga kialakítás, bár nem sokkal szerintem. A hatékonyságbeli különbségre pedig kíváncsi lennék. Lassan csináni kéne még egy blokktesztet  :rolleyes:
Na most meg megyek összeszedem ami még kell a blokk felszereléséhez. Remélem maholnap már egy minél kisebb kétjegyű számmal dicsekedhetek :)

Ja a 12es méretről. Hát én ha jól emléxem arra jutottunk, hogy nem van sok értelme, és talán annyiból jobb a kisebb keresztmetszet, hogy kevesebb vizet kell a pumpának nyomnia. A vízhozamot semmivel sem növeli meg a nagyobb keresztmetszet.

Szerkesztette: orbano 2004. 04. 26. 08:19 -kor

--HunFrost vízhűtés--

#790 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 09:14

Idézet: ferix - Dátum: 2004. április 23, péntek - 15:23

Döntöttem!
Vízhűtés! Elég volt a hangos coolerekből. Lázadj!  :D

A topicokat olvasgatva észrevettem hogy bevált cucc a lada hűtője.  :)
Nomármost, nekem perpill nincs a szemem előtt ezért kérdeném hogy mekkora szél. hossz.
Bontóba is elmegyek nézni hasonlót csak hogy kb. mire számítsak.
A másik dolog pedig hogy írjátok így 37 fokos alapon úgy 47 fokos terhelve stb.
Ez mind rendbe is van, de hát hány volton???

Szívesen elolvasnám az előző 4 topicot is csak nem működik.
Először is rosszul lett belinkelve, de ha kitörlöm az oda nem illő elemeket akkor se műxik.
Ugyanez a helyzet a vízhűtés alapanyagai topicnál.

THX a válaszokat!  :respect:

teljesen felesleges igy hofokokrol beszelni - ahany hutes annyi alaplap, proci, bios, kornyezet stb... nincs osszehasonlitasi alap.

Szerkesztette: arn 2004. 04. 26. 09:25 -kor

#791 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 09:15

Idézet: vizes8-as - Dátum: 2004. április 23, péntek - 17:11

Az nem gáz, ha a radim belső átmérője 10mm, minden más pedig 12mm ?

felesleges a 12

#792 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 09:15

Idézet: Overmind - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 2:52

Ebben a legcsábítóbb az összköltség. :up:

Üdv!

No igen. Voltam olyan mázlista, hogy haver melóhelyén ingyen megcsinálta a CNC-marós srác. Még örült is neki :) Mondta is, hogy végre valami jó kis fusi meló. Azért vettem neki két doboz sört ~500Ft, mert nem akart pénzt elfogadni ;)

Üdv,
eddie

#793 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 09:17

Idézet: orbano - Dátum: 2004. április 23, péntek - 20:47

egyetértek bohoval. a szemnek becsapós lehet, hogy a felsőben alul több a lyuk és az biztos jobb. de arrol ne feledkezzünk el ugye hogy a réz nagyon jól vezeti a hőt, tehát fontosabb a megfelelő hőelvezető közeg, mint a járatok elhelyezkedése a processzormaghoz képest.
ja amugy a már összeszerelt blokkom:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

na aztan a masik kerdesem:
hogyan fogassam fel a blokkot? amint látható a 4 lik megvan a socketA-hoz, de nem tudom, hogy simán felcsavarozzam, vagy tegyek az anya alá rugot, vagy mi legyen. hogy szokás? mi elég? elég amúgy átlósan 2 helyen odacsavarozni? (ez lenne az ideális mert a csonkoknál macerásan férek csak el)
vélemények?

minel tobb ponton rogzitsd, ha mar ezt valasztottad, es rugos anyagot tegyel alaja, mert hamar jobb letre szenderited a procidat...

#794 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 09:18

Idézet: orbano - Dátum: 2004. április 23, péntek - 22:24

Gondolkodtam. Nem hiszem hogy lehet baj a kettővel. Ha belegondoltok, a geometriai középpont marad ugyanott, csak az erő lesz a fele, ha ugynolyan leszorítóerővel számolunk. A barátomnak is 2 pontos rögzítést csináltam és nem volt panasz. Persze én is jobban megbíznék a négyes rögzítésben.
Kipróbáltam, ez a dupla rugós megoldás meg állat. Vágok le 10x1-es rézcsőből akkorákat, hogy megakadályozzák a rugók teljes összenyomódását, valamint meggátolják a rugók szétcsúszását. Elég bika leszorítás lett.
Ja amúgy meddig érdemes felpolírozni a blokk alját? 800-tól 2500-ig vettem papírt (srác megkérdezte hogy bazzeg fénymásolópapírt is adjak?  :D  )

hibas az elkepzeles, mert a lagyabb felfogatas a tengely koruli billenest is lehetove teszi. negy ponton gumival jo lesz.

#795 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 09:22

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 21:58

Sziasztok!

Nem tudom kik voltak most kint a modderkiállitáson, de kiállitott tárgyak közt a Titan-nak láttam két érdekes, kezdőknek szánt vizhutését. (Az pl ÉN vagyok, aki semmit nem konyit a dologhoz.)
Szeretnék véleményeket kérni a köv két termékrol, ha van.

Ez az egyik. http://www.titan-cd....watercooler.asp
A másikat nem találom, de ennek egy napobb változata, elvileg jobb.
Nos? :)

a titanos figurarol... a kiallitott vizhutesunket kb 5x korbefenykepezte. remelem nem vmi tajvani oldalon fogjuk viszont latni a megoldasainkat. :D

egyebkent nagyon tetszett neki.

#796 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 09:40

Arn:

A Chieftec rajzot valami prezentaciobol halasztad, vagy magad modellezted? :)
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#797 Felhasználó inaktív   fürészoszi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 09:53

Szerintetek ez alakalmas hütésre, pont egy 120x120-as ventit lehet rá rögziteni.

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  125.jpg (0byte)
    Letöltések:: 0

#798 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 09:54

Idézet: HookR - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 10:40

Arn:

A Chieftec rajzot valami prezentaciobol halasztad, vagy magad modellezted? :)

magam fotosopoltam :D

#799 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: fürészoszi - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 10:53

Szerintetek ez alakalmas hütésre, pont egy 120x120-as ventit lehet rá rögziteni.

radiator... tehat alkalmas :) az mas kerdes, hogy mennyire valik be.

#800 Felhasználó inaktív   vizes8-as 

• Újonc
  • Pipa

2 Arn:
Akkor inkább legyen 10-es?

Blokk tervezésekor betartandó néhány alapszabály
A hűtés hatásfoka (hűtőtömb oldaláról) annál jobb, minél:

- nagyobb a hűtőtömb hővezetési tényezője
- nagyobb a hűtőtömb vízzel érintkező belső felülete
- kisebb a hűtőtömbben áramló víz áramlási vesztesége
- nagyobb az hűtőtömbbe időegység alatt beömlő (és természetesen kiömlő) víz mennyisége, magyarán a víz áramlási sebessége

:think:

Téma megosztása:

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.