HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # V.

#721 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 23. 07:55

majd utánanézek a csillámporok anyagának. láttam már olyat ami nagyon vékony filmszerű műanyagból volt. az nem hiszem hogy koptat... majd meglássuk
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#722 Felhasználó inaktív   Zer0 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 08:30

Vizes8-s ua radim van..:) csak nem interthermo?
Jó a tartályod...:)
Nálam nem a tartály a teteje a rendszernek, de a lég buborékokat leszedi, működik a rendszer, este üzemeltem be, a verseny után lesznek képek is, csak nincs időm kirakosgatni..., még sok a dolog...
:think: csillám por.. hmm jó 5 let.. :)
én sorkiemelőfilcet oldottam bele a löttybe, és UV ződ lett, a narancs nem oldódott ki :(

#723 Felhasználó inaktív   Zer0 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 08:32

Idézet: orbano - Dátum: 2004. április 22, csütörtök - 15:42

bocs hogy félbeszakítom a beszélgetést, de KÉSZ!!!! :)  :banana:  :drummer:
csatolom a képet, maj lesz még többis

Hőmérsékletek??
Aműgy király!

#724 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 08:52

Idézet: Zer0 - Dátum: 2004. április 23, péntek - 9:30

..én sorkiemelőfilcet oldottam bele a löttybe, és UV ződ lett, a narancs nem oldódott ki :(

Én is így csináltam.Nekem az a rikítós fajta van.
SPM fokozat pajti!!!

#725 Felhasználó inaktív   vizes8-as 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 23. 09:19

2 pepper: Úgy várom azt a beszélt tervet mint a messiást  :) (a dupla soros cilinder....)

2 orbano:Én olyan csonkot szerettem volna amit mondtál. de szegeden csak ilyen van a "pumpa boltban". A külsö átmérője 13mm a belső meg 7mm. De a tartálynak jó ez is.
Az nem gáz egyébként, ha mindenhol 12mm a belső átmérő, csak a csonkoknál 10 mm(azon a 3-4cm-en)? :think:

2 zero: én bontottan vettem a radit és újraforrasztottam a "kanyarokat".
egyenlőre 2 db radi van sorba kötve, de ha lesz péz, lesz egy harmadik is. Így egy db radi ~5700 HUF, de mostmár a harmadikra alkudni is fogok. A klímás faszinak volt kb 60-70 db
Tennék be rola képet. de ha konvertálom akkor is 180K-t foglal és másképp meg.......

#726 Felhasználó inaktív   Zer0 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 09:19

Kíváncsi vagyok...
Bosszant, hogy a narancs nem oldódott me az kelett volna, de így jó UV ződ..:)

#727 Felhasználó inaktív   Zer0 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 09:23

Idézet: vizes8-as - Dátum: 2004. április 23, péntek - 8:19

zero: én bontottan vettem a radit és újraforrasztottam a "kanyarokat".
egyenlőre 2 db radi van sorba kötve, de ha lesz péz, lesz egy harmadik is. Így egy db radi ~5700 HUF, de mostmár a harmadikra alkudni is fogok. A klímás faszinak volt kb 60-70 db
Tennék be rola képet. de ha konvertálom akkor is 180K-t foglal és másképp meg.......

Nekem 7k ba van a radim és méretre lett csinálva.... de moddingon +látod..:D

#728 Felhasználó inaktív   vizes8-as 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 09:31

:reklamacio:
Huh elkapott az ideg. Mekkora a radid mérete?
Az enyém 400*230*60/db, ebbe a kanyarokat is belemértem

#729 Felhasználó inaktív   Zer0 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 09:43

Idézet: vizes8-as - Dátum: 2004. április 23, péntek - 8:31

:reklamacio:
Huh elkapott az ideg. Mekkora a radid mérete?
Az enyém 400*230*60/db, ebbe a kanyarokat is belemértem

30x25x5

Szerkesztette: Zer0 2004. 04. 23. 09:44 -kor

#730 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 09:44

Zer0:
Kb. még egy hét hogy a procira kerüljön a szerkó (felfogatásnak a lukat ma csinálom, hétvégén blokk szivárgásteszt, jövő héten a teljes rendszer beüzemelése, pár napos szivárgásteszt, majd az első beszerelés és teljesítményteszt). Majd értesítem a bandát az eredményekről.
HookR:
Végülis raktam közvetlenül a bordák elejére tömítést, így remélem a megfelelő helyen fog áramlani a wasser.
Vizes8as:
Szerintem nem gáz ha szűkül annyi. Biztos van valami kis veszteség, de nem hinném hogy túlzottan sokat számítana...
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#731 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 09:50

Idézet: orbano - Dátum: 2004. április 22, csütörtök - 18:46

ja és egy pár kérdés a nagyoktól:
-mennyire lehet meghúzni a csavarokat (M3 nomrálmenetes furatok vannak 10mm-en, 4 darab). megbikázhatom rendesen? (persze csak kicsi imbuszkulccsal, semmi extra)
-mennyire lehet gáz, hogy 1mm magas rés lesz a járatok fölött? (tömítés miatt) remélem nem lesz túl kicsi az áramlás a bordák tövében. mit lehet ellene tenni? gondoltam, hogy esetleg a bordák közepénél is bearkok egy kis gumicsíkot, hogy "lekényszerítse" a vizet.
vélemények?
ja és itt egy kép róla hogy hogy tömítem:

-kialakitastol fuggo.. pl mi is azert "fixeltunk" a blokkokat, mert a plexi frankon megrepedt (sokadszori osszerakasnal!). a mostani kialakitasnal gyk annyira huzod meg amennyire akarod (tudod). kell alatamasztas... es a plexivel ilyen szempontbol vigyazz. plane ha extrudalt, mert lehet most nem latszik rajta repedes, de terheles alatt berepedhet akar hetek mulva is - es akkor oda a szigeteles. azert mondtuk, hogy ogyuru - vajattal...
-gaz, mert ugy nincs szuk keresztmetszet. tegyel oda vmit. a korabbi bordasnal en lemezt terveztem ra. de lehet a plexibe is marni (mint ahogy hookrek csinaltak).

nem egyszeru elsore tokeletes konstrukciot csinalni :)

#732 Felhasználó inaktív   vizes8-as 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 09:51

:cool:  :D Akkor megnyugodtam. Nem b***tak át.
Szombaton talalkozunk, remélem sokan eljönnek a topicból.

#733 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 09:53

Idézet: vizes8-as - Dátum: 2004. április 22, csütörtök - 22:40

Ez pedig az én víztartályom.....

tetszik! :) van valamilyen funkcionalis elonye a ventinek?

#734 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 09:54

Idézet: Vizi naplopó - Dátum: 2004. április 22, csütörtök - 22:50

Házilag rézből lehet egyszerűen megcsinálni, azt lehet forrsztani, könnyen.
Az ára így nagyon húzós lesz. Ha speckó alakút akar valaki akkor ez a légjárhatóbb út.
Még valahol oalex mondott egy céget akik csináltak réz+alu radit nagy méretűt 20HUF fölött.

Hát bazz elég vastagon fogott a mester ceruzája :confused:

ha nem ismeros... egy db eseten egyaltana nem extrem ar. kaptam en ennel sokkal tobbet is.

#735 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 10:01

arn:
Köszi a válaszokat.  :respect:  Hálistennek a polikarbonát amit használok nem reped, baromi erős. Inkább a furatokat féltem, nehogy kiszakadjanak!
A következő blokkom meg már "tökéletes" lesz ilyen szempontból.  :rolleyes:  Majd nemsokára elkezdem tervezgetni...
--HunFrost vízhűtés--

#736 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 10:05

Idézet: orbano - Dátum: 2004. április 22, csütörtök - 21:25

hat nem artott volna, de igy jott ossze. de szerinted komoly gond lehet belole? majd szorok csillamport a vizbe es megnezem hogy aramlik a viz vagy mittomen :) de szerinted az segitene ha kozepre/kozvetlenul a jaratok elejere szabnek egy-egy gumicsikot? ... vegulis artani nem arthat...  :think:
Ja és még valami: valaki meg tudná mondani a vinyók oldalsó felfogató furatainak a pontos távolságát? Minden vinyón megvan ugyanaz a 3 luk oldalanként?

probalj buborekokkal operalni... egyreszt az eltunik, masreszt sokkal finomabb megoldas.

a csoveket pl ciffel tiszitottam ki - nemtom miert, de az uvegszeru csovekre egy reteg rakodik lassan, bemattul (csak erre az anyagra! - masik csonel, plexinel nincs). frankon leoldotta - olyan mint vmi lepedek, darabokban valt le. gyakorlatilag az esztetikan kivul semmilyen karos hatast nem tapasztaltam... de akkoris mi lehet ez? egyebkent siman ha hozzaer valamihez, pl kezzel eltavolithato. csak hat a csorendszerben ez gaz - ezert jott a cif. elotte egy poharban kiserleteztem par anyaggal :D

leeresztes utan viszont parszor at kellett obliteni, mert habzott rendesen... de ez neked pont jo. marha frankon meg lehet figyelni az aramlasokat. a szivattyu lekapcsolasa utan pl, meg marha sokaig latni mindenfele orvenylest a csovekben. mar csak ezert is megerte :)

#737 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 10:13

Idézet: orbano - Dátum: 2004. április 23, péntek - 11:01

arn:
Köszi a válaszokat.  :respect:  Hálistennek a polikarbonát amit használok nem reped, baromi erős. Inkább a furatokat féltem, nehogy kiszakadjanak!
A következő blokkom meg már "tökéletes" lesz ilyen szempontból.  :rolleyes:  Majd nemsokára elkezdem tervezgetni...

erdemes relative lagyabb muanyagokat is megprobalni - az a szurke pvc (nemtom milyen kemenysegu) nagyon bevalt. majd az olcso "barkacs" vizhutesemnel ilyet hasznalok.

valamennyire minden anyag hajlik, tomitesnel meg nehez ugy a negy csavart  meghuzni, hogy kiegyenlitett es egyenletes legyen a szigeteles. alatamasztassal es vajattal minden nyug megszunik - eleve szabalyozva van, hogy mennyire tomitsen. egyszeruen nem lehet rosszul osszerakni - a fedel pedig nincsen szinte semmilyen feszito eronek kiteve (pontosabban olyan minimalis feluleten, hogy egy p*csa merevsegu anyagnal is jo lenne).

#738 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 11:00

Nem hinném, hogy meghajlana. 15 mili vastag a műanyag, össze van csiszolva a blokkal, 4 csavar fogja szimmetrikusan, a 4 lefogató csavarnak pedig nincs akkora nyomatéka (2-3mm), hogy meg tudja számottevően hajlítani a műanyagot. De majd a hátvági tesztnél minden kiderül.
--HunFrost vízhűtés--

#739 Felhasználó inaktív   ferix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 14:23

Döntöttem!
Vízhűtés! Elég volt a hangos coolerekből. Lázadj!  :D

A topicokat olvasgatva észrevettem hogy bevált cucc a lada hűtője.  :)
Nomármost, nekem perpill nincs a szemem előtt ezért kérdeném hogy mekkora szél. hossz.
Bontóba is elmegyek nézni hasonlót csak hogy kb. mire számítsak.
A másik dolog pedig hogy írjátok így 37 fokos alapon úgy 47 fokos terhelve stb.
Ez mind rendbe is van, de hát hány volton???

Szívesen elolvasnám az előző 4 topicot is csak nem működik.
Először is rosszul lett belinkelve, de ha kitörlöm az oda nem illő elemeket akkor se műxik.
Ugyanez a helyzet a vízhűtés alapanyagai topicnál.

THX a válaszokat!  :respect:
Pizza szállító robogó hátulján: Ha nem figyelsz valaki éhen döglik!

#740 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 23. 15:29

Idézet: ferix - Dátum: 2004. április 23, péntek - 15:23

Szívesen elolvasnám az előző 4 topicot is csak nem működik.
Először is rosszul lett belinkelve, de ha kitörlöm az oda nem illő elemeket akkor se műxik.

"http://"http//www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=6&t=001533&p=%22"
Ha megfigyeled, a masodik "http" utan nincs kettospont, igy azt potolni kell.
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

Téma megosztása:

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39