HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # V.

#3921 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 26. 11:28

Idézet: Hank - Dátum: 2004. dec. 25., szombat - 23:31

Félreértettük egymást!Még nem DC-zem,csak tervezem használni,sajna csak passzívban tudok föntlenni.
Hank

Jah ertem HANK akkor mi legyen?? Feltegyem a Skyt es akkor ott csak ahoz kellene link.
KOszi
Tiesto Forever!!! No meg a WaTeRCooL!!!
Kezeket a paplanfole es eljenek a csajok! By Fabri Sandor

#3922 Felhasználó inaktív   Bali® 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 19:10

Hali

Szünetben volt időm, hogy befejezzem a blokkomat, amit még nyáron kezdtem el.
Most, hogy ezt megcsináltam, eljött annak is az ideje, hogy védelmet csináljak hozzá.
Már majdnem kész van ez is csak az összerakás van hátra.

A védelmi rendszer alapja: a vízáramlás feltolja a kis lapocskát és az eltakarja az infra ledet a foto tranzisztortól. Ekkor a 12V-os relé

nem húz be és így nem szakad meg az áramkör. De ha nincs vízáramlás akkor behúz a relé és megszakad az áramkör.

Megnyomva a "be" nyomógombot a 220-as relé behúz és ezután a relé érintkezőin keresztül kap áramot a relé. (tartóáramkör)
A relének min. 3 érintkezősnek kell lennie 1 a tartóáramkörnek, 2 a hosszabító vezetékét szakítja-zárja.
Ezután kap áramot a hosszabbító, amibe bele van dugva a gép a pumpa a monitor stb..
Elindul a pumpa és a vízáramlás felnyomja a lapocskát ami elzárja az infra útját, így a 12v-os relé nem húz be és így nem szakítja meg az

áramkört.
Ezután kapcsolhatjuk be a gépet.
Ha a pumpa nem megy, akkor a 12V-os relé behúz, ha a gépet bekapcsoljuk és a tartóáramkör megszakad, a 220V-os  relé "leáll".
Miután gépet leállítottuk, meg kell nyomni a "ki" gombot és a tartóáramkör megszakad.

Ugye nem is olyan bonyolult! :-)

Remélem mindent jól írtam le és mások is tudják hasznosítani ötletemet! :-)

Csatolt fájl:

#3923 Felhasználó inaktív   Bali® 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 19:11

Itt a kapcsolási rajz.

Csatolt fájl:

#3924 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 19:25

Ma nagyon negativ vagyok...
A mai eszkozok vedelmi rendszeret figyelembe veve, mi a francnak kell bonyolitani aramlasmerovel a rendszert? Tobb bemutatot is tartottam, mikor is egy t-bred-es alaplapot mindenfele huto nelkul kapcsoltam be. Meg most is hasznalom. Az inteles agra meg meg annyira nem latom ertelmet. Szoval?
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#3925 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 20:15

Üdv!
Rakd föl a skypee-t,írd meg mikor érsz rá,és akkor beszélgetünk(estefelé szoktam netezni).

Szerintem van értelme az áramlástól függő relészabályozásnak a régebbi gépeknél,de csak ott.Lassan 2 éves az alaplapom és működik is.Elfelejtettem rádugni a relé kimenetére a szivattyút,játszok fél óráig és lekapcsolt a gép nagy sípolás közepette.Ezért nem is raktam hasonló + funkciót a készülékembe,és jóval drágább is lett volna így.Ha biztonságban akarod érezni magad hasznos lesz.DE NE legyünk negatívak,mert sértődés lesz a vége.
Hank

#3926 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 20:21

Mind2toknek igaza van.
Balinak arrol a reszrol, hogy jo epiteni meg azert jo ha van valami ott(Biztonsagerzet novelesebol)
Pep nek meg arrol a reszrol van igaza, hogy nem azert epitettek be a gepbe a ovedelmet, hogy figyelembe se vegyuk.

Radikat tudnatok ajanlani nekem ami nem bontott vagy nagyon szep es jo allapotu.
Vagy amit Arn arul az milyen?? Megeri egy Celeron 1.7 esre??? Vagy eleg egy Ordasi fele???

#3927 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 20:48

Idézet: Hank - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 21:15

Üdv!
Rakd föl a skypee-t,írd meg mikor érsz rá,és akkor beszélgetünk(estefelé szoktam netezni).

Szerintem van értelme az áramlástól függő relészabályozásnak a régebbi gépeknél,de csak ott.Lassan 2 éves az alaplapom és működik is.Elfelejtettem rádugni a relé kimenetére a szivattyút,játszok fél óráig és lekapcsolt a gép nagy sípolás közepette.Ezért nem is raktam hasonló + funkciót a készülékembe,és jóval drágább is lett volna így.Ha biztonságban akarod érezni magad hasznos lesz.DE NE legyünk negatívak,mert sértődés lesz a vége.
Hank

Most ok csak folrakom a Sky es johetsz:D

#3928 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 21:18

HANK!!!!!

Fenn van mond mit tegyek!

#3929 Felhasználó inaktív   Bali® 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 21:30

Hali
PeppeR:
Nem biztos, hogy minden alaplapon van olyan védelem. Pl. az enyémen (Asus A7N8X-E Deluxe) van valami C.O.P. (vagy mi) védelem ami elvileg nem engedi, hogy a proci megsüljön, de hiányolom, azt a beállítást, hogy ha egy bizonyos érték fölé megy a proci, akkor kikapcsoljon a gép.
Ha egyszer meg tudom csinálni, meg van is hozzá anyagom, akkor miért ne?? Szeretek barkácsolni! :)

Többiek:  Kösz a támogatást! :)

#3930 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 00:22

Idézet: hummerdikk - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 22:18

HANK!!!!!

Fenn van mond mit tegyek!

Keresd meg nick alapjan es hivd fel, vagy nyiss chat-hez hasonlo ablakot! Nem lehet(ne) ezt maganban?!
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#3931 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 00:27

Akartam sok mindent mondani az aramlasmerovel kapcsolatban, de inkabb csendben maradok. Hank-nak volt igaza, csak sertodes lenne a vege!

Igy inkabb sok sikert kivanok az epiteshez, teszteleshez...

#3932 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 00:41

Védelem, biztonság... Én is gondolkoztam azon, hogy mivel növelhetem a biztonságérzetemet.

Aztán arra az eredményre jutottam, hogy elegendő védelmet biztosít számomra az alaplapom hőmérséglet-figyelő opciója.

Használhatnénk különböző elektromos-, biztonsági-áramköröket, amik a számítógépet csak a pumpa működése esetén hadják működni. Aztán figyelhetnénk a vízhűtőrendszerben lévő folyadék áramlását, esetleg hőmérségletét. De mi van akkor, ha az áramlással és magával a vízhűtő rendszerrel semmi gond, ellenben a prociról "leválik" a vizes-blokk? Kicsit elképzelhetetlen helyzet. De nem is ez itt a lényeg!
Ha arra gondolok, hogy a számítógépem azonnal lekapcsol, mihelyt a proci hőmérséglete elér egy adott (magas) hőfokot, akkor - ezen túl - nem tudok elképzelni olyan további biztonsági védelmeti ami ezt "íberelné". Ti tudtok?

Én arra a következtetésre jutottam, hogy elegendő az alaplapom ezen funkciója a biztonság elégséges szintjének megléte érdekében.

Szerkesztette: <Euro> 2004. 12. 27. 01:35 -kor

#3933 Felhasználó inaktív   kacsa7 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 09:22

Nah végre erőt vettem magamon és feltöltöttem a már korábban készült radiátor tesztet.
Remélem sokaknak segít az esetleges választásban.
3 radi tesztje
ABIT IC7 | P4C 3.0@3.75(WATERCOOLED) | 2*512MB ST 466DDR@500MHz(2.5-3-2-5) | SAPPHIRE 9800XT 128MB(470/820) | CHIEFTEC 420W |
3dMark2k3 Aquamark3 3dMark2k5 PcMark2k4

#3934 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 10:30

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 1:22

Keresd meg nick alapjan es hivd fel, vagy nyiss chat-hez hasonlo ablakot! Nem lehet(ne) ezt maganban?!

A fene tudja hogy ott mi a nickje, ott van egy csomo kineai es egy magyar DE o sem az.

#3935 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 11:24

Privi ment,nem akarom szétoffolni a fórumot.
Hank

#3936 Felhasználó inaktív   Songo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 17:16

Idézet: kacsa7 - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 9:22

Nah végre erőt vettem magamon és feltöltöttem a már korábban készült radiátor tesztet.
Remélem sokaknak segít az esetleges választásban.
3 radi tesztje

Jó teszt gratula.
bocs ha figyelmetlen voltam de passzívban ment a teszt?
üdv

#3937 Felhasználó inaktív   kacsa7 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 17:59

Idézet: FeW - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 16:16

Jó teszt gratula.
bocs ha figyelmetlen voltam de passzívban ment a teszt?
üdv

ezeknek a radiknak a lamellázása  túl sűrű ahhoz h. passzívan elmennyenek hosszabb távob, ezért  mindegyik radin 1 coolink 12cm-es venti volt
ABIT IC7 | P4C 3.0@3.75(WATERCOOLED) | 2*512MB ST 466DDR@500MHz(2.5-3-2-5) | SAPPHIRE 9800XT 128MB(470/820) | CHIEFTEC 420W |
3dMark2k3 Aquamark3 3dMark2k5 PcMark2k4

#3938 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 19:10

Idézet: kacsa7 - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 18:59

ezeknek a radiknak a lamellázása  túl sűrű ahhoz h. passzívan elmennyenek hosszabb távob, ezért  mindegyik radin 1 coolink 12cm-es venti volt

Hello!!
Mit ajanlassz nekem akar ezeken kivul???
1.7 celeron
Koszi!!

#3939 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 19:38

Pár napja vettem észre, hogy a processzorom (Barton2500+) órajele a névleges 333mhz-es érték helyett csak 233mhz-en működött. Így a proci 1,84ghz helyett 1,4-en volt.  Régebben még én vettem vissza, hogy a processzort hűtő ventilátort alacsonyabb fordulatszámon járathassam. Csak időközben elfeledkeztem róla. Sőt! Múltkor a hőmérséglet-teszteket is így végeztem el.

Ezért ma újabb méréseket végeztem, hogy megtudjam milyen maximális hőmérségletre tudom feltüzelni a procit.

Múltkor ajánlottátok nekem a CPU burn-in nevű programot. Most is azzal kezdtem el operálni. Mivel ez a program csak a CPU-t fűti fel, ezért gondoltam megizzasztom a GPU-t is az NFSU2-vel. 1280x1024-es felbontás mellett minden grafikai efektet, szűrőt és egyéb opciót bekapcsoltam. Így játszottam kb. fél órát. Nem volt nagy élmény! Láttam max 2-3 képet másodpercenként.

Aztán gyorsan kiléptem a játékból és megnéztem a hőmérséglet értékeket. Meglepődve tapasztaltam, hogy a proci 2,5 fokkal melegebb volt a CPU Burn-in programmal elértnél. Érdekes.

Ilyen eredényeket mértem:

-------------CPU------System---GPU------Memória
-----------------------------------------------
IDE__________41,5_____36,0_____43,5_____40,0
CPU Burn-in__58,5_____38,0_____46,0_____44,0
NFSU2________61,0_____39,0_____64,0_____50,0

#3940 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 20:26

Idézet: hummerdikk - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 20:10

Hello!!
Mit ajanlassz nekem akar ezeken kivul???
1.7 celeron
Koszi!!

Passziv uzemhez mar bevalt a lada illetve a ketutemu wartburg huto radiatora. Mindeketto teljesen vorosrez, nagyon hasonlo fizikai meretekkel.

Téma megosztása:

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.