HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 197
  • 198
  • 199
  • 200
  • 201
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # V.

#3961 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 01. 01:07

Idézet: Bali® - Dátum: 2005. jan. 1., szombat - 1:29

Nekem nem került semmibe, mert minden volt itthon. :)

De amúgy nem lehet sok. Ez a relétől függ főleg, mert a többi alkatrész pár száz forint csak.

Miről akarsz képet?

Az egeszrol !

BUEK!!!!

I'am a :dj:
Mindenkienek jo 2005 ot  :birthday2:  :reszeg:
Tiesto Forever!!! No meg a WaTeRCooL!!!
Kezeket a paplanfole es eljenek a csajok! By Fabri Sandor

#3962 Felhasználó inaktív   FluID 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 01. 14:20

Idézet: <Euro> - Dátum: 2004. dec. 30., csütörtök - 23:30

Csak arra tudok gondolni, hogy a vízbe öntött adalékanyag tehetett róla. Szerintem a csonkokat szépen lassan elkezdte enni. Aztán amikor a folyadék kitört a rendszerből ráfolyt a talpra, és egyéb pumpa tartozékokra. Olyan állaga lett a műanyag elemeknek, mintha teljesen megdermedtek volna és ezáltal válhattak törékennyé.

:eek:

Mit raktál a vízbe, ami ennyire nem szereti a műanyagot? :think:
Vízhűtésem  - = ! = -  HWSW UD Team

#3963 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 01. 20:19

NALCO 43-73 az adalék neve. 2 %-nyi nátriumhidroxidot tartalmaz a vegyület.

#3964 Felhasználó inaktív   Bali&reg; 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 01. 20:57

Idézet: hummerdikk - Dátum: 2005. jan. 1., szombat - 2:07

Az egeszrol !

BUEK!!!!

I'am a :dj:
Mindenkienek jo 2005 ot  :birthday2:  :reszeg:

Azt most nem tudok csinálni, mert nincs itthon a digit. gép.

#3965 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 01. 21:46

Idézet: Bali&reg; - Dátum: 2005. jan. 1., szombat - 21:57

Azt most nem tudok csinálni, mert nincs itthon a digit. gép.

Oks semmi gond.

Euro az eszi a muanyagot :DD

#3966 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 01. 22:09

Itt tart tartom a kezemben a vegyszer anyagbiztonsági adatlapját. Hét A4-es oldal. Írnak a kényszerintézkedésekről, fizikai és kémiai tulajdonságokról, tűzoltási intézkedésekről, balesetvédelmi intézkedésekről, kezelési és tárolási előírásokról, összetételről, ökológiai információkról, hulladékkezelésről, szállításkezelésről és más egyéb információkról...

Sehol nincs benne, hogy: Vigyázat, tönkreteszi a műanyagot!

Még utalást sem találtam hasonlóra. Csak arról szólt a dokumentáció, hogy a szemet kimarja. ...Tiszta horror!

#3967 Felhasználó inaktív   FluID 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 01. 22:17

Idézet: <Euro> - Dátum: 2005. jan. 1., szombat - 22:09

Itt tart tartom a kezemben a vegyszer anyagbiztonsági adatlapját. Hét A4-es oldal. Írnak a kényszerintézkedésekről, fizikai és kémiai tulajdonságokról, tűzoltási intézkedésekről, balesetvédelmi intézkedésekről, kezelési és tárolási előírásokról, összetételről, ökológiai információkról, hulladékkezelésről, szállításkezelésről és más egyéb információkról...

Sehol nincs benne, hogy: Vigyázat, tönkreteszi a műanyagot!

Még utalást sem találtam hasonlóra. Csak arról szólt a dokumentáció, hogy a szemet kimarja. ...Tiszta horror!

Remélem azért az új pumpát nem ezzel eteted  :)
Mér nem jó a víz+alkohol például?
Vízhűtésem  - = ! = -  HWSW UD Team

#3968 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 01. 22:29

Nem. :) Tisztán kapta az ioncserélt vizet. Majd fagyállóval tervezem ízesíteni...

Apum a Bosch-ban dolgozik. Ott adalékanyagként ezt a Nalcol-t használják a vízhűtő rendszerekhez.

Azért vállaltam be ezt a vegyszert adalékanyagként, mert úgy gondoltam, hogy ez még talán jobb is lehet, mint az alkohol vagy a fagyálló. Ebben a gyárban adnak a minőségre. Én tudom, Apum már több éve náluk dolgozik. Kezdetben szervízes volt, most a gyártósorokat tervezi...

Megjátszottam a feketét, de nem jött be. Utólag így értékelem a történteket.

Szerkesztette: <Euro> 2005. 01. 01. 22:38 -kor

#3969 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 10:56

Megnéztem az optikai áramlásfigyelőt, végül is nem rossz, csak pl mibe rakom bele? Illl szeretk autóalkatrészellből építkezni, bár vizsgaidőszakban nem szeretek barkácsolni, mert annak mindi gtantárgyújrafelvétel a vége, mikor valamivel szórakozok-úgyhogy lehet hogy készhez folyamodok.Ha kell :think: ....

Amiért gondolkozom rajta, az az, hogy nekem 7/24be megy a gépem, és kíváncsi vagyok hogy fogom észrevenni, hogy rotort kell cserélnem. Úgy értem hogy úgy vegyem még észre, hogy időben. A hővédelemben bízok, de azért elgondolkodtató, ha most úgy is meg kell bontanom.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#3970 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 13:03

kb 2 éve egy sicce nova (600l/h) vízpumpát használtam.
2 éve folyamatosan ment, mostanáig.
egyszer csak lefagyott a gép, és bekapcsolni se nagyon tudtam... aztán feltűnt, hogy nagyon forró a blokk a procin.
megnéztem pumpát. hát nemmegy. a teteje felpúposodott, kirepedt, és az oldala is kirepedt.

most ideiglenesen egy innovatek hpps 12V Eheim pumpát raktam a rendszerembe.... (ez volt itthon felesleges)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3971 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 13:27

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 14:03

kb 2 éve egy sicce nova (600l/h) vízpumpát használtam.
2 éve folyamatosan ment, mostanáig.
egyszer csak lefagyott a gép, és bekapcsolni se nagyon tudtam... aztán feltűnt, hogy nagyon forró a blokk a procin.
megnéztem pumpát. hát nemmegy. a teteje felpúposodott, kirepedt, és az oldala is kirepedt.

most ideiglenesen egy innovatek hpps 12V Eheim pumpát raktam a rendszerembe.... (ez volt itthon felesleges)

Mit mondjak? Jó neked, hogy ilyen dolgaid vannak otthon feleslegben. Lomtalanításkor szóljmár nekem lécci! :D :offtopic:
Komolyra fordítva: Ha 2 évig folyamatosan üzemelt hiba (értsd:zajosodás stb.) nélkül, akkor én a hlyedben örülnék neki és ugyanolyat vennék. 

Szerkesztette: Lojá 2005. 01. 02. 13:28 -kor

#3972 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 13:43

most nézem, 800l/h-t tudott elvileg...

és lehet, hogy több is volt mint 2 év, mindjárt megkeresem számlát, hátha megvan még.
UPDATE: megvan a számla, 2001-08-29, tehát majdnem 3.5 évig müxött :) - 2 év gari volt rá.
ja és végig fagyállóban volt. de semmi elváltozást nem fedeztem rajta fel. rotor mint az újban. ahol ragasztva volt ott is mint az új. műanyagok egészben, nem ridegek....
télen(-20)-nyáron(+40) a fagyállóban volt

hogy zajosodott-e azt nem tudom, bár asszem nem. (házok kívül volt)

lehet hogy ugyanilyet veszek majd, mert eheim nem az igazi. túl nagy, 12V se jó, 220V kell... úgy hogy ez csak szükségmegoldás...

Szerkesztette: WiZARD 2005. 01. 02. 13:51 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3973 Felhasználó inaktív   leno 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 02. 17:43

sziasztok! buék mindenkinek!

segítsetek plz! Budapesten szeretnék saját terv alapján vizesblokkot cnc-s emberkével elkészíttetni. nem tudjátok hol vállalnak ilyet? esetleg valamelyikőtök foglalkozik ilyennel? :think:  köszi (bocs ha valahol már megírták volna a válszt, de még nem akadtam rá)

#3974 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 18:36

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 14:43

most nézem, 800l/h-t tudott elvileg...

és lehet, hogy több is volt mint 2 év, mindjárt megkeresem számlát, hátha megvan még.
UPDATE: megvan a számla, 2001-08-29, tehát majdnem 3.5 évig müxött :) - 2 év gari volt rá.
ja és végig fagyállóban volt. de semmi elváltozást nem fedeztem rajta fel. rotor mint az újban. ahol ragasztva volt ott is mint az új. műanyagok egészben, nem ridegek....
télen(-20)-nyáron(+40) a fagyállóban volt

hogy zajosodott-e azt nem tudom, bár asszem nem. (házok kívül volt)

lehet hogy ugyanilyet veszek majd, mert eheim nem az igazi. túl nagy, 12V se jó, 220V kell... úgy hogy ez csak szükségmegoldás...

Bocsi, hogy itt kérdezem, nem a másik topicban, de mennyiért lehet ilyen pumpát szerezni? A hangjáról akkor semmit sem tudsz?

#3975 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 19:19

Ejjjj hova lett 100 oldalnyi hozzaszolas?
Wizard nekem kell a pumpad mennyiert adod?

Szerk.: Irtam neked mailt az internewa os cikkkel kapcs ba az ott megadott mail re az LCD vel kapcsolatosan!

Szerkesztette: hummerdikk 2005. 01. 02. 19:20 -kor

#3976 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 19:22

Hmmm, a fagyálló ken, nefelejtsd!
Nekem nincs benne, de most hogy így felmerült, HA NEM BÁNTJÁK 1MÁST A SZILOPLASZTTAL,akkor az UV reagens lötty is fagyállós :think:, és akkor a rotor tovább él.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#3977 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 19:41

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 20:22

Hmmm, a fagyálló ken, nefelejtsd!
Nekem nincs benne, de most hogy így felmerült, HA NEM BÁNTJÁK 1MÁST A SZILOPLASZTTAL,akkor az UV reagens lötty is fagyállós :think:, és akkor a rotor tovább él.

Hogy, hogy tovabb el?
Kinek milyen pumpaja van?
Ki mit ajanl?

#3978 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 20:02

Nekem Hydor L20-as pumpám van. Halkabb, mint az egyik 6 volton járatott, 8 cm-es Evercool ventilátorom. A teljesítményével is meg vagyok elégedve. Gond nélkül forgatja a vizet a 12 méter hosszúságú csővezetékemben. A különböző alkatrészei szükség esetén újra-rendelhetőek. Én jól tudom: nekem hat műanyag elemét cserélték ki.

Én ennél többet egy pumpától nem várok. Nyugod szívvel ajánlom bárkinek.

#3979 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 20:24

Idézet: Lojá - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 18:36

Bocsi, hogy itt kérdezem, nem a másik topicban, de mennyiért lehet ilyen pumpát szerezni? A hangjáról akkor semmit sem tudsz?

3795 Ft volt 2001 augusztusban.
elvileg lehet úgy is használni, hogy nem meríted, és csak 2 csövet kötöd rá, de nem tudom mennyire jó az úgy, nem tűnt 100%-osnak a megoldás. de kis sziloplaszttal tuti jó.
én merítve használtam.

hangja nincs/minimális.

#3980 Felhasználó inaktív   Bali&reg; 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 20:40

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 11:56

Megnéztem az optikai áramlásfigyelőt, végül is nem rossz, csak pl mibe rakom bele? Illl szeretk autóalkatrészellből építkezni, bár vizsgaidőszakban nem szeretek barkácsolni, mert annak mindi gtantárgyújrafelvétel a vége, mikor valamivel szórakozok-úgyhogy lehet hogy készhez folyamodok.Ha kell :think: ....

Amiért gondolkozom rajta, az az, hogy nekem 7/24be megy a gépem, és kíváncsi vagyok hogy fogom észrevenni, hogy rotort kell cserélnem. Úgy értem hogy úgy vegyem még észre, hogy időben. A hővédelemben bízok, de azért elgondolkodtató, ha most úgy is meg kell bontanom.

Pl. T elágazásba. Én valami csaphoz való T elágazásba rakom majd, mert az van itthon.  :)
A be és kimenő rész (és menet van kívül rajta) 10mm átmérőjű , ami aszem leszűkül 8-ra, a teteje meg 13-15mm körül van.

Téma megosztása:

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 197
  • 198
  • 199
  • 200
  • 201
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.