HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 198
  • 199
  • 200
  • 201
  • 202
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # V.

#3981 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 02. 20:47

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 21:24

3795 Ft volt 2001 augusztusban.
elvileg lehet úgy is használni, hogy nem meríted, és csak 2 csövet kötöd rá, de nem tudom mennyire jó az úgy, nem tűnt 100%-osnak a megoldás. de kis sziloplaszttal tuti jó.
én merítve használtam.

hangja nincs/minimális.

Köszi. Még annyit kérdeznék, hogy mekkora átmérőket használsz a rendszeredben?

#3982 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 21:13

Idézet: leno - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 18:43

sziasztok! buék mindenkinek!

segítsetek plz! Budapesten szeretnék saját terv alapján vizesblokkot cnc-s emberkével elkészíttetni. nem tudjátok hol vállalnak ilyet? esetleg valamelyikőtök foglalkozik ilyennel? :think:  köszi (bocs ha valahol már megírták volna a válszt, de még nem akadtam rá)

Az én vizes blokkjaimhoz ha otthon megakarod csinálni csak egy állványos fúró szükséges. Néz vissza pár oldallal, ha érdekel irjál és segítek. Nagyon jól teljesítenek a blokkok, túlhajva sem mértem még 30 fok fölötti processzor hőmérsékletet. És még egy dolog: NAGYON OLCSÓ!

#3983 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 22:50

Még 1 szavazta a Hydor L20as pumpájára. Tűrhetően halk, elég kicsi, így sok helyre elfér, olcsó, könnyű cuccokat pótolni hozzá. Rögtön pótrotorral vettem, úgy volt 6,1K.

A fagyállóban van kenő anyag, és a pumpában ugye van mit kenni ;) ! Direkt azért, mert az autók vízpumpájának is kell a kenés.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#3984 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 07:40

Idézet: Lojá - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 20:47

8mm
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3985 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 08:20

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 8:40

8mm

:respect:

#3986 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 14:38

+kérdezném +int a sziloplaszt és a fagyálló összeférhetőségét, mert jöhetne a blokkom, és vele az uv reagens lötty is, ha tudnánk hogy mi van. Külön elpostázni, és főleg emiatt külön szétszedni nem fogom.

Szerkesztette: MC Pite 2005. 01. 04. 14:40 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#3987 Felhasználó inaktív   Babinyo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 04. 19:46

Helló!

Végre hosszas várakozás után eljutottam odáig, hogy futtathatom a szivárgástesztet a cpu és nb blokkon.
A blokkok 10 mm vastag rézből vannak kimarva, kb 5 mm talpvastagsággal 50*50-es méretben, a tető 6 mm vastag plexi, O-gyűrűs tömítéssel. A nb-blokk ugyanilyen, csak 40-40-es méretben. A csatlakozók 10-es fém pneumatikus csatlakozók, amelyek fbs-el vannak a 1/4" collos menetbe beragasztva. A radiátor egy lada fűtőradi lesz valószínű, 4 db 8 cm-es ventivel, és egy ebben a topicban látott fordulatszámszabályzóval meghajtva.
Most pneumatikus csövekkel van összerakva próbaképp a szivattyú (L20) a blokkokkal, mert a szilikoncsöveket nem akartam elvagdosni feleslegesen.
Ezeket a szilikoncsöveket, hogy lehetne arra rábírni, hogy a pneumatikus gyorscsatikban stabilan, szivárgásmentesen megálljanak?
Ha érdekel valakit esetleg majd rakok valahova képeket.
A sziloplaszt (fbs) VS. fagyálló mérkőzés engem is érdekelne.

#3988 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 19:49

Idézet: Lojá - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 20:47

Nekem is 8 miliméter átmérőjűek a legkisebb keresztmetszetű csöveim. De ha most tervezhetném úja a rendszeremet, akkor legalább 10-es tömlőket használnék.

#3989 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 19:58

Itt is megkérdem, hogy az okosabbak szerint mivel érdemes feltölteni a rendszert, azaz mi legyen a hűtőfolyadék? :think:

#3990 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 20:32

Mindenféleképpen ioncserélt vizet használj. Aztán ezt ízesíteni kell valamivel. Sokan gyógyszertári alkohollat vagy fagyállót adagolnak hozzá. A fagyállónak az lehet a hátránya, hogy a legtöbb ragasztóanyagot oldja.

#3991 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 23:11

Idézet: <Euro> - Dátum: 2005. jan. 4., kedd - 19:49

Nekem is 8 miliméter átmérőjűek a legkisebb keresztmetszetű csöveim. De ha most tervezhetném úja a rendszeremet, akkor legalább 10-es tömlőket használnék.

énis 10esre csinálnám.
bár a jelenlegi rendszerem egyes elemei 10esek, egy későbbi könnyebb átállást lehetővé téve, de mostanában már nem foglalkozok vele annyira...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3992 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 23:58

Idézet: Bujdy - Dátum: 2005. jan. 4., kedd - 20:58

Itt is megkérdem, hogy az okosabbak szerint mivel érdemes feltölteni a rendszert, azaz mi legyen a hűtőfolyadék? :think:

http://mono.uw.hu/

Én majdnem 10esre csináltam, de mindenki lebeszélt a fórumon, otthon a 10es mellett voltak. Mi eza pálfordulat ;) ?

Ha én is beleszólhatnék a blokkom készítésébe, biza az olcsó megoldások(maratés szempontjából) közül 6×6×2,5cm-es(talp1cm, bordák ~1,5cm :] )  mm-es közzel mm-es bordák egész a széléig, hogy csak a teteje legyen plexi. Nehéz lenne de csak hatékony lenne már! :Đ Ha már ott a 700as pumpa, annak nem okozna gondot hogy ilyen "sűrű". Sőt, a befolyó oldalt még vhogy kicsit lassítanám is - nem teljes 1,5cm lenne ott kimarva, hanem lenne benne egy kis lépcső- l 1,5-1,2-0,8-1,2-1,5 lenne a blokk tetejétől a bemarás mélysége. Kipróbálnám szívesen hogy hogy teljesíten egy ilyen blokk-bár tudom hogy a víznél még kevésbé szoros az elméletileg és a gyakorlatilag.
-----------
| | | | | | |
| | | | | | |
------------
  in                                                out
|                                                         |
|      ×                                                 |
|    ×××                                              |
|  ×××××                                           |
------------------------------------------------

b, hogy nem lenne oldalt réz, tehát a plexi mind az 5 oldalt lefedné, és akkor ahogy (hosszában) vannak a bordák, azokat hosszában bemarni, vagy másnem fúróval 2-3 árkot csinálni rá a nagobb felület miatt :think: .

||||||     ||||||     ||||||     ||||||
  |||         |||        |||         |||
  |||         |||        |||         |||
------------------------------------

Szerkesztette: MC Pite 2005. 01. 05. 00:20 -kor

#3993 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 00:22

Én kezdetben az egész rendszert 8-as keresztmetszetre terveztem. A blokkokat is így készíttettem el. Aztán úgy alakult, hogy ehhez - a nyolcas keresztmetszethez - képest egy szűkítő elemet is be kellett aplikálnom a rendszerbe, egy gyorscsatlakozó személyében. Erre azért volt szükség, hogy a számítógépemet leválaszthassam a "falról", hogy könnyen szerelhessem. Ezek a gyorscsatlakozók olyanok, hogy ha széthúzom őket, akkor mindkét felüknél légmentesen lezárják. Vagyis nem kell leereszetenem a rendszert, ha hozzá akarok nyúlni számítógéphez.

Visszatérve a keresztmetszetekhez, - ezek a gyorscsatlakozók kb. 6 mm ármérőjű csöveknek megfelelő áteresztő-képességgel rendelkeznek. Sajnos! De még ezekkel a szűkítőkkel (2db) és az én rendszerem hosszú csővezetékével (kb. 13 méter) is megbírkódzik a Hydor pumpám.

A radiátorom most egy 11-13 fokos szobában van. Passzívan használom a hűtést. Így most IDE állapotban 32 fokos a rendszerem. Négy órás CPU Burn-in terhelés és utána egy kb. egy órás NFSU2 izzasztás után a CPU hőmérséglete elérte a 39 fokos hőmérségletet. Ennél feljebb nem tudtam tornádszni a mutató értékét. Ez a max. passzív üzemmódban.

Így utólag elégedett vagyok az eredményekkel. Bár kíváncsi lennék, hogy milyen hőmérségleti eredményeket mérnék ugyanezen rendszer esetében ha mindenütt 10-es keresztmetszetű áteresztőképességű elemeket használtam volna, szűkítők nélkül.

...Talán majd egyszer megtudom.

#3994 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 01:00

euro könyörgök hőmérséklet

amúgy gyorscsatin énis gondolkoztam, és 6mm-et nagyon szűknek találtam, ezért inkább az alábbi képen látható "elzárót" használom. olcsó, egyszerű.
de esetleg egy csap is jó lenne, annál se csökken talán a keresztmetszet

Kép

#3995 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 02:28

IDLE nem IDE. :respect:

#3996 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 09:25

Idézet: <Euro> - Dátum: 2005. jan. 4., kedd - 21:32

Mindenféleképpen ioncserélt vizet használj. Aztán ezt ízesíteni kell valamivel. Sokan gyógyszertári alkohollat vagy fagyállót adagolnak hozzá. A fagyállónak az lehet a hátránya, hogy a legtöbb ragasztóanyagot oldja.

A desztilált víz és az ioncserélt víz indifferens ugye? Tehát mindkettőt azért ajánljátok, hogy ne legyen benne oldott ásványi anyag? (tudom mi a különbség köztük! ;))

#3997 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 09:26

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 0:58

:respect:

#3998 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 09:55

Idézet: Babinyo - Dátum: 2005. jan. 4., kedd - 19:46

Ezeket a szilikoncsöveket, hogy lehetne arra rábírni, hogy a pneumatikus gyorscsatikban stabilan, szivárgásmentesen megálljanak?

arn kolléga megoldotta már. Egy vékony rézcsövet tett be merevítésnek. Az oldalán van róla kép is.

Szerk:elírás

Szerkesztette: Vizi naplopó 2005. 01. 05. 09:56 -kor

SPM fokozat pajti!!!

#3999 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 11:13

Idézet: <Euro> - Dátum: 2005. jan. 4., kedd - 21:32

Mindenféleképpen ioncserélt vizet használj. Aztán ezt ízesíteni kell valamivel. Sokan gyógyszertári alkohollat vagy fagyállót adagolnak hozzá.

Tehát végülis vodka megy a rendszerbe! :nevet2:

#4000 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 12:58

Idézet: Bujdy - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 12:13

Tehát végülis vodka megy a rendszerbe! :nevet2:

Azt hittem eldobom az agyam... az alkohol 50g-ja 350 Ft a patikában és csak 70%-os...
Azt hiszem marad a Tesco gazdaságos vodka...

Amúgy hogy számoljam a hőleadó felületet?
Vettem most egy radiátort, amin van 69 db 24*5 cm-es lemez.
Akkor ez most 69*24*5 cm2, vagy még vegyem a dupláját, merthogy minden lemeznek két oldala van...
Első módszerrel 0,8, másodikkal 1,6 m2-t kapok...
Számít-e, hogy milyen messze vannak egymástól? Mert ezen cca. 2-3 mm-re vannak a lemezek...

Téma megosztása:

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 198
  • 199
  • 200
  • 201
  • 202
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.