Re: Februártól többe kerül Windows 8-ra frissíteni
Elküldve: 2013. 01. 21. 11:09

1. Szamomra haszontalan a programod (szigoruan szamomra annak mindefele ertekelese nelkul).
2. Egy alkalmazassal nem lesz kint a microsoft a vizbol. Lehet hogy en vagyok tul kenyelmes, de sokkal de sokkal tobbet vartam, arra szamitottam hogy kis hegesztegtes utan lessz egy win7 meg egy csomo plussz amit ad a win8.
Hat nem lett. Van egy fogyatekos win7 szerusegem, amit meg celom hogy egybekalapaljak, meg van egy win8 ujdosag csomagom ami gyakorlatilag nagyon kiabrandito minoseget hozott. Nem vitattam sosem hogy a win7-el a microsoft sokat tett le hasznalhatosag es ergonomia teren, itt ez most siman a kukaba tettek, ennyire szarul kompnalt alkalmazast mint a win store nem gyakran latok :S nulla a kezelofelulet, kategoria, ar, rendezesi sorrend, meg egy szimpla keresomezo. Sokat segitene ha oldalt lenne egy navbar amivel a ketgoriakban lehetne navigalni, breadcrumbs sem artana, nagyon nehezkes kozlekedni a progiban! Azt meg elvartam volna, hogy ha mar ennyit savaztak a play storet es annak tartalmat akkor szurik hogy mi kerul a storeba! De en ennek nyomat sem latom! Arrol nem is beszelve ahogy asztali monitoron a metro UI elemei nehol csunyan pizelesek! Retinan tuti jol neznenek ki, de igy .....
Elküldve: 2013. 01. 21. 11:18
Elküldve: 2013. 01. 21. 11:23

www.m12technology.com
I'm CEO bitch
Elküldve: 2013. 01. 21. 11:25
Start menüt nem hiányolom.
+:
indulás gyors, eddig még nem láttam kék halált, bármit tudtam futtatni, eddig nem volt jogtiszta win-em (egyetemi volt)
-: metro Skype egy rakat sz@r, alkalmazásboltról ne beszéljünk, érintőképernyő nélkül fejben ott kell legyenek a hot keyek
Összességében ennyi pénzért egy jogtiszta win simán megérte. Igen, tudom, hogy a Linux free, de mit tegyek, ha szívesen játszom egy csomó mindennel, ami nem megy linuxon.
Elküldve: 2013. 01. 21. 11:37
Nekem az elso restart utan black screen (updatebol behuzott vmi ms nvidia drivert, ugy kellett kezzel feladatkezelobol bevarazsolnom mindent hogy fel tudjam tenni az nvidia sajat driveret).
Eddig 3 random restart volt, vmi MEMORY.DAT okozott hibat (szerencse hogy mindharom alkalommal epp tavol voltam a geptol).
Fent van linux is, szoval gyakran kell rendes restartot csinalom, es az erezhetoen lassabb mint win7 eseten volt!
Mint irtam a navigacio siman siralmas. Ha rendbe fogjak egyszer tenni akkor lehet ez meg jo is, ki kell pucolniuk a storet, PChez kell igaziani a kezelofelulet elemeit, kell rendes alkalmazaskinalat, kell egy rendes settings menu ahol tisztazni lehetne a desktop-metro kapcsolatat.
Addig viszont egyszeru teny hogy PC-n ez roszabb mint a win7 volt! Ami abban jo volt azt itt munkaval kell visszahozni (teljesen nem is lehet), ami pedig ebben uj az egyszeruen gyenge lett. Nem eri meg a valtas. Az a par masodperc bootido javulas igen keveske elonyt jelent, ha utana orakon at hasznalja valaki a gepet!
Szivbol remelem hogy hamar kijon a 9 es jelkepes arat kernek majd (de leginkabb semmit) a frissitesert, vagy a kulonallo alkalmazasokat frissitik igen sebesen...
Elküldve: 2013. 01. 21. 11:52
Én inkább a windows 7 -et használóktól találok ilyesmit, a linux -os lesz**a hogy milyen a win8, mert úgysem használja. Az almás is hasonlóképp. Akinek itt kellemetlen élményei lehetnek, azok csak a windows -osok.
"nemtom en meg egyszer sem sirtam hogy hasznalhatatlan"
De te windows fanatikus microsoft b*i vagy, tehát tök mindegy hogy jó -e a cucc, vagy sem.
"legalabbis amig a fejlesztok nem vandorolnak at a winstoreba"
Miért vándorolnának amikor ennyire rossz a megítélése a metro -nak? Előbb vándorolnak androidos fingós vackokat fejleszteni a google -felé.
"pl a panasonic 20 colos 4K tablajat tudom ajanlani meleg szivvel"
Neked mindig ez a 20 colos tablet dolog volt a mániád, de nem nagyon hiszem hogy nagy tömegek ugranának rá a dologra. Ekkora méretben elég speciálisnak kell lennie a felhasználásnak ahhoz, hogy megérje a dolog.
Elküldve: 2013. 01. 21. 11:57
Elküldve: 2013. 01. 21. 12:09
Amire nap-mint-nap szükségem van, azt egy XP képes teljesíteni. Használok W7-es gépet is, de csak hogy ne égessem magam egy matuzsálem oprendszerrel, nameg ha natívan akarom használni, de ez kéthetente egyszer fordul elő, mert csak játékra használok nem virtualizált gépet, de onnan meg nem nyitok böngészőt.
Ubuntu, XP, és W7 kliensekkel tök jól elvagyok, az idő 70-80% -ában linux, az XP-t néhány indításonként snapshotból visszarántom, így a vírusokkal sem kell törődnöm, és mostanában a W7 is kezd így járni, mert olyan egyszerű ez a megoldás mint egy faék. Hátránya ennek a szemléletmódnak, hogy nem vagyok naprakész a vírusok tájékán, mert évek óta nem találkoztam velük.
Szóval... Mi az a kihagyhatatlan feature amivel a W8 meg akarja hódítani a lelkemet?
Elküldve: 2013. 01. 21. 12:10
20 colon virtual billel? Simán. Mit gondolsz miért kell a 20 col?

Elküldve: 2013. 01. 21. 12:12
Elküldve: 2013. 01. 21. 12:17
1. Klasszikus programozo vagyok, koffeintuladagolassal mukodok maximumon, meg fizikai bill mellett is gyakori h felreverem a betuket, bele sem gondolok mi lenne ha nem ereznem hogy hova utottem!

2. Igy is gorbul a hatam a szar testrats miatt, ha a kijelzoszembol az asztalra kerulne, haaat akkor kb egy het alatt lenne belolem kerdojel

3. A Microsoft igen jo hardware reszleggel rendelkezik, a microsoft billentyuzetrol + egerrol sosem mondanek le! Sokat fektettek az optimalis munkaeszkozok legyartasaba, most bezarjak a gyarat

4. Fele kijelzo = fele kod

5. 100+ fajlbol allo librarybol kivalasztani a fa megfelelo agat

Ez kb annyira realis mint javascriptben megirni az uj Adobe PS -t

Elküldve: 2013. 01. 21. 12:24
Ezen a téren valóban nem érheti őket egy rossz szó sem, legfeljebb a legalsó kategóriában nem adnak értékelhetőt, de a minőségi bill és egér keresgélés esetében simán hozza az ms amit kell...
"100+ fajlbol allo librarybol kivalasztani a fa megfelelo agat "
Buszon láttam ahogy egy kiscsajszi legörget egy dokumentumot tableten.... élmény volt. Alig bírtam röhögés nélkül..
Valami ilyesmi lehet ez is.
Amúgy csak viccből mondtam... de azért 20 colra nagyítva a virtzal billt érdekes látvány lenne..

Elküldve: 2013. 01. 21. 13:06
Elküldve: 2013. 01. 21. 14:48
A Win7 aktiválatlant simán megfrissítette regisztrálta, aktiválta, ingyen WMC pack is beaktiválva. Bár ahogy láttam, a WMP-t megtartotta csomag nélkül is, csak az mpeg csomagot szedte le elvileg.
Amire figyelni kell, hogy amilyen rendszeren töltöd le a telepítőt, olyan csomagot kapsz. Tehát ha x86-on, akkor 32 bitest kapsz, ha x64-es oprendszeren, akkor 64 biteset. Mivel a letöltő cucc nem isot tölt le, hanem egy kódolt csomagot, amit dekódol, majd kicsomagol, ezért az az idióta megoldás. Ha kell mindkét telepítő, akkor a letöltőt mindkét típusú gépen indítsd el (a vásárolt regkulccsal) és miután letöltötte, megkérdezi, hogy frissítesz egyből, médiára írod (usb vagy DVD), esetleg későbbre halasztod.
WMC csomaggal nem érdemes összefésülni, mert ahogy olvastam, később gubancos lehet. Én így csináltam:
- Win7-re rátelepítettem frissítésként
- keresésbe beírtam, hogy bővítés
- beírtam az ingyenkulcsot
- aktiváltam, restart.
A Win7-ről mindent átvett (még a Security Essentialst is, amit utána nehéz volt leszedni), és a játékok voltak kicsit megbolondulva, így újra kellett azokat regisztrálni.
A Classic Shell alapból felugrott a Start menü miatt, ami automatice letiltotta a Kezdőlapot (csempéket) indításkor, így végül lett egy Win7 fílinges 8-am.
Végül miért frissítettem?
- a pofátlanul alacsony ár miatt
- előzetes hírek alapján a Win8 után nem oprendszert ad ki, hanem ezt frissíti, toldozza, tehát jó alap lesz
- az okosságok már kissé komplikáltak Win8 esetében
- a WMC csak Pro rendszerre megy fel, amit szintén jan. 31-ig kell aktiválni, utána már bármennyiszer lehet később.
- gyorsabb leállás és indulás.
Nem szeretem a csempéket, idegbajt kapok tőlük, de ha nem kell, nem használom. Inkább azért szereztem be, hogy a későbbi újdonságoknak és frissítéseknek megágyazzak, plusz ne szívjak annyit az okosságokkal. Ennyit megért nekem.
Elküldve: 2013. 01. 21. 15:51
Esetleg annak a 7billio embernek valaki megmondaná hogy kell kikapcsolni

Elküldve: 2013. 01. 21. 16:13
Elküldve: 2013. 01. 21. 21:33

Elküldve: 2013. 01. 22. 03:58