HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Vásárolhat-e az állam mobilszolgáltatót? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Vásárolhat-e az állam mobilszolgáltatót? Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   UnA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 29. 11:05

@Atko: "Az a baj ezzel a cikkel, hogy a legrosszabb kormánypropagandára emlékeztet."

Érdekelne, hogy ezt hogyan olvastad ki a cikkből.

#22 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 29. 11:05

Persze, hogy vásárolhat az állam mobilszolgáltatót. Bemegy a mobilszolgáltató-boltba, leemeli a polcról, beteszi a fonott kosárkába. Aztán elbattyog a pénztárhoz, ahol minimálbéres kasszás lecsippantja róla a kódot, és az állam IMF-es hitelkártyával fizet... minden másra ott a MasterCard.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#23 Felhasználó inaktív   ATC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 29. 11:09

@Atko: Egy meglévő szolgáltató felvásárlásával nem lehetne annyit "lopni", mintha a nulláról egy új hálózatot épít fel a Közgép csoport. Azt pedig felejtse már el mindenki, hogy az állam pénze, nekik egy kanyijuk sincsen, az mind a mi pénzünk, melyet mindenféle jogcímen (főleg adók) lesápolnak rólunk. Szóval az én pénzem ne menjen már a Simicskához és aztán onnan egy része a politikusok zsebébe. Akkor inkább legyen a tisztább felvásárlás és onnan aztán lehet megmutatni, hogy mit is tudnak, amit egy multi szakemberei nem tudtak...

#24 Felhasználó inaktív   kisrobert 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 29. 11:16

@dikki: "biztos arra gondolsz, hogy ezaltal mas majd mindharmat elkotyavetyelhesse"
Más???
Viktor királyunk hatalma örök! Az Ő kezében minden arannyá válik. Ezért fél tőle a multinacionalista, kapitalista, hosszúlista.
És mivel neki semmi sem drága, akár a piaci ár 3-4-szeresét is ki tud fizetni egy-egy vállalatért.
Nyilván hitelből - unokáink is nyögni fogják jeligére.

#25 Felhasználó inaktív   map 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2013. 01. 29. 11:17

Én nem értem ezt! Az állam részesedést vásárol, vagy komplett mobilcéget vesz/alapít, az miért jelentené -vagy tovább megyek, miért lenne jobb- ha automatikusan oda kerülnének az állami flották? Az állami mobilflották így is hatalmasak, fityingekért beszélnek a lakossági árakhoz képest. Ajánlatot kérnek, és böknek, én nem gondolom, hogy annyira központosított lenne a beszerzés, hogy a hadügyminisztériumnak, a mentőknek, a NAV-nak, a duna parti öltönyösöknek ugyanaz lenne a szolgáltatója, már csak azért sem mert az igények is különböznek, Ez elég durva egyszerűsítése a dolgoknak, szóval eleve csak egy urbanlegend!
De, ha még jó is lenne, jönne, hogy fujdemocskosgusztustalan dolog, hogy csak úgy önkényesen átvisszük az állami előfizetéseket, írgumburgumberkenye!
És azt már tényleg csak halkan jegyzem meg, hogy az eddigi fedhetetlen és minden tekintetben sikeres állami projektek fényében, úgy egy év után rájönnének, hogy hát ez összköltségben valahogy nem is lett olcsóbb nekünk, de legalább drága, és ez nekünk jó!
" Ebben a 3 bekezdésben több tárgyi tévedés van mint egy egész évnyi Index techrovatban"
"Linkelj még pár perpetuum mobilét, meg egy Széles Gábor portrét, és akkor elhiszek neked mindent!"

#26 Felhasználó inaktív   hch 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 29. 11:18

@Koi Tamás: nem gondoljuk :), de a nagyobbik haszon a nagyobbik percdíjat fizetőkön van. És persze nem morzsolgatok könnycseppeket egyik mobilszolgáltató helyzetével kapcsolatban sem :).

#27 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 01. 29. 11:31

@hch: meglehet, hogy az állam inkább a frekvencialicenceken kaszálna, nem a percdíjakon, feltéve ugye, hogy...
Ne feledjük, hogy a piac felrázásának az az egyik legnagyobb mozgatórugója az állam részéről, hogy ösztönözni kell a mobil szélessáv használatát és elterjedtséget. A mostani helyzet erre mondjuk úgy, hogy kevéssé alkalmas, a voda egyébként műszaki szempontból jó hálózata kis túlzással kong az ürességtől, a Telenor meg egyszerűen ráült annyi frekire, amiből akár minden nagyvárosra kiterjedően LTE-szolgáltatást indíthatna. Persze ez utóbbi kapcsán annak lehet némi jelzésértéke, hogy még az anyaországban sem nagyon kapkodják el ezt az LTE-dolgot (nem véletlenül), pedig az aztán a távközlési piacát tekintve hű, de fejlett skandináv régió...
Can you hear me, major Tom?

#28 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 29. 11:45

Üzenet megtekintéseIdézet: hch - Dátum: 2013. 01. 29. 10:29

@bogdan: "az allami szektorhoz tartozo felhasznalok" és még más kiemelt ügyfelek most nagyon kellemes percdíjakkal telefonálnak. Őket megszerezni nem a nagy biznic. Hogy is lenne ebből árcsökkentés?
en nem az arcsokkentesrol irtam, hanem arrol, hogy miert lenne ez jo az allamnak -- elvben.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#29 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 29. 11:48

Üzenet megtekintéseIdézet: ATC - Dátum: 2013. 01. 29. 10:36

Jelen esetben ha a Voda állami kézbe kerülne, akkor a nyereség az lenne, hogy nem lehetne trükközni a cégcsoporton belüli pénzügyi elszámolásokkal, így valószanűleg az eddigi veszteség nyereségbe fordulna, ez a nyereség az országban maradna.
szep elmelet. oszt nehogy bukta legyen belole! ;-)
meg azert azt se felejtsuk el, hogy egy (valosagban!) extrem nyereseges ceget (ahogy Te azt most elkepzelted) igen sok penz megvenni. konkretan ki kell fizetned a nyereseget evekre elore. igy is megeri az uzlet?
a forum ma:

#30 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 29. 11:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Atko - Dátum: 2013. 01. 29. 10:58

Hagyjuk már... ez a lopásról szól, mint minden manapság, nem pedig arról, hogy neked jó legyen.
ezt nem tudom, miert irtad nekem...
kerdezted, hogy milyen kozgazdasagi elv lehet mogotte, en megirtam. sot, azt is irtam, hogy ez elmelet, a gyakorlat meg kulonbozhet ettol.
baj, hogy valaszoltam a kerdesedre?
a forum ma:

#31 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 29. 11:51

Üzenet megtekintéseIdézet: map - Dátum: 2013. 01. 29. 11:17

Ajánlatot kérnek, és böknek, én nem gondolom, hogy annyira központosított lenne a beszerzés, hogy a hadügyminisztériumnak, a mentőknek, a NAV-nak, a duna parti öltönyösöknek ugyanaz lenne a szolgáltatója, már csak azért sem mert az igények is különböznek, Ez elég durva egyszerűsítése a dolgoknak, szóval eleve csak egy urbanlegend!
azert egy egyszeru torvennyel igen sokmindent el lehet ma erni magyarorszagon! ;-)

tudod, mint a szovjet hajvagogep: csak elsore mas alaku az emberek feje..
a forum ma:

#32 Felhasználó inaktív   Atko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 29. 11:53

@kockulat: jah, és az nem lenne versenyellenes, és nem kasználná el Neelie Kroes kapásból?

@UnA: hol is tartunk ezzel az állami (bocs: nemzeti) mobilszolgáltatóval kapcsolatban? Ott, hogy botrányok kísérik az ötlet kialakulása óta. Erre most próbálunk észérveket felsorakoztatni arra vonatkozóan, hogy miért lenne jó? Hát bazdmeg. Erre nincs észérv, ez az újabb lopás, csak a hülye plebsnek el kell valahogy adni, hogy neked is jó lesz. Nagyjából mintha MNO-t olvasnék.

#33 Felhasználó inaktív   ATC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 29. 11:55

@Koi Tamás: Tomi, vagytok olyan jóban a mobil szolgáltatókkal, hogy tudjátok a jelenlegi hálózatuk paramétereit és a nem teljesen titkosított fejlesztéseiket is. Vagyis Te is tudod, hogy a Telenor nem ül az 1800-as frekvenciablokkon, hanem folyamatosan építi az LTE hálózatot. Mivel a Telekom Budapesten kezdte, ezért a Telenor vidékre koncentrált, oda, ahol a vezetékes szolgáltatókkal szemben már versenyképes az ajánlatuk. Egyébként nem lehetne a Hipernet tarifák között 60Mbps-os ajánlatuk, ha nem használnák ki a rendelkezésre álló öszes frekvenciát, mivel a szimpla blokkal ez nem bevállalható sebesség. Szerintem 2015. év végére mindkét T szolgáltató rendelkezni fog szinte országos lefedettségű LTE hálózattal (lakossági lefedettségalapján), a maradék rurl részt pedig U900-on fogják megoldani, csak nem olyan gagyi módon, mint a Vodafone tette (a Voda egyszerűen csak ráengedte a meglévő 900-as antennarendszerére az U900 mobilinternet TRx-eket, olyan is a minősége amilyen). A másik két szolgáltató jelentős optimalizációkat végez, antennacserék, forgatások, új antennák, szóval ezért állítom, hogy a Voda gyorsan elindított U900 szolgáltatásában több volt a marketinges bullshit, mint a szakmai ráció!

#34 Felhasználó inaktív   Atko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 29. 11:55

@bogdan: mert te meg nekem írtad és próbáltam rá reagálni. :) Ahogy most is. ;)

#35 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 01. 29. 12:00

@ATC: én úgy tudom, hogy a Telenornál jelenleg kétszer 15 MHz-nyi duplex blokk van az 1800-as sávban, ebből a másodikat egyáltalán nem használják. Ez viszont nem feltétlenül érdeke a frekvenciatulajdonos államnak.
Can you hear me, major Tom?

#36 Felhasználó inaktív   map 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2013. 01. 29. 12:09

@bogdan: ja csak ha már mindenkinek ugyanolyan alakú a feje, aztán esetleg vissza kell állítani az eredeti állapotot... :D
" Ebben a 3 bekezdésben több tárgyi tévedés van mint egy egész évnyi Index techrovatban"
"Linkelj még pár perpetuum mobilét, meg egy Széles Gábor portrét, és akkor elhiszek neked mindent!"

#37 Felhasználó inaktív   hch 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 29. 12:15

@Koi Tamás: Én nem értékelném ilyen magasra a frekvencialicencek jelentőségét. A freki (pontosabban a spektrum) pedig nem az államé (mint pl. a gáz a föld alatt)... Csak itt már egészen más (gáz)mezőkre tévedünk :).
Szóval - ha már valamikor - a szolgáltatások privatizálása mellett döntöttünk (bár én nem :)), most fura azon küzdeni, hogy részben-egészben vissza-államosítsuk azokat. Ebből a szempontból - sőt: gazdaságilag is - mindegy, hogy 4. mobil, vagy megvenni a Vodát. Mindkettőnek ugyanazért véres a torka.

#38 Felhasználó inaktív   kockulat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 29. 12:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Atko - Dátum: 2013. 01. 29. 11:53

@kockulat: jah, és az nem lenne versenyellenes, és nem kasználná el Neelie Kroes kapásból?

Ez attól függ hogyan hoznak szabályt. A kötelező tendereztetés összegfüggő. De legyen: mondjuk akkor kiírnak egy tendert, aztán azon véletlenül pont csak az állami szolgáltató felel meg. Ilyet láttunk már? Hát persze, pont az állami szolgáltató megalakulásával kapcsolatban.

#39 Felhasználó inaktív   UnA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 29. 12:41

@Atko: "Hát bazdmeg. Erre nincs észérv..."

Látom, megmagyaráztad.

#40 Felhasználó inaktív   ATC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 29. 12:48

@Koi Tamás: A 2 x 15 MHz az a 2100-as pakkban volt benne. 1800-as sávban 74 csatornányi frekit vettek 2004-ben az aukción. Egyébként miért ül a frekvencián valaki? Mert jelenleg nincs igény 100Mbps feletti sebességű mobilnetre sem műszakilag, sem pénzügyileg. Válság van. Később majd felhasználják a piaci igény szerint...

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Recent blog entries on this topic

From: Re: Vásárolhat-e az állam mobilszolgáltatót?

map  map's Blog, on 2013. 01. 29. 14:00
Nem kell ezen görcsölni, vásárolhat-e az állam mobilszolgáltatót? Hogy a gránátba ne!
És küldenék is egy számot a zállami mobiltelkónak :D

Source: Re: Vásárolhat-e az állam mobilszolgáltatót?

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó