HWSW Informatikai Kerekasztal: 2 GBos RAW formátumú pendrive formázása, de hogyan ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

2 GBos RAW formátumú pendrive formázása, de hogyan ? Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   hortam88 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 02. 20. 11:10

Sziasztok, van egy 2 GBos Coca-Cola pendrive ami RAW formátumba van és írásvédett. Nincs rajta ilyen kis rejtet kapcsoló ami megszüntetné az írásvédettséget, és nem is garis, újat meg nem akarok venni...

szóval adott a problémám, ötletek ?

#2 Felhasználó inaktív   GTamas 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 02. 20. 14:40

Egy kis guglizas csodakra kepes:

http://www.easeus.co...tem-to-ntfs.htm

#3 Felhasználó inaktív   hortam88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 02. 20. 14:46

Igen tudom, keresgéltem én is csak tudod annyian azt írják, hogy inkább vegyél újat, ne szenvedj vele, mert amúgy is olcsók stb... szal az ilyen felbasz..
Köszönöm :)

#4 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 20. 15:17

Idézet: hortam88 - Dátum: 2013. 02. 20. 11:10

Sziasztok, van egy 2 GBos Coca-Cola pendrive ami RAW formátumba van és írásvédett. Nincs rajta ilyen kis rejtet kapcsoló ami megszüntetné az írásvédettséget, és nem is garis, újat meg nem akarok venni...

szóval adott a problémám, ötletek ?

Windows alatt megoldható. Lemezkezelés ; törlöd a partíciót a pendriveról, aztán új partíció -> FAT32/NTFS és gyorsformázás. Ha így nem kelthető életre, akkor nem érdemes vele foglalkozni. (Jobb az ép idegrendszer. :-D --- Egy 8 gigás USB 2.0-ás pendrive kb. 3 ezer Ft. )

16 GB pendrive USB3-as Kingston 6.000 Ft ---> http://www.aqua.hu/p...-30-200157.html

Költői kérdés: megéri szenvedni egy régi szarral?
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#5 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 20. 15:19

Idézet: hortam88 - Dátum: 2013. 02. 20. 14:46

Igen tudom, keresgéltem én is csak tudod annyian azt írják, hogy inkább vegyél újat, ne szenvedj vele, mert amúgy is olcsók stb... szal az ilyen felbasz..
Köszönöm :)

Ha felbasz :omg: , akkor nincs egy árva kanyilód se.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#6 Felhasználó inaktív   hortam88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 02. 20. 16:08

Nem a pénzzel van gond, hogy ezzel szenvedek, csak nekem ez volt a kedvenc pendrivom, eddig csak porosodott a fiókban, alig használtam előtt. Szóval azért is szeretném megmenteni, mert látni látja...

Az EaseUS programmal csak annyi a gondom, hogy nem találok hozzá serialt Kép

#7 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 20. 16:38

Akkor talán el kellene vonulni a boltba és venni egyet.

Vagy méginkább elhúzni innen a büdös picsába.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#8 Felhasználó inaktív   hortam88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 02. 20. 16:47

Idézet: VKP - Dátum: 2013. 02. 20. 16:38

Akkor talán el kellene vonulni a boltba és venni egyet.

Vagy méginkább elhúzni innen a büdös picsába.

Öm mivan elgurult a gyógyszer ?

Amúgy itt egy kép a lemezkezelőről és a pendrivom " találkozásáról " :D

Kép

#9 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 20. 19:54

Nem gurult el semmi, csak nem annyira toleráljuk a warezt. Ha már annyira nem gond a pénz, akkor simán meg tudod venni az ajánlott programot.

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#10 Felhasználó inaktív   hortam88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 02. 20. 20:09

Nah ez már mindjárt elfogadhatóbb válasz, miért nem ezzel kezdted ?! mert nem tudom láttad-e, hogy ma regizem be...

A program amúgy amit a második hozzászólásban javasoltak az nem jó erre mert csak menteni tudok vele, viszont érdekes dolgokat találtam rajta :D

További ötlet ?

#11 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 20. 21:17

Idézet: hortam88 - Dátum: 2013. 02. 20. 20:09

További ötlet ?

Mielőtt elgurulna a cérna töltsd le ezt és próbáld vele leformázni.
Ha sikerül, a lemezkezelővel is formázd le és használható lesz.

Ha ez sem tudja, akkor nyugodtan hordhatod a nyakadban medál helyett. (hiszen kedves darab, nem?)
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#12 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 20. 22:51

Idézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 02. 20. 21:17

Mielőtt elgurulna a cérna töltsd le ezt és próbáld vele leformázni.
Ha sikerül, a lemezkezelővel is formázd le és használható lesz.

Ha ez sem tudja, akkor nyugodtan hordhatod a nyakadban medál helyett. (hiszen kedves darab, nem?)

Ha végképp nem megy és mindenképpen erre a külsőre vágysz, akkor szétszeded és belerakod egy működő pendrive belét.

Szerkesztette: VKP 2013. 02. 20. 22:51 -kor

#13 Felhasználó inaktív   hortam88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 02. 21. 10:07

Köszi :D
A problémám végül is akkor megoldva, beáldoztam egy Kingston DT100G2 8 gigás pendrivot :D

Amúgy a második program se járt eredménnyel, már linux alatt is próbálkoztam...

Szerkesztette: hortam88 2013. 02. 21. 10:14 -kor

#14 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 21. 12:47

Tegyél már fel egy képet az eredetiről, most már érdekel.

#15 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 21. 12:56

Nekem mindig az új pendrive a kedvencem, jelenleg egy 16 gigás, USB 3.0-és ADATA.

Kb. a 20. pennél járok, a családban nagyon fogynak, pláne muternál, mert ő úgy használja őket, mint a floppyt. Rámentet egy állományt oszt "megtelt", legközelebb kéri a következőt. :)
32-128-256-512 megások, 1-2-4-8 gigás Kingstonok, egyéb 1-2-4 gigások mind-mind a családi felhasználás áldozataivá váltak.

A 20-ból van nálam kettő, 3 az öcsémnél, a maradák 15 pedig "elpárolgott".

Úgyhogy az ilyen kisméretű kütyükhöz nem kell érzelmi szálakat fűzni. :)

#16 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2013. 02. 23. 19:48

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2013. 02. 21. 12:56

...
Úgyhogy az ilyen kisméretű kütyükhöz nem kell érzelmi szálakat fűzni. :)

Ezzel általában én is így vagyok, de az ADATA Theme Series PD3 Flash Drive-ját, ezt itt:

Kép

megszoktam és sajnálom, hogy már nem gyártanak ezzel a dizájnnal tollhajtányt.

De VKP kolléga ötlete, miszerint szedjük szét és rakjunk bele egy nagyobb kapacitásút, az tetszik!

Szerkesztette: scaurus 2013. 02. 23. 19:49 -kor

"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#17 Felhasználó inaktív   ropislany 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Facebook tag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2014. 05. 18. 10:44

Sziasztok! Nekem lenne egy olyan problémám, hogy van egy 64 Gb-s pendrive-m amit leformáztunk program segítségével fqat32-re mert nekem olyan formátumban kellett és egyik napról a másikra megadta magát. Felismeri a pendriv-t aq windows kezelő, viszont total commanderben azt írja hogy nincs ilyen meghajtó, már a méretét sem írja, formázni sem enged. Próbáltam parancsként a cmd-ben, de ott is azt írja hogy nincs ilyen meghajtó. Az eszközlezelőben pedig ott van udisk néven. Most mit tudok csinálni? Menhető vagy kuka? Segítsetek légyszi!!!!

#18 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 18. 11:17

Idézet: ropislany - Dátum: 2014. 05. 18. 11:44

Sziasztok! Nekem lenne egy olyan problémám, hogy van egy 64 Gb-s pendrive-m amit leformáztunk program segítségével fqat32-re mert nekem olyan formátumban kellett és egyik napról a másikra megadta magát. Felismeri a pendriv-t aq windows kezelő, viszont total commanderben azt írja hogy nincs ilyen meghajtó, már a méretét sem írja, formázni sem enged. Próbáltam parancsként a cmd-ben, de ott is azt írja hogy nincs ilyen meghajtó. Az eszközlezelőben pedig ott van udisk néven. Most mit tudok csinálni? Menhető vagy kuka? Segítsetek légyszi!!!!

Futtasd le a diskmgmt.msc-t, ez elindítja a lemezkezelőt. Töröld a partíciót a pendrive-ról, hozz létre másikat, és azt gyorsformázd le FAT32-re. Ha így sem jó, akkor simán a pendrive döglött meg.

Egyébként meg nem értem, hogy miért formáztátok, a 2GB feletti pendrive-ok gyárilag FAT32-őre vannak formázva, és a Windows alapállásban nem is engedi NTFS-re formázni (persze ez kikerülhető, általában a Windows pendrive-ról telepítésénél fordul elő, ahhoz javasolt).

Szerk.: francba, én hülye még egyszer elömlengtem ugyanazt, amit Zsivagoo másfél éve tömörebben leírt:

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2013. 02. 20. 16:17

Windows alatt megoldható. Lemezkezelés ; törlöd a partíciót a pendriveról, aztán új partíció -> FAT32/NTFS és gyorsformázás. Ha így nem kelthető életre, akkor nem érdemes vele foglalkozni. (Jobb az ép idegrendszer. :-D --- Egy 8 gigás USB 2.0-ás pendrive kb. 3 ezer Ft. )

Szerkesztette: Raynes 2014. 05. 18. 11:18 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#19 Felhasználó inaktív   ropislany 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Facebook tag

Elküldve: 2014. 05. 18. 11:24

Idézet: Raynes - Dátum: 2014. 05. 18. 12:17

Futtasd le a diskmgmt.msc-t, ez elindítja a lemezkezelőt. Töröld a partíciót a pendrive-ról, hozz létre másikat, és azt gyorsformázd le FAT32-re. Ha így sem jó, akkor simán a pendrive döglött meg.

Egyébként meg nem értem, hogy miért formáztátok, a 2GB feletti pendrive-ok gyárilag FAT32-őre vannak formázva, és a Windows alapállásban nem is engedi NTFS-re formázni (persze ez kikerülhető, általában a Windows pendrive-ról telepítésénél fordul elő, ahhoz javasolt).

Szerk.: francba, én hülye még egyszer elömlengtem ugyanazt, amit Zsivagoo másfél éve tömörebben leírt:

az diskmgmt.msc-ben sem jeleníti meg, próbáltam easeus progival megcsinálni, de már az sem mutatja.

Alapból Ntfs-n volt, aztán formáztuk át az easeus progival fat32-re mivel csak azt ismeri fel az xbox...

Szerkesztette: ropislany 2014. 05. 18. 11:27 -kor

#20 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 18. 11:25

Idézet: ropislany - Dátum: 2014. 05. 18. 12:24

az diskmgmt.msc-ben sem jeleníti meg, próbáltam easeus progival megcsinálni, de már az sem mutatja.

Akkor megdöglött az a szerencsétlen. Azért mielőtt kidobod, próbáld meg egy másik gépen is ugyanezt, hátha ott látja, és lehet vele valamit kezdeni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó