HWSW Informatikai Kerekasztal: 2 GBos RAW formátumú pendrive formázása, de hogyan ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

2 GBos RAW formátumú pendrive formázása, de hogyan ? Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   ropislany 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Facebook tag

Elküldve: 2014. 05. 18. 11:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 05. 18. 12:25

Akkor megdöglött az a szerencsétlen. Azért mielőtt kidobod, próbáld meg egy másik gépen is ugyanezt, hátha ott látja, és lehet vele valamit kezdeni.

Viszont az eszközök között ott van. Már megnéztük másik gépen is azon is ugyanez a helyzet.

Azért köszi a segítséget, de megpróbálok még egy pár lehetőséget. :)

Szerkesztette: ropislany 2014. 05. 18. 11:32 -kor

#22 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 05. 18. 12:04

Üzenet megtekintéseIdézet: ropislany - Dátum: 2014. 05. 18. 12:28

Viszont az eszközök között ott van. Már megnéztük másik gépen is azon is ugyanez a helyzet.

Akkor nyugodtan ki lehet vágni a kukába. Tovább nem érdemes vele szenvedni. Meg lehet ugyan nézetni mondjuk linuxos géppel, vagy live (Linux, Hiren's CD) rendszerrel, de ott sem adok neki sok esélyt. Esetleg ha még garanciális, akkor vissza kell vinni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#23 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 05. 18. 15:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 05. 18. 12:17

Futtasd le a diskmgmt.msc-t, ez elindítja a lemezkezelőt. Töröld a partíciót a pendrive-ról, hozz létre másikat, és azt gyorsformázd le FAT32-re. Ha így sem jó, akkor simán a pendrive döglött meg.

64 gigás FAT32? LiveCDvel le kell darálni, aztán win alól egy NTFS-t rátenni, lehet csak a bejegyzések kócolódtak össze. Vagy hamisított kínai baz :-D
Make love not Wor.

#24 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 19. 08:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 05. 18. 16:32

64 gigás FAT32? LiveCDvel le kell darálni, aztán win alól egy NTFS-t rátenni, lehet csak a bejegyzések kócolódtak össze. Vagy hamisított kínai baz :-D

Simán jó az FAT32-vel, a boltban is azzal árulják. A FAT16-nál van 2GB-os határ, a FAT32-nél 8TB a felső határ. Bár a FAT32 másik oldalról is korlátos, egy fájl nem egész 4GB lehet, meg a Windows nem hajlandó 32GB felett FAT32-őt formázni (ez kitrükközhető megint csak), és elég sok memóriát eszik egy nagy FAT32 kötet Windows alatt. Viszont a FAT32 az egyetlen opció, ha olyan rendszer alá szánják, amelyik out of the box nem támogatja az NTFS-t. Mégis, én is amondó vagyok, hogy megéri inkább NTFS-esen használni.

Mondjuk nekem a 16GB-os tollhajtányomon (by római mellszobor koma) ext3-on van, de az az én egyéni szocproblémám, hogy linuxbuzi lettem. Egy másik pendrive-on meg ott figyel be az windowsos ext driver :Đ

Szerkesztette: Raynes 2014. 05. 19. 08:45 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#25 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 19. 09:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 05. 19. 09:44

Simán jó az FAT32-vel, a boltban is azzal árulják. A FAT16-nál van 2GB-os határ, a FAT32-nél 8TB a felső határ. Bár a FAT32 másik oldalról is korlátos, egy fájl nem egész 4GB lehet, meg a Windows nem hajlandó 32GB felett FAT32-őt formázni (ez kitrükközhető megint csak), és elég sok memóriát eszik egy nagy FAT32 kötet Windows alatt. Viszont a FAT32 az egyetlen opció, ha olyan rendszer alá szánják, amelyik out of the box nem támogatja az NTFS-t. Mégis, én is amondó vagyok, hogy megéri inkább NTFS-esen használni.

Mondjuk nekem a 16GB-os tollhajtányomon (by római mellszobor koma) ext3-on van, de az az én egyéni szocproblémám, hogy linuxbuzi lettem. Egy másik pendrive-on meg ott figyel be az windowsos ext driver :Đ

simán jó, csak mire :D
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#26 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 19. 09:47

Üzenet megtekintéseIdézet: ropislany - Dátum: 2014. 05. 18. 12:28

Azért köszi a segítséget, de megpróbálok még egy pár lehetőséget. :)
Ezt is nézd még meg:

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 02. 20. 22:17

Mielőtt elgurulna a cérna töltsd le ezt és próbáld vele leformázni.
Ha sikerül, a lemezkezelővel is formázd le és használható lesz.

#27 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 19. 09:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 05. 19. 09:44

Simán jó az FAT32-vel, a boltban is azzal árulják.

Viszont a FAT32 az egyetlen opció, ha olyan rendszer alá szánják, amelyik out of the box nem támogatja az NTFS-t. Mégis, én is amondó vagyok, hogy megéri inkább NTFS-esen használni.

Boltban szerintem már nem ezzel árulják és sokszor nem is a méret a szívás, hanem a filekorlát, mert ekkorára azért hamar kitennénk egy ISO-t, filmet, akármit.
Make love not Wor.

#28 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 19. 10:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 05. 19. 10:48

Boltban szerintem már nem ezzel árulják és sokszor nem is a méret a szívás, hanem a filekorlát, mert ekkorára azért hamar kitennénk egy ISO-t, filmet, akármit.

Fene tudja, te több kütyüvel találkozol. Én, amivel találkoztam 4-8-16-32-es pendrive-okkal, azok mindegyike FAT32-őn volt gyárilag. Lehet csak olyanokat fogtam ki, meg a 64-esekre már NTFS-t tolnak, ki tudja.

Nyilván, én sem használnám FAT32-őn, mert baromarcuság, megéri rá modern fájlrendszert tenni minden szempontból.

#29 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 22. 06:15

Én is csak fatesekkel találkoztam eddig..

#30 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 22. 12:46

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2014. 05. 22. 07:15

Én is csak fatesekkel találkoztam eddig..

Találkoztam NTFS-esekkel is, de azok már nem gyári állapotban voltak, hanem az user vagy én átformáztuk.

#31 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 22. 12:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 05. 22. 13:46

Találkoztam NTFS-esekkel is, de azok már nem gyári állapotban voltak, hanem az user vagy én átformáztuk.

Szerintem itt a nagy lendületben összekavartam a vinyókkal.
Make love not Wor.

#32 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 22. 14:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 05. 22. 13:58

Szerintem itt a nagy lendületben összekavartam a vinyókkal.

Nem biztos, vagy lehet nem egészen, mert te is találkozhattál utóformázottal. Windowsban az USB meghajtó tulajdonságainál a Házirendeknél ki kell választani, hogy optimalizálás teljesítményre opciót, és akkor engedi a Win is NTFS-re formázni, gyorsformázással pár másodperc. Persze a legtöbb ember nem lépi meg, mert nem is tudja, hogy mi az a fájlrendszer, ha meg tudja is, nem biztos hogy ismeri ezt a windowsos trükköt, vagy csak ezért előszed live Linuxot.

Főleg Windows pendrive-os installálásánál dob sokat a sebességen az NTFS, de 4GB feletti fájlok is meghálálják, meg tömöríteni is lehet akkor már fájlokat. Ennek ellenére szerintem gyárilag azért tolnak rá FAT32-őt, mert azt minden elterjedt rendszer támogatja (még a médialejátszó dobozok és asztali lejátszók, tévék is), míg az NTFS-t egyes minimal disztrók alapból nem biztosan, egyes eszközök egyáltalán nem, aztán nem akarnak vásárlót veszíteni. Járja még az a szóbeszéd, hogy NTFS-nél több írás van, de ez használati szokástól is függhet, szerintem a gyakorlatban ritkán meghatározó a különbség.

#33 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 23. 05:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 05. 22. 13:46

Akkor újrafogalmazom. :

Én is csak gyárilag fatesekkel találkoztam eddig..

Így megfelel?!

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó