HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 telepítési "zsákutca" - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (15 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 telepítési "zsákutca" Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Pápaszemes 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 07. 12. 17:19

Üdv mindenkinek, első segítségkérésem ez itt:

A Windows 7 32 bites Pro oktatási változatát letöltöttem (de a Microsoft által postázott DVD-vel ugyanez a helyzet), és boot-DVD-re írtam, majd feltelepítettem róla az üres elsődleges partícióra (32 GB) a rendszert. Minden rendben ment odáig, hogy az újrabootolás után a "szolgáltatások elindítása" is lement, majd visszatért a telepítőmenű utolsó pontjához ("a telepítés befejezése"). Itt aztán kék halál jött, de még a képernyőt sem lehet elolvasni, mert 1-2 másodperc után újraindul a gép. Annyit tudtam kivenni, hogy " to avoid your pc to be damaged" stb, egy hosszú crash dump lista, de nem lehet elolvasni. Újraindulás után eljut magától odáig, hogy egy windows ablakban "szabálytalan leállás, OK után újraindulás és a telepítés folytatódik" valami ilyesmi. De hiába OK, ugyanez jön elő újra és újra, azt hiszem, csökkentett módban sem jut tovább. A félórás memóriateszt lement, mindent rendben talált, a gép 10 éve megbízhatóan működik, kicsi a hardware hiba valószínűsége, a harddisk-en többféle partíción próbálkoztam, mindig ugyanez történik. Minden alaplapi perifériát (LAN, Modem, Audio) letiltottam.

A telepítés kezdeti fázisában látok egy helyet, ahol illesztőprogramokat lehet "közbeiktatni", de nem tudom, hogy ez a gyakorlatban hogy megy. Vagyis pl. a Sapphire ATI Radeon HD 4650-hez milyen file-okat használjak ide, a gyári CD-n nem találtam meg.

Mi lehet a gond, és hogyan tovább ?

A gép:

alaplap: ASUS A7N8X-X
RAM 1,5 GB
CPU: AMD Athlon 2600+
videó: Sapphire HD 4650 1 GB
HDD: 80 G

Tehát öreg a gép, de majd 10 éve eddig XP-vel kifogástalanul ment, és most is azt tettem vissza, mert ez az egy van. Több elsődleges partícióval szeretnék XP-t és W7-et használni együtt, de ez most másodlagos, mint írtam, szűz és egyedüli partíción sem ment végig a telepítés.

Köszönettel vennék minden ötletet, javaslatot, üdv !

#2 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 07. 12. 22:15

Le kéne olvasni azt a hibaüzenetet. Vedd fel mozgóképként a kék halál körüli időben és kockázd ki.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 07. 12. 22:38

Azaz 1-2 másodperc bőven elég, hogy egy fényképet csináljon a kékhalálról.

Win7 telepítővel készített elsődleges partíción lett próbálva?
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#4 Felhasználó inaktív   Pápaszemes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 07. 12. 23:59

A partíciókat a Masterbooter bootmanager EFDISK (extended FDISK, Win98-DOS alapú bootfloppyról megy) programjával csináltam kettő elsődleges, illetve csak egy esetén (a kettő helyén). Ez a bootmanager program a Vistáig működik a leírás szerint, eddig nekem jó volt több XP-hez egymás mellett. A Win7 telepítő menetközben felülírja az MBR-t, az első újrabootolásnál már így indul.

Win7-tel még nem partícionáltam, csak formáztam, a telepítés elején.

Megcsinálhatom az elsődleges partícionálást is, de mi lehet a jelentősége ? A kiterjesztett partícióhoz nem szívesen nyúlnék (az egész lemezt szűzre törölve, minden anyagom ott van, mégha külső másolat is van az egészről).

Megpróbálom a fotót.

#5 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 13. 07:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Pápaszemes - Dátum: 2013. 07. 13. 01:59

Megcsinálhatom az elsődleges partícionálást is, de mi lehet a jelentősége ? A kiterjesztett partícióhoz nem szívesen nyúlnék (az egész lemezt szűzre törölve, minden anyagom ott van, mégha külső másolat is van az egészről).

Az új elsődleges partíció létrehozásához nem kell a kiterjesztett partícióhoz nyúlni, ezt tudja a win7 telepítő, sőt még az xp telepítője is (2001 óta).
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#6 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 13. 07:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Pápaszemes - Dátum: 2013. 07. 12. 18:19

Üdv mindenkinek, első segítségkérésem ez itt:

A Windows 7 32 bites Pro oktatási változatát letöltöttem (de a Microsoft által postázott DVD-vel ugyanez a helyzet), és boot-DVD-re írtam, majd feltelepítettem róla az üres elsődleges partícióra (32 GB) a rendszert. Minden rendben ment odáig, hogy az újrabootolás után a "szolgáltatások elindítása" is lement, majd visszatért a telepítőmenű utolsó pontjához ("a telepítés befejezése"). Itt aztán kék halál jött, de még a képernyőt sem lehet elolvasni, mert 1-2 másodperc után újraindul a gép. Annyit tudtam kivenni, hogy " to avoid your pc to be damaged" stb, egy hosszú crash dump lista, de nem lehet elolvasni. Újraindulás után eljut magától odáig, hogy egy windows ablakban "szabálytalan leállás, OK után újraindulás és a telepítés folytatódik" valami ilyesmi. De hiába OK, ugyanez jön elő újra és újra, azt hiszem, csökkentett módban sem jut tovább. A félórás memóriateszt lement, mindent rendben talált, a gép 10 éve megbízhatóan működik, kicsi a hardware hiba valószínűsége, a harddisk-en többféle partíción próbálkoztam, mindig ugyanez történik. Minden alaplapi perifériát (LAN, Modem, Audio) letiltottam.

A telepítés kezdeti fázisában látok egy helyet, ahol illesztőprogramokat lehet "közbeiktatni", de nem tudom, hogy ez a gyakorlatban hogy megy. Vagyis pl. a Sapphire ATI Radeon HD 4650-hez milyen file-okat használjak ide, a gyári CD-n nem találtam meg.

Mi lehet a gond, és hogyan tovább ?

A gép:

alaplap: ASUS A7N8X-X
RAM 1,5 GB
CPU: AMD Athlon 2600+
videó: Sapphire HD 4650 1 GB
HDD: 80 G

Tehát öreg a gép, de majd 10 éve eddig XP-vel kifogástalanul ment, és most is azt tettem vissza, mert ez az egy van. Több elsődleges partícióval szeretnék XP-t és W7-et használni együtt, de ez most másodlagos, mint írtam, szűz és egyedüli partíción sem ment végig a telepítés.

Köszönettel vennék minden ötletet, javaslatot, üdv !

Kicsi és öreg az a vinyó a Win7-hez. Win7-nek kell 50 GB partíció. A duál bootos rendszert felejtsd el, ahhoz legalább 120 GB-os HDD kell, ha még külön adatpartíciót is akarsz csinálni.
Mindenféle boot és partícionáló manáger programokat pedig el kell felejteni. A Win7 egyébként elfogadja azt az NTFS partíciót, amit XP-vel létrehozol neki. Extended partíciót el kell felejteni!!!!!!
A gépen max. XP-t kell használni, Win7-re gyenge, a 64 bites meg a proci miatt nem fog futni. A memória is kevés.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#7 Felhasználó inaktív   Pápaszemes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 07. 13. 09:44

Hivatalosan 16 GB kell, én már 32GB-on is próbáltam, minden ugyanúgy zajlódott le. Továbbra sem értem, hogyan lehet élni a telepítés közben felkínált illesztőprogram-választás lehetőségével, milyen file-okra kell rátallózni megnyitáskor a grafikus kártyához. A HD 4650-et sűrűn emlegetik a fórummokon, mint amit nem ismer fel a Win7, igaz, hogy a rendszer akkor már feltelepült, legfeljebb általános VGA drivert használ, ha jól értettem. Egy valaki írta le pontosan azt a jelenséget, amivel én is küzdök, sajnos nem kapott rá választ, vagy két éve.

Logikusnak tűnik, hogy a "telepítés befejezésekor" a Win7 használatba venné a hibásan kezelt videodrivert, és azon hasal el.

#8 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 13. 12:09

memória esetleg? memtest futtatása nem ártana. egyáltalán miért szeretnéd külön megadni vga drivert? alap drivert felrakja, utána te a hivatalosat. partícióval sem kell bohóckodni, azt is megoldod telepítőből.

64 gigás SSD-n van nálam win7, simán elfoglalt 35 gigát telepítés után. talán ez is lehet probléma.
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#9 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 13. 12:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2013. 07. 13. 09:42

Mindenféle boot és partícionáló manáger programokat pedig el kell felejteni.

Itt a pont, ez okozhatja a kékhalált, szvsz. A többiről, amiket meg még felvetett Zsivi, már nem is beszélve... Kép
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#10 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 13. 12:22

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor - Dátum: 2013. 07. 13. 14:09

64 gigás SSD-n van nálam win7, simán elfoglalt 35 gigát telepítés után. talán ez is lehet probléma.

Nekem is 64-gigás SSD-n van. A 80-gigás vinyó elég -- csak magának a Win7-nek, jah. Minden más meg felejtős is, ahogy azt már írták. Nálam még két 1,5-terás vinyó figyel mellette... Kép

Szerkesztette: Macikák 2013. 07. 13. 12:27 -kor

#11 Felhasználó inaktív   Pápaszemes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 07. 13. 15:49

A probléma éppen az, hogy maga a Win7 nem válik használhatóvá, mint a nyitóban írtam.

#12 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 13. 16:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Pápaszemes - Dátum: 2013. 07. 13. 16:49

A probléma éppen az, hogy maga a Win7 nem válik használhatóvá, mint a nyitóban írtam.

Nem is fog.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#13 Felhasználó inaktív   Pápaszemes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 07. 13. 20:56

Itt van a fotó, általános szövegnek tűnik.

Az F8 menüt sikerül aktivizálni, de az "indítás parancssorral" se megy (és a többi sem, mindig ugyanoda jut a gép a végén) ... listázgatja ugyan a sorban betöltött programokat, de amikor ehhez ér:

...\classpnp.sys

Itt lefagyni látszik, majd jó néhány másodperc után kilép, és bejön a grafikus felület, az örökös "a telepítés nem sikerült" üzenettel. Vagyis még a parancssoros üzemmód sem képes elindulni, promptot adni.

A fenti állomány sokat szerepel Win7 fórumokon, lefagyási és egyéb esetekben. Valószínüleg ez a kritikus pont, hardware, de más vonatkozásokat is emlegetnek. Az én hardwerem viszont jónak tűnik (memtest félórás futása stb.)

Csatolt kicsinyítések:

• Csatolt kép: Win7setupkekhalal.JPG

#14 Felhasználó inaktív   Pápaszemes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 07. 13. 21:03

Illetve most látom a képernyőn:

atikmdag.sys

vagyis az Win7 ATI drivere, ahol elszáll először.

De hogy lehet kihúzni ebből ???

#15 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 13. 21:03

Idézet

Ez a probléma abban az esetben jelentkezhet, ha egy rendszerszál olyan kivételt okoz, amelyet a hibakezelő nem észlel. A hibaüzenet a következő körülmények esetén jelentkezhet:
  • Ha a probléma a Windows telepítése közbeni első újraindításkor, illetve a telepítőprogram futásának befejeződését követően lép fel, akkor a számítógép nem rendelkezik a Windows futtatásához szükséges minimális lemezterülettel.
  • Ha a probléma a Windows telepítése közbeni első újraindításkor, illetve a telepítőprogram futásának befejeződését követően lép fel, akkor az is lehetséges, hogy a számítógép BIOS rendszere nem kompatibilis a Windows rendszerrel.
  • A grafikus vezérlő illesztőprogramja nem kompatibilis a Windows rendszerrel.
  • Az eszközillesztők vagy rendszerszolgáltatások valamelyike megsérült.
  • Ha a probléma a Win32k.sys fájllal kapcsolatos, előfordulhat, hogy azt egy külső gyártótól származó távvezérlési program okozza.

lásd első harmadik. nagyobb partíció és/vagy vga driver megadását felejtsd el.

#16 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 13. 21:07

Simán rátolod a Win7-et, 'nyersen', az ATI-szoftot meg utána... Kép

#17 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 13. 21:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 07. 13. 22:07

Simán rátolod a Win7-et, 'nyersen', az ATI-szoftot meg utána... Kép

nem, az túl egyszerű lenne :D

#18 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 13. 21:13

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor - Dátum: 2013. 07. 13. 23:09

nem, az túl egyszerű lenne :D

Most hogy mondod, tényleg! Kép

#19 Felhasználó inaktív   Pápaszemes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 07. 13. 23:21

http://windows.micro...em-requirements

"Ha a Windows 7 rendszert szeretné futtatni a számítógépén, a következőkre lesz szüksége:

1 gigahertzes (GHz) vagy gyorsabb 32 bites (x86) vagy 64 bites (x64) processzor

1 gigabájt (GB) RAM (32 bites) vagy 2 GB RAM (64 bites)

16 GB (32 bites) vagy 20 GB (64 bites) szabad lemezterület

DirectX 9 grafikus eszköz WDDM 1.0 vagy újabb illesztőprogrammal"

A telepítés 32 GB partícióra történik Win7 telepítővel létrehozva stb, ez tehát nem szabadna, hogy gondot okozzon.

ASUS alaplap, a BIOS dátuma 2004, a Win7 2009-ben jelent meg, reálisan nézve nem szabadna szakadéknek lennie a kettő között öt év miatt - persze ettől még lehet ez a valódi ok (végül is Microsoft, vagyis színgagyi az egész).

Örömmel veszek minden poént is közben, de ha mégis azt vélem, hogy az illetőnek gőze nincs, hogy mire válaszolgat itt "nyersen feltolod" és hasonlók, hát előre is elnézést a feltételezésért.

#20 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 14. 00:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Pápaszemes - Dátum: 2013. 07. 14. 01:21

Örömmel veszek minden poént is közben, de ha mégis azt vélem, hogy az illetőnek gőze nincs, hogy mire válaszolgat itt "nyersen feltolod" és hasonlók, hát előre is elnézést a feltételezésért.

Itt én lettem megszólítva, azt hiszem? Mások nevében nem feltétlen,inkább csak a magaméban nyilatkozhatok. Tehát csak 1994-95 óta rendelkezem PC-vel. Informatikus végzettséget 2001-ben szereztem. Felelősségem teljes tudatában állítom továbbá, hogy akik rajtam kívül válaszoltak Neked, ők is mind nyeretlen kezdők (didy, zsivi, gábor). Egyikünk se ért hozzá, egy hangyafasznyit se, ne aggódj! Nyilván nem tapasznyalatból kárcolgatjuk ide a dolgainkat (akárhány Win7 telepítés után), hanem csakis azért, hogy Téged jól megszivathassunk... Kép

Szerkesztette: Macikák 2013. 07. 14. 00:18 -kor

Téma megosztása:

• (15 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó