HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 telepítési "zsákutca" - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (15 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 telepítési "zsákutca" Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 07. 14. 08:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Pápaszemes - Dátum: 2013. 07. 14. 09:39

Az utolsó sorban feltett kérdésed megválaszolása - ha tényleg tájékozottnak mondod magad - legyen a saját házi feladatod, csak a laikusoknak is szánt infotech rovatok híreit kell figyelemmel kísérni hozzá, úgy a reggeli zsömleevés közben, annyi elég - de tényleg.

Az A7N8X-X -en a -X aggaszt valóban, mert a memóriavezérlés valamilyen egyszerűsített módjára utal, nem duál, hanem mittomén hozzáférés, dehát annak idején ezt adták a gépben. A netes fórumokon úgy tűnik, futtatnak Win7-et rajta, de lehet, hogy csak az -X nélküli változaton.

Az Upgrade Advisor a TELEPÍTÉSHEZ szót használja a 16 GB-ra hivatkozáskor, szerintem ez sem bonyolult.

Én nem értek pár dolgot.
-Minek újrarakosgatni passziószerűen a gépet? Nekem 10 éves rendszer van a munkavason, tehát nem tűnik jó érvnek a "mert szükséges".
-Azért, mert az infotech rovatok azt írják, hogy milyen jó a W7, még lehet neked saját véleményed, tapasztalatod. Azt hiszem, az eddigiek alapján nem lehet pozitív :-) .
-Továbbá, Zsivágó elvtárs azért teszi fel neked a kérdést-jogosan, mert a közölt konfiguráción a W7 használata hogy is fogalmazzak, nem lesz valami élménydús. A minimum konfiguráció ugyan adott, de kérdés, hogy az ezen a gépen fair teljesítménnyel eldöcögő XP-t érdemes-e lecserélni (amivel máris több időt rontottál el, mint amit érdemes) egy olyan, frissebb rendszerre, ami ugyan hoz némi használati előnyt, de azon az áron, hogy lomhább lesz a gép, esetleg zavaróan. Tudomásul kell venni, hogy bár a minimum konfig adott, a W7 nem ilyen gépekre ideális. Nem szereti a régi, lassú HDD-t, a kevés RAM gond neki, főleg azért, mert egy böngésző pár füllel, és egy skype együtt megfekteti 1G RAM-on a remek memóriakezelését, s ekkor a lassú HDD sokkal vérszegényebb lesz megint, és mert a processzornak is ad bőven feladatot. De majd ezeket mind meg fogod látni, mi inkább meg szeretnénk kímélni tőle, tapasztalatunkra hagyatkozva. Ki lehet csontozni persze, kérdés megint, hogy miért jó ez, és vajon te magad látsz-e hátrányt az XP-ben, ami miatt annak használatát mellőznéd, vagy csak gondolkodás nélkül hiszel az IT-tech oldalaknak..
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#42 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 14. 08:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Pápaszemes - Dátum: 2013. 07. 14. 09:54

Valóban a lemezkezelésnél jön elő a titokzatos "illesztőprogram" opció, de ha akarnám, se tudnám másra hasnálni, egyszerűen nem tudtam mit kezdeni vele, vagyis teljesen kimaradt a történésekből, csak azt reméltem, hogy egy felkínált belépési pont felismerési problémák áthidalására - mert nagyon logikus lenne.

folyt köv ...

De nem kell kezdened vele semmit se.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#43 Felhasználó inaktív   Pápaszemes 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 07. 14. 09:10

hmm miért nem enged tovább szerkeszteni ?

#44 Felhasználó inaktív   Pápaszemes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 07. 14. 09:19

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2013. 07. 14. 09:56

Én nem értek pár dolgot.
-Minek újrarakosgatni passziószerűen a gépet? Nekem 10 éves rendszer van a munkavason, tehát nem tűnik jó érvnek a "mert szükséges".
-Azért, mert az infotech rovatok azt írják, hogy milyen jó a W7, még ...

Ez mind igaz, de az XP támogatása 2014-ben hivatalosan megszűnik, évekkel ezelőtt bejelentette a Microsoft.

vagyis hibák, biztonsági rések stb. nem lesznek frissítésekkel javítva utána, ami azért nem mindegy.

Funkcionálisan világos, hogy ez a gép rajta az XP-vel addig szolgálhatna engem és sokan másokat is, amíg szét nem esik.

Egy próbát azért megér a Win7, például mert ami extra és szándékoltan lassító benne ("vegyél csak minél nagyobb HW-t hozzá"), talán az opciókkal kiküszöbölhető valamennyire. Ha bejön, ennek a gépnek rajta a Win7-tel legalább újabb 5 éve van. Nem kimondottan anyagi kérdés csak, mert miért kellene ennek a prostituálódott iparnak (lásd előbb) a szabályait követnem mindenképpen ?

#45 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 14. 09:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Pápaszemes - Dátum: 2013. 07. 14. 10:19

Ez mind igaz, de az XP támogatása 2014-ben hivatalosan megszűnik, évekkel ezelőtt bejelentette a Microsoft.

vagyis hibák, biztonsági rések stb. nem lesznek frissítésekkel javítva utána, ami azért nem mindegy.

Funkcionálisan világos, hogy ez a gép rajta az XP-vel addig szolgálhatna engem és sokan másokat is, amíg szét nem esik.

Egy próbát azért megér a Win7, például mert ami extra és szándékoltan lassító benne ("vegyél csak minél nagyobb HW-t hozzá"), talán az opciókkal kiküszöbölhető valamennyire. Ha bejön, ennek a gépnek rajta a Win7-tel legalább újabb 5 éve van. Nem kimondottan anyagi kérdés csak, mert miért kellene ennek a prostituálódott iparnak (lásd előbb) a szabályait követnem mindenképpen ?

Nekem azért van kételyem az Asus NForce lapjának ilyen hosszú életéről :-) . Az X támogatásának hiánya nemjelenti azt, hogy máról holnapra tele lesz vírussal és zombigép lesz-ha router mögött vagy, akkor körülbelül a biztonsági gondok 99%-át kívül is tarthatod, ha meg érzékeny adatot nem tartasz rajta (mert annak semmilyen netre kötött gépen nem is lenne szabad helyének lennie), akkor aggódni sem nagyon kell, és tényleg mehet a gép addig, amíg valami olyan nagy dolog nem történik hw vagy sw oldalról, ami igényelné a csereberét.

#46 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 07. 14. 09:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Pápaszemes - Dátum: 2013. 07. 14. 09:39

Ennek az alaplapnak az eddigi 10 évében csakis és többféle ATI kártyát használtam rajta, sokszori normális, karbantartó jellegű , de teljes újratelepítésekkel, kísérletezéssel a partíciókon stb. Soha nem veszett össze az NV-vel, az A7N8X-X -en nem létező alaplapi VGA-val meg főleg nem.

Az utolsó sorban feltett kérdésed megválaszolása - ha tényleg tájékozottnak mondod magad - legyen a saját házi feladatod, csak a laikusoknak is szánt infotech rovatok híreit kell figyelemmel kísérni hozzá, úgy a reggeli zsömleevés közben, annyi elég - de tényleg.

Az A7N8X-X -en a -X aggaszt valóban, mert a memóriavezérlés valamilyen egyszerűsített módjára utal, nem duál, hanem mittomén hozzáférés, dehát annak idején ezt adták a gépben. A netes fórumokon úgy tűnik, futtatnak Win7-et rajta, de lehet, hogy csak az -X nélküli változaton.

Az Upgrade Advisor a TELEPÍTÉSHEZ szót használja a 16 GB-ra hivatkozáskor, szerintem ez sem bonyolult (azért írhatta ki, mert pár MB-vel 16 GB alatt vagyok jelenleg, de mint a fentiekből világos, a kísérlet 32 GB-on ment).

Azt hiszem, te egy "gyula féle" modortalan, ámokfutó,műveletlen, bugris troll vagy, akire kár az időt pazarolni. Alászógája.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#47 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 14. 09:34

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2013. 07. 14. 10:27

Júzer error...

Szeva Didi! :-D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#48 Felhasználó inaktív   Pápaszemes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 07. 14. 09:48

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2013. 07. 14. 10:27

Nekem azért van kételyem az Asus NForce lapjának ilyen hosszú életéről :-) . Az X támogatásának hiánya nemjelenti azt, hogy máról holnapra tele lesz vírussal és zombigép lesz-ha router mögött vagy, akkor körülbelül a biztonsági gondok 99%-át kívül is tarthatod, ha meg érzékeny adatot nem tartasz rajta (mert annak semmilyen netre kötött gépen nem is lenne szabad helyének lennie), akkor aggódni sem nagyon kell, és tényleg mehet a gép addig, amíg valami olyan nagy dolog nem történik hw vagy sw oldalról, ami igényelné a csereberét.

Ami 10 évig elment fizikailag, az már bizonyított megbízhatóságban. Sehol egy felpuffadt kondi vagy egyéb, miközben körülöttem szériában cserélgetik őket a menő új cuccokon.

Nemcsak a biztonság és a javítócsomagok hiánya lesz a gond. Változóban vannak - okkal,ok nélkül persze - a software technológiák, webes és egyéb szabványok. Ezért is kell az oprendszer csere.

#49 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 14. 09:50

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2013. 07. 14. 10:56

...a közölt konfiguráción a W7 használata hogy is fogalmazzak, nem lesz valami élménydús.

Persze, ez volt az alaphelyzet, didy! Az én további tanácsaim is úgy értendőek természetesen, hogy HA MÁR... Kép

@Pápaszemes: kotorsz magadnak valami használt C2Ds vasat, gombokért. Arra már röhögve felkúszik a Win7 és lőn öröm és bódottá... Kép

Szerkesztette: Macikák 2013. 07. 14. 09:56 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#50 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 14. 10:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 07. 14. 10:50

Persze, ez volt az alaphelyzet, didy! Az én további tanácsaim is úgy értendőek természetesen, hogy HA MÁR... Kép

@Pápaszemes: kotorsz magadnak valami használt C2Ds vasat, gombokért. Arra már röhögve felkúszik a Win7 és lőn öröm és bódottá... Kép

Ez nem fog kotorni magának. Ahhoz sóher.

#51 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 14. 10:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2013. 07. 14. 12:01

Ez nem fog kotorni magának. Ahhoz sóher.

Az meg már, a saját nyűgje... Kép
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#52 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 14. 10:38

áh, szóra sem érdemes ez az ember. kár koptatni a billentyűket, úgysem fogadja meg a tanácsainkat.

macinak igaza van, inkább szerezz 30k körül egy C2D vasat.

Szerkesztette: DGabor 2013. 07. 14. 11:02 -kor

Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#53 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 14. 10:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Pápaszemes - Dátum: 2013. 07. 14. 10:48

Ami 10 évig elment fizikailag, az már bizonyított megbízhatóságban. Sehol egy felpuffadt kondi vagy egyéb, miközben körülöttem szériában cserélgetik őket a menő új cuccokon.

Nemcsak a biztonság és a javítócsomagok hiánya lesz a gond. Változóban vannak - okkal,ok nélkül persze - a software technológiák, webes és egyéb szabványok. Ezért is kell az oprendszer csere.

Ami öt évre van tervezve alkatrész szinten, és elment tízet, az a kondikon kívül 25 egyéb probléma miatt feküdhet meg, melyek egyike a diffúzió léte maga, mely nem áll meg, csak lelassul-hőfoktól függően, valamint a forrasztásokkal is lehet baja a 10 év után, mert minden ki-bekapcsolás alkalmával hősokk éri.
A webes technológiákat nem az oprendszer támogatja, hanem a böngésző. Operát például a W98-ra is fel lehetett rakni két főverzióval ezelőtt (azóta már nem próbáltam, talán még most is), Office 2010 felmegy az SP3-as XP-re, az egy darabig azért támogatni fog mindenfélét. Ha CAD-eznél, Photoshopoznál, akkor mondjuk érthető lenne, na de ezen a vason..?

#54 Felhasználó inaktív   Pápaszemes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 07. 14. 11:22

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2013. 07. 14. 11:45

Ami öt évre van tervezve alkatrész szinten, és elment tízet, az a kondikon kívül 25 egyéb probléma miatt feküdhet meg, melyek egyike a diffúzió léte maga, mely nem áll meg, csak lelassul-hőfoktól függően, valamint a forrasztásokkal is lehet baja a 10 év után, mert minden ki-bekapcsolás alkalmával hősokk éri.
A webes technológiákat nem az oprendszer támogatja, hanem a böngésző. Operát például a W98-ra is fel lehetett rakni két főverzióval ezelőtt (azóta már nem próbáltam, talán még most is), Office 2010 felmegy az SP3-as XP-re, az egy darabig azért támogatni fog mindenfélét. Ha CAD-eznél, Photoshopoznál, akkor mondjuk érthető lenne, na de ezen a vason..?

De az alaplap nem feküdt meg, az, hogy egy software fércmunka - mint minden MS """"fejlesztés""""- nem úgy működik rajta, mint ahogy a reklámokban állítják, semmit nem jelent fizikailag, hiszen a kiforrott XP és egyéb HW tesztek eredményei mind jók.

Nem azért fércmunka, mert hülyék dolgoznak a Microsoft jól fizető helyein, hanem mert van költégvetés, profitszámítás és határidő. Vastag bőrrel kiadják a piacra, mert nem éri meg tovább dolgozni rajta. Vagyis ami Windows és egyéb, semmi relevanciával nem bír a problémák megítélésekor, na ettől lett a szokásosnál is erkölcstelenebb ez az elegáns színekben virító gagyiipar.

De az új böngésző már nem megy föl XP-re, persze lehet vadászni, hogy ez meg az, meg innen meg onnan megszerezve - de akkor ugyanide jutunk vissza és rendszeresen.

Egy ilyen konfigurációnak a fizikai mutatói, paraméterei jók (be lehetne tenni még memóriát persze, és kell is majd)... épeszű műszaki és software ember nem mondhatja, hogy ez "lassú és gyenge", mert nem az. Az üzletpolitika és a progapanda-szaktanácsadás az egy más dolog, ki-ki ízlése szerint viszonyuljon hozzá.

#55 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 14. 11:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Pápaszemes - Dátum: 2013. 07. 14. 12:22

De az alaplap nem feküdt meg, az, hogy egy software fércmunka - mint minden MS """"fejlesztés""""- nem úgy működik rajta, mint ahogy a reklámokban állítják, semmit nem jelent fizikailag, hiszen a kiforrott XP és egyéb HW tesztek eredményei mind jók.

Nem azért fércmunka, mert hülyék dolgoznak a Microsoft jól fizető helyein, hanem mert van költégvetés, profitszámítás és határidő. Vastag bőrrel kiadják a piacra, mert nem éri meg tovább dolgozni rajta. Vagyis ami Windows és egyéb, semmi relevanciával nem bír a problémák megítélésekor, na ettől lett a szokásosnál is erkölcstelenebb ez az elegáns színekben virító gagyiipar.

De az új böngésző már nem megy föl XP-re, persze lehet vadászni, hogy ez meg az, meg innen meg onnan megszerezve - de akkor ugyanide jutunk vissza és rendszeresen.

Egy ilyen konfigurációnak a fizikai mutatói, paraméterei jók (be lehetne tenni még memóriát persze, és kell is majd)... épeszű műszaki és software ember nem mondhatja, hogy ez "lassú és gyenge", mert nem az. Az üzletpolitika és a progapanda-szaktanácsadás az egy más dolog, ki-ki ízlése szerint viszonyuljon hozzá.

Telepítsél Linuxot vagy húzzál már el innen te gyökkettő! Fax :lama:

#56 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 14. 11:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2013. 07. 14. 12:30

Telepítsél Linuxot

ugyanmár... hova gondolsz :D

egyébként meg itt a helyed.

(opcionálisan /dev/null, ha már Linuxnál tartunk :Đ )

Szerkesztette: DGabor 2013. 07. 14. 11:44 -kor

#57 Felhasználó inaktív   Pápaszemes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 07. 14. 11:58

Köszönöm szépen, a Linux az már rég fent van az egyik logikai meghajtón, bejön, amikor akarom :)

Én viszont a felvetett kérdésre várnék ötletet, javaslatot, talán erre valók a fórumok.

Mert van egy csúnya baki a Win7 telepítése közben, azt kellene éles elmével, szakszerű gondolkodással, fogalomértéssel és érett tapasztalati szemlélettel megfogni ... nem számokkal és szokásklisékkel dobálózni csak

probléma ? :)

Szerkesztette: Pápaszemes 2013. 07. 14. 11:59 -kor

#58 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 14. 12:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Pápaszemes - Dátum: 2013. 07. 14. 12:58

Köszönöm szépen, a Linux az már rég fent van az egyik logikai meghajtón, bejön, amikor akarom :)

Én viszont a felvetett kérdésre várnék ötletet, javaslatot, talán erre valók a fórumok.

Mert van egy csúnya baki a Win7 telepítése közben, azt kellene éles elmével, szakszerű gondolkodással, fogalomértéssel és érett tapasztalati szemlélettel megfogni ... nem számokkal és szokásklisékkel dobálózni csak

probléma ? :)

Ha logikai meghajtóra telepítettél Linuxot és az bútolható.... Hát a logikai meghajtó használata sok észre vall... :lama:

Össze van csesződve már teljesen a partíciós táblád is.

Áááááhhhh... Hülye vagy a számítástechnikához, menjél inkább kapálni!

#59 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 14. 12:08

röviden és tömören: hiába szenvedsz, kevés a 32 gigás partíció, kevés a géped hozzá. maradj XP-nél, vagy csere. mint írtuk nem egyszer, feleslegesen szívatod magad.

idióta negyvenes rokon ugyanezzel szenvedett, de ő ráadásként 32 gigás sd kártyára akarta telepíteni... körberöhögtem, mint ahogy téged is.

lásd linket feljebb, többi szaki ott tevékenykedik. esetleg PH, de ott még jobban kapod az oltást.

Szerkesztette: DGabor 2013. 07. 14. 12:12 -kor

#60 Felhasználó inaktív   Pápaszemes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 07. 14. 12:25

Most légy erős, a masterbooter teszi lehetővé az onnan bootolást, ez az egyik extrája. (nem vagyok a reklámhordozójuk, pofátlanul a shareware változatot használom évek óta, igaz, magáncélra. A honlapon úgy tűnik, megálltak a Vistánál.) De az mrbooter is el van felejtve, az utolsó kísérletnél.

Eddig látva két dologgal érdemes fogalkozni, ahhoz várok olyat tisztelettel, aki ért is hozzájuk:

1. A crashdump lista értelmezése (a fényképen), azon belül is:

az atikmdag.sys és a BIOS beállítások viszonya

2. a classpnp.sys szerepe

Szerkesztette: Pápaszemes 2013. 07. 14. 12:27 -kor

Téma megosztása:

• (15 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5