HWSW Informatikai Kerekasztal: UTP kábelt tesztelő progi - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UTP kábelt tesztelő progi Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 10. 06. 12:14

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2013. 10. 06. 10:40

Most akkor mondjuk azt, hogy otthon nem gyártunk kábelt, ha meg igen, akkor veszünk/bérlünk rendes műszert amivel meg lehet mérni?

Ráadásul egyre olcsóbbak. Persze nem otthonra, de már majdnem vehetnék magamnak. Így, hogy nincs annyi meló :-)
Make love not Wor.

#22 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 06. 12:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 10. 05. 23:03

Egy ugyanolyan gépet, ugyanolyan hálókártyával, legalábbis úgy kéne, nem?

Miért ugyanolyat? Rendes tesztert sem tudod miképpen működik, azt láthatod az előző hozzászólásomból. Aztán sok múlik majd a kártyán. Gép minek is? Még mindig a másolgatásnál vagyunk, egyik kártya megy majd 7 megabyte/sec-el, csomagvesztés nyilván nincs, más nehezebben fogsz mérni (fentebb írtam a monitorportos snmp-t). Akkor ez most jó-e? Ha nem jó, akkor hol a hiba?
Make love not Wor.

#23 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 10. 06. 14:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2013. 10. 06. 11:26

Fogsz egy switchet, beledugod két portjába.
Ha meg nem tudsz csatit nyomni, akkor ne nyomj csatit.

Ez mire is lesz jó nekem, ha switchbe dugom be és hurkot csinálok?

De, muszáj nyomni. Tudok is nyomni, csak a tanár, aki felügyel bennünket, elég szigorú. Max. csak 100Mbitre gyúrunk, de rendesen érintkezni kell a középső kékeknek is (hiába csak gigabithez kell, kontár munkát nem enged). Jó, persze azt tudom, hogy a kékeket 100Mbites kártya szoftverével nem fogom tudni ellenőrizni, de befoghatok gigabites Intel kártyákat is (bár azok integráltak). Szakadás nem lehet, és még ki is szokta feszíteni a készre dugózott kábelt, mint a számszeríjat, aztán olyan stabilan kell a dugónak rákapaszkodni a kábelre, hogy ne csússzon szét. Volt már pár saját készítésű ACME kábelem, ami nem bírta ezt a brutális utótesztet, meg a krimpelőfogójuk sem a legjobb, múltkor párszor megszoptam, hogy hallottam a kattanást, de mégse kattant be eléggé, és néhány ér nem érintkezett. Mondjuk ez utóbbinak nem tudom, hogy hogyan kéne elejét venni, lassan már IFÁ-val meg tankkal tolatok rá arra a nyomorult fogóra, meg páros lábbal ugrálok rajta, hogy biztos benyomódjon.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#24 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 06. 15:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 10. 06. 15:12

.
semmire
felejtsd el
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#25 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 06. 21:32

De, muszáj nyomni. Tudok is nyomni, csak a tanár, aki felügyel bennünket, elég szigorú. Max. csak 100Mbitre gyúrunk, de rendesen érintkezni kell a középső kékeknek is (hiába csak gigabithez kell, kontár munkát nem enged). Jó, persze azt tudom, hogy a kékeket 100Mbites kártya szoftverével nem fogom tudni ellenőrizni, de befoghatok gigabites Intel kártyákat is (bár azok integráltak). Szakadás nem lehet, és még ki is szokta feszíteni a készre dugózott kábelt, mint a számszeríjat, aztán olyan stabilan kell a dugónak rákapaszkodni a kábelre, hogy ne csússzon szét. Volt már pár saját készítésű ACME kábelem, ami nem bírta ezt a brutális utótesztet, meg a krimpelőfogójuk sem a legjobb, múltkor párszor megszoptam, hogy hallottam a kattanást, de mégse kattant be eléggé, és néhány ér nem érintkezett. Mondjuk ez utóbbinak nem tudom, hogy hogyan kéne elejét venni, lassan már IFÁ-val meg tankkal tolatok rá arra a nyomorult fogóra, meg páros lábbal ugrálok rajta, hogy biztos benyomódjon.

Rendes fogó 15k péztől kezdődik. Lehet szopni az ezerforintos kínai fogóval, de amikor majd egy nap öten akarnak felakasztani a szar kábeledre, meggondolod magad :D
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#26 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 06. 22:25

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2013. 10. 06. 22:32

Rendes fogó 15k péztől kezdődik. Lehet szopni az ezerforintos kínai fogóval, de amikor majd egy nap öten akarnak felakasztani a szar kábeledre, meggondolod magad :D

Aztán jön a dugó minősége, meg a kábel. Csatiban is Legrand CAT5öst a Keline CAT6 kábel tönkrebassza, kontaktos lesz. Mert vastag. Átlag dugóban a csoda Elite kábel meg sem marad, mert vékony és nem tartja meg a nyaka. Panduit CAT6 betétben a CAT7 SFTP simán megmarad, mert az olyan. Ez is sok tényezős.
Make love not Wor.

#27 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 06. 23:15

De, muszáj nyomni. Tudok is nyomni, csak a tanár, aki felügyel bennünket, elég szigorú. Max. csak 100Mbitre gyúrunk, de rendesen érintkezni kell a középső kékeknek is (hiába csak gigabithez kell, kontár munkát nem enged). Jó, persze azt tudom, hogy a kékeket 100Mbites kártya szoftverével nem fogom tudni ellenőrizni, de befoghatok gigabites Intel kártyákat is (bár azok integráltak). Szakadás nem lehet, és még ki is szokta feszíteni a készre dugózott kábelt, mint a számszeríjat,

Én biztos beszólnék, hogy gyártók által specifikált tesztekkel csinálja és ne ilyen középkori módszerekkel. Annak ellenére, hogy az alaplapi integrált Intel kártya az pont fasza cucc. Mérje le, aztán szóljon be. Ez elég hasraütősen hangzik, kérdés amit még mondtunk, a kábel/dugó/fogó minősége. ISO IEC 11801, EN 50173-1 és a többi az megvan, vagy csak szopatjátok egymást? Ez milyen suli?
Make love not Wor.

#28 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 07. 15:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 10. 07. 00:15

Én biztos beszólnék, hogy gyártók által specifikált tesztekkel csinálja és ne ilyen középkori módszerekkel. Annak ellenére, hogy az alaplapi integrált Intel kártya az pont fasza cucc. Mérje le, aztán szóljon be. Ez elég hasraütősen hangzik, kérdés amit még mondtunk, a kábel/dugó/fogó minősége. ISO IEC 11801, EN 50173-1 és a többi az megvan, vagy csak szopatjátok egymást? Ez milyen suli?

Infós OKJ-s suli (már írtam róla) gondolod hogy nagyipari szabványos tesztekre van pénz? ♫ Álmodj cigánylány ♫ Nem csak a teszter nem valami nagy szám, de a fogó sem valami jó, az is valami 2 ezer forintos szar. A kábel, dugó normálisnak tűnik, márkáját nem tudom, de nem tűnnek gáznak, lehet velük dolgozni. Szóval ja, csak szopatjuk egymást tanulás címén, értelme nem sok van. Nem igazán érdekel, de egyértelműen szakadásos kábelt azért nem akarok csinálni, erre kéne alap teszt, mert a teszter elég megbízhatatlan.

Szerintem most az lesz, hogy mivel másik épületben fogjuk tolni pénteken, még nem voltam ott soha, így azt sem tudom, hogy milyen hálókártyás gépek vannak ott (nem tudok tesztszoftverrel készülni), így valószínű írok majd egy házi scriptet, ami pingel, hálózati interface statisztikáját kiloopolja, meg a végén áttol megosztásból egy nagyfájlos másolást, legfeljebb közben lelövöm, ha jók az értékek. Annyit próbálok még, hogy lehetőleg gigabites hálókártyájú gépeket fogok befogni tesztelni, hogy mérődjön a középső kék érpár is.

Átlag noname cat5 kábel (nem e-s), átlag dugó kombó, átlag integrált gigabites hálókártyában mennyit szokott menni reálisan? Mi az az érték, amire rá lehet bólintani?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#29 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 07. 16:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 10. 07. 16:43

meg a végén áttol megosztásból egy nagyfájlos másolást

Átlag noname cat5 kábel (nem e-s), átlag dugó kombó, átlag integrált gigabites hálókártyában mennyit szokott menni reálisan? Mi az az érték, amire rá lehet bólintani?

Azt RAMból kell generálni, semmi megosztás, hogy a vinyóművelet is beleszóljon.

Amúgy meg arra az értékre lehet rábólintani, amit a tanárod elfogad. Interflsztől függően 100 megabit, csak itt is érdekes a sztori, mert ha megy is 100 megával, akkor még nem azt jelenti, hogy tényleg jó.
Make love not Wor.

#30 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 07. 16:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 10. 07. 17:05

Azt RAMból kell generálni, semmi megosztás, hogy a vinyóművelet is beleszóljon.

Amúgy meg arra az értékre lehet rábólintani, amit a tanárod elfogad. Interflsztől függően 100 megabit, csak itt is érdekes a sztori, mert ha megy is 100 megával, akkor még nem azt jelenti, hogy tényleg jó.

Ez jó ötlet, generáltatom RAM-ból (linuxos nc -l 7777 > /dev/random jó erre, de windowsos RAM drive-ról is mehet a móka).

Ebbe a tesztbe a tanár nem fog beleszólni, ahhoz nincs ereje, hogy minden kábelt végigellenőrizzen, főleg, hogy most nem csak gyakorolni fogunk, de ténylegesen készülni fog a cuccos valakinek. Ez a teszt csak nekem lesz. Tudom, nem tuti az ilyesfajta teszt, de azt csak kimutatná, ha valamelyik ér egyáltalán nem érintkezik. Nem biztos, hogy 100 Mbites kártya lesz, lehet, hogy 1Gbites kártyájú gépek is lesznek, akkor 2 olyan között nyomatom a tesztelést.

Szerkesztette: Raynes 2013. 10. 07. 16:25 -kor

#31 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 07. 17:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 10. 07. 17:22

Ez jó ötlet, generáltatom RAM-ból (linuxos nc -l 7777 > /dev/random jó erre, de windowsos RAM drive-ról is mehet a móka).

Ez mčg engem is érdekel. Mintha AIDAnak is lenne ilyesmi cucca, passz. De ha valami liveCDs lejes ötlettel megoldod, mondjuk áttol X adatot, vagy addig nyomja, míg meg nem állítjuk, akkor becserélném sörre, pár eszköznél én is kíváncsi lennék az eredményre és jól mčg tudnám küldeni.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó