HWSW Informatikai Kerekasztal: Chaintech fanok ide, Chaintech alaplap FAQ!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (44 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Chaintech fanok ide, Chaintech alaplap FAQ!!! Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   norbi06 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 01. 16:40

Sziasztok!
Eladóak a következő dolgok:
Alaplap:Chaintech VNF4 Ultra aktív hűtéses alaplap.Socket-939 Athlon 64 FX/PCI Express..stb
Processzor:AMD Athlon 64 3000+ Socket 939+gyári cooler.
VGA:Inno Geforce 6600GT.
Az alaplap2005.05.05.-től 3-évig garanciális dobozában,garancia papírral,és minden tartozékával.
A processzor2005.05.10.-től1-évig garanciális dobozában+gyári hűtővel,és garancia papírral.
A videókártya2005.05.11.-től1-évig garanciális dobozában,PCI Express,minden tartozékával,gari papírral!Az alkatrészek kifogástalan állapotúak.
Írjatok,hogy ki mennyit ad értük.
Itt elérhető vagyok:30 466-0084.
Üdv.

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1120232410.jpg

#782 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 01. 19:50

Talán ha a Bolhapiacon próbálkoznál...

#783 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 21:04

Idézet: norbi06 - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 17:40

...

Ennek a Bolhapiacon nyiss egy topikot...
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#784 Felhasználó inaktív   bezsi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 07. 04. 19:42

Sziasztok!
Egy hete egz VNF4 Ultra alaplap tulajdonosa vagyok. Az a problémám vele, hogy a Front Audio mikrofonnak nincs tápfesz. Emiatt kondenzátor mikrofon nem szól. A hátlapon lévő mikrofon csatlakozó bemenetén 2.2V van. A CN24 csati 1-es lábán 0V. A 3-ason, amit csak X-nek ir a doksi, (az Intel bekötésen ez a MIC POWER) szintén 0V.
Másnál is igy van ez, vagy csak az én alaplapom hibás? 
Chaintech VNF4 Ultra Athlon64 3000 Abit X300SE

#785 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 09:20

Idézet: bezsi - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 20:42

Sziasztok!
Egy hete egz VNF4 Ultra alaplap tulajdonosa vagyok. Az a problémám vele, hogy a Front Audio mikrofonnak nincs tápfesz. Emiatt kondenzátor mikrofon nem szól. A hátlapon lévő mikrofon csatlakozó bemenetén 2.2V van. A CN24 csati 1-es lábán 0V. A 3-ason, amit csak X-nek ir a doksi, (az Intel bekötésen ez a MIC POWER) szintén 0V.
Másnál is igy van ez, vagy csak az én alaplapom hibás? 

Nem rossz az alaplapod, en is igy jartam tehat utana neztem a dolognak.
A Chaintech nem szabvanyos csatlakoast hasznal:
http://www.hardwareforumz.com/Chaintech-7N...opict56137.html

Gyakorlatilag nem kap aramot a Mic-BIAS vagyis a Mic_PWR tusken, ( X ).
Ugy mukodik, ha ezt a csatlakozot az ember a AVDD5 tuskere koti, de nalam akkor tulnagy volt a hatterzaj (zugast lehetett hallani.)
Raadasul egy masik problemaba is belefutottam, ha a jumperek lelettek szedve a helyukrol, hogy az elolapi csatlakozasokra lehessen kotni a MIC ill fulhalgatot, akkor a hatso kimeneteken tul halk volt a jel, amit nem lehetett szoftveresen se eleg hangossa tenni (elol 2szer hangosabb volt a jel).
Igy aztan felhagytam a kiserletezgetesekkel, visszatettem a jumpereket, elore csak az USBt kotottem be.

Szerkesztette: Jakuza 2005. 07. 07. 09:21 -kor

My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#786 Felhasználó inaktív   bezsi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 07. 07. 21:15

Köszönöm.
Nem értem, miért jó ez nekik. A CBOX-ot külön nem árulják, akkor meg inkább hátrány, hogy nem szabványos.
Az AVDD5 tüske stabilizált +5v, egy 74L05 IC-ről. Ha direktbe rákötöd a mikrofonra, a 7405 próbálja az 5V-ot tartani, ezért lesz zajos, meg alacsony a szint. Meg kell próbálni 2-10k ellenálláson keresztül adni neki az 5V-ot. Elvileg még jobb is lehet, mint a hátlapon lévő, ha sikerül eltalálni, hogy az adott mikrofonnak mi a legjobb érték. Holnap kipróbálom.
Sokat segitene egy kép egy CBOX-ról felülnézetből, olyan felbontásban, hogy a feliratok olvashatók legyenek. Sajnos ilyet nem találtam. Általában előlről, vagy félig felülről van lefényképezve. Ha meg esetleg felülről, akkor rossz a felbontás, csak sejteni lehet, hogy a rózsaszin csatlakozó mellet vannak alkatrészek. Néhány képen 2 sárga kondi tátszik, máshol csak a helye felfestve a panelra. Van ahol az ieee 1394-nek csak a helye van. Tehát több verzióban is létezik a CBOX2.
Chaintech VNF4 Ultra Athlon64 3000 Abit X300SE

#787 Felhasználó inaktív   whisky75 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 17:42

Sziasztok. Nálam nem műkszik a bios frissítés az ALT+F2 bill után. Csak kirak kislemezre és kész. Tud e valaki segíteni? vagy maradjak a régi lemezes awdflash.exe ********.BIN fajtánál? Csakhogy ez a awdflash vagy awardflash.exe sehol sincs.Se cd se chaintech oldal.?Help me! :think:

#788 Felhasználó inaktív   whisky75 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 18:09

Megoldódott a probléma. Nem volt engedélyezve a bios frissítés. Jók legyetek
:respect:

#789 Felhasználó inaktív   GreaT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 10:08

Kérdés...

Ugye a Venice magos procik nem hivatalosan támogatják a DDR500-as memóriákat. Az új procimmal Venice 3200+ meg is jelentek az új frekvenciák a biosban. De... Amikor kiválasztom a DDR500-at és újraindítom a gépet csak fekete képernyő és csak cmos clear-el lehet újra működésre bírni a gépet. Ugyanez a helyzet amikor is szinkronban tuningolom a gépet.  245Mhz-is stabil minden, de amikor 250-re állítom a FSB-t akkor már nem indul a gép csoda. A Kingmax DDR500-as memóriák nem viselnék el a 250Mhz-es frekvenciát? Talán ha emelnék a ram feszültségén?
Chaintech VNF4 Ultra Zenith VE; AMD A64 3200+@2450 ; Arctic Cooling Freezer 64 ; 2*512M Kingmax Hardcore ; Sapphire X800Pro@XT  ; 160G Samsung SATA ; Glacialtech IceCrown 1000 ; Audigy2 ZS ; Coolink AP-450DX ; Fujitsu-Siemens T19-1 ; Genius 5.1 HT (wood)

#790 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 10:05

Idézet: GreaT - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 11:08

Kérdés...

Ugye a Venice magos procik nem hivatalosan támogatják a DDR500-as memóriákat. Az új procimmal Venice 3200+ meg is jelentek az új frekvenciák a biosban. De... Amikor kiválasztom a DDR500-at és újraindítom a gépet csak fekete képernyő és csak cmos clear-el lehet újra működésre bírni a gépet. Ugyanez a helyzet amikor is szinkronban tuningolom a gépet.  245Mhz-is stabil minden, de amikor 250-re állítom a FSB-t akkor már nem indul a gép csoda. A Kingmax DDR500-as memóriák nem viselnék el a 250Mhz-es frekvenciát? Talán ha emelnék a ram feszültségén?

Mennyi most a RAM-fesz? Ha nem 2.9V, állítsd annyira. Nálam így kapnak 2.78 - 2.8 V-ot.
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#791 Felhasználó inaktív   whisky75 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 24. 20:06

EMmerek kijött az új biosz, igaz már 2 hónapos, de lehet hogy / biztos / megoldja néhány ember problémáját. Lehet hogy megoldja a VENICE magos proci tulajok gondjait is.Csumika mindenkinek. :p  :ph34r:

#792 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 12:46

Szerinted akinek ilyen lapja van az nem tudja már 2 hónapja, hogy van az 5.0-ás BIOS? :reklamacio:

Ráadásul - mivel alig van még dual core procit használó user - a legtöbbeknek a 4.0-ás BIOS javallott a VNF4/Ultra-hoz!
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

#793 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 09:03

Idézet

A Chaintech felhagy az alaplapgyártással

Idézet

Az egyik legnagyobb gyártó elhatározása végleges, ám már tervezi új memóriamoduljának megjelentetését, ugyanis ezentúl a Cahintech is memóriákat fog gyártani. Erre azért került sor, mert az alaplapok piacán túl sok veszteséget könyvelt el a cég, ám az egyik nagy IC gyártó és forgalmazó, a Walton Advanced Engineering 25%-os részesedést szerzett a Chaintech-nél, ezért is kezd memóriák forgalmazásába. Az új termék megjelenésével kapcsolatban nincsenek még információk. A videokártyák gyártása természetesen folytatódik, mivel a cég bevételeinek 60%-át teszi ki ez az ágazat. A memóriák gyártásával kapcsolatban a Chaintech bizakodó, de majd a jövőben kiderül, mennyire lesz eredményes. Az alábbi táblázatokkal magyarázható a gyártó alaplapágának megszűnése:

Kép

Forrás: HWT

#794 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 14:09

Idézet: AViD - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 8:03

Kép

Forrás: HWT

ZHONGHE CITY, TW & FREMONT, CA (Sept. 9, 2005) -- Simon Ho, President of Chaintech Computer Co., LTD
said Chaintech has no plans to abandon the motherboard market. The comments are in response to a published
story at an online news site, which reported that the company would “phase out its motherboard business and
introduce a new memory module product line in October.”

#795 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 10:52

Húha, na most akkor gondban vagyok. Vajon mennyire hiteles az info az alaplapgyártás leállításáról, és mennyire az elleninfó, hogy mégsem szűnik meg.
Megvallom, én nem vagyok chaintech fan, még eddig nem volt, ellenben gigabyte párti vagyok, de szeretném kihasználni a sulinet adta keretet, és beruháznék ezért döntöttem egy VNF4 ULTRA Zeninth vétele mellett. Nem ismerem a lapot, de általában elég jókat hallottam már jópár éve a chaintechről. Gigabyte fan vagyok, ott már ki is néztem az álmaim lapját, de az meg sajna nem kapható sulinetben, pedig sehol máshol nem láttam még olyan lapot, amin 8 sata csatlakozó lenne, még neki is csak az az egyetlen példánya van, így meg a 4 sata alapból már le lesz foglalva, és a jövőbeni fejlesztés (netás sata dvd író, ha majd elterjed, stb) elött már csak sata raid kártya lesz az út.
Mivel a lap a sulinet miatt meg kell, hogy maradjon jó sokáig nekem, így nagyon kiváncsi lennék az időtállóságára, az elmúlt időkben volt ilyen lappal különösebb gondja valakinek? (nem a garis meghibásodásra gondolok, hanem egyéb problémákra, mint pl. az én gigabyte-omnál, hogy 133-as fsb-jű procikkal resetel időnként a gép, de amúgy a 2.5+ -os bartonom atomstabil (3.2+ként szeretem hajtani, így nem melegszik jobban, nem kell plusz fesz, és ez még nem a tuning csúcsa). Szóval, olyan jellegű kellemetlenségek vannak-e, amik nem intézhetők el garis úton (meg netán, ha túl gyakran kell garis útra tévedni vele, akkor az is érdekelne, bár ilyenekről visszaolvasva nem láttam utalást)

#796 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 08:22

keeper2: Idézet magamtól korábbról, a VNF4 Ultra-ról:

Idézet

1. A korai revíziók passzív chiphűtéssel voltak szerelve, sokaknak forró a borda. Erre csak annyit, hogy jól szellőző és szellőztetett ház kell, plusz én újrapasztáztam, és feszesebbre vettem a rögzítést, lásd fentebb ugyanezen topic-ban. Eredmény: tuningolva max. 40 fok system, a borda kézrátétellel mérve kellemesen meleg, közel sem forró.

2. Későbbi revíziók chiphűtőjének ventillátora egyeseknél idővel zörögni kezd. Ezen nincs mit csodálkozni, előbb-utóbb a legtöbb venti ezt teszi. Csere.

3. PCI-s VGA-val se kép, se hang. Külföldi fórumokon sok helyen le lett írva, valóban nem megy. Illetve megy, de csak ha egy PCI-E VGA is van a rendszerben. Ez létező hiba, nincs mit tenni vele.

4. Hiába lehet a BIOS-ban beállítani a VCore-t, 1.45 és 1.6 V között stabilan 1.45 V-ot ad a procinek. Ez egy BIOS bug, az ígéretek szerint a következő BIOS verzióban javítva lesz.

Minden más probléma amit találtam, egy-egy embernél fordult elő, azaz egyedi esetek.

A 4. ponthoz tenném hozzá, hogy a 4.0-ás BIOS-ban, azaz hónapok óta javítva van. Ezzel a BIOS-al 260-as FSB mellett megy a C'N'Q. Az elrendezése kissé egyedi, de egyéb hibáját eddig még nem találtam. Ja és 3 év garanci van rá alapból.
2006. III. 4.

#797 Felhasználó inaktív   vaakuum 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 11:13

ultra lapot vettem a hétvégén  :D , és egy érdekes problémával kerültem szembe:

egy új sata vinyó, 3 számú masternek felismeri. van benne egy IDE cd/dvd, ami primary master. A régi vinyómat pedig, amin még az eredeti oprendszer is rajta volt, egy rackban rádugtam primary slave-re. Bootsorrendnek az volt beállítva, hogy a sata vinyóról kezdje.
A wininstallkor a sata vinyó a cd-vel még csak egyedül volt a gépben, a régi vinyót csak az új oprendszer beindulása után dugtam rá, hogy az egyéb installokat felrakjam.
Nos, akkor jött a galiba: nem volt hajlanó így együttműködni a két vinyó.
Legtöbbször bootolni sem volt hajlandó, hibaüzenettel megált, és újraindult. Ha véletlenül bebootolt, akkor is amint lemezkezelő ablakot hívtam, lefagyott és magától újraindult.
ha a primary slave rackbe egy olyan vinyót raktam, amin nincs oprendszer, nem volt ilyen gond.
a régi vinyómmal csak és kizárólag a secondary beállítás mellett volt hajlandó együtt dolgozni.
Tapasztaltatok hasonlót? :think:
"Asszony kell a házba!" -Kőműves Kelemen-
Szerintem is, csak nem pont úgy, wazze.

#798 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 11:55

Esetleg beírhatnád a hibaüzenetet ide, ill. esetleg boot-olj be egy floppy-ról és FDISK-el szedd le a régi vinyó partíciójáról az Aktív vagy Bootolható, vagy mit tudom én mindek nevezett flag-et. Bár nem hiszem, hogy ez lenne a baj, de esetleg segíthet.
2006. III. 4.

#799 Felhasználó inaktív   vaakuum 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 12:34

Idézet: Vulpes - Dátum: 2005. okt. 10., hétfő - 12:55

Esetleg beírhatnád a hibaüzenetet ide, ill. esetleg boot-olj be egy floppy-ról és FDISK-el szedd le a régi vinyó partíciójáról az Aktív vagy Bootolható, vagy mit tudom én mindek nevezett flag-et. Bár nem hiszem, hogy ez lenne a baj, de esetleg segíthet.

Köszi :respect:
opp, most, hogy mondod, ilyen régen tényleg volt...azt hittem, ezen már túlléptek a fejlesztők, és ezért van a biosban a bootsorrend állítás.
mondjuk ettől függetlenül nem értem, hogy miért jobb ugyan az a vinyó secondary masternek (így nem akad), mint primary slavenek (így akad). A hibaüzenetet előcsikarni megint dugdosni kell a rendszert, de mivel egy másik gépet is installni kell a napokban, lesz még rá példa sajnos  :reklamacio:
Mondjuk örülnék, ha nem ez lenne a fő ok, mert utánna lehet megint a flaget visszarakni, ha a vinyót a régi gépben akaroom elindítani...nem userfriendly  :(

Más:
A lap első +látásra jó, de amin marhára meglepődtem:
1) A csipszet aktív hűtés ellenére is forró, mint állat. Na jó, nem forró csak meleg/forró határeset szerintem. Miután összeraktam, gondoltam rá, hogy le kellett volna szedni a bordát, hátha nem pasztázták fel. (ez elképzelhető???) Ezt pótolni fogom. Mindenesetre lehetséges, hogy ennyire melegedne? :eek: (Semmi tuning nincs még bekapcsolva, csak ahogy a bios felismerte.)
2) A memória 2 db kingmax 500 MHz-es csoda, amin vannak hűtőbordák (zöld, sík lemez, szerintem botrányos bordának nevezni, de tény, hogy a pucér csipekhez képes dupla hőleadó felületet okoz)
Nos, ezeknek a lemezeknek a belső oldalán rózsaszínes, gumiszerűnek tűnő bevonat van, amiről nem tudtam eldönteni, hogy hővezető-e? Garanciavesztéstől tartva inkább nem mertem leszedni azokat a lapokat (amúgy a "borda" alatt hynix (asszem így írják) csipek vannak). Láttatok már ilyet? le kell venni azt a lapot és inkább pasztázni a modulokat?

ha elcseszek valami frekvenciát, és nem tud a gép bootolni, mindenképpen csak a jumperrel történő kisütéssel lehet visszahozni a lapot, vagy van valami lehetőség billentyűvel a gyári beállítástól eltérőek figyelmen kívül hagyására?

Szerkesztette: vaakuum 2005. 10. 10. 12:36 -kor

"Asszony kell a házba!" -Kőműves Kelemen-
Szerintem is, csak nem pont úgy, wazze.

#800 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 13:23

A flag csak egy kósza ötlet volt. Amúgy én újrapasztáztam a bordát, meg pár nem fém csavaralátét segítségével feszesebbre vettem a rögzítését, de nekem még passzív borda van rajta. Elöl-hátul ventis házban közel sem forró.

Kingmax passz, nekem TwinMos van, szép nehéz (csak találnék valahol egy párt neki, de nincs sehol, hogy enné meg a fene), nem szedtem szét. Hynix D5 az is.

Jumper passz, nem is kerestem más módszert. Egyszer belőttem (2~3 nap alatt), azóta úgy megy.
2006. III. 4.

Téma megosztása:

• (44 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.