Idézet: Vulpes - Dátum: 2005. okt. 10., hétfő - 12:55
Esetleg beírhatnád a hibaüzenetet ide, ill. esetleg boot-olj be egy floppy-ról és FDISK-el szedd le a régi vinyó partíciójáról az Aktív vagy Bootolható, vagy mit tudom én mindek nevezett flag-et. Bár nem hiszem, hogy ez lenne a baj, de esetleg segíthet.
Köszi
opp, most, hogy mondod, ilyen régen tényleg volt...azt hittem, ezen már túlléptek a fejlesztők, és ezért van a biosban a bootsorrend állítás.
mondjuk ettől függetlenül nem értem, hogy miért jobb ugyan az a vinyó secondary masternek (így nem akad), mint primary slavenek (így akad). A hibaüzenetet előcsikarni megint dugdosni kell a rendszert, de mivel egy másik gépet is installni kell a napokban, lesz még rá példa sajnos

Mondjuk örülnék, ha nem ez lenne a fő ok, mert utánna lehet megint a flaget visszarakni, ha a vinyót a régi gépben akaroom elindítani...nem userfriendly
Más:
A lap első +látásra jó, de amin marhára meglepődtem:
1) A csipszet aktív hűtés ellenére is forró, mint állat. Na jó, nem forró csak meleg/forró határeset szerintem. Miután összeraktam, gondoltam rá, hogy le kellett volna szedni a bordát, hátha nem pasztázták fel. (ez elképzelhető???) Ezt pótolni fogom. Mindenesetre lehetséges, hogy ennyire melegedne?

(Semmi tuning nincs még bekapcsolva, csak ahogy a bios felismerte.)
2) A memória 2 db kingmax 500 MHz-es csoda, amin vannak hűtőbordák (zöld, sík lemez, szerintem botrányos bordának nevezni, de tény, hogy a pucér csipekhez képes dupla hőleadó felületet okoz)
Nos, ezeknek a lemezeknek a belső oldalán rózsaszínes, gumiszerűnek tűnő bevonat van, amiről nem tudtam eldönteni, hogy hővezető-e? Garanciavesztéstől tartva inkább nem mertem leszedni azokat a lapokat (amúgy a "borda" alatt hynix (asszem így írják) csipek vannak). Láttatok már ilyet? le kell venni azt a lapot és inkább pasztázni a modulokat?
ha elcseszek valami frekvenciát, és nem tud a gép bootolni, mindenképpen csak a jumperrel történő kisütéssel lehet visszahozni a lapot, vagy van valami lehetőség billentyűvel a gyári beállítástól eltérőek figyelmen kívül hagyására?
Szerkesztette: vaakuum 2005. 10. 10. 12:36 -kor