HWSW Informatikai Kerekasztal: Chaintech fanok ide, Chaintech alaplap FAQ!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (44 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Chaintech fanok ide, Chaintech alaplap FAQ!!! Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   Epi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 10. 20:53

Üdv mindenkinek

Hát én is bevásároltam ezzel a CT-7NJL4- es alaplappal (olcsó + 3év garancia). Sajnos mielőtt elolvastam volna az itt leírtakat, én is végig sz@vtam a szenzoros dolgokat. Amilyen programot csak ismertem, kipróbáltam, de én is csak azokat a zagyva értékeket kaptam, mint ti. Na mindegy, én nem vagyok az a nagy tuningos (remélem nem küldtök ezért bérgyilkost rám) :D , úgyhogy alapon jó lesz nekem ez is, bár a monitorozás hiánya azért bánt (eszem megáll azon, hogy így spórolnak az alkatrészeken). Viszont belefutottam valamibe. Néha (van mikor többször egymás után) újraindul a gépem, bár eddig csak egy program alatt. Lehet-e az oka, hogy csak egy 300W-os Azona tápom van (próbáltam 300W-os Codegennel is).

A konfig amit ki kell szolgálnia:

Alaplap:           Chaintech 7NJL4 - AwardBios v6.00PG
Processzor:     AMD Athlon XP 2800+ (Barton)
Memória:         Kingston  PC3200 512 Mb DDR SDRAM (200 MHz).
Winchester:     40 Gb-os IBM
CD író:             LG HL-TD-ST CD-RW GCE 8160B
DVD:               Toshiba SD-M1802
Video:              Abit GeForce FX 5600 128 Mb.

Kell egy jobb (Chieftech, Enermax) 400W-os táp, vagy maradhat ami van és más a bibi? Egyébként tuning nélkül, alapon hajtva megbízható az alaplap, vagy minden téren felejtős? :think:

Előre is kösz a választ.

Szerkesztette: Epi 2004. 06. 10. 20:54 -kor

#522 Felhasználó inaktív   Epi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 17:07

Üdv mindenkinek

Valaha olvastam, hogy az ASUS-nak van egy i-Pod nevezetű ketyeréje, ami egy 5.25-ös helyre suvasztható be. Elvileg ez mindenféle lekérdezésekre képes, és még kívülről szabályozni  is lehet pár dolgot (pl. venti fordulatszámot). Ez vajon helyettesítheti a 7NJL4  hiányzó kiértékelő elektronikáit? Képes a meglévő szenzorokat használni, vagy ennek is kellenének azok az alkatrészek, amit lespóroltak az alaplapról. Van valaki aki látott már ilyen kütyüt. Akkoriban azért volt felejtős, mert azt írták róla, hogy mintavételezésnél zajos vagy mi a fene (bocs, ha szakbarbárul fogalmazok, de sajnos elektonika terén az is vagyok). Egyébként valami 4600 piculát kértek érte akkoriban.

#523 Felhasználó inaktív   Kosh Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 11. 19:18

Idézet: Epi - Dátum: 2004. jún. 11., péntek - 18:07

Üdv mindenkinek

Valaha olvastam, hogy az ASUS-nak van egy i-Pod nevezetű ketyeréje, ami egy 5.25-ös helyre suvasztható be. Elvileg ez mindenféle lekérdezésekre képes, és még kívülről szabályozni  is lehet pár dolgot (pl. venti fordulatszámot). Ez vajon helyettesítheti a 7NJL4  hiányzó kiértékelő elektronikáit? Képes a meglévő szenzorokat használni, vagy ennek is kellenének azok az alkatrészek, amit lespóroltak az alaplapról. Van valaki aki látott már ilyen kütyüt. Akkoriban azért volt felejtős, mert azt írták róla, hogy mintavételezésnél zajos vagy mi a fene (bocs, ha szakbarbárul fogalmazok, de sajnos elektonika terén az is vagyok). Egyébként valami 4600 piculát kértek érte akkoriban.

Az csak Asus lapokra erőszakolható rá és megvan az a rossz sajátossága, hogy az adatok kiolvasásának időpontjában alaposan hasba akasztja a gépet (nagyon nagy az erőforrás igénye, működése közben akadoznak az éppen futó programok). P3-as időkben volt divat a forgalmazása, azt nem tudom, hogy a jelenlegi Asus alaplapokon is megvan-e a tüskesora (erről majd egy Asus tulaj eligazít).
Ha mindenképpen monitor funkció kell, inkább egy használt 7NJS Zenith-et kellet volna venned, annak a CBOX2-je kijelzi a hőfokot és közben nem akasztja meg a gép működését. Esetleg egy NJL1 Apogeet és hozzá külön venni hozzá egy CBOX-ot valakitől, aki nem használja. Sajna az NJL4 egy végletekig kiherélt verzió. Ennél mar talán csak az ECS mobói egyszerűbbek.  :D

#524 Felhasználó inaktív   Epi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 21:16

Köszi a választ. Úgy látszik akkor beletenyereltem a "jóba". A 3 év garancia kiszúrta a szememet. Na mindegy megmaradok ennél az alaplapnál, és majd meglátom mire lesz elég. A tápcserén még gondolkodom.

Szerkesztette: Epi 2004. 06. 11. 21:18 -kor

#525 Felhasználó inaktív   probalaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 21:53

a Chaintech SKT600 lapról van már vkinek tapasztalata?

(mert a frankó kereső szerint ilyenről még csak nem is hallottak errefelé...)
- Do you like our owl?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.

#526 Felhasználó inaktív   Onderon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 20:35

Sziasztok! Nekem a 7NJL1en lévő chipset borda-venti-logoemblémához való aranyozott laposfejű csavar kéne eléggé urgent. Ha valaki esetleg úgy gondolja, hogy megtud tőle válni, mert már marhára nem kell neki, az küldjön egy PÜ-t legyen olyan kedves! Köszi

#527 Felhasználó inaktív   Onderon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 22:58

UP

#528 Felhasználó inaktív   kecsawi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 13:58

Idézet: Parasite - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 22:58

UP

Megnézem talán még megvan valahol. Vasárnapra meg tudom mondani.
Athlon64 X2 3800+@2750,Zalman CNPS7000A-Cu,
A8N SLI,3 GB RAM,MSI 6800GS,Maxtor 2x7L250S0, LE32R72B, 420-as Chieftec táp,Audigy 2 ZS,Gigabyte GN-WPKG,WinFast TV2000 Expert, Toshiba L30 volt

#529 Felhasználó inaktív   Onderon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 14:22

Idézet: kecsawi - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 14:58

Köszi király lenne

#530 Felhasználó inaktív   axxe72 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 14. 08:23

Sziasztok!

1 hete vettem egy 9CJS lapot, mindennel elégedett vagyok két dolgot kivéve.
Természetesen vszinű az én tudatlanságom az oka, de nem műxik nekem a távirányító.
Bármit nyomok rajta csak a baloldali piros led pislog, de nem történok semmi. Nem tudom kell e hozzá vmi külön driver,de leszedtem a CT oldaláról egy -"C BOX3" nevűt feltettem,de semmit nem változtatott a dolgon.Az usb-és bemenetek működnek rajta, a kijelzője külömböző számokat mutat induláskor, amikor meg felállt a W akkor csak "FF" -et ír ki. Arra gondolok talán valamit nem dugtam be vagy nem telepítettem hozzá, de nem tudom mit.
A második gondom a memóriákkal van, amikor indul a gép a képernyőre azt írja hogy "Memory frek. 333 Mhz" Dual chanel mod enabled. Ez oké is lenne de nekem 2 db- 512MB Corsair XMS 400 CL2 PC 3200 -es modul van a lapon. Persze ezt is biztos én nem állítottam jól be ,de gőzöm sincs hol és mit kellene állítanom.

Talán bugyuták a kérdéseim, de nekem komoly gondot okoznak.
Eddigi (12 hónap) Pc-és pályafutásom csúcsa ennek a gépnek a segítség nélküli összerakása lett volna ,de belebukás szaga lett a dolognak.....
Főleg hogy angol nyelvtudásom nagyjából a "WHAT!?"-nál kimerül.. :rolleyes:

Kérlek segítsetek!!!!  Köszönettel: egy kezdő guru! ;)

"Nem vagyok jó semmire,
de készenállok bármire."

UI: Konfig: P4 3.06 Ghz, MSI ATI Radeon 9800pro 128Mb, a többit írtam, +vinyó+optic megh.

#531 Felhasználó inaktív   Onderon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 20:38

Idézet: kecsawi - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 14:58

Vasárnap este van :)

#532 Felhasználó inaktív   kecsawi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 11:27

Idézet: Parasite - Dátum: 2004. aug. 15., vasárnap - 20:38

Vasárnap este van :)

Sajnos nem találtam meg, lehet a költözéskor lett elpakolva. Ha nem sürgős, akkor még egy esély van talán a pincében levő cuccok közt...
A8N SLI,3 GB RAM,MSI 6800GS,Maxtor 2x7L250S0, LE32R72B, 420-as Chieftec táp,Audigy 2 ZS,Gigabyte GN-WPKG,WinFast TV2000 Expert, Toshiba L30 volt

#533 Felhasználó inaktív   Onderon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 11:42

Idézet: kecsawi - Dátum: 2004. aug. 16., hétfő - 12:27

Sajnos nem találtam meg, lehet a költözéskor lett elpakolva. Ha nem sürgős, akkor még egy esély van talán a pincében levő cuccok közt...

Köszi! Ment a reprivi :)

#534 Felhasználó inaktív   kecsawi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 11:29

Idézet: Parasite - Dátum: 2004. aug. 16., hétfő - 11:42

Köszi! Ment a reprivi :)

OK! Megvan!

#535 Felhasználó inaktív   Kosh Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 23:13

Idézet: axxe72 - Dátum: 2004. aug. 14., szombat - 9:23

Sziasztok!

1 hete vettem egy 9CJS lapot, mindennel elégedett vagyok két dolgot kivéve.
Természetesen vszinű az én tudatlanságom az oka, de nem műxik nekem a távirányító.
Bármit nyomok rajta csak a baloldali piros led pislog, de nem történok semmi. Nem tudom kell e hozzá vmi külön driver,de leszedtem a CT oldaláról egy -"C BOX3" nevűt feltettem,de semmit nem változtatott a dolgon.Az usb-és bemenetek működnek rajta, a kijelzője külömböző számokat mutat induláskor, amikor meg felállt a W akkor csak "FF" -et ír ki. Arra gondolok talán valamit nem dugtam be vagy nem telepítettem hozzá, de nem tudom mit.
A második gondom a memóriákkal van, amikor indul a gép a képernyőre azt írja hogy "Memory frek. 333 Mhz" Dual chanel mod enabled. Ez oké is lenne de nekem 2 db- 512MB Corsair XMS 400 CL2 PC 3200 -es modul van a lapon. Persze ezt is biztos én nem állítottam jól be ,de gőzöm sincs hol és mit kellene állítanom.

Talán bugyuták a kérdéseim, de nekem komoly gondot okoznak.
Eddigi (12 hónap) Pc-és pályafutásom csúcsa ennek a gépnek a segítség nélküli összerakása lett volna ,de belebukás szaga lett a dolognak.....
Főleg hogy angol nyelvtudásom nagyjából a "WHAT!?"-nál kimerül.. :rolleyes:

Kérlek segítsetek!!!!  Köszönettel: egy kezdő guru! ;)

"Nem vagyok jó semmire,
de készenállok bármire."

UI: Konfig: P4 3.06 Ghz, MSI ATI Radeon 9800pro 128Mb, a többit írtam, +vinyó+optic megh.

1. A távirányító csak akkor működik, ha a CB3-om és az alaplap WOL felíratú csatlakozóját összekötöd a mellékelt három eres kábellel.

2. A kijelzőn csak akkor jelenik meg a proci hőmérséklet, ha a háttérben folyamatosan fut a mellékelt DigiDoc nevű program. A boot folyamán felvillanó számok és a Win felállása után megjelenő FF jelzés természetes, a cucc így működik.

#536 Felhasználó inaktív   axxe72 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 20. 02:01

Idézet: Kosh Naranek - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 0:13

1. A távirányító csak akkor működik, ha a CB3-om és az alaplap WOL felíratú csatlakozóját összekötöd a mellékelt három eres kábellel.

2. A kijelzőn csak akkor jelenik meg a proci hőmérséklet, ha a háttérben folyamatosan fut a mellékelt DigiDoc nevű program. A boot folyamán felvillanó számok és a Win felállása után megjelenő FF jelzés természetes, a cucc így működik.

Be dugtam azt a vezetéket is... :confused: , még mikor össze raktam,de így se működik..
Nem kell neki valami driver vagy ilyesmi? Nem tudom el se képzelni miért nem működik...

Nincs senkinek ilyen alaplapja?!

Valaki!! HahÓÓÓÓÓÓ!!

Azért köszi a segítséget, ha még van valami ötleted akkor lécci írd le!

Kösz, és üdv: axxe!

#537 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 20. 20:26

Idézet: axxe72 - Dátum: 2004. aug. 20., péntek - 3:01

Be dugtam azt a vezetéket is... :confused: , még mikor össze raktam,de így se működik..
Nem kell neki valami driver vagy ilyesmi? Nem tudom el se képzelni miért nem működik...

Nincs senkinek ilyen alaplapja?!

Valaki!! HahÓÓÓÓÓÓ!!

Azért köszi a segítséget, ha még van valami ötleted akkor lécci írd le!

Kösz, és üdv: axxe!

Még mikor összeraktad..... Es azota leellenőrizted? Helyetted nem tud senki belekukkantani a gépedbe.

Kosh meg már leírta a megoldást, legalább OLVASS

#538 Felhasználó inaktív   axxe72 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 22. 23:17

Idézet: Lazarevics - Dátum: 2004. aug. 20., péntek - 21:26

Még mikor összeraktad..... Es azota leellenőrizted? Helyetted nem tud senki belekukkantani a gépedbe.

Kosh meg már leírta a megoldást, legalább OLVASS

Leírta a megoldást?! Nos mivel bedugtam (minimum15 x szedtem már szét azóta) leelenőriztem minden alkalommal, nekem nem tűnik ez a leírás megoldásnak.
Ha tudsz segíteni : TEDD MEG!
de!! NE nézz le mást,
de!! NE gondold, hogy mindenki hülye (kivéve persze téged..már bocs)

Mert, ha csak ennyit kell tenni, hogy összedugom az összes vezetéket a leírás alapján, és működik, akkor viszem vissza a boltba, mivel én ezt a részét 100%-osan teljesítettem.
Csak mivel ebben nem vagyok biztos ezért fordultam (volna) a fórum segíteni tudó és akaró, nálam tapasztaltabb tagjaihoz.

Azért köszönöm a segítséget. (Komolyan!) ;)

Üdv. axxe

#539 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 14:45

Idézet: axxe72 - Dátum: 2004. aug. 23., hétfő - 0:17

Leírta a megoldást?! Nos mivel bedugtam (minimum15 x szedtem már szét azóta) leelenőriztem minden alkalommal, nekem nem tűnik ez a leírás megoldásnak....

Idézet

még mikor össze raktam,de így se működik.. 

Ezt írtad, ebből gondoltam hogy 1x bedugtad, nem müxik, és várod a segítséget, csak most írtad le hogy többször is próbáltad

Ha sehogy sem megy, akkor ott valami bibi van, ha garos vidd vissza a boltba.

Mindenesetre ha a led pislog, akkor a vevő egység észleli a jelet, ha mégsem megy, lehet hardveres, szoftveres hiba is.  A hardveressel nem sokmindent tudsz csinálni, csak a gari segíthet.

Én ennyit tudtam segíteni, habár gondolom nem lettél ettől nyugodtabb :(

Ha úgyérzed megsértettelek, neharagudj, nem volt szándékomban.  :respect:

Peace  :)

Szerkesztette: Lazarevics 2004. 08. 23. 14:45 -kor

#540 Felhasználó inaktív   axxe72 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 24. 16:28

Idézet: Lazarevics - Dátum: 2004. aug. 23., hétfő - 15:45

Ezt írtad, ebből gondoltam hogy 1x bedugtad, nem müxik, és várod a segítséget, csak most írtad le hogy többször is próbáltad

Ha sehogy sem megy, akkor ott valami bibi van, ha garos vidd vissza a boltba.

Mindenesetre ha a led pislog, akkor a vevő egység észleli a jelet, ha mégsem megy, lehet hardveres, szoftveres hiba is.  A hardveressel nem sokmindent tudsz csinálni, csak a gari segíthet.

Én ennyit tudtam segíteni, habár gondolom nem lettél ettől nyugodtabb :(

Ha úgyérzed megsértettelek, neharagudj, nem volt szándékomban.  :respect:

Peace  :)

Persze nincs harag  ;)
Csak kiborít ez a dolog, mivel Pesten vettem és én meg miskolci vagyok.
És amíg nem 100% hogy nem én vagyok a hunyó addig nem akartam vele felrohanni.
Viszont nagyon sokfelé érdeklődtem ez ügyben és valószínűleg fogom az egész gépet és viszem fel Pestre.
Ez a minimum azokután hogy 200e-ért vásároltam abban a boltban, és akkor ilyenekkel kell vacakolnom.
Nem vagyok milliomos, nekem is gyűjtenem kellett a cuccra...és akkor nem megy a fele! :mad:

Szóval kösz mindent, mindenkinek, és Üdv!

Téma megosztása:

• (44 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.