HWSW Informatikai Kerekasztal: Chaintech fanok ide, Chaintech alaplap FAQ!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (44 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Chaintech fanok ide, Chaintech alaplap FAQ!!! Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 05. 10:48

idézet:
Ezt írta petesilver:
Etele GURU segít mindenkinek. Csak a kocsim festéséről nem hajlandó nyilatkozni. :D :mad: :D[/quote]

A kocsid festése teljesen rendben van :) :) :)
Teccik :D

#42 Felhasználó inaktív   necol 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 05. 14:39

[QUOTE]Ezt írta Etele [aki néha Draco]:
[QB]

-Mint Gurunak a Gurutól :) fogadd szeretettel a tanácsokat. :)

De bizonyhogy így teszek! Köszönöm, a hét végén megpróbálom.
sziasztok.

#43 Felhasználó inaktív   Onderon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 06. 00:54

Gondoltam hátha érdekel valakit:

Elkezdtem szórakozni a ramjaimmal, gondoltam, ha már ilyen drágák voltak, nehogymár csak 195Mhzen menjenek 2-3-3-6 beállításokkal. Furcsa dolgokat művel ez a lap/bios/mittoménmi. Felemeltem 200Mhzre az fsb-t, erre nem indul el a cucc...kezdhettem a kicsapcs-bekapcs+f1 nyomva semmi, táp ki, táp be, bekapcs+f1 nyomva, navégre játékot, de a gép nem indul el...hmm...para indul, de még cmos clear nem volt még. Ok, megvan, bekapcs, elindul (huhh) bios alapon, szépen visszaállítok minden ugyanúgy, elmegy a kedvem az egésztől, úgyhogy 195mhz-re rakom vissza. Bios ment, restart, a gép nemindul...hmm...bekapcs+f1 nyomva...nem indul...táp ki, cmos reset, be, gép be, bios alapon...megint mindent visszaállítok ahogy szoktam, de most nem 195mhz-re, hanem 166-ra...gép bootol...ok, restart, bios, felrakom 180mhz-re...gép bootol...restart, vissza 195mhz-re, gép persze bootol. Első kérdés: ez mitől lehet?

Ezután elkezdtem a timing-okkal játszadozni, és arra jutottam, hogy simán megy a cucc cas2-2-2-3-1T -n, ami valahogy túl jónak tűnik nekem, de most így megy a gép, tesztekben az eredmény ugyanaz, de nem fagy.

Bocs, hosszú lett, de ez most "zavar". Aztán lehet, hogy tök sima a megoldás, de nem jövök rá, mert túl késő van :D

Üdv.

[ 2003. június 06.: Parasite szerkesztette a hozzászólást ]

#44 Felhasználó inaktív   inter15 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 06. 07:24

Jelentem én is beléptem a chaintech fanok népes táborába !! :D

Mostmár csak valami normális memóriát kellene szereznem :(
<b><span style='font-size:8pt;line-height:100%'><span style='color:#FF8C00'>Gigabyte P35-DS3 , C2D E8200  475x8, Gigabyte 9600 GT  , 2 X DDR2 2048MB 1066Mhz Kingmax , 2X 750 GB Samsung Sata II hdd , FSP 500W , Samsung 223BW" Wide TFT LCD monitor </span></span></b>

#45 Felhasználó inaktív   Onderon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 06. 12:46

idézet:
Mostmár csak valami normális memóriát kellene szereznem [/quote]

[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=19&t=012533"]https://www.hwsw.hu/...c&f=19&t=012533[/url]ű

:D :D :D

#46 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 06. 14:30

idézet:
Ezt írta Parasite:
Gondoltam hátha érdekel valakit:

Elkezdtem szórakozni a ramjaimmal, gondoltam, ha már ilyen drágák voltak, nehogymár csak 195Mhzen menjenek 2-3-3-6 beállításokkal. Furcsa dolgokat művel ez a lap/bios/mittoménmi. Felemeltem 200Mhzre az fsb-t, erre nem indul el a cucc...kezdhettem a kicsapcs-bekapcs+f1 nyomva semmi, táp ki, táp be, bekapcs+f1 nyomva, navégre játékot, de a gép nem indul el...hmm...para indul, de még cmos clear nem volt még. Ok, megvan, bekapcs, elindul (huhh) bios alapon, szépen visszaállítok minden ugyanúgy, elmegy a kedvem az egésztől, úgyhogy 195mhz-re rakom vissza. Bios ment, restart, a gép nemindul...hmm...bekapcs+f1 nyomva...nem indul...táp ki, cmos reset, be, gép be, bios alapon...megint mindent visszaállítok ahogy szoktam, de most nem 195mhz-re, hanem 166-ra...gép bootol...ok, restart, bios, felrakom 180mhz-re...gép bootol...restart, vissza 195mhz-re, gép persze bootol. Első kérdés: ez mitől lehet?

Ezután elkezdtem a timing-okkal játszadozni, és arra jutottam, hogy simán megy a cucc cas2-2-2-3-1T -n, ami valahogy túl jónak tűnik nekem, de most így megy a gép, tesztekben az eredmény ugyanaz, de nem fagy.

Bocs, hosszú lett, de ez most "zavar". Aztán lehet, hogy tök sima a megoldás, de nem jövök rá, mert túl késő van :D

Üdv.

[/quote]

Nekem is csinált hasonlókat, még előző biosokkal.
A megoldás: ne szarakodj bios resettel, hanem a default/100 FSB-s jumpert (JP25, alaplapi manual 15. oldal :) )) küldd át 100-as állásba, gép bekapcs, kikapcs, vissza defaultra, bekapcs és müxik, meglásd. De ezt már a CT FAQ I. első néhány oldalán is reklámoztam :) :) :)

#47 Felhasználó inaktív   Onderon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 08. 23:41

idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:

Nekem is csinált hasonlókat, még előző biosokkal.
A megoldás: ne szarakodj bios resettel, hanem a default/100 FSB-s jumpert (JP25, alaplapi manual 15. oldal :) )) küldd át 100-as állásba, gép bekapcs, kikapcs, vissza defaultra, bekapcs és müxik, meglásd. De ezt már a CT FAQ I. első néhány oldalán is reklámoztam :) :) :)
[/quote]

Ok, köszi, majd legközelebb kiprószálom!

#48 Felhasználó inaktív   Onderon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 09. 02:48

Ez mi lehet?

7NJL3/4

Top 10 New BIOS-ban van, de nem találtam ilyen alaplapot.

#49 Felhasználó inaktív   Onderon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 09. 12:05

idézet:
Ezt írta Parasite:
Ez mi lehet?

7NJL3/4

Top 10 New BIOS-ban van, de nem találtam ilyen alaplapot.
[/quote]

Ez a Bios akkor jó vajon a 7NJL1-hez?

#50 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 09. 18:12

idézet:
Ezt írta Parasite:

Ez a Bios akkor jó vajon a 7NJL1-hez?
[/quote]

A 7NJL1 biosoknál nem szerepelnek ezek, én nem kockáztatnám meg a biosfrissítést ezekkel... de te tudod... :confused:

#51 Felhasználó inaktív   Onderon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 10. 17:21

idézet:

A 7NJL1 biosoknál nem szerepelnek ezek, én nem kockáztatnám meg a biosfrissítést ezekkel... de te tudod... :confused:
[/quote]

Hát még én sem mertem :) De akkor mik ezek??

#52 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 10. 18:26

idézet:
Ezt írta Parasite:

Hát még én sem mertem :) De akkor mik ezek??
[/quote]

Ami a top downloads listában van link, az b@aszik működni, pedig megpróbáltam letölteni, hátha kiderül belőle valami... :( Az alaplapismetetőknél sincsen, az tuti :)

Na letöltöttem a legelső biost, csak .bin file van benne, ergo nem lettem okosabb...

Hiába kerestem rá többféle keresővel is, semmi. Csak a biost dobják ki találatnak.
Erre varrjunk gombot, igaz? :)

#53 Felhasználó inaktív   Onderon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 10. 18:47

idézet:

Ami a top downloads listában van link, az b@aszik működni, pedig megpróbáltam letölteni, hátha kiderül belőle valami... :( Az alaplapismetetőknél sincsen, az tuti :)

Na letöltöttem a legelső biost, csak .bin file van benne, ergo nem lettem okosabb...

Hiába kerestem rá többféle keresővel is, semmi. Csak a biost dobják ki találatnak.
Erre varrjunk gombot, igaz? :)
[/quote]

Hát ja...amúgy a legelső nem, de lentebbi 3/4-es bios lejön...Ha esetleg akad 1 vállalkozó kedvű egyed és frissíti ezzel a 7NJL1-esét, az írja le légyszi, hogy mi történt! :D Köszi :cool:

#54 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 10. 20:07

idézet:
Ezt írta Parasite:

Hát ja...amúgy a legelső nem, de lentebbi 3/4-es bios lejön...Ha esetleg akad 1 vállalkozó kedvű egyed és frissíti ezzel a 7NJL1-esét, az írja le légyszi, hogy mi történt! :D Köszi :cool:
[/quote]

A legelsőt én úgy értettem, hogy a legrégebbi :)
És kétlem hogy valaki is vállalkozna rá :)

[ 2003. június 10.: Etele [aki néha Draco] szerkesztette a hozzászólást ]

#55 Felhasználó inaktív   Onderon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 12. 16:49

Dear Sir,
Thank you for choosing Chaintech product.
The bios is for 7NJL3 or 7NJL4 MB using, so you can't use it.
Please inform us if your request has been satisfied and kindly contact us again if you have any further question .
Thanks & Regards,
Jess
Chaintech FAE

Hát ennyi...már csak azt kéne tudni milyen lapok ezek :)

[ 2003. június 12.: Parasite szerkesztette a hozzászólást ]

#56 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 12. 17:12

idézet:
Ezt írta Parasite:

...
Hát ennyi...már csak azt kéne tudni milyen lapok ezek :)

[/quote]

Hát igen... azt is meg kellett volna kérdezni Jess-től :)

#57 Felhasználó inaktív   Onderon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 12. 17:14

idézet:

Hát igen... azt is meg kellett volna kérdezni Jess-től :)
[/quote]

Rajta vagyok az ügyön :)

#58 Felhasználó inaktív   Berti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 12. 23:35

Hello!

Tudom,hogy nagyon meleg van, de akkor is aggaszt, hogy a procim szinte állandóan 60 fok felett van! Lapom egy ct-7njl1, proci: xp2500+ barton, cooler: Coolermaster x-dream

Megelőzve a szokásos kérdést, nézem MBM5-tel, Digidoc-kal, és a Bios-ban is kb. 60-65 fok között van a hőmérséklet!!

A procin biztos, hogy rendesen rajta van a cooler már néztem, és a cpu és a cooler között coolermaster ezüstös szilikonpaszta figyel!!

#59 Felhasználó inaktív   Onderon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 13. 10:00

idézet:
Ezt írta Berti:
Hello!

Tudom,hogy nagyon meleg van, de akkor is aggaszt, hogy a procim szinte állandóan 60 fok felett van! Lapom egy ct-7njl1, proci: xp2500+ barton, cooler: Coolermaster x-dream

Megelőzve a szokásos kérdést, nézem MBM5-tel, Digidoc-kal, és a Bios-ban is kb. 60-65 fok között van a hőmérséklet!!

A procin biztos, hogy rendesen rajta van a cooler már néztem, és a cpu és a cooler között coolermaster ezüstös szilikonpaszta figyel!!
[/quote]

Figy, aida-val nézd meg, havernak is ez a gondja, igaz, hogy asus lappal, meg 2800+-as bartonnal. Neki 70 fok körül van a cucc igloo2500pro-val. Nála aida-ban két cpu érték van, az egyik a magas érték, a másik jónak tűnik (49fok), de nem ezt mutatja a bios. Úgyhogy most nem tudja, hogy marha meleg-e a procija, vagy pont jó :)

#60 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 13. 10:47

idézet:
Ezt írta Berti:
Hello!

[/quote]

Legújabb bios benne figyel a lapban?
Ha nem pótold :)

Téma megosztása:

• (44 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »