HWSW Informatikai Kerekasztal: HardwareOC Vízhűtés - tapasztalatok, vélemények - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HardwareOC Vízhűtés - tapasztalatok, vélemények

#1 Felhasználó inaktív   gaboor 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 07. 18:18

Hi Mindenki!

Még nem olvastam végig a cikket, de biztos lessz véleményem és remélem másoknak is! :D

Egy kis olvasgatás és újra itt vagyok :D
OCPortal.hu - Overclock & Casemod with FÓRUM

#2 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 07. 18:34

undorító ahogy kékre le vannak fújva a blokkok.
kár hogy blokk belsejéről semmit se tudni.
nem tudom hogy a folyadék vagy a cső ilyen barna, de nem a lexebb látvány.
radiátor első ránézésre tetszik, mert eléggé szellősnek tűnik, talán venti nélkül is jól használható. de kérdés hány ember akarja házon kívül hagyni a radiátort...
jó lett volna, ha beleírják a cikkbe, hogy egy tuningolatlan procit hány fokos vízzel tud 50 fokon tartani. imho annyire nem kevés egy kvázi tuningolatlan 2700+ procinak az 50 fok, és valahogy az is kimaradt, hogy terhelve volt-e, illetve mivel, és meddig.
a teflonszalag mihez kell? cikkből kimaradt.
bilincses rögzítés nekem nem túl szimpi, gyorscsati jobb imho, vagy legalább recés csonk, és nem egy sima rézcső.

hirtelen kb ennyi.

UPDATE, ez kimaradt: mailban megkérdeztem, nettó 40K, hát nem olcsó...

jah számomra a csúcs, a [url="http://"http://www.hardwareoc.hu/cikkek/yvorl/HOCvh/17.jpg"]designos kapcsoló[/url] :D

[ 2003. június 07.: WiZARD szerkesztette a hozzászólást ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 19:03

Hi!

Számomra kissé összecsapottnak tűnik a cikk...A rendszer nem rossz bár tapasztalat hiányában fogalmunk sincs mit tud összehasolítva más rendszerekhez...Pontokba szedtem mik zavartak a cikkben ill. a rendszerben:

1. A hűtési képességek ecsetelése alatt az olvasónak fogalma sincs ,hogy a hőmérséklet amit mértek ez maghőmérséklet vagy külső szenzor vagy egyáltalán milyen alaplappal mérték ezt mert semmi ilyen nincs leírva...Nomeg ,hogy a hőmérsékletek azok Idle vagy full load mellett lettek-e mérve...Egy mondat pedig különösen zavart,idézem:"Tehát a hűtőnk szinte korlátlan tuningolási lehetőséget biztosít, mindent kihozhatunk rendszerünkből, ami benne van."

2.Semmi szó nem esik a GPU blokk teljesítményéről...Mondjuk nem is egy olyan kártya van ami a GPU hőmérsékletét képes mérni és ezzel igazán csinálhattak volna egy tesztet...

3.Semmi nincs említve a blokk kialakításáról és súlyáról ,egyéb paraméterekről...

4.A cikkben írt 8 centis venntillátorokat erre a nagy radiátorra helyezni kissé vicces gondolatnak éreztem...Szóval erre inkább 12 centis ventik passzolnának...A rendszerrel kapcsolatban még annyit ,hogy radiátor elég nagy de én mégis úgy érzem ha valaki komolyan tuningol akkor passzívban kevés lesz ilyen melegben...Nálam is legalább ekkora felület áll rendelkezésre (inkább nagyobb) a radiátoraimon de eszembe nem jutna passzívban járatni a gépet mert egy 100 watt feletti proci ami nálam is van, és mondjuk valaki hozzádob egy Radeon 9800 Prot és egy NB-t akkor oda semmiképp nem elég a passzív hűtés ilyen melegben...

5. A kisebbik radiátorról egy kép sem és semmi sincs...

6.A csövek méretezéséről is csak annyit irtak ,hogy 8 mm külső átmérő a belső nincs megemlítve...

7.A North bridge hűtésről sincs semmi konkrét infó...

Amiket leírtam abszolút nem kötekedés csak észrevétel ,hogy szerintem ha vették a fáradtságot egy cikk írásához akkor pontosabb is lehetett volna és részletesebb...

[ 2003. június 07.: Zollka szerkesztette a hozzászólást ]

#4 Felhasználó inaktív   roadside 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 19:03

idézet:
Ezt írta WiZARD:
undorító ahogy kékre le vannak fújva a blokkok.
kár hogy blokk belsejéről semmit se tudni.
nem tudom hogy a folyadék vagy a cső ilyen barna, de nem a lexebb látvány.
radiátor első ránézésre tetszik, mert eléggé szellősnek tűnik, talán venti nélkül is jól használható. de kérdés hány ember akarja házon kívül hagyni a radiátort...
jó lett volna, ha beleírják a cikkbe, hogy egy tuningolatlan procit hány fokos vízzel tud 50 fokon tartani. imho annyire nem kevés egy kvázi tuningolatlan 2700+ procinak az 50 fok, és valahogy az is kimaradt, hogy terhelve volt-e, illetve mivel, és meddig.
a teflonszalag mihez kell? cikkből kimaradt.
bilincses rögzítés nekem nem túl szimpi, gyorscsati jobb imho, vagy legalább recés csonk, és nem egy sima rézcső.

hirtelen kb ennyi.

UPDATE, ez kimaradt: nemtudom hogy az a 40K nettó vagy burrtó, ha bruttó se kevés, de nettónak rettentő sok. mailban megkérdeztem, ha válaszolnak megírom ide :)

[/quote]

Egy gyors válasz: a szín nem fontos, olyan lesz, amilyet te szeretnél. A radiátort pedig nem csak kívül, de belül is elhelyezheted, mivel 2 féle méretben kapható. Az ár pedig... nézd meg bármelyik magyarországon kapható hűtési rendszert. Mutass ilyen szinvonalút, olcsóbban. Gyorsan csak ennyit, a többi felvetés tényleg jogos, kicsit majd polírozunk a cikken.
HardwareOC tesztprogramok

Far Cry, Splinter Cell, Half-Life 2, Doom 3, stb.

Letöltés: HOCBench

-= Nem a szegénység a legnagyobb gond a világon =-

#5 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 19:04

idézet:
Ezt írta Zollka:
6.A csövek méretezéséről is csak annyit irtak ,hogy 8 centis külső átmérő a belső nincs megemlítve...
[/quote]

8 centis cső durva lenne :p
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#6 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 19:12

idézet:
Ezt írta roadside:

Egy gyors válasz: a szín nem fontos, olyan lesz, amilyet te szeretnél. A radiátort pedig nem csak kívül, de belül is elhelyezheted, mivel 2 féle méretben kapható. Az ár pedig... nézd meg bármelyik magyarországon kapható hűtési rendszert. Mutass ilyen szinvonalút, olcsóbban. Gyorsan csak ennyit, a többi felvetés tényleg jogos, kicsit majd polírozunk a cikken.
[/quote]

ok, szín az tényleg nem lényeges :)
és házban hogy fér el bármelyik radiátor is?
ocportalos árakkal összehasonlítva: cpu blokk 8K, gpu+northbridge blokk 13750 ft,radiátor 17250 (de lesz másik, olcsóbb radiátor), szivattyú 5500 ft, szilikoncső 600-700 ft/méter > 2K, gyorscsati van >> nem nagyon kell bilincs. hűtőfolyadék, tölcsér, T elágazás, szilikonpaszta >> max 3K-ból megoldható. ez így bruttó 49500 Ft. >>> mutattam hasonló (talán egyszer egy összehasonlítás alkalmával kiderül melyik jobb) szintű rendszert olcsóbban. de ebbe eléggé drága radiátort számoltam, hamarosan lesz olcsóbb.

#7 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 19:16

idézet:
Ezt írta WiZARD:

8 centis cső durva lenne :p
[/quote]

Ezzel én is tisztában vagyok mivel tegnap vettem a rendszeremhez szilikon csöveket és a hülye fejemmel 10-es külső és 7-es belső méretűt vettem a belső 8-ashoz képest...De ahol már 8-as a külső átmérő az már rettentesen kicsi belső átmérőjű...De ezt írta a cikk,olvass vissza...Nem én találtam ki :confused: :rolleyes:

#8 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 19:19

idézet:
Ezt írta Zollka:
...[/quote]

nem azért írtam, hanem mert te centit írtál mm helyett :D :cool: :D :cool: :D

#9 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 19:28

idézet:
Ezt írta WiZARD:

nem azért írtam, hanem mert te centit írtál mm helyett :D :cool: :D
[/quote]

huhh bazzz észre sem vettem :D Szerk kapcs ford :D :D :D

#10 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 19:29

idézet:
Ezt írta Zollka:
hogy a hőmérséklet amit mértek ez maghőmérséklet vagy külső szenzor vagy egyáltalán milyen alaplappal mérték ezt mert semmi ilyen nincs leírva[/quote]az egy Chaintech 7NJL1 vagy 7NJS , ami a proci belső szenzorát mutatja ki . nem alatta , nem felette , nem felületi , hanem a core hőmérsékletét , szal jók az értékek .
idézet:
Ezt írta WiZARD:
ok, szín az tényleg nem lényeges :)
és házban hogy fér el bármelyik radiátor is?
ocportalos árakkal összehasonlítva: cpu blokk 8K, gpu+northbridge blokk 13750 ft,radiátor 17250 (de lesz másik, olcsóbb radiátor), szivattyú 5500 ft, szilikoncső 600-700 ft/méter > 2K, gyorscsati van >> nem nagyon kell bilincs. hűtőfolyadék, tölcsér, T elágazás, szilikonpaszta >> max 3K-ból megoldható. ez így bruttó 49500 Ft. >>> mutattam hasonló (talán egyszer egy összehasonlítás alkalmával kiderül melyik jobb) szintű rendszert olcsóbban. de ebbe eléggé drága radiátort számoltam, hamarosan lesz olcsóbb.
[/quote]nem kötözködésből írom , de az oldalatokon a blokkokon kívül semmiről nincs kép , cikk se semmi . én már eléggé rég várok rá , hogy az 1ik csapat felmutasson vmit , Yvorl-ék kb 2 hónapja ígérték , hogy bemutatják az ő szettjüket kb 1 hónap múlva , ezzel szemben Yam-Shee az OCPortal-on még mindig csak ígérget(majd lesz kép , majd lesz ez , majd lesz az) . szal megválogatnám a szavakat a helyedben :)
szvsz ha felmutattok majd egy működő vízhűtésrendszert , akkor beleköthetsz , addig viszont nincs alapja... :rolleyes:

#11 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 19:35

idézet:
Ezt írta fLeSs:
nem kötözködésből írom , de az oldalatokon a blokkokon kívül semmiről nincs kép , cikk se semmi . én már eléggé rég várok rá , hogy az 1ik csapat felmutasson vmit , Yvorl-ék kb 2 hónapja ígérték , hogy bemutatják az ő szettjüket kb 1 hónap múlva , ezzel szemben Yam-Shee az OCPortal-on még mindig csak ígérget(majd lesz kép , majd lesz ez , majd lesz az) . szal megválogatnám a szavakat a helyedben :)
szvsz ha felmutattok majd egy működő vízhűtésrendszert , akkor beleköthetsz , addig viszont nincs alapja... :rolleyes:
[/quote]

végülis csak 3 fajta cpu blokkról, chipset/gpu blokkról, 2 fajta radiátorról van kép, infó. kisebb gyártási fennakadásoktól eltekintve meg is lehet vásárolni ezeket.
van már működő rendszer pár embernél....

szerintem nem attól lesz jó/rosz egy rendszer, hogy leírom egy cikkben, hogy x fokos egy proci vele. (persze az hogy mivel, és milyen körülmények között, az nem fontos)

#12 Felhasználó inaktív   yam-shee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 19:37

idézet:
Ezt írta fLeSs:
nem kötözködésből írom , de az oldalatokon a blokkokon kívül semmiről nincs kép , cikk se semmi . én már eléggé rég várok rá , hogy az 1ik csapat felmutasson vmit , Yvorl-ék kb 2 hónapja ígérték , hogy bemutatják az ő szettjüket kb 1 hónap múlva , ezzel szemben Yam-Shee az OCPortal-on még mindig csak ígérget(majd lesz kép , majd lesz ez , majd lesz az) . szal megválogatnám a szavakat a helyedben :)
[/quote]

Rendelésre adtunk el komplett rendszert, aks Sumi.
Én nem vitatkozom , volt egy kibaszott nagy csuszásunk a gyártásnál , ez van nem mentegetődzöm.
A sorozatgyártás nem olcsó mutatság és nem sétagalopp.

A lényeg ha meglesz a shopból tudni fogjátok , ami vállalunk 3 év garancia a termékeinkra, helyszini beszerelés esetén detto.
Postai utánvét, igényes csomagolásban.

üdv mindenkinek

#13 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 19:40

idézet:
végülis csak 3 fajta cpu blokkról, chipset/gpu blokkról, 2 fajta radiátorról van kép, infó.[/quote]linket pls , én nem találtam meg .
idézet:
van már működő rendszer pár embernél....[/quote]a fórumotokon nem ezt olvastam... :rolleyes:
idézet:
szerintem nem attól lesz jó/rosz egy rendszer, hogy leírom egy cikkben, hogy x fokos egy proci vele. (persze az hogy mivel, és milyen körülmények között, az nem fontos)[/quote]ez igaz , de ők már legalább idáig eljutottak :D

#14 Felhasználó inaktív   gaboor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 19:43

a fenne :D

megelőzetek minden okossággal...

nem finomkodtatok az biztos
pár észrevétel:

"vízpumpa (szivattyú), amelynek úgy kell a lehető leggyorsabban áramoltatnia a vizet, hogy közben a hangját se lehessen hallani. "

ez asszem már párszor ki lett tárgyalva, hogy a sebesség nem minden, tehát ha 10.000 l/órás néma üzemű(nem hinném hogy lenne ilyen de elvileg) szivattyú lenne benne az sem sokat javítani a hűtési teljesítményen

van még pár ilyen. pontatlanság a cikkben.

Az első benyomásom, hogy az ocportalos cucc jóóóóval szebb, meg valahogy extrább, Coolabb
:D

persze most lehet haza beszélek.

ez szerintem addig lessz sikeres, amíg az ocportal is csinál egy ilyen összefoglaló, mindent kiveséző cikket, és ....................

Tapasztalatlanoknak az egy jó pont, hogy össze is állítják, személyre szabják, terméktámogatás is van.

szvsz a thermaltake és az innova közt tölt be ideiglenesen (ocportal) egy űrt, de szerintem megéri várni...

OFF
bocs hogy össze vissza csapongtak a gondolataim, csak most derült ki hogy kénytelen leszek kivenni egy passzív félévet az egyetemen
OFF :(

[ 2003. június 07.: gaboor szerkesztette a hozzászólást ]

#15 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 19:43

idézet:
Ezt írta fLeSs:
linket pls , én nem találtam meg .
[/quote]

[url="http://"http://forum.ocportal.maxeline.com/viewtopic.php?t=22&start=0"]OC-SHOP indulókészlet - Fényképek - Rendelés[/url]

#16 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 19:44

idézet:
Ezt írta yam-shee:
Rendelésre adtunk el komplett rendszert, aks Sumi.
[/quote]az ő cuccához elismerésem , legalábbis amiket írt róla , az frankó . csak hogy igaz-e :D(XP-vel 2600MHz állandó)
na jó , csak poén volt :)
ő 1 ember , másnál még nem láttam , meg a fórumotokon is csak a felháborodás a fő hangvitel , mert mindenki csak vár , de még nincs semmi . na mind1 , nem kötözködök , ez csak a személyes véleményem . én a várakozás miatt mondtam le a vízhűtésről , és vettem helyette egy Thermalright SLK900U bordát . :( :D

#17 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 19:46

idézet:
Ezt írta WiZARD:
[url="http://"http://forum.ocportal.maxeline.com/viewtopic.php?t=22&start=0"]OC-SHOP indulókészlet - Fényképek - Rendelés[/url][/quote]ok , igazad van/volt :)
azért egy ismertető cikk nem ártana , hogy aki eddig félt a víztől , meggondolja magát , illetve a tapasztaltak is tudjanak róla vmi konkrétumot . komplett rendszerről viszont nincs túl sok szó...

#18 Felhasználó inaktív   gaboor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 19:46

idézet:
Ezt írta fLeSs:

[/quote]

hamarosan meg lessz az is. folyamatosan egészül ki a csapat, változások lesznek az oldalon

ruhe, bitte ruhe! :D

#19 Felhasználó inaktív   roadside 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 19:51

Majd összehozzuk a két rendszert egy teszt erejéig, oké fiúk?

R
HardwareOC tesztprogramok

Far Cry, Splinter Cell, Half-Life 2, Doom 3, stb.

Letöltés: HOCBench

-= Nem a szegénység a legnagyobb gond a világon =-

#20 Felhasználó inaktív   Gorduin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 20:01

az ár teljesen korrekt szerintem hiszen a gagyi gyári szettek is 30E fölött vannak! tény, hogy az OC portalon látható cucc szebb, de majd jönnek a felhasználói visszajelzések ;) addig is, tud nekem vki Innovatek cuccot hozni? (a kérdés komoly)
meg különben is örüljünk Béláim, hogy legalább van egy újabb alternatíva vízhűtésre :)

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó