HWSW Informatikai Kerekasztal: HardwareOC Vízhűtés - tapasztalatok, vélemények - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HardwareOC Vízhűtés - tapasztalatok, vélemények

#41 Felhasználó inaktív   Gorduin 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 07. 20:36

idézet:
Ezt írta -=Yvorl=-:

Köszönöm a felvilágosítást, utána nézek, és ha megoldható, beépítek a rendszerünkbe valami hasonlót.
[/quote]

és akkor senki nem kötözködik a dizájnos kapcsolón :)

#42 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 07. 20:36

idézet:
Ezt írta -=Yvorl=-:

Mi nem blokktesztet, hanem komplett rendszertesztet szeretnénk, ugyanis mi elsősorban kompletten szeretnénk árulni.
[/quote]

ok, majd meglátjuk, aztán mi rendszert adunk tesztre, ti meg blokkot :p
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#43 Felhasználó inaktív   yam-shee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 20:39

Hmm, csak én értettem wizi hozzászólását??? :cool:
Csak azért mert szó sem volt arról. hogy blokkot adunk, hanem arról volt szó, hogy csusztunk /elmaradt/ a blokkteszttel és azért nem meri megigérni...

#44 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 20:47

idézet:
Ezt írta -=Yvorl=-:
A hűtési képességek ecsetelése alatt az olvasónak fogalma sincs ,hogy a hőmérséklet amit mértek ez maghőmérséklet vagy külső szenzor vagy egyáltalán milyen alaplappal mérték ezt mert semmi ilyen nincs leírva...Az alaplap egy Chaintech 7NJL1 volt BELSŐ szenzorral, de ahogy a cikkem is leírja, véleményem szerint TELJESEN mindegy, hogy hány fok, az a lényeg, hogy a léghűtéshez képet mennyi. Mert ahány alaplap, ahány mérőprogram, annyi féle érték.

"Mindenki számára általános jó tanács, hogy a különböző alaplapok által mért hőmérséklet-értékeket abszolút értéküket tekintve nem szabad összevetni, mert ahány alaplap, annyiféle kiolvasó algoritmus, sőt, még akár adott típuson belül is lehet egészen komoly eltérés. Tehát az itt szereplő értékeket egymással kell összehasonlítani, nem azzal, hogy a jelenlegi alaplapunk mérőprogramja ehhez képest mit mond."

A csövek méretezéséről is csak annyit irtak ,hogy 8 mm külső átmérő a belső nincs megemlítve...Ez valóban hiányosság, a 8mm a cső BELSŐ átmérője.

Szóval erre inkább 12 centis ventik passzolnának...Tekintettel arra, hogy a 6 V-on működtetett 8 cm-es ventilátor is éppen eléggé legűti a radiátort, véleményem szerint pont elég.

North bridge hűtésről sincs semmi konkrét infó...: Milyen konkrét infót kellene róla írnom? Ott van a képen, rá van rögzítve az északi hídra és kész. Ha a tuning eredményre vagy kíváncsi, akkor rohadt nagy szar alaplapot fogtam ki, hűthetem akármivel, a 400-at se bírja.
[/quote]

A 8 centis venti számomra akkor is kicsinek tűnik...Nálam szobahőmérsékletnél 1-1,5 fokkal melegebb vizet valamivel nagyobb összefelületű radiátor mint a cikkben látható és 4!!! darab 12 centis venti produkál 5 Volton járatva...Mindehhez hozzá kell tenni ,hogy ha a proci olyan 120 watt körül eszik és így tartja ezt a hőfokot...Procihőt nem írok mert az felesleges és úgysem lényeges...CSak azért mondtam a 12 centis ventit mert ésszerűbb véleményem szerint egy ilyet elhelyezni és hatékonyabb...Sokkal jobb teljesítményt érne el a cucc és a zajszint is nulla mert ez mehet csak 5 Volton...De Te tudod!

A chipset blokkról annyit akartam ,hogy végülis esetleg meg lehet próbálni egy ultra400-as chipseten pl. mekkora FSB érhető el vele magasabb VDD-vel...Elvégre a tuningosok is nagy vevőkört képezhetnek...Jó reklámfogás lehetett volna...

A VGA blokkról pedig simán kellett volna egy összehasonlítást a stock cooler és ez a megoldás közötti hőmérsékletről mert a mai GPU-k hőmérsékletet sok kártyánál nagyon pontosan követhető (pl. Hercules)!

Amit még írtam de sokan mások is írtak...Semmi nincs a blokkokról írva...Súly,kialakiítás, és a felülete sincs egy képen sem bemutatva...Jópár külföldi tesztet olvastam már, gondolom Te is így tudod miket hiányolok...

A proci hőmérési technikátokkal semmi gondom mert a chaintech lap jó választás volt csak a cikkben nem írtátok le, másrészt Wizardnak igaza van Burkl7 az etalon nyúzásban...

#45 Felhasználó inaktív   -=Yvorl=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 20:56

idézet:
Ezt írta Zollka:

A 8 centis venti számomra akkor is kicsinek tűnik...Nálam szobahőmérsékletnél 1-1,5 fokkal melegebb vizet valamivel nagyobb összefelületű radiátor mint a cikkben látható és 4!!! darab 12 centis venti produkál 5 Volton járatva...Mindehhez hozzá kell tenni ,hogy ha a proci olyan 120 watt körül eszik és így tartja ezt a hőfokot...Procihőt nem írok mert az felesleges és úgysem lényeges...CSak azért mondtam a 12 centis ventit mert ésszerűbb véleményem szerint egy ilyet elhelyezni és hatékonyabb...Sokkal jobb teljesítményt érne el a cucc és a zajszint is nulla mert ez mehet csak 5 Volton...De Te tudod!

A chipset blokkról annyit akartam ,hogy végülis esetleg meg lehet próbálni egy ultra400-as chipseten pl. mekkora FSB érhető el vele magasabb VDD-vel...Elvégre a tuningosok is nagy vevőkört képezhetnek...Jó reklámfogás lehetett volna...

A VGA blokkról pedig simán kellett volna egy összehasonlítást a stock cooler és ez a megoldás közötti hőmérsékletről mert a mai GPU-k hőmérsékletet sok kártyánál nagyon pontosan követhető (pl. Hercules)!

Amit még írtam de sokan mások is írtak...Semmi nincs a blokkokról írva...Súly,kialakiítás, és a felülete sincs egy képen sem bemutatva...Jópár külföldi tesztet olvastam már, gondolom Te is így tudod miket hiányolok...

A proci hőmérési technikátokkal semmi gondom mert a chaintech lap jó választás volt csak a cikkben nem írtátok le, másrészt Wizardnak igaza van Burkl7 az etalon nyúzásban...
[/quote]

Oké, a 12 cm-es ventiről simán elhiszem, hogy jobb, csak én személy szerint e feljebb említett "léghűtés vs. vízhűtés" hozzáállásom miatt fölöslegesnek tartom, de a világon semmiből sem áll olyat tenni rá. Az nForce2 Ultra 400 és a hőmérős GPU pedig őszintén megvallom, hogy tesztalkatrész hiányában nem került a cikkbe.

Blokk: a blokk kialakítása egyszerű, kicsit megbolondított kígyó, nem olyan, mint a ti spec cuccaitok (nézegettem őket eleget), nem véletlenül döntöttem mégis emelett. Kipróbáltam én is többféle formát, mégis maradtam ennél, mert szerintem ez éri meg a legjobban, nem szeretnék fölösleges vízáramlási háborúba belekezdeni, volt már itt elég ilyen. Azért nem raktam ki a belsejéről képet, mert szerintem sokan elhitték azt, amit itt a HWSW-n olvasni lehetett, hogy a belső hőátadó felület mindenek felett, én nem így gondolom. Most nincs nálam a fényképező, hétfőn felrakhatok képet, ha szükséges.

Csak magamat tudom ismételni: szerintem ha BÁRMEKKORA feszültséggel üzemelő processzort simán le tud hűteni a rendszer, akkor a többi nem érdekes.

Most van nálam tesztelni egy Barton magos 3000+, tudom, hogy ezzel nagyon biztató eredményeket lehetne produkálni, de egyszerűen nem merem túlságosan meghajtani, nincs most fölösleges 100 000 forintom. Az én saját procimat már szivattam eleget, de 2,10-en ugyanazt tudta, mint 1,75-ön, ez pedig nem a hűtés hibája.

[ 2003. június 07.: -=Yvorl=- szerkesztette a hozzászólást ]

#46 Felhasználó inaktív   -=Yvorl=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 21:03

idézet:
Ezt írta WiZARD:
imho, vagy legalább recés csonk, és nem egy sima rézcső[/quote]

Ezért van ott a teflonszalag, valóban, kifelejtettem a szövegből.

#47 Felhasználó inaktív   roadside 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 21:04

Emberek, hol lehet azt az nForce2 Ultra 400 lapkakészletű lapot kapni? Már csak azért, mert nekem nem sikerült szereznem. Tehát???

[ 2003. június 07.: roadside szerkesztette a hozzászólást ]
HardwareOC tesztprogramok

Far Cry, Splinter Cell, Half-Life 2, Doom 3, stb.

Letöltés: HOCBench

-= Nem a szegénység a legnagyobb gond a világon =-

#48 Felhasználó inaktív   Gorduin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 21:06

idézet:
Ezt írta roadside:
Emberek, hol lehet azt az Ultra-s lapkakészletű lapot kapni? Már csak azért, mert nekem nem sikerült szereznem. Tehát???[/quote]

én 1 hete vettem epox-ot itt Debrecenben :) örültem, hogy tudtak hozni

#49 Felhasználó inaktív   roadside 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 21:08

idézet:
Ezt írta Gorduin:

én 1 hete vettem epox-ot itt Debrecenben :) örültem, hogy tudtak hozni
[/quote]

Én egy full extrás MSI lapot vettem, de Ultra-s lapokat csak fehér galamb képében látni még, pedig rendesen kuncsorgok a nagykereknél és az importőröknél.

#50 Felhasználó inaktív   Gorduin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 21:13

idézet:
Ezt írta roadside:

Én egy full extrás MSI lapot vettem, de Ultra-s lapokat csak fehér galamb képében látni még, pedig rendesen kuncsorgok a nagykereknél és az importőröknél.
[/quote]

mánpedig szerencsére ez az :) mivel anem bírtam kivárni, mire at ASUS visszajön a service-ből :(

#51 Felhasználó inaktív   FERCSA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 21:33

Lenne egy kerdesem ,hogy a leszorito kozepen mert nincs valami gumi szeru anyag ,hogy a blokkot pont kozepen nyomja a proci maghoz (amd). Igy biztos ,hogy erintkezne a mag teljes feluletevel es nem kene azon filozni ,hogy melyik szarnyast hozom meg jobban.

#52 Felhasználó inaktív   -=Yvorl=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 21:59

idézet:
Ezt írta FERCSA:
Lenne egy kerdesem ,hogy a leszorito kozepen mert nincs valami gumi szeru anyag ,hogy a blokkot pont kozepen nyomja a proci maghoz (amd). Igy biztos ,hogy erintkezne a mag teljes feluletevel es nem kene azon filozni ,hogy melyik szarnyast hozom meg jobban.[/quote]

Szia!
Erre gondolsz?
[url="http://"http://www.hardwareoc.hu/cikkek/yvorl/HOCvh/11.jpg"]http://www.hardwareo...rl/HOCvh/11.jpg[/url]
Vagy?
Yvorl

[ 2003. június 07.: -=Yvorl=- szerkesztette a hozzászólást ]

#53 Felhasználó inaktív   yam-shee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 22:27

'Albatron rolls out FSB400+, Dual DDR400 ‘KX18D Pro II’ Mainboard'
Teli extrákkal , ami szem szájnak ingere ...
Firewire, Sata Raid (0/1), , 10/100 LAN , Dolby® Digital 5.1 Audio,

Ja és itthon azért nincs bejelentve mert egyetlen portal sem volt hajlandó a hírlevelet közölni. Köztük a hwsw-sem.

#54 Felhasználó inaktív   roadside 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 22:41

idézet:
Ezt írta yam-shee:
'Albatron rolls out FSB400+, Dual DDR400 ‘KX18D Pro II’ Mainboard'
Teli extrákkal , ami szem szájnak ingere ...
Firewire, Sata Raid (0/1), , 10/100 LAN , Dolby® Digital 5.1 Audio,

Ja és itthon azért nincs bejelentve mert egyetlen portal sem volt hajlandó a hírlevelet közölni. Köztük a hwsw-sem.
[/quote]

yam-shee: Albatront az életben nem vennék. És ami szem szájnak ingere? Nekem egy MSI K7N2G-ILSR alaplapom van, az sokkal jobb ennél.

#55 Felhasználó inaktív   yam-shee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 22:44

idézet:
Ezt írta roadside:

yam-shee: Albatront az életben nem vennék. És ami szem szájnak ingere? Nekem egy MSI K7N2G-ILSR alaplapom van, az sokkal jobb ennél.
[/quote]

Egyéni szocproblemed, hogy nem vennél. Minőségben veri az MSI-t. Ezt több teszt is bizonyítja, tulhajthatóság terén meg ne is hasonlítsuk össze őket. Stabilitás terén meg ég és föld a kettő ha tuningolsz.
Érdemes megnézni a nagy tuningoldalakat miket irkálnak róla/róluk.

[ 2003. június 07.: yam-shee szerkesztette a hozzászólást ]

#56 Felhasználó inaktív   -=Yvorl=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 22:44

idézet:
Ezt írta roadside:

[/quote]

Nekem eddig az Albatrontól csak videokártyával volt dolgom, de az ment rendesen. Ahogy hallom, egész jól megy nekik mostanság...

#57 Felhasználó inaktív   yam-shee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 22:47

Ha gondolod eljöhettek tesztcuccokért! Csak hogy meggyőzzelek titeket. :D

#58 Felhasználó inaktív   roadside 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 22:52

A KM18G Pro valóban az egyik legjobb nForce2 lapnak számít, de mióta láttam testközelből néhány Deluxe lapot, inkább az MSI felé kacsintok. Régebben nagy Epox rajongó voltam, ma már nem. De mindegy ez a téma itt OFF, tehát az MSI lapomon futkos majd az 50. HardwareOC vízhűtés. :)

#59 Felhasználó inaktív   roadside 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 22:54

idézet:
Ezt írta yam-shee:
Ha gondolod eljöhettek tesztcuccokért! Csak hogy meggyőzzelek titeket. :D[/quote]

Szavadon foglak, a jövőhéten felrobogok hozzád, dobd ide a telefonszámod: roadside@tvnetwork.hu

Köszönöm.

#60 Felhasználó inaktív   yam-shee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 22:55

idézet:
Ezt írta roadside:
A KM18G Pro valóban az egyik legjobb nForce2 lapnak számít, de mióta láttam testközelből néhány Deluxe lapot, inkább az MSI felé kacsintok. Régebben nagy Epox rajongó voltam, ma már nem. De mindegy ez a téma itt OFF, tehát az MSI lapomon futkos majd az 50. HardwareOC vízhűtés. :)[/quote]

Hehe látom nem figyeltél. Nem a KM18G Pro !
‘KX18D Pro II’

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.