HWSW Informatikai Kerekasztal: HardwareOC Vízhűtés - tapasztalatok, vélemények - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HardwareOC Vízhűtés - tapasztalatok, vélemények

#161 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 12. 07:24

Idézet

Jóval szarabb a hővezető képessége mint a vízé és a fajhője is elég alacsony...Továbbá macerás...

Hát nekem nem macerás.

De elfelejtetted leírni a hatalmas előnyét. Nem vezet.
És ha ebben úszik a gép bizony nem csapódik ki a pára.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#162 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 10:44

Hali!

Reményeim szerint ma este 7 óra körül megtörténik a várva-várt esemény, és átvehetem Yvorl-tól a HOC2.0-át... :)
Ugye Yvorl? :rolleyes:

#163 Felhasználó inaktív   Deo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 21:18

Idézet: carr - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 9:44

Hali!

Reményeim szerint ma este 7 óra körül megtörténik a várva-várt esemény, és átvehetem Yvorl-tól a HOC2.0-át... :)
Ugye Yvorl? :rolleyes:

Majd számolj be a tapasztalatokról  :)
A64 3200+ (0450) 2700Mhz/MSI K8N Diamond/2GB A-Data 600/2*MSI 7800GTX256/2*74GB WD Raptor/Enermax EG-701AX SLI/Creative X-Fi Elite pro/CM Stacker

#164 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 21:30

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 0:18

Nálam is pontosan mér csak nem azt amit kéne! :D
Egyébként OK!:)

Magyarán amikor nagy terhelésen van a proci akkor a fesz stabok olyan mocskosul felmelegítik az alaplapot maguk körül ,hogy rádob pár fokot az érzékelő mérésére...Főleg ez víznél jelentkezik ,lehet másnak ez nem annyira feltünő,de ha nem pörögne egy 8 centis venti 5 volton a stabok felett akkor kb. 12-14 fokkal nagyobb hőmérsékletet mérne.Így csak 3-4 fokkal módosítja a korrekt eredményt!

most nem azért, de a hőmérő ugyebár az újabb procikban a magban van. tehát amit az mér az a mag hőmérséklete. hogy ha azt a feszstabok melegítik fel akkor azok melegítik, ha a szomszéd Marika néni sóz oda malacpörkölővel, akkor attól melegebb a procid. ez van. ha meg külső hőmérőd van az a te bajod :) :p
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#165 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 21:34

Idézet: GI - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 8:24

Hát nekem nem macerás.

De elfelejtetted leírni a hatalmas előnyét. Nem vezet.
És ha ebben úszik a gép bizony nem csapódik ki a pára.

végülis mekkora lenne már! fogod belerakod olajba a gépet és lehűtöd az olajat egy kompresszoros hűtővel. persze ehhez olyan olaj kell aminek nagyon alacsony a fagyáspontja (meg ami nem kezdi ki az apoláris, oldható anyagokat a gépben). Meg nem ártana valamivel kissé keringtetni az olajat.
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#166 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 08:21

Idézet: Deo - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 22:18

Majd számolj be a tapasztalatokról  :)

Okés... :)
Majd írok mindent, de egyenlőre a dobozban piphen, mert... legyen meglepetés! ;)
Lemaradt róla a fesét, így szép réz színe van, de a jövö 7re remélem már összepakolhatom! :)
És akkor nem maradnak el sem a képek sem pedig a tapasztalatok sem!
üdv.:

carr

#167 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 22:37

Idézet

végülis mekkora lenne már! fogod belerakod olajba a gépet és lehűtöd az olajat egy kompresszoros hűtővel. persze ehhez olyan olaj kell aminek nagyon alacsony a fagyáspontja (meg ami nem kezdi ki az apoláris, oldható anyagokat a gépben). Meg nem ártana valamivel kissé keringtetni az olajat.

Pontosan ezt szeretném elérni.
Már csak a megfelelő olajon gondolkozom.
Mindezekmellett persze tesztelek is pár dolgot.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#168 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 15:59

Idézet: orbano - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 22:30

most nem azért, de a hőmérő ugyebár az újabb procikban a magban van. tehát amit az mér az a mag hőmérséklete. hogy ha azt a feszstabok melegítik fel akkor azok melegítik, ha a szomszéd Marika néni sóz oda malacpörkölővel, akkor attól melegebb a procid. ez van. ha meg külső hőmérőd van az a te bajod :) :p

Nem vagyok hülye...Mindenki tisztában van ezekkel a dolgokkal...Ezen a lapon külső hőmérő van...Egy csomó lapnál a belső hődióda kiolvasás is szar, valszeg nem olyan egyszerű mint azt eltervezték a hőfokok kiolvasása a prociból...Ezért soknál maradnak a  külső szenzornál... Ettől függetlenül nálam leszámítok 4-5 fokot ,(amit nagyobb venti hatására lehül a foglalat környéke) ,teljesen reális hőfokokat ad...Az prociblokk teljesítménye olyan 0,16C/W-ban áll meg a lap szerint nézve ami teljesen reális...Persze ha feljebb állítom a pumpát azt is érzékeli és a nagyobb vízhozam kb. 2-3 fokot levesz...Szóval attól még ,hogy külső szenzor elég jó mér!

#169 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 16:27

Idézet: GI - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 22:37

Már csak a megfelelő olajon gondolkozom.

transzformátor olaj  :cool:
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#170 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 18. 11:10

Nah készen vagyok...
Már nem volt türelmem kivárni a krómozást ezért fogtam magam, és lefújtam arany szinű spray-vel...senki ne mondja, hogy csúnya...tudom nem vmi szép látván,de a célnak megfelel, és később is ráérek a krómra! :respect:
Összeraktam a cumót, de akadtak gondok...(holnapra leírom a szerelés menetét...remélehetőleg :) )
És még most csak a civattyú hangját hallgatom,mert vidkarim az nuku...
Picit rezeg,mert a ház átveszi a hydor L20II rezgéseit, de még így is nagyságrendekkel halkabb,mint bármilyen propelleres léghűtés... :D
A sorrend vga-nb-cpu lett.
Ha minden jól megy jövö 7en tesztelek, egy PCI-os S3 Virge/DX őskövület kareszzal...
Egyenlőre ez van...
Bekapcs után-míg bírta a vga-, kb 20 perc járat után 45 foking ment föl a proc(52 helyett), a ház hője 30C alatt maradt...
Sajnos a fent említett szomorú esemény miatt csak az új vidikártya(Nem az S3  :p ) megérkeztével tudok bármi komolyat is írni a cókmókról!
Addig is drukkooljatok, a cserére!
Képek itte': Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép

Kép

Kép

Kép

bye

üdv.:

carr

#171 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 23:46

Hali!

Kinek milyen a HOC?
Vagy csak nekem van még mindig full HOC-om 43e HUF-ért?? :D
Good Night folks!? :think:

#172 Felhasználó inaktív   BIGfoot 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 15:55

Idézet: carr - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 22:46

Hali!

Kinek milyen a HOC?

Hali.

Láttam hogy neked HOC vízhűtésed van. Az a 43e HUF az a nagy riátorral van?
És hogy a CPU felfogatód a körmökbe kapaszkodik a procifoglalaton? Mert nekem sajnos a 7NNXP-n csak körmök vannak nincsenek lyukak. :(

Előre is köszi.

BIGfoot
AMD Athlon64 X2 4400+ | Gigabyte GA-MA770-DS3 | 2x1GB A-Data DDRII-800MHz | Asus EAH3870 512MB DDR4 | Samsung SP2004C - 200GB | Samsung HD321KJ - 320GB | LG-4163B | Antec PlusView II | Point of View BlackDiamond 500W | Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro Edition | Razer Diamondback

#173 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 19:47

Az a 43 az "okosságos" ár volt,és Yvorl-nak ezúttal is big köszi.
A közepes  méretű radival ami a vékony radinak a duplája vastagságban.
Nem nekem lukak vannak az Epox-omon, ezért ha rendelsz zőle beszélj meg vele vmi karmos felfogatást, esetleg cpu blokk nélül rendeld meg és utólag vegyél hozzá egy blokkot.
Asszem innovateknél láttam valamit.

üdv.:

carr :respect:

#174 Felhasználó inaktív   Pompi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 14. 14:01

Idézet: carr - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 22:46

Hali!

Kinek milyen a HOC?

Nekem is van :) Lassan (1 hónap kb.) egy éve megvan. Igaz, nekem nem 43e volt már akkor sem  :o
Nekem bevállt, bár mást nem próbáltam előtte.
Annyi gondom van csak vele, hogy elég sűrűn után kell csöpögtetni a folyadékból. Már egy ideje el is fogyott a Yvolr-tól kapott 1-2 deci folyadék, és nem volt energiám találkozni vele, így alkoholos desztvízzel öntök utánna. Ahogy a lenti képeken is látszik a radiátór felső csonkjánál levő toldalékon kersztül lehet tölteni, nekem abból a kb 3cm magas csőből kb. 2 nap alatt "elfogy" a folyadék, ha tovább sem töltök rá akkor hallgathatom a pumpa szürcsögését. Nézegettem már, de nem látom sehol sem nyomát annak, hogy valahol eresztene a rendszer (ugyebár az "eredeti" folyadék elég látványos nyomot hagy ha kifolyik). Lehet, hogy egy tartály beépítése megoldaná a gondomat, ha lesz egy kis nyugtom majd megpróbálom ezügyben megkeresni az alkotót :)
Neked amúgy e téren mik a tapasztalataid?

Ja meg még 1, de ezt csak most vettem észre, hogy vga kártyát cseréltem, vagyis, hogy jön le a festés a blokkokról...

Feltettem pár képet, lehet csekkolni :) Pompi - HardwareOC vízhűtés
Main config: . AMD Athlon XP 2500+@3200+ . Abit NF7-S v2.0 . 2x512MB Samsung PC3200 . Leadtek 6800 GT . HardwareOC vízhűtés . Casetek CK-1018-1A . Enermax 431W EG465AX-VE .

#175 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 22. 20:32

Épp meg szeretnék tőle szabadulni...bár megfontolandó. ;)
Lehet marad.
Majd elválik mennyiért menne el.
Most léggel hűtök összesen 5 venti van a gépben ezeket speedfan 414 szabájozza, és még a R9600 Pro nincs is itthon, az tehát 6 venti... :eek:
Ha a víz benn van, akkor meg 2 venti megy a tápban, és az 1ik kiiktatható+a zalman.
Ja, nekem is utánna kell töltögetni, lehet, hogy az a fa dugasz az oka, nemtom.
Látom neked az 1.0 van, és rajta vannak a bilincsek is.
Én rá sem tettem őket, és így sem ereszt... :]
Mondjuk vannak rajta kábelkötegelők, de szinte csak dísznek, mert 4-5 napja próbáltam szétbontani a cumót, eladásra felkészíteni, de rá volt gyógyulva teljesen a rézre a cső.
Ezért szét kellett vágnom.
Na bye.
Ja képek vannak még itt is:
carr's HOC2.0 :cool:

Szerkesztette: carr 2004. 09. 22. 20:36 -kor

#176 Felhasználó inaktív   Pompi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 10:41

Miben más a 2.0?
Egyébként a fa dugaszt már rég lecseréltem, mert nem volt szimpi. Most kutrásztam megint a gépben és a pumpaán találtam hűtőfolyadék nyomokat, próbáltam meghúzni a dolgokat, majd meglátjuk mire mentem.
Egyébként memóriacsere miatt futtattam most 24 órán keresztül Prim95 torture tesztet, csináltam közben egy screenshotot:
Screenshot - Prime95 + WCPUID + SpeedFan
Main config: . AMD Athlon XP 2500+@3200+ . Abit NF7-S v2.0 . 2x512MB Samsung PC3200 . Leadtek 6800 GT . HardwareOC vízhűtés . Casetek CK-1018-1A . Enermax 431W EG465AX-VE .

#177 Felhasználó inaktív   Zer0 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 14:55

Hali nekem is HOC-blokkjaim vannak, de más nem az...
A fa dugó helyett én gumi dugót használok, jó sok méretben lehet kapni..
Ami az utánatöltögetést illeti.. nem értem  :think: hogy miért kellhet... nekem 1x nem kellett utána tőteni...

#178 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 22:32

Pompi:
A 2.0 blokkjai mások...sajna a belüket nem ismerem, de yvorléktól úgy tudom már tesztfázisban van a 3.0.
Vigyázz a Hydor bemenő ágán az amibe a csonkot becsavarod hajlamos elfordulni.(ahol van a kis tengely)
A csonkot rányomva, a leszorítót lecsavarva nézd meg, h a helyén vannak-e a fülek fenn, és lenn(A körön belül.).
Zer0:
Mázlista vagy.
Milyen az a gumidugó, és hol beszerezhető?

üdv.:

carr :respect:

...
kisbetű NAGYBETŰ...igazán megszok6nám már.
:)

Szerkesztette: carr 2004. 09. 23. 22:34 -kor

#179 Felhasználó inaktív   laca4025 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 06. 08:14

Én csak az NB-blokkot, meg a radiátort vettem yvorltól, a processzoron zalman blokk van, az egészben meg egy 1048 forgatja a vizet - légtelenítő tartályt úgy csináltam hozzá 60 forintos műanyag kajásdobozból. 2 nagy radi van sorba kötve, de totálisan passzívban 23 fokos ambient mellett sem ment még 40 fok fölké a 2,2-re húzott 2500+-os barton. pedig 3 órán keresztül ment a cpu burn-in. valami nagyon állat.
ma meglett a 450w-os q-tec vízhűtése is úgyh ha megyek haza, beszerelem, és letesztelem. :D
remélem nem kell csak emiatt még egy harmadik radit is beszerelni. 
"42"

#180 Felhasználó inaktív   Tsabi5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 06. 14:13

BIGfoot-nak!
Nekem is ilyen alaplapom van és ez ki tudja olvasni a procimagból a hőmérsékletet.
Nekem a gyári hűtővel alapon 65 fokon ment max terhelésnél meg 73.
Ezután jött az Aerociil DP-102 ezen alapon 58-60 fok volt a proci terheléssel meg 66 max!
A TT SB-je meg csak 64-ig engedte!
Zalman CNPS 7000A-AlCu 63 fokig!

Ami überbrutálul leszopítta az összes bordát és bátran ki merem jelenteni, hogy még akár egy gyengébb vízhűtés nyomába is ér, a következő.
(Magam sem hittem el)
Vettem egy Cooler Master Aero7 Lite-ot. Kb.4 eFt. volt!
Vettem rá egy Coolink 26 db zajos 35 CFM légszállítású ventit és csak áltam és néztem, hogy mire képes!
Alapon 48-50 fokon tartja a procit (2500+Barton) max terheléssel meg 58!
Vettem hozzá (kéz alól) hozzá egy Badong csövet és bátran ki merem jelenteni, hogy ott vagyok teljesítménybe mint egy vízhűtéses rendszer!
Hozzáteszem azt, hogy leszabályoztam a  ventit 2000-es fordulatra (kb 20dB zaja van így).
Az egész kijött 10 eFt-ból és még a tuningot is nagyon jól bírja!
2200 Mhz-re húzva a 2500+-os Barton-t csak 64-65 fokig engedi MAXIMUM!
2400 körül sem ment feljebb 70-nél!

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.