Mondjuk a vidéki infrastuktúrára mindenképpen ráférne a korszerűsítés. Ismerősömnél egy szabolcsi faluban csak ADSL van. Amikor előfizetett rá, azt mondták neki csak 2 megás lesz a net, mert messze van a központ. Mobilnettel meg kb 10 youtube video és átlépted a korlátot (sarkosan fogalmazva), az szerintem desktop alkalmazásra nem való. Szóval OV vagy nem OV, a 40 éves rézkábeleket vidéken is lecserélhetnék valami korszerűbb megoldásra.
Re: Ellenségből partner lett a Magyar Telekom
Elküldve: 2014. 02. 24. 22:53
Idézet: figyuszhun - Dátum: 2014. 02. 24. 16:30
Mondjuk a vidéki infrastuktúrára mindenképpen ráférne a korszerűsítés. Ismerősömnél egy szabolcsi faluban csak ADSL van. Amikor előfizetett rá, azt mondták neki csak 2 megás lesz a net, mert messze van a központ. Mobilnettel meg kb 10 youtube video és átlépted a korlátot (sarkosan fogalmazva), az szerintem desktop alkalmazásra nem való. Szóval OV vagy nem OV, a 40 éves rézkábeleket vidéken is lecserélhetnék valami korszerűbb megoldásra.
Úgy másfél éve foglalkozom ilyen eszközök telepítésével a címbeli cégnek, és némely nagyobb "konkurenciának", attól függ, ki a megrendelő, ill. milyen szolgáltatási területen van.
Lefutott az első ütem, lassan indul a következő, amit lehet, hogy megelőz egy központ-rekonstrukció, de lehet, hogy hibrid eszközöket kapunk eleve. Eljön a "Kánaán". Utólag meg lesz sírás, hogy jó gyors, de...
Kb. mindenkinél voipos telefon lesz. Az is a sávszélesség rovására megy.
Nincs 40 éves rézkábel (főleg nem Szabolcsban), de hálózati hibák vannak, és amióta folyóméter után adóznak a telkók, azóta elment a kedvük a fizikai hálózat fejlesztésétől.
Amerre jártam az országban, az adott település telefon-előfizetőnek jó, ha tíz százaléka rendelkezik drótos nettel.
A helyi fizetőképtelen keresletnek nem nagyon van igénye, anyagi fedezete havi 6-10k-ra. (gépamortizációt, és villanyszámlát is számolva)
Amikor belengették az online kasszákat, azt hittük, azonnal nekieshetünk egy országos bővítésnek.
Erre kiderült, hogy mobilnet, és még nem derült ki, hogy a pincekocsmás hogy oldja meg.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2014. 02. 24. 23:18
Idézet: csozsi - Dátum: 2014. 02. 24. 22:53
Kb. mindenkinél voipos telefon lesz. Az is a sávszélesség rovására megy.
Erre kiderült, hogy mobilnet, és még nem derült ki, hogy a pincekocsmás hogy oldja meg.
Azért ha a voip telefon pár 10 kilobitje napi 4x6 percben akkora akadály, akkor már úgyis mindegy.
Pincekocsmás meg szerintem külső antennával, vagy repeaterrel, mint amit a zöld kocsma is kapott. Szolgáltatónak sem rossz, ha onnan telefonálnak, drágán küldenek SMS-t, vagy egyéb térerő van.
Make love not Wor.