HWSW Informatikai Kerekasztal: Speciális PI-dimenzió elmélet - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Speciális PI-dimenzió elmélet Újfizika Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   Euro Glass 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 06. 14. 18:49

Kérlek , drága egyetlen philcsy , én konkrét dolgokat állítottam, most vagy ezeket cáfold meg , pontosan indoklásokkal, konkrétan lépésenként, vagy mondj egy ennél elfogadhatóbb magyarázatot, vagy húzz a picsába ! Mindenki legnagyobb örömére ! KÖSZÖNÖM !

A sötét energia nem paraméter, hanem egy konkrét tudományos tény és egyben tudományos rejtély

Erre adtam meg azt a szintén konrét választ fentebb hogy a sötét energia az a hely ahol a dimenziók száma megközelíti a 3mat.

A sötét anyag pedig szintúgy. És az én elképzelésem -lehet , hogy csak egy a sok közül- mégis konkrét és elég egyértleműen megfogalmazott. Ezért kérlek a fentiekhez tartásképpen a továbbiakban csak olyan hsz-ekkel gyere amelyeik ezt az állítást próbálja megcáfolni ...

"szerintem ezért, meg ezért nincs úgy amit mondasz... "

! KÖSZÖNÖM !

Szerkesztette: Euro Glass 2014. 06. 14. 18:59 -kor

#62 Felhasználó inaktív   philcsy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 14. 19:08

Én is konkrét dolgokat állítottam. Most konkrétan állítom, hogy egy értelmi fogyatékos vagy!

Elolvastad egyszer is amit linkeltél? Idézek belőle:
"Két lehetőséget ismerünk a sötét energia magyarázatára. Az egyik a kozmológiai állandó, ..."
És mi a kozmológiai állandó? Rá lehet klikkelni, és:
"Kozmológiai állandónak az általános relativitáselméletben az Einstein-egyenletekben megjelenő állandót nevezik."
Szopás a köbön haver, mert az egész bőven magyarázható a modern fizika keretein belül!

A bizonyítékoknál pedig mind olyan mérések amelyeknél feltételezik, hogy a modern fizika az egész galaxisban működik. Mikor fogod már föl végre?

Egyezzünk meg, én elhúzok innen, te meg itt maradsz, és sehol nem látlak többé. Áll az alku? :laugh:
geri: "a világon 6.5 milliárd PC felhasználó van"
geri: "én a hwsw egy kiemelkedő szakmai színvonallal bíró, megbecsült, elsőrangú tagja vagyok."

#63 Felhasználó inaktív   Euro Glass 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 14. 19:13

Üzenet megtekintéseIdézet: philcsy - Dátum: 2014. 06. 14. 20:08

"Két lehetőséget ismerünk a sötét energia magyarázatára. Az egyik a kozmológiai állandó, ..."

Nos én most erre feldobtam egy harmadikat, ami egy füst alatt a többi rejtélyt is megoldja. Erre mondtam, hogy ezt az állítást próbáld meg valahogy cáfolni, hiszen elméletileg ebben a topikban erről van itt nagyba szó... áll az alku?

#64 Felhasználó inaktív   philcsy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 14. 19:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Euro Glass - Dátum: 2014. 06. 14. 19:13

Nos én most erre feldobtam egy harmadikat, ami egy füst alatt a többi rejtélyt is megoldja. Erre mondtam, hogy ezt az állítást próbáld meg valahogy cáfolni, hiszen elméletileg ebben a topikban erről van itt nagyba szó... áll az alku?

Nem áll az alku, te szerencsétlen, mert te eddig arról prédikáltál, hogy a modern fizika hibás, és nem képes ezekre magyarázatot adni, most meg kiderül, hogy semmi ilyenről nincs szó.

De ezzel áttérhetünk a második napirendi pontra, az állítólagos elméletedre, amiről állítom, hogy egy összehordott trágyadomb, és teljességgel megalapozatlan.

Kezdjük az első mondattal:
"a PI értékű Hausdorff dimenzióban vagyunk, egy Hilbert-térben"
Tudod, ha valamit Hilbert-tér-nek nevezel, akkor minimum meg kell adnod, hogy mik a tér elemei, és definiálnod kell köztük a skalárszorzatot. A Hilbert-tér definíciójából adódóan ezekre szükség van, másképpen nem lehet Hilbert-térnek nevezni. Továbbá ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a későbbiekben áttérjünk mátrixreprezentációra, és konkrét egyszerű példákon teszteljük az elméleted helyességét. (Bár lefogadom, hogy ennek a közelébe se fogunk jutni. :D )
geri: "én a hwsw egy kiemelkedő szakmai színvonallal bíró, megbecsült, elsőrangú tagja vagyok."

#65 Felhasználó inaktív   Euro Glass 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 14. 20:16

Üzenet megtekintéseIdézet: philcsy - Dátum: 2014. 06. 14. 20:31

Kezdjük az első mondattal:
"a PI értékű Hausdorff dimenzióban vagyunk, egy Hilbert-térben"
Tudod, ha valamit Hilbert-tér-nek nevezel, akkor minimum meg kell adnod, hogy mik a tér elemei, és definiálnod kell köztük a skalárszorzatot. A Hilbert-tér definíciójából adódóan ezekre szükség van, másképpen nem lehet Hilbert-térnek nevezni. Továbbá ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a későbbiekben áttérjünk mátrixreprezentációra, és konkrét egyszerű példákon

Nos , örülök, hogy felvetted a kesztyűt ! A leírásból minden kiderül ha alaposan szemügyre vetted volna a szubdimenzió mátrixot....

A magyarázatom szerint minden vizsgált objektumon kétféle vizsgálati analízis létezik:

- van először egy abszolút vizsgálati analízis , amely az objektumot felépítő szubdimenziók abszolút deltáit adja meg,
- és van egy relatív vizsgálati analízis, amely az objektumot felépítő szubdimenziók geometriai formáját és vektorpályájának geometriáját adja meg a pi-dimenzióból megfigyelve

A foton szubdimenziónak abszolút deltamátrixa ezáltal : 1,1,1,1 , négy darab egész dimenzió metszi egymást , mindegyik a többivel 90 fokos derékszöget zár be és ebben a térben nem létezik az idő.

Innen tekintve a foton deltamátrixa : 1,x,x,x , három darab törtdimenzió metszi el egymást mőbiuszvonal alakban , delta x megközelíti az 1-et .. hogy mennyire azt a foton hullámhossza adja meg, nyilván a gammasugárzásnak van a legnagyobb delta-pi értéke, míg a látható fény hullámában egyre csökken.

Következő lépcsőfok az , amikor a foton egy eletronnak ütközik és átadja neki az ún. energiáját. Ekkor szubdimenziót veszít, az addigi relatív spirális vektorpályájából csak egy körpálya marad, ekkor egy proton körül kezd el keringeni, a maradék két tört szubdimenzió , amely marad neki, toroidal spirális abszolút vektorpályára kényszeríti. Ekkor a toroid r2 értékét spinként emlegtik a BASZOTT OKOS TÓBIJÁSOK.

Következő lépcsőfokban a hadronikus szintre érkezünk, ahol az abszolút deltamátrix a kövekezőképpen néz ki: 1,1,1, pi-3 illetve neutron esetében: 1,1,1, -pi+3

Mivel a testünket és az agyunkat alkotó anyagot ezek a dimenziók metszik ki, innen vizsgáljuk a többit.

A sebesség nevű jelenség abból adódik hogy a delta-pi érték eltolódik, ezért van hogy a delta pi = 1 -nél a foton eléri az elérhető maximális legnagyobb sebességet, a c-t.

Ha a delta-pi =pi-3 -nál is jóval lejjebb haladunk akkor ott találjuk az olyan objektumokat, amelyeket sötét anyagnak, majd sötét enerigának, legvégül delta pi = 0-nál fekete lyuknak, neveznek... mivel azonban Einstein óta a világ relatív a foton akár Nagy Bumm méretű is lehet, ugyanakkor viszont a Fekete lyuk akár sötétség méretű is lehet.

#66 Felhasználó inaktív   philcsy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 14. 20:24

Miért vagy képtelen két egyszerű kérdésre válaszolni?
1. Mik az elemei annak az általad Hilbert térnek nevezett valaminek amit az első mondatban definiálsz?
2. Hogy definiálod a skaláris szorzatot ezek között?

#67 Felhasználó inaktív   philcsy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 14. 20:32

Tudod mit, lemegyek dedóba. Egészítsd ki az alábbi mondatot:

A PI értékű Hausdorff dimenzióban vagyunk, egy Hilbert-térben, amelynek elemei ...

#68 Felhasználó inaktív   Euro Glass 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 14. 20:35

Üzenet megtekintéseIdézet: philcsy - Dátum: 2014. 06. 14. 21:24

Miért vagy képtelen két egyszerű kérdésre válaszolni?
1. Mik az elemei annak az általad Hilbert térnek nevezett valaminek amit az első mondatban definiálsz?
2. Hogy definiálod a skaláris szorzatot ezek között?

Őszintén megmondva még nem is próbáltam meg a skaláris szorzatokat feldefiniálni, mivel egyelőre még nem volt rá szükség. Nyilvánvaló hogy olyan terek jönnek létre ezáltal melyeknek a tengelyei spirálisak, és ha konkrétan fel kell majd definiálni ezen elvek mentén pl. a skaláris vektorszorzatokat, akkor majd megteszik az illetékesek.

#69 Felhasználó inaktív   Euro Glass 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 14. 20:38

Üzenet megtekintéseIdézet: philcsy - Dátum: 2014. 06. 14. 21:32

Tudod mit, lemegyek dedóba. Egészítsd ki az alábbi mondatot:

A PI értékű Hausdorff dimenzióban vagyunk, egy Hilbert-térben, amelynek elemei ...

...amelynek elemei... annak a függvényében váltzotnak, hogy milyen objektumot vizsgálunk benne. Így a foton , az eletktron, a proton és a fekete lyuk vizsgálatánál más és más értékeket kapunk.

#70 Felhasználó inaktív   philcsy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 14. 20:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Euro Glass - Dátum: 2014. 06. 14. 20:35

Őszintén megmondva még nem is próbáltam meg a skaláris szorzatokat feldefiniálni, mivel egyelőre még nem volt rá szükség. Nyilvánvaló hogy olyan terek jönnek létre ezáltal melyeknek a tengelyei spirálisak, és ha konkrétan fel kell majd definiálni ezen elvek mentén pl. a skaláris vektorszorzatokat, akkor majd megteszik az illetékesek.

Ja, hogy meg sem próbáltad... Aham. Itt kezdődnek a problémák! A feldefiniálás már csak hab a tortán. A skaláris vektorszorzást meg inkább hagyjuk.

A matematikai megalapozottsága az elméletednek tehát annyi, hogy kerestél két jól hangzó fogalmat. Szerintem nem kéne erőltetned a világmegváltást.

#71 Felhasználó inaktív   philcsy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 14. 20:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Euro Glass - Dátum: 2014. 06. 14. 20:38

...amelynek elemei... annak a függvényében váltzotnak, hogy milyen objektumot vizsgálunk benne. Így a foton , az eletktron, a proton és a fekete lyuk vizsgálatánál más és más értékeket kapunk.

Nem nyert! Ha azt mondjuk, hogy valamilyen vektortéren dolgozunk, annak elemei jól definiáltak attól függetlenül, hogy mit vizsgálunk.

A kvantummechanikában ez így néz ki:
Az n dimenziós Hilbert tér elemei az n változós négyzetesen integrálható komplex értékű függvények. És ez független attól, hogy mit vizsgálunk: protont, elektron, vagy macskát.

Szerkesztette: philcsy 2014. 06. 14. 20:52 -kor

#72 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 14. 20:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Euro Glass - Dátum: 2014. 06. 14. 13:19

A következőképpen néz ki a szubdimenziómátrix :

Fotonikus mozgási szint: dimenziók összértéke: 4

szubdimenziók értékei: 1,x,x,x

ahol x 4-(pi-3) és 1 közé esik.

Ebből adódik a viszonylagos lineáris elmozdulása a 3.14 értékű dimenzióból megfigyelve.

Következő mozgási szint: leptonikus elmozdulás:

Példa részecske: elektron: dimenziók összértéke: 4-(pi-3)

szubdimenziók értékei: 1,1,x,x

Ahol x 4-(pi-3) és pi-3 közé esik.

Ebből adódik , hogy a viszonylagos elmozdulási pályája a 3.14 értékű dimenzióból megfigyelve körpálya, mivel két szubdimenziója is poláris.

Következő szint a hadronikus szint: dimenziók összértéke: pi

Példa részecske: proton

szubdimenziók értékei: 1,1,1,x

Ahol x = pi -3

Viszonylagos elmozdulása nincsen, mivel pontosan ebből a számú dimenzióból figyeljük meg.

Következő szint a sötét energikus szint: dimenziók összértéke : 3

szubdimenziók értékei: 1,1,1,x

ahol x = 0 és pi-3 közé esik.

Nos kérlekszépen az elmélet stimmel pontosan addig, amíg valami okos tóbijás el nem magyarázza nekem , hogy MIÉRT NEM STIMMEL , a gyakorlati bizonyítás meg majd a jövő nemzedékének a feladata lesz, mert én speciel TELIBESZAROM.

Annyit tudok, hogy rajtam kívül még senki nem adott ennél elfogadhatóbb magyarázatot a fent említett dolgok mint pl. az anyag-antianyag aszimmetria rejtélyre (röhögnöm kell) , a sötét energia és anyag fogalmának megértésére, illetve az Univerzum tágulására, amely mind-mind a fenti elméletből egyenes ágon következik.

Pina
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#73 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 14. 21:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 06. 14. 21:54

Pina

Ahhoz csöcs is kell!
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#74 Felhasználó inaktív   Euro Glass 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 14. 21:24

Egyet mondok , kettő lesz belőle : a szőrős nagy fekete lyukakba is megáll az idő... Főleg ha jó nagy csöcs is van hozzá :D

#75 Felhasználó inaktív   Euro Glass 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 15. 06:47

Üzenet megtekintéseIdézet: philcsy - Dátum: 2014. 06. 14. 21:49

Nem nyert! Ha azt mondjuk, hogy valamilyen vektortéren dolgozunk, annak elemei jól definiáltak attól függetlenül, hogy mit vizsgálunk.

A kvantummechanikában ez így néz ki:
Az n dimenziós Hilbert tér elemei az n változós négyzetesen integrálható komplex értékű függvények. És ez független attól, hogy mit vizsgálunk: protont, elektron, vagy macskát.

Nem nyert ! Ha esetleg, egy kicsit is belenéztél volna abba amiket "összehordtam" akkor feltűnt volna, hogy az elejétől azt szajkózom, hogy jelen esetben ponthogy ama bizonyos n érték váltakozik annak függvényében hogy mit vizsgálunk.. csak éppen fentebb nem n összdimenziónak, hanem n*x + (delta(x)) polinomokra bontottam fel a dimenziók összértékét alkotó szubdimenziókra. Ennek fényében akár magad is felírhatod -ha éppen ez a a perverziód- skalárszorzatos prezentációra...

Mivel a világunkat rendszerint a hadronikus szintű részecskék alkotják az itt jelen lévő delta(x) értéke az a bizonyos 0.14 ebből következően a pi mérhető értéke 3.14 körül alakul.. végig erről beszéltem -csak éppen TE az elejétől kezdve azt akarod kihámozni az egészből hogy nekem fingom sincs miről magyarázok, és bele se néztél tüzetesebben-

Állítottam továbbá hogy a delta (x) az ún. sebesség függvényében torzul... a gyorsabban haladó objektum delta (x) értéke a nagyobb.. a lassabban haladó objektumé a kisebb, DE... a vizsgált ponton MINDIG pontosan 0.14* (relatívitás értelmében)

Emlékeztetlek : "Két szubdimenzió metszésgörbületi különbségét _sebesség_nek nevezzük" ...nevű definícióra...

Teljes mértékben mellőzted továbbá az egész elmélet LÉNYEGÉT, minek az értelmében is: a delta (x) érték a metszésgörbületi delta, amely azt jelenti, hogy az adott szubdimenziónak mekkora a görbületi faktora 0 és 1 esetében teljesen egyenes, a kettő között pedig egy exponenst jelent.

Egyébként roppant örvendek, hogy a Hilbert-terek nagymestere vagy ! Viszont ugyanúgy elveszhetnél, pl. a Hausdorff-féle TÖRTértékű dimenziók rejtelmeiben is ! Ugyanis ezzel kezdődik az egész mondanivalóm lényege !

Szerkesztette: Euro Glass 2014. 06. 15. 07:15 -kor

#76 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 15. 07:18

Csöcs
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#77 Felhasználó inaktív   Euro Glass 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 15. 11:27

Üzenet megtekintéseIdézet: philcsy - Dátum: 2014. 06. 14. 21:49

Nem nyert!

Szumma-szummárum, te kiemeltél egy részt a mondanivalómból és elkezdted azt elemezgetni, holott egy elméletet -és különösen ezt az elméletet- nem lehet részeiben vizsgálni, az egészét kell átlátni, és úgy alkotni róla egy véleményt. Egyik elméletet sem lehet az EGÉSZ nélkül értelmezni , szavakra bontani és úgy elemezgetni.

Számítógépet sem lehet CSAK a ramja, vagy CSAK a processzora alapján megítélni, és a fizikai definiciókat sem lehet szavanként értelmezni.. Nézzük pl. a Newtoni fizika szerint milyen nevetséges a sebesség definicója az én általam sokkal logikusabb megfogalmazás helyett:

"Egységnyi idő alatt megett út."

Most akkor én fogjam a fejem? Hogy especiell itt gyak. két szubdimenzió hányadosát veszik a sebesség nevű fogalom definicójára ? Ahol az egyik dimenzió a felső delta (x) és az alsó 3 spaciális szubdimenzióban felírt vektorral osztogatják?

Holott sokkal egyszerűbb két összdimenzió különbségeként feldefiniálni??? :banghead:

#78 Felhasználó inaktív   Euro Glass 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 15. 11:33

Házi feladat:

ha a c = delta (f0) = 1 = 300.000 km/s (ahol delta(dim) = 4)

Akkor a delta (p+) = pi-3 (ahol delta(dim) = pi) = hány kilóméter per szekundummal állunk a fotonhoz képes?

Szerkesztette: Euro Glass 2014. 06. 15. 11:39 -kor

#79 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2014. 06. 15. 12:36

42
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#80 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 15. 12:41

Megelőztél :)

Szerkesztette: Sparow2 2014. 06. 15. 12:42 -kor

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2