HWSW Informatikai Kerekasztal: GeriOS + SUBLEQ + miegymás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (43 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

GeriOS + SUBLEQ + miegymás a soha el nem készülő platform Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 04. 10. 17:46

Aggyá roadmapet hagy köpköggyük meg!
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#342 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 10. 18:04

Idézet: BoGab - Dátum: 2015. 04. 10. 18:40

Ne nézd le a srácot, lehet 5 év múlva naki fogunk dolgozni :Đ

Miér'? Felvesznek az elmegyógyintézetbe ápolónak? :Đ

#343 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 10. 19:08

szerintem meg éjjen a szovjetúnijó (putyin most úgyis újra1esíti)
többieknek meg piros
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#344 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 10. 19:44

Idézet: Jahno - Dátum: 2015. 04. 10. 16:59

Ja, webkiszolgálóhoz meg a júzer írjon appot, hogy meg bírja nézni az oldalt.

egy tök sima alap html nézőkét fogok böngésző és helpfájlnézegető gyanánt melléknelni, amit lehetőleg részemről max 1000 sorból, de lehetőleg mégkevesebből implementálok.
ez fizikailag persze működni fog, de a már leírt biztonsági aggályok szempontjából nem épp egy nyerő választás.
ez tudni fog szöveget, meg táblázatokat, alap bmp képeket kirajzolni max, meg kommenteket és mellékletet küldeni, és ennyi.
ez pl opensource lesz benne, tehát ha valaki úgy gondolja, hogy neki kell bele jpg loader, akkor az mókol bele egyet, vagy akinek épp biztonságos szolgáltatás nyújtása miatt kell egy saját böngésző appot csinálni, az ez alapján is akár megcsinálhatja, nem kell hozzá full nulláról sajátot írnia, de én mondjuk nem javasolnám semmiféle kritikus rendszer részeként ezt a böngészőt felhasználni, ez tényleg csak annyi, hogy valamivel lehessen htmlt nézegetni.

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 04. 10. 18:13

A többiből sincs egy betű se :D

belőled sincs egy betű se, és nem is lesz

Idézet: BoGab - Dátum: 2015. 04. 10. 18:28

Tehát nem lesz open source. A kernel meg maga az os érdekelt, az hogy tákolsz rá 3 applikációt, aminek a kódját kifosod a netre utána nem teszi open source-á.

a kernelt nem teszi opensourcá, de egy oprendszer nem csak kernel, hanem a fogalmába az alapprogramok is beletartoznak. tehát az operációs rendszer részben opensource lesz, de maga a kernel nem lesz opensource, sem pedig a C fordító.

Idézet: BoGab - Dátum: 2015. 04. 10. 18:40

Ne nézd le a srácot, lehet 5 év múlva naki fogunk dolgozni :Đ

kétlem, hogy megugorná a színvonalat ahhoz. meg ez az oprendszer sem fog 5 éven belül olyan állapotba kerülni, hogy ez egy fél fórumnyi embert eltarthasson, abban biztos vagyok.

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 04. 10. 18:42

Nem, ezek manapság is már egy kvarcjátékban is benne vannak kb, desktopra minek

kvarcjátékokon is viszont szeretném látni, ott sokkal több létjogosultsága van. az más kérdés, hogy ez viszont már egy árérzékeny piac, és hogy ott mennyire piacképes egy általános célú kereskedelmi operációs rendszer mondjuk egy inhouse fejlesztett célirányos oprendszerhez képest.

Idézet: BoGab - Dátum: 2015. 04. 10. 18:46

Aggyá roadmapet hagy köpköggyük meg!

szeretném, ha év végére a C fordító elkészülne olyan minőségben, hogy mondjuk egy forgó kockát ki tudjon renderelni teszt gyanánt.
ezt követően a kernel és a gui elkészítése fog következni, erre már nem merek becslést sem adni, hogy mikorra. és végül pedig a kellékek következnek hozzá.
ha az egész megvan, és már elérhető, emulátorban szépen fut, stb, akkor utána a platform hardverként való manifesztációja következhet.

#345 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 10. 19:51

Muhaha
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#346 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 10. 20:45

Idézet: 'Geri' - Dátum: 2015. 04. 10. 20:44

belőled sincs egy betű se, és nem is lesz

Ilyeneket három éves gyerekek szoktak válaszolni, amikor még vigyáztam rájuk régen.

Te aztán szépeket tudsz álmodni. És kurva nagy önbizalmad van, pedig nincs mire. Ja, de: a sok régi projektre, amikből nem lett semmi.

#347 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 10. 21:00

szeretném, ha év végére a C fordító elkészülne olyan minőségben, hogy mondjuk egy forgó kockát ki tudjon renderelni teszt gyanánt.
ezt követően a kernel és a gui elkészítése fog következni, erre már nem merek becslést sem adni, hogy mikorra. és végül pedig a kellékek következnek hozzá.
ha az egész megvan, és már elérhető, emulátorban szépen fut, stb, akkor utána a platform hardverként való manifesztációja következhet.

Na pont a C fordító az, amit normális minőségben egymagad soha nem fogsz tudni elkészíteni. Menj egyetemre formális nyelveket tanulni és akkor megérted az okát. És akkor még ott vannak a lib-ek, amiket szintén el kell készítened. Szerintem az stdio/stdlib-et semmiképpen sem úszod meg.

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#348 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 10. 21:06

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 04. 10. 19:04

Miér'? Felvesznek az elmegyógyintézetbe ápolónak? :Đ

Vagy elmegyek birkapásztornak :D

Szerkesztette: BoGab 2015. 04. 10. 21:07 -kor

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#349 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 10. 21:22

akkor utána a platform hardverként való manifesztációja következhet.

Ezt hogy képzeled el?

#350 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 10. 21:26

Idézet: BoGab - Dátum: 2015. 04. 10. 22:22

Ezt hogy képzeled el?

Egyszerű. Vesz 200 méter tyúkbelet, 50 villanykapcsolót és felépít egy procit. Ja nem.

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#351 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 10. 21:27

Idézet: Nevergone - Dátum: 2015. 04. 10. 22:26

Egyszerű. Vesz 200 méter tyúkbelet, 50 villanykapcsolót és felépít egy procit. Ja nem.

Az emulátort meg majd a minecraftban implementálja :Đ

#352 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 04. 10. 21:56

Idézet: Samuraj - Dátum: 2015. 04. 10. 20:08

szerintem meg éjjen a szovjetúnijó (putyin most úgyis újra1esíti)
többieknek meg piros

Mindig is szerettem a peresztrojkát.
Make love not Wor.

#353 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 10. 23:41

Idézet: Nevergone - Dátum: 2015. 04. 10. 22:00

Na pont a C fordító az, amit normális minőségben egymagad soha nem fogsz tudni elkészíteni. Menj egyetemre formális nyelveket tanulni és akkor megérted az okát.

ha majd egyszer kíváncsi leszek, hogy szerinted hogy kell nekem c compilert írni, majd biztosan meg fogom kérdezni

Idézet: Nevergone - Dátum: 2015. 04. 10. 22:26

először fpga, aztán a tyúkbeles módszer

#354 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 11. 00:31

Idézet: 'Geri' - Dátum: 2015. 04. 11. 00:41

ha majd egyszer kíváncsi leszek, hogy szerinted hogy kell nekem c compilert írni, majd biztosan meg fogom kérdezni

AZ a baj KicsiGeri, hogy így nagyon nehéz téged komolyan venni. Mondjuk eddig sem volt könnyű.

Idézet

[link]

#355 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 11. 00:54

a komolyság fokmérője egy oprendszerekről szóló topikban nem egy drupálos webfejlesztő, kicsi nevergone

#356 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 11. 06:21

Idézet: 'Geri' - Dátum: 2015. 04. 11. 01:54

a komolyság fokmérője egy oprendszerekről szóló topikban nem egy drupálos webfejlesztő, kicsi nevergone

Há' de te meg végképp nem a komolyság fokmérője vagy, pökkhendi kicsihuszár.

#357 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 11. 06:39

Ne hagyd abba
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#358 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 04. 11. 10:39

Bár nem is mondta, hogy OS-t ír, és gyanítom amit mond, azt meg tudja mutatni. Eddig szarul állsz, de megszoktuk.
Make love not Wor.

#359 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 11. 11:04

KicsiGeri, már akkor oprendszer-fejlesztéssel próbálkoztam, amikor te még a seggedet piszkáltad. Csak aztán kinőttem és komolyabb dolgok kezdtek el foglalkoztatni. Majd ha a képen szereplő könyveket legalább kétszer elolvasod és megérted a bennük írtakat, akkor talán beszélgethetünk erről a témáról. Addig csak valami elcseszett poénként tudok gondolni rád. Amúgy van még szakirodalmam kéznél, csak minek pakoljam le a polcot.
Tudod a webfejlesztésből meg lehet élni, az egyszemélyes, sehova sem vezető oprendszer-fejlesztésből pedig nem. Utóbbi csak hobbinak jó, de egy adott szintű szakértelem és témával szembeni alázat akkor is szükséges. Sajnos ezek nálad hiányoznak – nem csak itt, hanem kb. minden hozzászólásodban.
Majd ha családod lesz és nem az anyukád tart el, akkor megtanulod priorizálni a dolgokat. :)

(Ugyanitt assembly alapismeretek könyv 1987-es kiadással eladó.) :)

Csatolt kicsinyítések:

• Csatolt kép: gerios.jpg

Szerkesztette: Nevergone 2015. 04. 11. 11:05 -kor

Idézet

[link]

#360 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 11. 11:28

Na, a Tanenbaum könyv :D
Az alap. Elolvastam anno, amikor operációs rendszerek témában írtam szakdolgozatot, aztán én is hasonló tematikába szedtem, és minden fejzetből írtam egy rövid saját fogalmazású fejezetet, plusz a fejeztek végén (ugyanúgy, ahogy ő a Minixről) én is leírtam hogy a saját kis játék-oprendszeremhez a lehetséges megoldások közül melyiket válaszottam, és miért azt. El voltak ájulva, hogy milyen jó lett az írás :)

Téma megosztása:

• (43 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.