Tudom az élmény leírások replay nélkül absztrakt témák, amibe nehéz beleélnie magát egy harmadik félnek, de tegnap azt hiszem lejátszottam WoWS karrierem eddigi legkielégítőbb csatáját a coloradoval
Összefoglalóként: 2+1 solo dogfight DD kill, az utolsót leszámítva nulla segítségem volt és mindegyik 3-4 km-re megközelített.
Stock a járgány, bár ki van fejlesztve a hajtás és a nagyobb lőtáv, de még nincs megvéve. Cap pontok nélküli game, csupa tier 5-6 és 2-3 db t7. Mindenki elindul jobbra én két cruiser és egy DD után támogatni balra, középen nagy üres tér. Kemény 18 mérföldes sebességemmel kb a szükséges táv negyedét tettem meg mire észrevettem, hogy középen tőlünk nincs senki, ellenben 2 ellenséges DD is arra jön + 1, akit gyanítottam, hogy a hozzám közeli szigetet kerüli meg éppen, ezért váltottam HE-re és ráfordultam a témára.
Így is lett, tőlem 7 km-re kibukkant egy tier VI dd, azt hiszem valamelyik prémium járgány volt. Jöttek is a torpedók, amibe belefordulva csak 1 kapott el, viszonzásul az első lövegekből a salvom kicsinálta az összes torpedó csövét. Némi kölcsönös egymás körül fordulászás végeredménye, hogy a hátsó sortűz meg is ölte. Közben kigyújtott, azt hagytam leégni tudva (anyahajó spot), hogy már jön a haverja, aki ugyan annak a szigetnek a másik oldaláról közelített. Mielőtt kibukkant volna, a srác kellően vagánynak tartotta beírni chatre, hogy "Good bye colorado", majd kivillant előttem 3,2 km-re és nem tüzelt azonnal, azért én igen...
Miután majdnem sikerült lerammelnem (kb 5 méter volt köztünk) dobta csak a torpedókat, amivel az egyetlen probléma, hogy arm távolság DD-nél is van, úgy 50-70 méter lehet gondolom, így azok szépen elhúttak a hajótörzs alatt. Gondolom itt átértékelte korábbi izmozását és gyorsan menekülőre fogta, de ilyen távolságnál full broadside volt nekem, össztűz a lövegekből, detonation kill bumm. Válaszoltam neki, hogy ez meglehetősen kínos pillanat lehet neki, de addigra kilépett
Persze egyetlen értelmes hozzájárulásként még felgyújtott. Mire meghalt ért oda hozzánk a harmadik spanjuk egy japcsi DD, talán a tier VI-s volt az is. Ő már jobbnak látta 6 km-ről ködfelhőbe burkolózni és onnan felgyújtogatni, az egyetlen probléma a ködfelhőből álló helyzeti lövöldözéssel, hogy bár a hajót nem látni a torkolattüzet és a lövedékeket igen, újabb full salvo, 6 találat, de nem halt meg. Megérkezett a felmentő sereg is, egy saját cruiser képében, aki felspottolta a gaz DD-t egyben megszabadítva maradék kb 1000 életétől.
Prémiummal, de 260K credit és valami 4K xp, nem kicsit vigyorogtam
Utána Köenigsberget szerettem volna duplázni, de 4 csatából 4-ben kikaptunk, mindegyikben én voltam a legjobb a saját csapatunkban 60K+ sebzésekkel, ami kicsit elkeserítő volt.