Idézet: Myrsky - Dátum: 2015. 04. 03. 09:00
Közben utánanéztem, tényleg van a torpedókon aktiválási táv, és ezt neked kell figyelembe venni a támadásnál.
Nekem is csak a Langley van meg. De ez az aktiválási táv nekem még nem okozott gondot. Én sohasem dobatok közvetlen közelről manuálisan torpedót a repülőkkel. Csak a támadás előtt a célra merőleges pozícióba küldöm őket (még a jelző körön kívül), aztán ráklikkelek a célra, hogy támadják és már nem is foglalkozom velük tovább. Automatán ledobják a torpedókat és ha az ellenfél hajó nem túl ügyes vagy gyors, akkor 1-2 betalál és fel is robban.
Utána maguktól visszajönnek a repcsik tankolni, újratölteni. Volt, hogy hazafelé jövet vadászok támadtak rájuk, ekkor saját vadászrajt küldök mentesíteni. A torpedóvetőkre meg manuálisan "F"-et nyomok, hogy tényleg jöjjenek vissza a hordozóra, mert néha a nagy kavarodásban elfelejtik, hogy hova is készültek.
Hordozóval meccs elején a térképen beállítok egy útvonalat, hogy teljes gőzzel azon cirkáljon. Ez általában a pálya hátsó határa mentén le-föl cirkálást jelent. Így nehezebben bukkannak rám az ellenfél repülők, mert a repülőgépeim nem mindig ugyanonnan jönnek és nem mindig ugyanoda mennek vissza.
Szóval ajánlatos folyamatosan mozgásba lenni a hordozóval.
Közben fél szemmel mindig a térképet figyelem, hogy nem-e átsettenkedik a fronton egy-egy ellenfél hajó. Ha van a térképen olyan üres rész, ahol nincs saját hajó, oda el szoktam küldeni a vadászrajt felderíteni.
Nem egy lopakodó ellenfél hajót sikerült már így idő előtt felfedezni.
Ilyenkor mindkét torpedóvető rajt visszahívom és a settenkedőre küldöm őket.
A hordozó előre beállított útvonalát törlöm és a betörő ellenféltől a lehető legtávolabbi pont felé irányítom, hogy minél később kerüljön lőtávolba, illetve minél több ideje legyen a repcsijeimnek torpedó támadásra. Sőt, ha lehet a torpedóvetőket is úgy próbálom ráküldeni, hogy az ellenfél számára kedvezőtlen irányba kelljen kitérnie. Ezzel is próbálok egérutat nyerni a hordozónak. Ha mégis lőtávolba ér és teszem azt ez egy romboló, akkor átváltok a hordozóra és a fedélzeti fegyvereknek megadom célnak a rombolót. Sokan el szokták felejteni, hogy a hordozókon önvédelmi lövegek is vannak, mert nem lehet velük közvetlen úgy célozni mint más hajókkal. Térkép nézetben azonban a hordozónak is tudsz célt adni, ilyenkor az összes fedélzeti fegyverével tüzet nyit a támadóra.
Volt olyan eset, hogy egy romboló 4x lanszírozott rám torpedókat és mind a négyszer át tudtam közöttük siklani a Langley-el. Ha már látom, hogy az oldalával rámfordul a romboló, akkor már el is kezdek kanyarodni, mert akkor már jönnek a torpedók. Közben folyamatosan küldtem rá a repülőket, de mindig kikerülte a torpedókat. Marhára ideges lehetett, hogy nem bír el egy lomha hordozóval. Sikerült olyan hosszú ideig kihúznom ellene, hogy visszaért egy szövetséges cirkáló és elkergette a közelemből.
Ez azonban ritka eset.
Általában több ellenfél hajó tör át és gyakran cirkálók és akár csatahajók is. Olyankor csak elodázhatom egy-két torpedótámadással az elsülyesztésemet, de a végzetemet elkerülni már nem tudom.
Legutóbbi közös hajózás óta csak egy ütközetet mentem. De nem a vadi új Kongo csatahajót próbáltam ki, hanem vettem kipróbálásra egy rombolót, és azzal mentem egy kört. Elég érdekes a rombolózás. Nagyon sérülékeny kis lélekvesztők ezek, pláne így alacsony tierben. Buktuk az ütközetet, de egy Chikuma cirkálót sikerült torpedókkal elsüllyesztenem. Elsőre nem is rossz. Lehet rákapok majd az ízére.