HWSW Informatikai Kerekasztal: Videokártya tunning - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Videokártya tunning

#81 Guest_AndrewBoy_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2001. 03. 24. 19:59

idézet:
Eredetileg KergeK@csa írta:

Négy sarkára szilo? ammeg mi? .))) Nem igazán értem... ;-DD

A memóriákra feltétlenül kell, vagy repesztenek anélkül is?

[/quote]

SZILOPLASZT!!!;O] bocs a kesoi valaszert;-]

#82 Guest_MaRTiNuS_*

Elküldve: 2001. 03. 24. 20:21

Elsa Erazor X-ről akarom leszedni a hűtőt, mert egy rakás szar. Valami spéci ragasztóval van felrakva próbáltam Ordasi módszerével cérnát körömlemosóba meázatok körbetekerem hagyom békén majd damillal átvágom, hát nem jött be egy csöppet se lazított rajta, damil húzogatás meg 100 évig tart mivan ha az egész VGA-t belerakom körömlakk lemosóba?

#83 Guest_KergeK@csa_*

Elküldve: 2001. 03. 24. 20:29

idézet:
Eredetileg lameXpert írta:

De most már válaszolok, irgumburgum.
Szerinted, ha nincs rajta TV, hogy jut bele a teletext? Kép
[/quote]
Ugyanmár olvasd el, hogy mit írtam... Látod? TV-tuner van rajta.... :;-)

------------------
KergeK@csa

[Ezt a hozzászólást KergeK@csa szerkesztette (2001. Március 24.).]

#84 Guest_leslie_*

Elküldve: 2001. 03. 24. 20:45

MaRTiNuS: Ezt inkabb nem javasolnam. Ki tudja, nem oldja-e az alkatreszeket...
En anno a tnt1-es kartyamrol egy szepen fejlett csavarhuzoval pattintottam le a bordat. Szerencsere nem lett baja. Kép Marmint a kartyanak. Kép

------------------
Keruld a masnapossagot - maradj reszeg. Kép

#85 Guest_lameXpert_*

Elküldve: 2001. 03. 24. 20:53

idézet:
Eredetileg KergeK@csa írta:
Ugyanmár olvasd el, hogy mit írtam... Látod? TV-tuner van rajta.... :;-)

[/quote]

Igazad van, keresztbecsúszott Kép Bocs.

------------------
„Felhasználói hiba!
Nyomja meg a felhasználót és cserélje ki bármelyik billentyűt”

#86 Guest_FCs_*

Elküldve: 2001. 03. 24. 21:25

idézet:

Igazad van, keresztbecsúszott Kép Bocs.

[/quote]

Felhasználói hiba!
Nyomja meg a felhasználót és cserélje ki bármelyik billentyűt Kép Kép

#87 Guest_lameXpert_*

Elküldve: 2001. 03. 24. 22:18

idézet:
Eredetileg FCs írta:
[/quote]

C'est la vie - mondta Kutuzov.

------------------
„Felhasználói hiba!
Nyomja meg a felhasználót és cserélje ki bármelyik billentyűt”

#88 Guest_Atus01_*

Elküldve: 2001. 03. 25. 20:12

idézet:

C'est la vie - mondta Kutuzov.

[/quote]

Kutuzov biztos nagy tuningmester volt. Kép

------------------
Atus01

#89 Guest_Echo_*

Elküldve: 2001. 04. 04. 07:49

Kutuzov.. Morozov kell a népnek, ha tuningról van szó Kép

Mind1, amúgy én egy V7700Deluxet húzok égnek, szerencsére az alaphűtője elég jó, nincs vele gond, a memóriára hűtőbordát illesztettem, (de nem ragasztva, csak hozzáfogtam, és szilikonpaszta a borda és a RAM közé) + raktam még egy hűtőkártyát a kettővel mellette lévő slotba, de ez nem igazán a kártyának szól, hűti az egész gépet rendesen, cseréli a levegőt Kép

Szerintem ennél több nem kell, max vízhűtéssel lehetne többet elérni, de túl nagy macera, és sokkal jobban kell vele vigyázni.

Üdv, Echo

#90 Guest_alfa_*

Elküldve: 2001. 04. 04. 19:14

Hogy rögzítetted a bordát?

#91 Guest_MaRTiNuS_*

Elküldve: 2001. 04. 04. 19:35

Sikerült leszedni Ordasi mutatott egy képet aminél telefonkártyát raktak a borda alá és úgy csavarhúzóval lefeszítették. Én is így csináltam csak telcsi kártya nem fért oda ezért ceruzaelemes dobozt raktam oda feszegettem néztem elsőnek azt hittem a kártya görbül azt láttam ferdült a borda kicsit feszegettem azt nagy reccs és lejött Kép Jah el kell mondanom amikor körömlaklemosóval pucoltam leöntöttem a kártya egy részét véletlen, de még most is megy a kártya Kép Különben így rendesen leszilikonozva is megégeti a kártya hátulja az ujjamat. ( Az eredetinél 1/3 részén volt ragasztós paszta.)

#92 Guest_Highlander_*

Elküldve: 2001. 04. 04. 20:20

Martinus: milyen vid kartya volt?
Egyebkent en is azt vettem eszre, hogy nem sokkal lett jobb a tunningolhatosaga a kartyanak (V3 2K), mondjuk a PPGA coolert nem tudja ugy felmelegiteni, mint a salyat bordajat, de ahogy mondtad a kartya hatulja megid meleg. Anno en megprobaltam a hatuljat is huteni: szilikonzsirral raraktam egy bordat, biztos hutott vmit, de nagyon ganyul nezett ki a szilikonzsiron "uszo" borda Kép

#93 Guest_Echo_*

Elküldve: 2001. 04. 05. 08:35

Alfa, ezt nehéz így szavakkal leírni, szemlélteni könnyebb volna, de azért megpróbálom... Kép

A lényeg, hogy az általam használt három bordadarabot a tetején összeillesztettem egy elég feszes fémhuzallal, amit rá is ragasztottam, majd az így kapot lapot, amit a három bordadarab alkotott, a végén még kiállő fémhuzal segítségével feszesen ráakasztottam a kártyára (alul-fölül-oldalt).

Nemtom ez mennyire világos.. a célom mindenképpen az volt, hogy a kártyán ne történjen semmiféle beavatkozás, de mégis megfelelő hűtést kapjon.

Üdv, Echo

#94 Guest_zZsOlTi_*

Elküldve: 2001. 04. 05. 11:10

Udv mindenkinek !

Lenne 1 kerdesem.
Adott egy nagyon jol sikerult Asus V7100/Tv peldany. Jelenleg a gyari hutobordaval es egy 486-os hutoventivel negy a mag 240MHz-en a memoriak 214MHz-en.. Probaltam a kartyat tovabb huzni, 270MHz korul meg nem szemeteli a kepernyot de 3DMAR2001 mar szepen kiakad. A probalkozasok alapjan szerintem olyan 250-60MHz kozott meg menne ha egy komolyabb hutest tennek ra (pentium borda + venti), de lehet, hogy meg kene egy kicsit emelni a feszultseget.. Tehat a kerdes:
Lehet valahogy emelni (csak egy picit Kép) a proci feszultseget egy AsusV7100-as kartyan ?
Hogyan ? Mennyire ?
Koszi !

#95 Guest_MaRTiNuS_*

Elküldve: 2001. 04. 05. 13:21

Ez egy Elsa Erazor X (GF 256 SDR 32MB). Nem azért szedtme le róla a hűtést, hogy rárakjak másikat, hanem hogy szilikonpaszta legyen az egész magon most az van és az eredeti hűtés. Különben majd vízhűtés fog rákerülni, de lehet előbb lecserélem a kártyát egy GF 2 MX TV out-osra.

#96 Guest_leslie_*

Elküldve: 2001. 04. 05. 19:25

idézet:
Eredetileg zZsOlTi írta:
Udv mindenkinek !

Lenne 1 kerdesem.
Adott egy nagyon jol sikerult Asus V7100/Tv peldany. Jelenleg a gyari hutobordaval es egy 486-os hutoventivel negy a mag 240MHz-en a memoriak 214MHz-en.. Probaltam a kartyat tovabb huzni, 270MHz korul meg nem szemeteli a kepernyot de 3DMAR2001 mar szepen kiakad. A probalkozasok alapjan szerintem olyan 250-60MHz kozott meg menne ha egy komolyabb hutest tennek ra (pentium borda + venti), de lehet, hogy meg kene egy kicsit emelni a feszultseget.. Tehat a kerdes:
Lehet valahogy emelni (csak egy picit Kép) a proci feszultseget egy AsusV7100-as kartyan ?
Hogyan ? Mennyire ?
Koszi !
[/quote]

IMHO nem a procija fogja vissza a kartyat, hanem a memoria. Inkabb azt probald feljebb huzni. Kép

------------------

#97 Guest_zZsOlTi_*

Elküldve: 2001. 04. 05. 20:52

idézet:
Eredetileg leslie írta:

IMHO nem a procija fogja vissza a kartyat, hanem a memoria. Inkabb azt probald feljebb huzni. Kép
[/quote]

Tudom, es sajnos a 6ns memoriak nem akarnak feljebbmenni 215MHz-nel.. Vagyis mennek, de ott mar hibaznak, szemetelnek. Viszont a procit mar csak kivancsisagbol is felhuznam..
Udv!

#98 Guest_leslie_*

Elküldve: 2001. 04. 06. 19:02

idézet:
Eredetileg zZsOlTi írta:

Tudom, es sajnos a 6ns memoriak nem akarnak feljebbmenni 215MHz-nel.. Vagyis mennek, de ott mar hibaznak, szemetelnek. Viszont a procit mar csak kivancsisagbol is felhuznam..
Udv!
[/quote]

Probalj meg hutest rabarkacsolni. Allitolag tobbek szerint +20Mhz, ami azert nem mind1. Kép

------------------

#99 Guest_Atus01_*

Elküldve: 2001. 04. 06. 20:51

idézet:

De most már válaszolok, irgumburgum.
Szerinted, ha nincs rajta TV, hogy jut bele a teletext? Kép

[/quote]

A TV-tuner jelenléte nem feltétele a teletext-nek. Elég, ha van rajta VIDEO IN.

------------------
Atus01

#100 Guest_X-Nor_*

Elküldve: 2001. 04. 08. 01:44

Hello

ATi Rage Fury 16M
az alap 90/90-ről felhúztam 110/125-re, de gyakorlatilag szinte semmi gyorsulást nem észleltem. Próbáltam 125/140-en is de pillanatokon belül fagyott. Hozzá kell tennem, a kártyán nincs csak egy nem túl nagy borda (OEM)

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó