HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek = -

#1061 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 06. 13:16

Idézet: Rana - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 18:59

A feszültéggel játszani nem veszélyes? Nem zavarhatja haza a tápot? Csak 300 as tápom van...
Akkor vegyek vissza a 400ból 300ra és húzzam tovább a procit?
A memóra időzítésnek utánanéztem és azt az alaplap nem támogatja...
ja meg van ott még egy differential current szorzó az mit jelent?

ha skubizod everestet és az eredményei a tápnak annyi amennyi kell és nem ingadozik akkor nem lehet gond, CODEGEN ÉS TÁRSAIVAL VIGYÁZZ!!!!

Szerkesztette: Shane 54 2005. 01. 06. 13:16 -kor

Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

#1062 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 16:29

Idézet: Rana - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 20:59

A feszültéggel játszani nem veszélyes? Nem zavarhatja haza a tápot? Csak 300 as tápom van...
Akkor vegyek vissza a 400ból 300ra és húzzam tovább a procit?
A memóra időzítésnek utánanéztem és azt az alaplap nem támogatja...
ja meg van ott még egy differential current szorzó az mit jelent?

Fesz emelést ha csak  0,05-0,1V-al emeled akkor még nem lesz katasztrófa. Persze ha instabilitást tapasztalsz vissza kell venni.
Így van vedd vissza 300-ra és akkor megnézheted mennyi a vége a procinak. Utána pedig ráérsz eldönteni egy két teszt segítségével, hogy hogyan erősebb a géped 112-es fsb-vel alacsonyabb prociórajel és nagyobb ram potenciál vagy magasabb proci órajel és kevésbé hajtott ram. Ezt majd a gyakorlat megválaszolja helyettünk. Mindenesetre ezt a beállítást ne feledd el mert eddig ez a legjobbad, ami még tutira működik.

Melyik bios opciónál lehet ezt a differencial current dolgot látni?
My photos

#1063 Felhasználó inaktív   Rana 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 06. 17:00

A proci nem birja tovább a nyúzást. De így is már sokkal gyorsabb lett a gép...
Ilyen vargánés táp van benne. Az nagyon szar? Mert így névből ítélve eléggé :)
Mi az hogy ingadozik?? Az everestben azt hol fogom látni?

#1064 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 17:40

Idézet: Rana - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 16:00

Vargáné és tsai = made in dobd el !!!
Nagyon?? Hááát....az nem kifejezés mennyire sz*r. Fizess be egy 360-as Csíftekre vagy Sírtekre (ugyan az). 
Ha komolyan van rá pénzed akkor FSP, ZALMANN, ENERMAX, NOISEBLOCKER, SILENTMAX, GLOBALWIN 400W és fölötte nyugodtan.
Everestben, számítógépet lenyitod és ott az érzékelőnél mindent kiír. Terheld le CpuBurn testtel, vagy amivel szoktad (nálam ez fűtő fel a legjobban)

Gondolkodtál ma már?

#1065 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 19:47

Idézet: Rana - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 18:00

Hát igen willematte..... nem tuning. OK akkor viszont tudod, hogy mi a legjobb, amit bír a rendszered, tehát akkor adj a ramnak!  :D

A vargánés táp elég gáz.  :(  Szóval nem akarlak elkeseríteni, de előfordulhat, hogy gondol egyet és amikor kileheli a végsőt erejét, akkor nem szép csöndben meghal (mint más jó érzéső tápok), hanem viszi magával az egész rendszeredet. És itt szószerint mindent: mobo, proci, vga, hdd, cd.... mindent. Szóval fogadd meg shane tanácsát és vegyél egy igazi tápot.
Már 13eFt tól lehet olyat venni, amitől nem kell félni (pl.: DTK) tehát annyira nem nagy beruházás, mint egy enermax.
Talán amíg nem cserélsz tápot, addig a tuningot is visszavehetnéd.
Ha megnézed az aláírásomban szereplő linken a konfigomat akkor láthatod, hogy elég keményen húzom a procim az alapórajelhez képest (50%), ami így közel 100w-ot eszik, de ehhez már enermax tápom van és nem túl apró.  :cool:  :D
My photos

#1066 Felhasználó inaktív   Rana 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 20:43

Hamarosan úgyis kissebb felújítás vár a gépre (új proci meg vga) akkor meg veszek melle valami fasza tápot is. Mondjuk azt sejtettem hogy ha cserélek benne cuccokat akkor le kell majd cserélni de hogy ennyire szar lenne azt nem gondoltam volna. :) Na meg megegy kérdés. Ha fejlesztek mondjuk egy 2,8as p4re vagy nagyobbra ahhoz milyen vga lenne megfelelő na meg kellene e még ramot vennem hozzá?

#1067 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 21:54

Idézet: Rana - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 19:43

Hamarosan úgyis kissebb felújítás vár a gépre (új proci meg vga) akkor meg veszek melle valami fasza tápot is. Mondjuk azt sejtettem hogy ha cserélek benne cuccokat akkor le kell majd cserélni de hogy ennyire szar lenne azt nem gondoltam volna. :) Na meg megegy kérdés. Ha fejlesztek mondjuk egy 2,8as p4re vagy nagyobbra ahhoz milyen vga lenne megfelelő na meg kellene e még ramot vennem hozzá?

Ez szubjektív!!!!

Ha hardcore gammer vagy kevesebb pénzzel akkor 6600GT a menő, ha még nagyobb gammer vagy akkor X800 variánsait érdemes megvenni. Ha nagyon sokat játszol akkor az 1Gb ram áldásos tud lenni.
(én is most vettem még tavaly karácsony elött két nappal sulinetben a Geilt és furcsán jobban mennek a gammák, kevesebb töltés ilyesmi, mikor winfosba kilépek akkor ott vannak az ikonok, minimális wincseszterhez nyúlás. kellemes. :D )
Ha nem nagyon játszol annyira se akkor a 9800Pro/XT és 512ram is nagyon jó lesz még kb 1évig!!!!
(Én azért választottam az 1gb és X800XT (úton van) mert 2évig nem veszek mást a gépbe csak wincsit és tápot nyáron, oszt csumi, ha teljesen "leépült a gép" és "olcsón" hozzá leeht jutni majd a két magos procikhoz és ddr2höz vagy ami menő lesz esetleg PCI-X2-höz akkor megint befektetek egy kissebb vagyont, megintcsak 2-3évre előre, mert fősulisként nincs mindig 20-30-40-ezrem folyamatosan venni és fél év után eladni a cuccokat)

Gondolkodtál ma már?

#1068 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 19:07

Nagyjából egyet értek. Talán kiegészítésként:

Felső kategóriában jobb ár/teljesítménnyel rendelkeznek a 6800GT-k, mivel ez 16 pipás így teljesítményben inkább az x800xt vetélytársa, míg árban olcsóbb az x800pro-nál (12 pipás). Nem véletlenül vadásszák olyan sokan itt a fórumon a 6800GT-ket, persze ebből már 256MB-osat kell venni, hiába kapható olcsóbban a 128-as

A 6600GT pedig teljesítményben veri a régi ász 9800pro-t, de ez natív pci-e felületű kártya és eddig még nem nagyon érhető el AGP-s kivitel belőle. Ha olyan lapod van, ami pci-e felületű vga-t fogad akkor persze már rögtön a 6600gt.

Ha 6800gt-t veszel akkor 2,5 évig nem kell másik kariban gondolkozni, ha 6600-at veszel akkor 1-1,5 évig nem kell másik. Most már a 9800pro-k ára eléggé leesett így agp-be kedvezményes vétel lehet egy jó használt darab, ami szintén még 1 évig tuti jó. Hiába erősebb a 6600gt picit a 9800pro-tól tovább az se húzza.

Persze ezeket gamer szemmel írtam le.
Ha bővítessz mindenképpen giga ram. Ha már egyszer veszel, akkor ne kelljen vele szórakozni. Szereti a sok ramot a win natúrban is gyorsabbak a progi váltások, kilépések.... és aki photoshop-ot használ az meg pláne érzi. Gamát direkt nem említettem.

Az említetteknél gyengébb vga-t semmiképpen se vegyél.
My photos

#1069 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 20:50

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 19:07

Nagyjából egyet értek. Talán kiegészítésként:

Felső kategóriában jobb ár/teljesítménnyel rendelkeznek a 6800GT-k, mivel ez 16 pipás így teljesítményben inkább az x800xt vetélytársa, míg árban olcsóbb az x800pro-nál (12 pipás). Nem véletlenül vadásszák olyan sokan itt a fórumon a 6800GT-ket, persze ebből már 256MB-osat kell venni, hiába kapható olcsóbban a 128-as

A 6600GT pedig teljesítményben veri a régi ász 9800pro-t, de ez natív pci-e felületű kártya és eddig még nem nagyon érhető el AGP-s kivitel belőle. Ha olyan lapod van, ami pci-e felületű vga-t fogad akkor persze már rögtön a 6600gt.

Ha 6800gt-t veszel akkor 2,5 évig nem kell másik kariban gondolkozni, ha 6600-at veszel akkor 1-1,5 évig nem kell másik. Most már a 9800pro-k ára eléggé leesett így agp-be kedvezményes vétel lehet egy jó használt darab, ami szintén még 1 évig tuti jó. Hiába erősebb a 6600gt picit a 9800pro-tól tovább az se húzza.

Persze ezeket gamer szemmel írtam le.
Ha bővítessz mindenképpen giga ram. Ha már egyszer veszel, akkor ne kelljen vele szórakozni. Szereti a sok ramot a win natúrban is gyorsabbak a progi váltások, kilépések.... és aki photoshop-ot használ az meg pláne érzi. Gamát direkt nem említettem.

Az említetteknél gyengébb vga-t semmiképpen se vegyél.

Nagyjából egyet értek. Talán kiegészítésként:  :D

AGP-s 6600GT-t azért már elég sok helyen lehet kapni(aqua, mistral, bluefish és még sorolhatnám)
Nekem is van már szerencsére.
Az más kérdés, hogy megéri-e. Hihatetlen sok panasz van a kártyákkal, PH fórumára érdemes benézni, olyan dolgok vannak, hogy kettéállt a fülem, mikor olvastam :D
Mondjuk nálam egy hete megy gond nélkül. Szerintem sokan a kicsi/rossz tápjuk miatt szívnak vele. Szóval egy 400W-os táp MINIMUM kell alá. Még ha a dobozára 350W is van írva.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1070 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 11:39

Összehoztuk ezt :D

Gondolkodtál ma már?

#1071 Felhasználó inaktív   Rana 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 14:00

Köszi szépen minden segítséget. Most már vágok mindent :)

#1072 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 14:49

Akkor ez volt a 3az1-ben.  :D
My photos

#1073 Felhasználó inaktív   Syncer 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 01. 09. 01:13

Sziasztok!

Kezdő laptop tulajdonos vagyok és kicsit furcsának tűnik, de máris "moddolni" szeretném a gépem. Az ok nem a teljesítményben és nem is a dizájnban keresendő, hanem technikai oka van, nevezetesen: A gép piszokul melegszik. A hűtésre kitaláltam egy lehetséges megoldást, megpróbálok hozzá beszúrni egy képet is, hátha úgy érthetőbb.

A lényeg: A gép klaviatúrája fölött található egy ezüst takarólemez. Ezt egy mozdulattal ki lehet pattintani és alatta bújik meg a processzor, a rajta lévő alumínium öntvénnyel és a hozzájuk kapcsolódó réz-hőcsövek, ill. lamellák. A tervem az, hogy az öntvényre nemes egyszerűséggel egy szokványos chipsethűtőt helyezek. Tudom, hogy nem esztétikus, meg satöbbi, satöbbi..., de valamit mégiscsak használ szerintem. Most jön a tulajdonképpeni problémám. A hűtő ventilátorát ugyanis forgatni kell. Úgy gondoltam, hogy ezt USB porton keresztül kéne megoldani. Van egy használaton kívüli usb lámpám, amit át tudnék alakítani, ha valaki megmondaná, h mit hova kell kötnöm, hogy az az 5 V valahogy meghajtsa a hűtőventit. Bármilyen javaslatot, ötletet szívesen veszek! SEGÍTSÉÉÉÉG!!!

-Gus-

Csatolt fájl:

#1074 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 09. 09:23

Idézet: Syncer - Dátum: 2005. jan. 9., vasárnap - 1:13

Sziasztok!

Kezdő laptop tulajdonos vagyok és kicsit furcsának tűnik, de máris "moddolni" szeretném a gépem. Az ok nem a teljesítményben és nem is a dizájnban keresendő, hanem technikai oka van, nevezetesen: A gép piszokul melegszik. A hűtésre kitaláltam egy lehetséges megoldást, megpróbálok hozzá beszúrni egy képet is, hátha úgy érthetőbb.

Hmm, a Csatlakozók... topikban megtalálod ugyan az USB lábkiosztását, de az USB maximum 500 mA leadására képes, és egy nagyobb áramfelvételű eszközzel esetleg tönkre is tehető.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#1075 Felhasználó inaktív   Syncer 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 01. 09. 09:58

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 9., vasárnap - 10:23

...az USB maximum 500 mA leadására képes...

Ajajj...sajna nem tudom mennyit vehet fel egy ilyen kicsi ventilátor. Az nem baj ha lassabban forog...csak menjen. 5let?

#1076 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 09. 10:11

Idézet: Syncer - Dátum: 2005. jan. 9., vasárnap - 10:58

Ajajj...sajna nem tudom mennyit vehet fel egy ilyen kicsi ventilátor. Az nem baj ha lassabban forog...csak menjen. 5let?

Itt most nem igazán az a kérdés, hogy teljes fordon menjen, mert nem fog, hanem, hogy egyáltalán működőképes-e az ötlet az usb korlátai miatt. Legalábbis lamex leírásából ezt veszem ki.

A notid viszont biztosan nem teljesen passzív és a gyárilag beépített ventiket is valahova kötötték, inkább azoknak a forrásoknak nézz utána és oda próbáld meg párhuzamosan bekötni a ventit.
My photos

#1077 Felhasználó inaktív   Syncer 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 01. 09. 11:35

Ühüm...ühüm...teker a mókus. :o) Nem merem szétcincálni a gépet, ezért ragaszkodok annyira az USB-hez. Valahogy kipróbálom majd, hogy elvisz-e egy ekkora ventit. A bekötésről nem tudtok mondani semmi konkrétumot?

#1078 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 09. 18:29

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 9., vasárnap - 9:23

Hmm, a Csatlakozók... topikban megtalálod ugyan az USB lábkiosztását,

Felolvassam?????????????????
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#1079 Felhasználó inaktív   Syncer 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 01. 09. 20:28

DEEEEEEHOOOOOOOGY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (itten fatah itt mindenki ilyen labilis?)  :confused:

#1080 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 15:07

Idézet: Syncer - Dátum: 2005. jan. 9., vasárnap - 20:28

DEEEEEEHOOOOOOOGY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (itten fatah itt mindenki ilyen labilis?)  :confused:

Hi!

Arra nem gondoltál esetleg, hogy így jó, ahogy van? Szerintem egy laptop nem az a fajta gép, amihez SW-n kívül hozzá kéne nyúlni. Ezt nem azért mondom, mert félnék, h elrontom, hanem mert ha azt a gyártója így adta ki, akkor nyílván nem kell neked sok tervezővel felvenned a versenyt és megoldani egy állítólagos problémát.
Ha gond van vele, vagy kárt tesz valamiben a melegédés, akkor vidd vissza, azt' kész.
Kár kókányolni...
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

Téma megosztása:

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.