HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek = -

#1321 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 03. 11:13

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 9:40

AGP esetén K8T800pro, vagy NF3 250GB a megvehető chipsetek, de ebből az nf4 250-es egyértelműen jobb.

Csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy a s939-es chipsetnek NF3 Ultra a neve  ;)
WoW - Arathor PvE - Reckless Mortals
    Gladia - LvL 80 Nightelf Druid

#1322 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 11:30

Idézet: seby - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 12:13

Csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy a s939-es chipsetnek NF3 Ultra a neve  ;)

igazad van a 250gb az a 754-en van a vacak nf3 150 erősen feljavított (teljes sebességen működő HT és működőképes sata támogatás :D , ami a 150 esetében nem volt igaz) változata.  :respect:

És a modat másik felében egyértelműen elírtam nem nf4, hanem helyesen a vége: "de ebből az nf3 ultra egyértelműen jobb"

Szerkesztette: sebgutkopf 2005. 03. 03. 11:32 -kor

My photos

#1323 Felhasználó inaktív   Brian16 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 06. 09:34

Hellosztok!

Van egy Sempron 2600+ -os procim..ami alapből 1800MHz környékén megy...gondoltam felkéne húzni
2ezer -2200 -ra... csak: 2000-nél már csinál érdekes dolgokat, pl megfagy, de a hőmérséklete még bőven jó lenne... 2200-nál már azér is drukkolni kell h a  bios-ig eljusson... (ez mind 11x-es szorzóval)
Az a tippem h kéne adni neki egy kis + feszültséget (lehet hogy hülyeség :) ), csak nem nagyon tudom
mennyit lehet...és nem akarom megpörkölni :)
Tudnátok segíteni? :) Köszi...
R1cs1

#1324 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 09:40

Idézet: Brian16 - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 9:34

Hellosztok!

Van egy Sempron 2600+ -os procim..ami alapből 1800MHz környékén megy...gondoltam felkéne húzni
2ezer -2200 -ra... csak: 2000-nél már csinál érdekes dolgokat, pl megfagy, de a hőmérséklete még bőven jó lenne... 2200-nál már azér is drukkolni kell h a  bios-ig eljusson... (ez mind 11x-es szorzóval)
Az a tippem h kéne adni neki egy kis + feszültséget (lehet hogy hülyeség :) ), csak nem nagyon tudom
R1cs1

A legkisebb emelést próbáld amit tud az alaplapod. Ha úgyse jó, mehet tovább egészen addig amíg nem lesz jó. Akkor a végén egy félóra full terhelésen, és ha nem megy 70 fok fölé, akkor jó.

#1325 Felhasználó inaktív   Brian16 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 09:53

Idézet: petyus_ - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 10:40

A legkisebb emelést próbáld amit tud az alaplapod. Ha úgyse jó, mehet tovább egészen addig amíg nem lesz jó. Akkor a végén egy félóra full terhelésen, és ha nem megy 70 fok fölé, akkor jó.

De ugy alapból ha nem adok neki + feszt is..akkor mindegy mennyit emelek... nem teccik neki... és mintha ugy mondták volna nekem hogy kell olyankor adni feszt is neki..csak nemtom mennyit

#1326 Felhasználó inaktív   darakan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 16:02

Hellosztok!

Nekem egy Gigabyte GA-7vt600 alaplapom van és egy amd 2500+ barton magos procim ami most 2100 Mhzen megy lehet hogy volt már ilyenről szó, de nincs időm sajna végig olvasni ennyi oldalt pedig biztos tanuságos lenne  ;) ....
És kérdésem hogy gyári hűtéssel meddig huzhatom még?
Alapból 1833 Mhzen ment a 2100-ig két lépésből mentem...

És van egy Ati radeon 9200 64 mb karim és ezt is húzom  :D
250ről 290-re és a mem-et meg 200-ről 240-ig ez sok vagy nem?
Egyenlőre ennyi!
"Dobd ide baltát!" Józsi bácsi utolsó mondata.

#1327 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 17:19

Idézet: darakan - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 16:02

Hellosztok!

Nekem egy Gigabyte GA-7vt600 alaplapom van és egy amd 2500+ barton magos procim ami most 2100 Mhzen megy lehet hogy volt már ilyenről szó, de nincs időm sajna végig olvasni ennyi oldalt pedig biztos tanuságos lenne  ;) ....

Egyenlőre ennyi!

Azt mi nem tudhatjuk, hogy meddig bírja a gyári hűtése. Nézd meg valamilyen progival, hogy milyen meleg, ha 70 fok alatt van, nincs gáz, fölötte már elkél egy másik hűtő.

#1328 Felhasználó inaktív   darakan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 17:43

Kösszi!

Eddig max hőfok nyáron volt akkor 65C 4 óra kemény játék után,
de most nem megy 53 fölé se bár most tél van és le is szedtem a ház oldalát...

És a vid kártya?

Szerkesztette: darakan 2005. 03. 06. 17:45 -kor

#1329 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 18:53

Idézet: Brian16 - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 10:34

Hellosztok!

R1cs1

Először is keldves kolléga nem írtad milyen lapod van milyen chipset. Mert ha nem nf2 chipset akkor éppenséggel az abnormális pci freki miatt is lehet, hogy aggódnod kell a bios-ig való eljutásért.

Másik: A proci vcore-ját a gyári órajelhez igazították, tehát ha túl akarod hajtani, akkor természetes, hogy emelni kell. Én szigorúbb vagyok. Azt mondom, hogy egy egészséges rendszerben a proci nyáron sem megy 60C fölé. Esetleg 30C szobahőmérséklet mellett 65, de akkor már 4 órája divx-et kódolsz.

A feszemelést sem ész nélkül kell csinálni. Léghűtéssel ennél a procinál ne menj semmiképpen sem 1,775V fölé. Először veszed a procit alap órajelen és alap vcore-al. Innen emeled a proci órajelét, majd tesztelsz (3dMark, gama UT ... akármi), emelsz még. Amikor először tapasztalsz valami abnormálisat (kodob a progi desktopra, hibaüzenet...), akkor adsz neki egy kicsi feszt. Ha így jó akkor tuning tovább, ha nem akkor még egy kicsi fesz. És így tovább....

Viszont az abnormális működés lehet azért is, mert az fsb emelésével a memóidat is tuningolod és bizony azok sem bírják a végtelenségig. Ilyenkor lehet a késleltetéseket növelni, vagy a ram:fsb arányon változtatni. K7 esetén erősen ajánlott a szinron fsb:memó járatás, még akkor is ha így a ram nem megy 400-on.

Télen proci nem mehet 60C fölé!!!
My photos

#1330 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 19:02

Idézet: darakan - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 17:02

Hellosztok!

Egyenlőre ennyi!

A kt600 nem tud pci-t fixálni Tehát ha a procid nem bír 3200+-ként 2200-on menni esetleg vcore emeléssel, tehát kicsit óvatosabban a tuninggal, mert vinyó halál és sírás lehet a dolog vége.
Mert 190-es fsb-nél bizony 38-as pci van, vagy 31,6, ha a lap már 6-al oszt. Szóval óvatosan!!

Gyári hűtéssel addig húzhatod, ameddig nem melegszik túl!  :D  60C-ig elfogadható 100%-os terhelés mellett. Fölötte már nem, akkor vagy erősebb hűtés kell, vagy kevesebb tuning.

Bocsi az okoskodásért de egy 9200-at teljesen fölösleges tuningolni. Nem egy játékkártya (irodába viszont tökéletes) elég harmatos 3d teljesítménnyel, amin a tuning sem segít, max jobban melegszik. A húzás eredményét max egy-egy benchmark mutatja ki néhány pöttyben, de látható különbséget nem tudsz ezzel a kártyával elérni.
My photos

#1331 Felhasználó inaktív   darakan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 19:34

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 20:02

A kt600 nem tud pci-t fixálni Tehát ha a procid nem bír 3200+-ként 2200-on menni esetleg vcore emeléssel, tehát kicsit óvatosabban a tuninggal, mert vinyó halál és sírás lehet a dolog vége.
Mert 190-es fsb-nél bizony 38-as pci van, vagy 31,6, ha a lap már 6-al oszt. Szóval óvatosan!!

Gyári hűtéssel addig húzhatod, ameddig nem melegszik túl!  :D  60C-ig elfogadható 100%-os terhelés mellett. Fölötte már nem, akkor vagy erősebb hűtés kell, vagy kevesebb tuning.

Bocsi az okoskodásért de egy 9200-at teljesen fölösleges tuningolni. Nem egy játékkártya (irodába viszont tökéletes) elég harmatos 3d teljesítménnyel, amin a tuning sem segít, max jobban melegszik. A húzás eredményét max egy-egy benchmark mutatja ki néhány pöttyben, de látható különbséget nem tudsz ezzel a kártyával elérni.

most 191-e sfsb-n van és mivel 11-es szorzó így 2,1Ghz-en múzsikál a rendszer... számolgatam és ha elosztom 200-as fsb-t akkor az 33,... tehát akkor 190 fsb.n hogy lehet 38????
Ati 9550-es video kártyáról mi a véleményetek? (mennyire lehet huzni? mit tud?) Mert lehet közel jövöben beszerzek egy ilyet. 128Mb 128 bites változatat lesz....

#1332 Felhasználó inaktív   nemeth9 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 20:27

Sziasztok!

Nekem olyan kérdésem volna hogy a házam elejére kivezettem 2 USB-t. Ezek mellé szeretném tenni 1-1 LED-et ami mutatja az adatforgalmat (esetleg 2-t: fogadott, küldött). Ezt hogy tudom megvalósítani? Csak simán az RX és a TX lábra meg a +5V-ra vagy a -5V-ra kell rákötnöm a LED-et egy ellenállással vagy azért ennél bonyolultabb a helyzet?
Segítséget előre is köszönöm.

nemeth9
Eladó notebookok, laptopok, alkatrészek: www.notik.hu

#1333 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 20:32

Idézet

most 191-e sfsb-n van és mivel 11-es szorzó így 2,1Ghz-en múzsikál a rendszer... számolgatam és ha elosztom 200-as fsb-t akkor az 33,... tehát akkor 190 fsb.n hogy lehet 38????

Válasz

Idézet

Ati 9550-es video kártyáról mi a véleményetek? (mennyire lehet huzni? mit tud?) Mert lehet közel jövöben beszerzek egy ilyet. 128Mb 128 bites változatat lesz....

Milyen videokártyát válasszunk by Prohardver

#1334 Felhasználó inaktív   Piskótatekercs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 07:59

Sziasztok!
Elég kezdő vok a tuningolásban ezért kérek tőletek segítséget. Van egy GECUBE 9600XTG 500/700 -as VGA-m ezt szeretném húzni, már vettem frankó Zalman hűtőborda készletet, de nem tudom hogy hogyan szedjem le az eredeti ventit+hűtőbordát úgy hogy közben semmit ne sértsek meg. Légyszi segítsetek PLLLSSSS! Ja és melyik progit ajánljátok a húzáshoz lehetőleg egyszerű legyen és biztonságos. KÖSZII

#1335 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 10:07

Idézet: darakan - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 20:34

És mit osztottál mivel? Olvasd el amit Seby belinkelt! :smoker:  Abból kiedrül, hogy a 191-et 5-el (38) vagy 6-al (31,8) kell osztanod.
Ha a 200-at elosztod akkor tényleg 33 jön ki ami a helyes, de nálad nem 200 az fsb.  :D

9550 ha renden 128 bites akkor elvileg jól tuningolhatók, akár 9600pro szintjére. Tuning nélkül viszont elég harmatos teljesítményt nyújt. Na ez az a kártya, amit kötelező és érdemes húzni.
My photos

#1336 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 10:12

Idézet: Piskótatekercs - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 8:59

Sziasztok!
Elég kezdő vok a tuningolásban ezért kérek tőletek segítséget. Van egy GECUBE 9600XTG 500/700 -as VGA-m ezt szeretném húzni, már vettem frankó Zalman hűtőborda készletet, de nem tudom hogy hogyan szedjem le az eredeti ventit+hűtőbordát úgy hogy közben semmit ne sértsek meg. Légyszi segítsetek PLLLSSSS! Ja és melyik progit ajánljátok a húzáshoz lehetőleg egyszerű legyen és biztonságos. KÖSZII

Húzáshoz radlinker. Elég egyszerű, mert belépül az ati control panelbe és lesz két csúszkád.  ;)

Nem tudom hova akarod még húzni az 500-on ketyegő 9600-at. Ha tuningolni akarsz akkor nem a gyárilag csúcsrajáratottat kell megvenni, hanem egy alacsonyabb órajelűt és azt felhúzni a gyúcs kártya frekijére.  :smoker:
Ebből a kártyából még néhány Mhz-et ki tudsz csikarni, de már nem sokat. Talán a memót 400-ra (ez is kétséges) és a gpu-t úgy 530-540-ig. Zalman ide, vagy oda.

Ha az eredeti venti csavarosan van feltéve a pöckök kiszedése után finoman oldalirányba elmozdítva szedd le a bordát a ventivel (a pasztától kicsit oda van tapadva). Ha valami ragasztva van az viszont nem fog menni látható jel nélkül. Az kaparászós dolog.
My photos

#1337 Felhasználó inaktív   darakan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 11:14

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 11:07

És mit osztottál mivel? Olvasd el amit Seby belinkelt! :smoker:  Abból kiedrül, hogy a 191-et 5-el (38) vagy 6-al (31,8) kell osztanod.
Ha a 200-at elosztod akkor tényleg 33 jön ki ami a helyes, de nálad nem 200 az fsb.  :D

9550 ha renden 128 bites akkor elvileg jól tuningolhatók, akár 9600pro szintjére. Tuning nélkül viszont elég harmatos teljesítményt nyújt. Na ez az a kártya, amit kötelező és érdemes húzni.

De akkor mit kéne rtennem hogy 6-tal oszon? Még azon gondolkodam hogy novelem a szorzót és így jobb lenne a a teljesítmény... :)
De a szorzót nem tudom növelni....  :rolleyes:

#1338 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 15:15

Idézet: darakan - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 12:14

De akkor mit kéne rtennem hogy 6-tal oszon? Még azon gondolkodam hogy novelem a szorzót és így jobb lenne a a teljesítmény...   :)
De a szorzót nem tudom növelni....  :rolleyes:

A lapok egy részénél ez a leosztás váltása automatikus. Míg más típusknak a biosában be lehet állítani mennyivel ossza le az fsb-t. A szabványtól alacsonyabb pci sem egy nyerő dolog. Az ilyen lapok esetében nálad a 200-as szabvány elérése lenne a cél, amihez természetesen emelned kell a vcore-t. Ha ez nem megy akkor egy szerényebb tuninggal kell megelégedned. Ez azt jelenti, hogy egy 34,5-35-ös pci még nem egy világkatasztróva tehát az fsb-d úgy 170-175 lehet max.

Valamilyen diagnosztikai progival viszont ki kéne deríteded, hogy most mennyivel osztja le, tehát a pci frekit mekkorának látja.
My photos

#1339 Felhasználó inaktív   norbes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 21:45

helo mindenkinek en nem nagyon ertem ezt az oszto dolgot!! lenne valaki szives elmagyarazni(esetleg
priviben is lehet),hogy hogyan mukodik ez a dolog?ha eddig jol kivettem akkor ha a standard fsb-ket hasznalom akkor nincs gond?(133,166,200) csak akkor lehet gond ha elterunk az eredeti fsb-tol?

#1340 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 22:44

Idézet

lenne valaki szives elmagyarazni(esetleg
priviben is lehet),hogy hogyan mukodik ez a dolog?

Ezt is olvastad?

Idézet

ha eddig jol kivettem akkor ha a standard fsb-ket hasznalom akkor nincs gond?(133,166,200) csak akkor lehet gond ha elterunk az eredeti fsb-tol?

Így van. Persze azt, hogy mi a standard FSB, azt maga a lap ill. chipset is befolyásolja. Pl. ha egy alaplap ill. chipset maximum 166-os FSB-t támogat hivatalosan és ennek ellenére esetleg fel lehet vinni 200-ig, akkor elképzelhető, hogy ott gáz lesz.

Téma megosztása:

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »