HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek = -

#1341 Felhasználó inaktív   norbes 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 07. 23:20

Kosz a valaszt,na es pl az enyem tamogatja?mert en ugy tudom hogy igen(asus a7n8x-x)?
na de hogy mikor mivel oszt arrol mar gozom sincs

Szerkesztette: norbes 2005. 03. 07. 23:23 -kor

#1342 Felhasználó inaktív   norbes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 23:46

Akkor azt hiszem hogy nem fogom tovabb tesztelni az athlon xp 2000+ procimat 175mhz-en mert lehet
hogy nem olyan egeszseges a procinak!Esetleg van aki felbirta nyomni 200-as fsb-re az ilyen procijat
12.5 szorzoval?(az mar nem lenne semmi)

#1343 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 08. 09:29

Idézet: norbes - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 0:20

Kosz a valaszt,na es pl az enyem tamogatja?mert en ugy tudom hogy igen(asus a7n8x-x)?
na de hogy mikor mivel oszt arrol mar gozom sincs

Az nforce2 chipset kivétel, mert az tuja fixálni az pci frekit. Tehát a chipset a pci órajelét az fsb-től teljesen függetlenül tudja generálni, így teljesen mindegy milyen fsb-t haszálsz, mert a pci fixen 33-ra beállítható.  ;)

Többek között ezért is a k7 tuningbajnok chipje az nf2. Szerinted a nálam alkalmazott 220-as fsb szabvány?  :D  De az nf2 fix 33-nak kezeli a pci-t így nem gond és stabil a rendszer sőt még jóval gyorsabb a hivatalos max 200-tól, mindezt szinkronban.
My photos

#1344 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 09:36

Idézet: norbes - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 0:46

Akkor azt hiszem hogy nem fogom tovabb tesztelni az athlon xp 2000+ procimat 175mhz-en mert lehet
hogy nem olyan egeszseges a procinak!Esetleg van aki felbirta nyomni 200-as fsb-re az ilyen procijat
12.5 szorzoval?(az mar nem lenne semmi)

Szóval a te lapoddal nyugodtan tesztelgethetsz tovább, mert nem oszt!  ;)

Viszont a via chipsetek mind osztanak, így a pci az fsb-től függ.

K8 fronton ez már nem így van, mert ott már a k8t800pro-óta (a k8t890 is) a via is tud fix pci-t, míg a sima k8t800 még nem tudta ezt megtenni.

Intelnél más a helyzet az intel chipsetek szintén tudnak fixálni az ottani via-sokról viszont nem sokat tudok.
My photos

#1345 Felhasználó inaktív   norbes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 15:15

THX! Akkor kerdezek meg!Miert van az,hogy ha a bioszban a procinak 1.650 voltot adok akkor nekem
everest,aida azt mutatja hogy 1.70 adtam neki?Most akkor melyik a helyes ertek?

Szerkesztette: norbes 2005. 03. 08. 15:20 -kor

#1346 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 16:09

Idézet: norbes - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 16:15

THX! Akkor kerdezek meg!Miert van az,hogy ha a bioszban a procinak 1.650 voltot adok akkor nekem
everest,aida azt mutatja hogy 1.70 adtam neki?Most akkor melyik a helyes ertek?

Egy dolog, amit a biosban beállítassz és egy dolog, ami megvalósul. Ez esetben inkább az everestnek hinnék, de a biosban a power management megmondja neked az igazat, ami az everestet fogja igazolni.

Ez asus sajátosság. Ugyanis a hirtelen terhelés növekedésére a vcore erősen meg tud zuhanni, teljesen nem lehet sajnos stabil. Ezért az asus úgy gondolkozik, hogy alapból többet ad, hogy amikor a prociterheltség eléri a 100%-ot akkor se essen a beállított 1,650 alá. Többek között ezért hiszik sokan az asus-ról hogy stabilabb lap mint a többi. Ha ugyanis a vcore alacsonyabb lenne, akkor lehet, hogy egy-egy progi kidob desktopra, vagy hibaüzenettel elszáll. Ennek az asus ezzel megy elébe, hogy alapból többet ad a biztonság kedvéért.

Ezzel szemben az abit pont a fordítottja. Itt én beállítottam a biosban 1,750V-ot, ami nagyjából inkább az adható max vcore-nak tekinthető a gyakrolatban, így valójában 1,725-öt ad a procinak, de kemény igénybevételnél ez akár 1,700-1,710-ig is leesik, így nézve már nem olyan rossz nálam az a 2,2Ghz.  :D

Hogy kinek mi a szimpibb  :confused:  Teljesen mindegy az egyiknél 0,05V-al alacsonyabbat a másinkál meg többet kell beállítani a kívánt érték eléréséhez. Ez van.
My photos

#1347 Felhasználó inaktív   darakan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 16:44

Nah megnéztem 1-2 dolgot.
A pci-nek csak 5 az osztója mert amikor biosba néztem és csak felraktam 250-ig az fsb-t akkor kiítra hogy pci 50 szóval visszavettem. De ennél a konfignál hogy lehetne növelni a szorzót???????????
"Dobd ide baltát!" Józsi bácsi utolsó mondata.

#1348 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 17:19

Idézet: darakan - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 16:44

Nah megnéztem 1-2 dolgot.
A pci-nek csak 5 az osztója mert amikor biosba néztem és csak felraktam 250-ig az fsb-t akkor kiítra hogy pci 50 szóval visszavettem. De ennél a konfignál hogy lehetne növelni a szorzót???????????

A kt600-as chipset támogatja a 200-as FSB-t, szóval biztos van rajta 6-os osztó is. Persze lehet nem automatikusan állítódik át. Ahogy nézem az alaplapod leírását, van egy olyan, hogy "PCI/AGP frequency", esetleg azon kéne állítani, de csak tippelni tudok, mert a lehetséges opciók persze nincsenek felsorolva a leírásban. Illetve még annyi van hogy a "CPU Host Clock Control"-nak Enabled-nek kell lennie, hogy az előbb említett opció állítható legyen.
Szorzót viszont nem lehet állítani.

Szerk.: elírás :)

Szerkesztette: seby 2005. 03. 08. 17:22 -kor

WoW - Arathor PvE - Reckless Mortals
    Gladia - LvL 80 Nightelf Druid

#1349 Felhasználó inaktív   darakan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 17:57

Idézet: seby - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 18:19

A kt600-as chipset támogatja a 200-as FSB-t, szóval biztos van rajta 6-os osztó is. Persze lehet nem automatikusan állítódik át. Ahogy nézem az alaplapod leírását, van egy olyan, hogy "PCI/AGP frequency", esetleg azon kéne állítani, de csak tippelni tudok, mert a lehetséges opciók persze nincsenek felsorolva a leírásban. Illetve még annyi van hogy a "CPU Host Clock Control"-nak Enabled-nek kell lennie, hogy az előbb említett opció állítható legyen.
Szorzót viszont nem lehet állítani.

Szerk.: elírás :)

A cpu clock-ot tudom állítan viszont a pci/agp frekit nem sajna :( meg még a memoriát, agp voltage-t és dimm voltage  ha jól emléxem... Egy új bios segítene a dolgon szerinted?
"Dobd ide baltát!" Józsi bácsi utolsó mondata.

#1350 Felhasználó inaktív   check 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 20:32

Szevasztok!

Én is szeretném huzigálni a procimat és eddig sajna még nem nagyon sikerült, ezért kérném nálam nagyobb tapasztalattal rendelkező emberek segítségét.
A konfig:

MSI 915P Neo2 FR alaplap
Intel 915P chipset
Intel Pentium 4 3,0 GHz Prescott proci (LGA 775)
2*512 MB DDR2 RAM Nanya

Eddig az FSB emelése 200ról csak 216ig sikerült ott stabil, de utána fagyás van, akkor is ha adok neki feszt. Hőmérséklet gond nincs, alapon full terhelésen 48 fok a proci, a hűtő Arctic Cooling Freezer 7.

Segíííííííííítség pls  :lama:
A long time ago, in a galaxy far-far away...

#1351 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 22:18

Idézet

Eddig az FSB emelése 200ról csak 216ig sikerült ott stabil, de utána fagyás van, akkor is ha adok neki feszt.

Nem tudom mennyire változott a helyzet, de úgy olvastam, h a 9XX chipsetekben valamiféle tuning elleni védelem van, nem lehet a PCI-E illetve a két bridge közti link frekvenciáját függetleníteni az FSB-től és ez eléggé határt szab az FSB emelésének. :(

#1352 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 08:14

Idézet: check - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 21:32

Szevasztok!

Én is szeretném huzigálni a procimat és eddig sajna még nem nagyon sikerült, ezért kérném nálam nagyobb tapasztalattal rendelkező emberek segítségét.
A konfig:

MSI 915P Neo2 FR alaplap
Intel 915P chipset
Intel Pentium 4 3,0 GHz Prescott proci (LGA 775)
2*512 MB DDR2 RAM Nanya

Eddig az FSB emelése 200ról csak 216ig sikerült ott stabil, de utána fagyás van, akkor is ha adok neki feszt. Hőmérséklet gond nincs, alapon full terhelésen 48 fok a proci, a hűtő Arctic Cooling Freezer 7.

Segíííííííííítség pls  :lama:

Közben persze elvárod, hogy a 400-as nanya menjen 433 fölött változatlan időzítésekkel ugye?  :D  Így hogy nem tuning illetve nagyobb sebességre optimalizált memót használsz talán vissza kiné venni a memó órajelét (memó fsb arány) és akkor megy följebb az fsb. Ha nem túl sokat akarsz a 216 fölé menni akkor egy kis időzítés lazítás is elég lehet, de sima value kategóriás memótól nem nagyon kell 433 fölötti órajeleket elvárni, mert az egyéni szerencse kérdése.

A 915 tuning elleni védelmét nem ismerem, hogy van-e és milyen, ezt egy inteles topicban jobban tudják talán.
De a memóra vonatkozó dolgok állnak! :smoker:
My photos

#1353 Felhasználó inaktív   check 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 15:02

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 7:14

Közben persze elvárod, hogy a 400-as nanya menjen 433 fölött változatlan időzítésekkel ugye?  :D  Így hogy nem tuning illetve nagyobb sebességre optimalizált memót használsz talán vissza kiné venni a memó órajelét (memó fsb arány) és akkor megy följebb az fsb. Ha nem túl sokat akarsz a 216 fölé menni akkor egy kis időzítés lazítás is elég lehet, de sima value kategóriás memótól nem nagyon kell 433 fölötti órajeleket elvárni, mert az egyéni szerencse kérdése.

A 915 tuning elleni védelmét nem ismerem, hogy van-e és milyen, ezt egy inteles topicban jobban tudják talán.
De a memóra vonatkozó dolgok állnak! :smoker:

Nem akarok hülyeségeket mondani, de úgy tudom hogy a RAMjaim 533-asak. Akkor elvben ez nem lehetne gátja a FSB emelésnek. De mondtam már, láma vagyok és ezért kérek segítséget. :lame:

#1354 Felhasználó inaktív   Piskótatekercs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 23:51

Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem hogy melyik progival tudom megnézni a videókártyám hőmérsékletét.
Össze szeretném vetni tuning előtt és után mennyi a változás.
Előre is köszi. Pááá  :respect:  :D

#1355 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 00:06

Idézet: Piskótatekercs - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 23:51

Lenne egy olyan kérdésem hogy melyik progival tudom megnézni a videókártyám hőmérsékletét.

Nem minden videokártya támogatja az ilyesmit, ha viszont igen, akkor általában van hozzá szoftver is a hozzá kapott driver CD-n. Milyen kártyád van?

#1356 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 00:32

Idézet: check - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 16:02

Nem akarok hülyeségeket mondani, de úgy tudom hogy a RAMjaim 533-asak. Akkor elvben ez nem lehetne gátja a FSB emelésnek. De mondtam már, láma vagyok és ezért kérek segítséget. :lame:

Most esett csak le, hogy ezek ddr2-es ramok. Akkor is oda kéne rájuk figyelned, mert alapból egy 915-ös rendszerben az fsb és a ram (ddr2) nem szinkronban megy, hanem asszinkron. Az fsb 200 (800) és a ramot nem 400-on hanem 533-on hajtja, mivel az a ddr2-es szabvány (a 667-es még a egy darabig a jövő) a 400 ddr1-es szabvány. Az fsb növelésével lehet, hogy már 575-ön akarja hajtani (216-os fsb-nél) a memókat, ami azért ennek is sok lehet. Erről persze meg kéne előbb győződni valamilyen progival (pl everest vagy mással....) és ha az igazolódik, amit itt írtam akkor tudod is a teendőt, hogy a memó felé asszinkron hajtásról visszább kell venni szinkron órajelre (ha ilyet be lehet állítani a biosban) és akkor akár a 260-280-as fsb is elérhetővé válna mert akkor futja ki magát a ram 533 fölé.
My photos

#1357 Felhasználó inaktív   Piskótatekercs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 10:00

egy gecube 9600xtg. Csak finom szeretném tuningolni.Már figyeg rajta egy zalman ZM80D-HP és egy ZM-OP1. ja és melyik progit ajánljátok húzáshoz amely biztonságos és egyszerű.
Köszi :respect:  :D

#1358 Felhasználó inaktív   check 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 17:08

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 23:32

Most esett csak le, hogy ezek ddr2-es ramok. Akkor is oda kéne rájuk figyelned, mert alapból egy 915-ös rendszerben az fsb és a ram (ddr2) nem szinkronban megy, hanem asszinkron. Az fsb 200 (800) és a ramot nem 400-on hanem 533-on hajtja, mivel az a ddr2-es szabvány (a 667-es még a egy darabig a jövő) a 400 ddr1-es szabvány. Az fsb növelésével lehet, hogy már 575-ön akarja hajtani (216-os fsb-nél) a memókat, ami azért ennek is sok lehet. Erről persze meg kéne előbb győződni valamilyen progival (pl everest vagy mással....) és ha az igazolódik, amit itt írtam akkor tudod is a teendőt, hogy a memó felé asszinkron hajtásról visszább kell venni szinkron órajelre (ha ilyet be lehet állítani a biosban) és akkor akár a 260-280-as fsb is elérhetővé válna mert akkor futja ki magát a ram 533 fölé.

Köszi a tanácsot, utánanézek a dolognak és jelentkezem. Sajnos nem nagyon ismerem ezeknek az új dolgoknak a jellemzőit, ezért kérdezgetek. De még egyszer köszi a segítséget.

#1359 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 18:40

Idézet: Piskótatekercs - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 11:00

egy gecube 9600xtg. Csak finom szeretném tuningolni.Már figyeg rajta egy zalman ZM80D-HP és egy ZM-OP1. ja és melyik progit ajánljátok húzáshoz amely biztonságos és egyszerű.
Köszi :respect:  :D

Radlinker.

sokat nem fogsz egy xt-n húzni, mert az már gyárilag eléggé csúcsra van járatva. A zalmannal ezért a zajszinttel vagy igazán beljebb, de azzal rendesen. :up:
My photos

#1360 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 22:08

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 18:40

Radlinker.

sokat nem fogsz egy xt-n húzni, mert az már gyárilag eléggé csúcsra van járatva. A zalmannal ezért a zajszinttel vagy igazán beljebb, de azzal rendesen. :up:

Nekem sikerült az ASUS 9600XT-met 500-ról 580-ra húzni, igaz a memória 'csak' 300-ról 325-ig bírta.

Téma megosztása:

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.