HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek = -

#1561 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 27. 11:33

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 21:31

Nono!  :D

A megfelelő lapban élesztettem már stabilan tartósan életre Tbred A-t 9x200-on!!  :smoker:  A proci korlátja, hogy 1800mhz fölött kicsivel van a vége, az már mindegy hogyan állítod elő.

A kivétel mindig erősíti a szabályt, és te vagy a kivétel... :p  :Đ

Szerkesztette: PAraNoIA21 2005. 04. 27. 11:34 -kor

#1562 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 12:43

Idézet: szilvio82 - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 11:38

Újra raktam windows XP-t illetve a VGA telepítőjét és most már felismeri az AGP-t. Elinditottam rajta a 3DMark2001-et úgy hogy 1850MHz-en ment a proci és 3933 pontot kaptam az egészre. Elég kevésnek tűnik, nem tudom mennyi az a pontszám ami jónak mondható.

Amd Athlon XP 2000+
AbitKD-7DKT400
GefFX5200 128mb
768mb DDR Ram 333MHz

A memóriát hogyan lehet jobban kihasználni?

Nem tudom mit vártál egy fx5200-tól!  :smoker:
Egyértelműen az fogja vissza a gépedet. Ez a kari irodai használatra való nem játékra, hiába 128MB-os a 3d teljesítménye siralmas.

chipset driver rendben fent van?
My photos

#1563 Felhasználó inaktív   tgede 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 27. 14:03

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 22:40

Az időzítések a d43-nál ahogy seby is írta 3-4-4-8 (nála bírja a 3-4-3-8-at, de ez egyedi).
A chipsetnek pedig adhatsz 1,6V-ot vagy ha így sem megy följebb az fsb, akkor mehet az 1,7V (nekem annyin van a 220-hoz).

Teszteltem és a következő eredmények születtek:
A 3 4 4 8 beállítások az alaplap biosában választható "turbo" módnak felel meg. Evvel a beállítással 207 FSB-n azonnal kapom a morze jelet és akkor már csak a reset segít.
Az everestben a következőt írja 2.5-4-4-8 @ 400 . Beállítottam erre és az FSB-t pedig 200-ra, mellé 12-es szorzót. Így abszolút alkalmazés stabil de érezhetően lassabban tölt mind mondjuk 2.5-3-3-6; 206 FSB és 11x. Így is stabil a rendszer, és az everest memóriamérésen is jobban szerepel.
Sok-sok cmos reseten voltam már túl amikor kiváncsiságból másik foglalatba tettem a memóriát és ekkor ért a majdnem szívroham. A 3-as dim-ben nem megy a memória. kölcsön kértem egy másik memóriát azzal sem. Másfél hónapja van meg az új alaplapom és már rossz. A fene vigye el.
(Bocs ez nem annyira ide tartozik)
Azért teszteltem tovább. 2.5-4-4-8 szintén gyári érték "aressiv". 205 FSB/11x bios reset.
2.5-3-3-6 időzítéssel 208 és 209 FSB-n is beindul, de úgy már nem stabil, kidob a programokból. Egy korábbi írás szerint itt a forumon, ezt akkor csinálja, ha a proci nem bírja a magasabb FSB-t.
Őszintén! Elégedett lehetek én a 206 FSB-vel? Innentől már csak a proci magasabb órajelét hajszolhatom. Annak meg nem merek sok feszt adni, félek a 300W-s táp nem tudná stabilan adni neki. Ahoz, hogy 2400 Mhz-en ketyegjen 1,65V kell neki de ha 1,675-öt kap akkor ír az everest 1,65V-t.
Na emiatt nem merek neki sok feszt adni. ezt jól teszem? 
Aki egyben elviszi 15' monitor, 1 pár hi-fi hangszóró, PS, Gameboy gazdája lehet !!!

#1564 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 14:48

Idézet: tgede - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 15:03

Teszteltem és a következő eredmények születtek:
A 3 4 4 8 beállítások az alaplap biosában választható "turbo" módnak felel meg. Evvel a beállítással 207 FSB-n azonnal kapom a morze jelet és akkor már csak a reset segít.
Az everestben a következőt írja 2.5-4-4-8 @ 400 . Beállítottam erre és az FSB-t pedig 200-ra, mellé 12-es szorzót. Így abszolút alkalmazés stabil de érezhetően lassabban tölt mind mondjuk 2.5-3-3-6; 206 FSB és 11x. Így is stabil a rendszer, és az everest memóriamérésen is jobban szerepel.
Sok-sok cmos reseten voltam már túl amikor kiváncsiságból másik foglalatba tettem a memóriát és ekkor ért a majdnem szívroham. A 3-as dim-ben nem megy a memória. kölcsön kértem egy másik memóriát azzal sem. Másfél hónapja van meg az új alaplapom és már rossz. A fene vigye el.
(Bocs ez nem annyira ide tartozik)
Azért teszteltem tovább. 2.5-4-4-8 szintén gyári érték "aressiv". 205 FSB/11x bios reset.
2.5-3-3-6 időzítéssel 208 és 209 FSB-n is beindul, de úgy már nem stabil, kidob a programokból. Egy korábbi írás szerint itt a forumon, ezt akkor csinálja, ha a proci nem bírja a magasabb FSB-t.
Őszintén! Elégedett lehetek én a 206 FSB-vel? Innentől már csak a proci magasabb órajelét hajszolhatom. Annak meg nem merek sok feszt adni, félek a 300W-s táp nem tudná stabilan adni neki. Ahoz, hogy 2400 Mhz-en ketyegjen 1,65V kell neki de ha 1,675-öt kap akkor ír az everest 1,65V-t.
Na emiatt nem merek neki sok feszt adni. ezt jól teszem? 

A kidobás annak a jele, hogy a proci kevés kakaót kap. Azzal ne törődj, hogy ha 1,675-öt állítassz be és 1,65 jut a procinak. Erről nem a táp, hanem a lap fesz stabilizátora tehet. Nekem pl, 1,750V van beállítva biosban vcore-ra, de a proci úgy 1,700-1,730 között kap terheléstől függően. Ez modnjuk az abit specialitása. Így nézve nem is rossz a tuningpotenciálja a procimnak.  ;)

Nagyon úgy néz ki, hogy a cl3-at nem szereti a lapod. Akkor a 2,5 mellé kísérletezd ki a többi értéket mivel lehet magasabb az fsb. :think:
My photos

#1565 Felhasználó inaktív   tgede 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 15:48

Helyt áll az az értesülés, hogy nem szabad 1,8 V-nál többet adni a pricinak?
Illetve azt ajánlották, hogy ekkora táppal nagyon ne tuningoljak. Erről mi a vélemény?

Szerkesztette: tgede 2005. 04. 27. 15:50 -kor

Aki egyben elviszi 15' monitor, 1 pár hi-fi hangszóró, PS, Gameboy gazdája lehet !!!

#1566 Felhasználó inaktív   xxBUNFIxx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 07:19

Idézet: tgede - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 16:48

Illetve azt ajánlották, hogy ekkora táppal nagyon ne tuningoljak. Erről mi a vélemény?

namost a régebbi generációs athlonok nem szeretik ha 1,8 v-nál több kerül a szervezetükbe mert akkor érvényes lesz a mondás, hogy "a processzor füstel műxik, ha kijön a füst nem műxik tovább"
a bartonoknál ez 1,85 v  ;)
pentiumoknál eme adatokat nem tudom megerősíteni, azon okokból, hogy nem volt pentiumos gépem  ;)

Mekkora táppal és milyennel (szerintemM betüvel vagy C betüvel kezdődik, nem?)?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mi az? 4m magas, nyáladzik és téged néz? Nemtom' de futni kéne....  :smoker:  :smoker:  :smoker:  :smoker:

#1567 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 07:47

Léthűtéssel athlon xp-k esetén helyt áll. Vízzel nem gond az 1,9-2V sem.

A 300-as codegennel tényleg nem szabad komolyabb tuningba belekezdeni, de amíg nagyon nem szállsz el a gyári xp-k órajele fölé addig bírnia kéne.
My photos

#1568 Felhasználó inaktív   Johnny2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 12:13

lenne egy 2.8-as Prescott magos p4-es proci,ehhez keresnék vmi jó tuninglapot,ki mit ajánl?

#1569 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 21:55

Sziasztok!

Van egy Prescott 3.0 GHz-es procim Asus P5P800-as lappal. Egészen mostanáig nem húztam. Most gondoltam kipróbálom. Jelenleg BIOS-ból Manuálisan a memóriák sebességét (ami egyébként is 400 MHz) 400 MHz-re állítottam, a CPU frekijét pedig 233 MHz-re. Most 3,49 GHz-en megy, immáron 5-10 perce, minden gond nélkül. Az alaplaphoz kapott PC-Probe progim van fent, ami méri a proci hőmérsékletét, és az 53-55 fok között mozog, az alaplap pedig 33-35 között. Gyári hűtő van rajta...

Kérdésem több is lenne:

1.: Érdemes használni továbbra is ezt a PC-Probe progit, esetleg tudtok jobbat, vagy inkább nézzem meg időnként a BIOS-ban lévő hőmérséklet értékekkel?

2.: Ha a Memóriák frekvenciáját megnövelem (asszem 533 MHz már csak, amit mauál tudok állítani), akkor azok bírni fogják? vagy teljesen felesleges? Mert ugye most nincs szinkronban a CPU eredeti 800 MHz-es órajelével (Dual Chanel ugyebár), mivel a proccogó húzva van...

3.: vagy érdemes olyan frekvenciára állítani a RAM-ok órajelét, hogy a CPU frekije egész szerese legyen a RAM-okénak?

láma vagyok én ilyen témában, sorry ha írdatlan nagy butaságokat kérdezek...

para Tomi Filth

#1570 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 22:31

a masodikra valaszolnek gyorsan - 'rendes' 400-as ramnak valoszinuleg az 533 kisse drasztikus lenne.
persze jofele modulokkal nem elkepzelhetetlen, de nem feltetlenul feszemeles nelkul.
en inkabb finomabban kezdenem :)

szerk. ha ez az 533 csak az osztasaranyt jelenti, akkor plane, mert akkor valojaban igy meg nagyobb orajelen akarna menni a 233-ra allitott proc mellett, valamint akkor most is 466-on megy, es jo makos vagy , ha stabil :cool:
nemtom egyebkent, nem vagyok otthon a p4-es czumokban :)

Szerkesztette: alvaro 2005. 04. 29. 22:32 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1571 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 23:30

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 22:31

a masodikra valaszolnek gyorsan - 'rendes' 400-as ramnak valoszinuleg az 533 kisse drasztikus lenne.
persze jofele modulokkal nem elkepzelhetetlen, de nem feltetlenul feszemeles nelkul.
en inkabb finomabban kezdenem :)

szerk. ha ez az 533 csak az osztasaranyt jelenti, akkor plane, mert akkor valojaban igy meg nagyobb orajelen akarna menni a 233-ra allitott proc mellett, valamint akkor most is 466-on megy, es jo makos vagy , ha stabil :cool:
nemtom egyebkent, nem vagyok otthon a p4-es czumokban :)

Nem 466-on megy a RAM, hanem 400-on. Vagyis induláskor at írja ki!  :think: Amikor nem én állítottam, hanem Overlock +10%-on volt, akkor 266-ot írt ki... De biztosan hülyeséget mondok... Honnan tudom meg pontosan, hogy mennyi az órajel most akkor?

Amugy Manuális beállításban nincsenek kicsi léptetési lehetőségek a RAM órajelére nézve. Viszont a CPU-jéra ott egyesével tudom léptetni... Amugy azóta stabil a bébi...  :cool:  :D semmi baja nem van!  :smoker:

para Tomi Filth

#1572 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 30. 01:59

Egy másik dolog!

Feszültséget emelni mikor kell? Vagy kell egyáltalán? Én most ugy gondolom, hogy addig nem nyúlok hozzá, ameddig stabil. Gondolom feszültség növelésével jobban is melegszik...

Most még nem akarom nagyon megterhelni a gépest, de majd kipróbálom mit bír DVD kódolásnál, mennyire melegszik... Illetve komolyabb, több programos alkalmazásdöppingel is... Nem lenne rossz kicsit érteni a saját gépemhez is, mire lehet képes maximálisan... De azért remélem DVD írás rontás nem lesz miatta... Nya majd kiderül!

para T. F.

#1573 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 04. 30. 06:47

Tgede: Az a 300W-os (valójában jóval kevesebb...) táp életveszélyes a gépedre, pláne, ha még tuningolod is! Főleg, hogy a CG 12V-os körének diódái a ráírt 1x A helyett kb. 7-8A-t tudnak tartósan szolgáltatni. Egy-egy erőteljesebb alkalmazásba, játékba könnyen belefeküdhet az a táp és mivel CG, sokkal nagyobb valószínűséggel nem egyedül fog elhalni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1574 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 30. 06:52

Idézet: Tomi Filth - Dátum: 2005. ápr. 30., szombat - 2:59

Egy másik dolog!

Feszültséget emelni mikor kell? Vagy kell egyáltalán? Én most ugy gondolom, hogy addig nem nyúlok hozzá, ameddig stabil. Gondolom feszültség növelésével jobban is melegszik...

Most még nem akarom nagyon megterhelni a gépest, de majd kipróbálom mit bír DVD kódolásnál, mennyire melegszik... Illetve komolyabb, több programos alkalmazásdöppingel is... Nem lenne rossz kicsit érteni a saját gépemhez is, mire lehet képes maximálisan... De azért remélem DVD írás rontás nem lesz miatta... Nya majd kiderül!

para T. F.

hat, amig alapfeszen is stabil, addig nincs szukseg emelesre. jol mondod, valoban jobban melegszik tole. nem is kicsit.
ellenben, ha szabad javasolnom, ne 'elesben' probalgasd a stabilitasat, vannak ra progik (pl. prime95), amik kifejezetten erre valok. nekem pedig legjobban az ud+doom3 vagy az ultra fractal+wizardry8, esetleg az ud+dosbox combo jott be. valahogy erzekeny az a resze, ami tobbet dolgozik, ha valtogatnia kell a taskok kozott. ez mondjuk egy tbred, de ki tudja, hatha mas magnal is van ilyen? :think:

#1575 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 04. 30. 06:53

Az a 300W-os (valójában jóval kevesebb...) táp életveszélyes a gépedre, pláne, ha még tuningolod is! Főleg, hogy a CG 12V-os körének diódái a ráírt 1x A helyett kb. 7-8A-t tudnak tartósan szolgáltatni. Egy-egy erőteljesebb alkalmazásba, játékba könnyen belefeküdhet az a táp és mivel CG, sokkal nagyobb valószínűséggel nem egyedül fog elhalni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1576 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 30. 06:54

ja, azt meg hogy mennyit ir ki, meg mennyin megy a mem: ha az, amit allitasz, valojaban csak egy osztasarany a mem/fsb kozott, akkor az fsb-vel egyetemben a mem is menni fog folfele.
de ha ismeri a 233/200 aranyt a lap, akkor meg tenyleg lehet, hogy marad 400-on. ezt mar a lap ismeroi tudjak megmondani...

#1577 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 30. 12:18

Idézet: Tomi Filth - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 22:55

3.: vagy érdemes olyan frekvenciára állítani a RAM-ok órajelét, hogy a CPU frekije egész szerese legyen a RAM-okénak?

Ahogy alvaro már írta sajnos egy olyan gyalázatos biossal van dolgod, ami félrevezető. Azt hiteti veled, hogy a ram órajelét állítod (szabvény fsb esetén igaz is lenne), de valójában az fsb-hez viszonyított arányát.

Nézd meg everestben (az alaplap témán belül), hogy mennyin megy a ram az tutira nem fog neked hazudni.
My photos

#1578 Felhasználó inaktív   Divat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 30. 16:02

Kép

szeretném tuningolni a procim,de még elég kezdő vok a tuningoláshoz és szeretnék segítséget kérni... :rolleyes:
elöre is köszönöm a segítségeket :respect:
GIGABYTE P35-DS3 | INTEL C2D E5200 & CM HYPER TX2 | SAPPHIRE HD4670 |WD 4000AAKS | GEIL ULTRA 2*1GB DDR2-800Mhz 4-4-4-12 | NEC 7173S | LC POWER LC6550G| LG FLATRON T720P | RAZER DIAMONDBACK PLASMA | LOGITECH WAVE | XBOX 360 CONTROLLER  | CM 690

#1579 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 01. 12:08

Idézet: Tomi Filth - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 22:55

para Tomi Filth

Idézet

1.: Érdemes használni továbbra is ezt a PC-Probe progit, esetleg tudtok jobbat, vagy inkább nézzem meg időnként a BIOS-ban lévő hőmérséklet értékekkel?

Szerintem úgyis mindegyik ugyanazt a szenzort használja, tehát hasonló fokokat fogsz látni.

Idézet

2.: Ha a Memóriák frekvenciáját megnövelem (asszem 533 MHz már csak, amit mauál tudok állítani), akkor azok bírni fogják? vagy teljesen felesleges? Mert ugye most nincs szinkronban a CPU eredeti 800 MHz-es órajelével (Dual Chanel ugyebár), mivel a proccogó húzva van...

Az 533 szerintem más mint amire gondolsz. Lehet beállítani PSB értékeklet, itt van 533, 667 vagy 800. Ez nem azt jelenti, hogy a memóriád ennyivel fog menni. Hagyd By CPU-n és akkor simán az fsb-vel fog menni a memória is. Ha gyengébb a memória és nem bírja a tuningot, akkor lehet oszotani 5:4 vagy 3:2 arányban, de mivel az Asus lapoknak más BIOS-a van, ezért ezt nem tudom pontosan, hogy ott hogy megy.
A szinkron működésnek nincs köze ahhoz, hogy megy a dual channel.

Idézet

Alapesetben a proci és a memória ugyanazt az órajelet kapja, tehát egymás többszörösei. 3 gigás procinál ez 200MHz. Ebből lesz a DDR400 (2x200), és 3GHz (15x200). Ha itt is a PSB állításra gondoltál az más dolog.
Nekem most pl PSB667-re van állítva és a memória így is az sfb-t kapja megy és szépen megy 2x200-on.

A legegyszerűbb az lenne, ha elindítanád a CPU-Z-t és a shotokat a preociról és memóriáról beraknád ide. Ott egyből látod, hogy mennyivel megy a memória.

Szerkesztette: Lipton 2005. 05. 01. 12:11 -kor

#1580 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 01. 12:16

Idézet: Divat - Dátum: 2005. ápr. 30., szombat - 17:02

Kép

szeretném tuningolni a procim,de még elég kezdő vok a tuningoláshoz és szeretnék segítséget kérni... :rolleyes:
elöre is köszönöm a segítségeket :respect:

Simán növeld az fsb-t a BIOS-ban. A legjobban akkor jársz ha alapfeszen hagyod és úgy próbálgatod. Ha a memóriától függetlenül szeretnéd megtudni, hogy a procid mit bír, akkor le kell osztani és úgy próbálgatni. Célszerűbb viszont  szinkronban hajtani és úgy kipróbálni, hogy mit tud a rendszer. A memóriának viszont nem árt kapásból többet adni, mondjuk 2.8 Voltot.
Én pont tegnap nézegettem, hogy mit tud a procim:
Kép

Szerkesztette: Lipton 2005. 05. 01. 12:16 -kor

Téma megosztása:

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81