Idézet: Blackdeath - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 20:58
aha, szal a memóból vissza kellene venni 1 kicsit, de hogyan?
ezek szerint csak vízhűtéssel lehetne normálisan húzni ezt a procit, nem?
és ha egy 7700-as full réz lenne benne, teljes fordulaton? akkor sem menne lejjebb 70 foknál?
mondjuk most nincs rá pénzem, mert 6600gt-re gyűjtök, de ha lenne, akkor se valószínű, hogy megvenném.
Bios-ban ha minden igaz az Advanced alatt lehet a memók időzítéseit állítani. Ha az első érték 2, akkor állítsd 2,5-re, ha 2,5, akkor meg eggyel feljebb, ami 3. Vagy ha aszinkron is jó neked, akkor a - ha minden igaz :Đ - a proc beállításainál a mem sebességéből is visszavehetsz. Feltételezem 400 - vagyis 200 - felett vannak az értékek.
És a Prescott sajna nagyon forrófejű. Húzni nem nagyon érdemes. Ha teheted cseréld le Northwood magos procira és azt hűzhatod. Az 512k cache hiányát úgyse fogod észlelni, hacsak nem 3dStudioMax, vagy Maya vagy esetleg CAD/CAM használsz.
U.i:Most jutott az eszembe, hogy még a memóknak adhatsz egy kis plusz feszt, hátha segít. De feszültségemeléssel csak óvatosan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sokat ne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! És csak lépésekben, ha már tuningolsz. Mindne lépés után nyomj valami combos tesztet egy-két órán át. Bár 10% plusszért szerintem nem éri meg szenvedni. Inkább legyen gyors a memó. Példa én vagyok. 2500+ -on a memók 2-3-3-5. 3200+ -on már sajnos 2,5-4-4-7. Inkább legyen gyors a memóriám, mivel ÉN úgysem használom ki azt a többletet.
Szerkesztette: Szacsoka 2005. 09. 02. 07:27 -kor
[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]